orban.jpgHamar eljön a reggel tündérország földjén a bérből és fizetésből élő szegény ember gyermekének. Nem mer nagyot álmodni az erős és büszke országról a nagy kék szar plakátok tövében, elég neki beosztani a fizetését amelyet Orbán Viktor olyan nagylelkűen lecsökkentett a számára a hatalma második évében. Nem, nem nyert ő az egykulcsos adóval, az ÁFA is csak magasabb lett, meg a többi harminc adó is csak emelkedett, melyet Orbán Viktor a nyakába varrt.

Hiába na, felcsúti gázszerelőnek születni kell, de hogy még sikeres is legyen, ahhoz egy ország verejtéke kell csorogjon a közpénzből hozzá. És persze közben folyamatosan tagadni kell tudni hozzá az írástudatlan bunkónak, hogy Orbán Viktor pénzét rakja össze, neki csak a nevén fut minden projekt, mert még ahhoz is hülye, hiba nélkül  leírja a tulajdon nevét. De volt már ilyen köztársasági elnök is tündérországban, egy gázszerelőnél ez fel sem tűnik. Mégis van egy közös van bennük, és az Orbán Viktor.

Szóval felkel a szegény ember gyermeke, és elindul a napi teendőit elvégezni, ha nem akar éhen dögleni Orbán Viktor országában. Első lépésként enni ad a disznóknak. Az ólnál felirat várja.

"Ezek a malacok Mészáros Lőrinc sertéstelepéről valók. Isten, és Orbán Viktor kegyelméből Mészáros Lőrinc gázszerelő kétmilliárd forint támogatást kapott ennek az építéshez az ön pénzéből. Lőrinc az öltönyhöz húzza fel a gumicsizmát ha ganajoz, az ön esetében ehhez nem ragaszkodunk.Ne feledje, ez is közpénzből van."

Ennyi pont elég is a moslék odaborításához, meg a trágya kihordása is ráér, most éppen forog az ember gyomra az elolvasott felirattól. Be is menekül a szegény ember a házba, ami még a deviza hitel átváltása után sem maradt a nevén, köszönhetően a Matolcsy féle számolásnak. És Kósa nyilatkozata is ott cseng a szarufán, amitől először bedőlt a forint, de erre most alig emlékszik.

Szomjúság gyötri a szegény embert, kinyitja a rezsicsökkentés után is működőképes hűtőt, melynek magas számláját nem a világpiaci árhoz igazítják. és Mészáros Lőrinc ide is bevásárolta magát mikor vett egy vízi erőművet. Először bort akar inni, egy jó Tokajról származót, de a címkén a gázszerelő arca vigyorog rá, aki mikor arra járt, vett egy borászatot, ami az első Orbán kormány alatt már a miniszterelnök közelébe került állami segítséggel. Inkább előhúz egy ásványvizes palackot, és meggondolatlanul elolvassa rajta a feliratot.

"Ön Mészáros Lőrinc ásványvizét issza, aki volt annyira okos, pont akkor vette meg ezt a palackozót, mikor az másnap évi fél milliárdos megrendelést kapott a vasúttól. Ehhez Orbán Viktornak semmi köze, ezért is nevezte ki a lányát Lőrinc ide igazgatónak jó pénzért. Egészségére! Ne feledje, ez is közpénzből van"

Már nem is szomjas a szegény ember. Sietnie kell, a gyerek lassan indul az iskolába a mindennapos testnevelés, meg a magolás intézményébe, el kell készítenie a reggelit neki. Bekapcsolja a rádiót, hallgatja a híreket. 

"Ön Mészáros Lőrinc rádióját hallgatja, aki akkor vette meg ezt az adót, mikor Orbán Viktor eldöntötte nem akar itt mást hallani a saját véleményén kívül, meg amit a Habony művek előállít. Tudta? A gyerek azért megy reggeli nélkül az iskolába,mert ez nála életforma. Ön is legyen KDNP tag, akkor lesznek már vagy öten! Ne feledje, ez az adó is közpénzből lett megvásárolva, mert Viktor engedte."

Miután ki adta a dühét a szegény ember, bekapcsolja a tévét, hátha egy kis zene megnyugtatja zaklatott lelkét.

"Ön Mészáros Lőrinc csatornáját nézi, ma  még Bayer Zsolt itt egy civilt sem akart a taknyán,meg a nyálán kihúzni a parlamentből. Végül is ezért jár neki egy lovagkereszt. Nézze meg, ma Soros György milyen ármányt sző hazánk ellen, és ne legyen beteg, mert a kórházakban elég szar a helyzet, de ezt nem kötjük az orrára. Menjen inkább stadionba, oda úgy is kevesen járnak. És ne feledje, ez a csatorna is közpénzen lett megvásárolva, mert Viktornak ez is kellett.

Szédülten rogy le a szegény ember az üres asztalhoz, kaja nincs, de ott az újság. Belelapoz.

"Ön Mészáros Lőrinc újságját olvassa, akinek pont fogalma sem volt róla most éppen ezt kell megvennie. És ez, nem, nem a Népszabadság, az utálta Viktor, Lőrinc meg bezáratta. Ide majd sok állami hirdetés fog jönni, így lesz nyereséges, és ehhez ön is hozzájárul az adójával.Itt olvashatja majd Brüsszel miért bánt bennünket mikor olyan qrva jól csinálunk mindent, de ők csak irigykedni tudnak. Ne feledje, ez is az ön pénzéből valósult meg."

Elég volt, a szegény ember a fejét fogva ül bele autójába, és kezdi el tolni az emelkedőn. Mióta olyan alacsony a benzin ára, a kormány odavert ennek is egy kis külön adót, hagy legyen majd a kasszából mit kilopni. Ahogy tolja a kocsit, elgurul egy kastély mellett. Olvassa a feliratot.

"Ez a kastély felújítás miatt zárva, majd eladva Mészáros Lőrincnek. aki közpénzből megveszi. Ne feledje, ehhez az ön adójára is szükség lesz. Itt lesz Viktor egyik pihenője ha erre jár, vagy a családja itt áll a saját lábára."

Tovább tolja a kocsit, meglát egy másik kastélyt, hányingerrel olvassa a feliratot.

"Ez a kastély Mészáros Lőrinc tulajdona, aki sikerrel megvette ezt is az ön adójából. Itt lakik Orbán Viktor kutyája. Vigyázat, a Nárcisz harap!"

Körülötte virágzó földek, a szegény ember már nem is olvassa a táblán a feliratot. Mészáros Lőrinc egy szerencse fia, több ezer hektárt vett a környéken, és még kisvasútja is van. Orbán Viktor akart egyet, hát lett neki.

A távolban feltűnik a Balaton. Még két emelkedőt kell tolni a szegény embernek a kocsit mielőtt megtudja, Mészáros Lőrinc most éppen erre jár, és Viktor szereti a tavat.

Szép vagy szép vagy Magyarország, de Mészáros Lőrincnek sok a közpénze, Orbán Viktor meg az egészet szeretné.

BANDITA.

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr812726760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása