Ne okold magad kedves volt napilap, Te mindent megtettél ami tőled telt. Bennünk az olvasókban, a figyelmet kis ideig rátok fordítókban, a veletek történteket érdeklődéssel követőkben van a hiba. Mi voltunk kevesen, mi nem voltunk eléggé felháborodva, és mára már alig beszélünk rólatok. Sajtószabadság? Cenzúra? Mészáros Lőrinc? Korrupció? Igen, ez mind veletek történt, de az átlag ember mindennapjaiban ez már csak ennyi ideig tartó felháborodást vált ki. Naponta köpi a hatalom a pofánkba a nagyobbnál nagyobb disznóságait,  mi aztán gondosan letörölve az arcunkat megyünk tovább a saját utunkon. Nem akkora a baj, nem mindenkit érint, ezek pedig mindent megtehetnek- morogjuk némi vállrángatással. Ezzel a tulajdonságunkkal a legteljesebb mértékig tisztában van a jelenleg hat éve az adófizetők pénzét saját zsebre használó mocskos férgek bandája.

A Fidesz kormány nagyon okosan kihasználja a választó azon tulajdonságát, ami nem érinti közvetlenül annak saját bőrét, azzal nem nagyon törődik. Gondosan felszeleteli a társadalom azon csoportjait, akik a megszerezni kívánt gazdasági területen kisebbségben vannak, és csak azoknak támad neki. A többiről tudja, nem fog a segítségére sietni, inkább bezárkózik a kapuja vélt biztonsága mögé, és onnan igyekszik megmondani a maga nagyon okos véleményét.

Csak nézd meg mi történt a rendvédelmisekkel, akiket bohócnak titulált, nézd meg a rokkantakat akiket csalónak kiáltott ki, nézd meg a munkanélkülit, akit élősködőnek tartott, mert nem talált magának munkát. Mind magukra maradtak, és még rajtuk kívül nagyon sokan, akiket most hosszú lenne felsorolni. A Fidesz kormány egyenként szépen levadászta őket, elvette a státuszukat, kirúgta a mankót a kezükből, közmunkást csinált belőlük. A többi meg csak nézte ezt, és még titkon örült is neki ő maga nem került sorra, vagy nem volt ebben a helyzetben. Még inkább azt is elviselte ráadásul mikor megemelték az adókat, csökkentették a bérét, közben azt mondták neki, ezzel jobb lesz a sorsa. Rezsicsökkentéssel, adókedvezménnyel tömték a fejét, közben mindenért mást okolva folyamatos harcra szólították fel a nem létező ellenség ellen, amit kitaláltak számára.

Na persze te még ekkor léteztél, olvastak is téged nagyon sokan. Csak éppen nem értették meg mit akarsz mondani. Nem fogta fel aki beléd lapozott, ha egytől elvesznek, az soknak fáj, még ha nem is érzi annak hatását közvetlenül a saját bőrén. Főleg akkor nagyon rossz a helyzet, ha amit elvesznek az országtól, az adófizetőktől azt a fideszes tolvajok maguk között osztják szét, és abból élnek qrva jól a kastélyokban, folyton táguló lakásokban. Nem a többség jólétére fordítják a közösben megtermelt lehetőséget, nem iskolákat, kórházakat építenek, nem vállalkozásokat támogatnak belőle, nem a bérekre, szociális kiadásokra költik  a adófizetők pénzét. Feltőkésítenek belőle először Simicskákat, építenek pár stadiont, létrehoznak sehova nem vezető szervezeteket a saját maguk kedvére, és kifizetőhelyként használva azokat a saját embereket jutalmazzák belőle. Közben rombolják a jogállamot, törvényesítik az élősködésüket, maguk között szétosztanak pár ezer hektár földet, trafikok ezreit. A jegybank élére egy elmebeteget tesznek, üzletelnek a letelepedési kötvénnyel, túlárazzák a Simicska utáni új barátokat a közbeszerzési pályázatokon. De azért a régi barát elleni bosszút is az adófizetők pénzéből hajtják végre, mert még ezt is megtehetik.

A Népszabadság, és a többi újság, internetes média szépen sorban beszámolt a sok gaztettről. Aki olvasta is, egy kicsit felháborodott rajta, aztán hazament, mert elhitte nincs lehetősége változtatni a saját sorsán. Végül is csak azt látta a kormány, és a hozzá közelálló gazemberek bármit megtehetnek, utólag még pofátlanul ki is magyarázzák magukat, és minden megy tovább a maga megszokott útján. Otthon aztán szépen leült, elmondta a magáét, miszerint mindegyik ezt csinálja, egyik sem jobb a másiknál, neki ebbe nincs is beleszólása, meg nincs is más, akit választhatna, mindegyik politikus csak a saját sorsával törődik. Igaz? És ezzel már meg is oldotta a problémát, maradjon tehát a jelenlegi hatalom, nem baj ha már az ott tart, a családjaik saját lábon állását is neki kell lenyelni.

Azt mondják kormánypárti fölény lett a médiában, mióta téged  olyan botrányosan felvásárolt nemzet gázszerelője, aki erről nem is tudott, csak a neve alatt futott a bosszú ellened. Kellett neked pont egy helikopterezésről, meg egy jegybank elnöki lakás körülményeiről tudósítanod. Lemészároltak, mára már el is temettek. Most már van egy közmédia, ami évente alig nyolcvan milliárdért adja a semmit a név szerint ismert nézóőinek, van pár kormányközeli újság ahol a seggnyaláshoz sorakoznak az azt kiszolgáló médiakutyák, annak a pár ezer olvasónak, aki bele bír lapozni. Voltál te, és még maradt pár a fajtádból az írott, és netes felületen aki talán túléli ha a hatalom viselt dolgairól ír. És ott az ország, ahol az érzelem nem engedi a másikra való odafigyelést, mert csak a saját számít. Ott a nagy többség, aki inkább beledöglik, mint inkább a kisebbik rossz felé fordulva, annak ha kell a megváltoztatásával a maga sorsát jobbra fordítsa. Nem jó a politika, nem jó ahogy csinálják, nem jó aki csinálja. De változtatni lusta rajta aki szerint kizárólag neki van igaza, és inkább bele döglik a maga véleményébe, mint azon változtatva tevékenyen részt vegyen a saját élete jobbá tételében. Te már nem vagy itt kedves újság erre rávilágíts, már nem mondod el, a kormány fizetésemelése, rezsicsökkentése átverés, amit meg a nyugdíjasokkal művel királyi kegyként, az vérlázító. Emléked azért megőrizzük, azért még sokan hisznek a feltámadásodban, ahogy a józan ész eljövetelében is.

BANDITA.

Címkék: kormány hatalom választó Fidesz Népszabadság

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr7912017213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2016.12.03. 18:41:55

"A Fidesz kormány nagyon okosan kihasználja a választó azon tulajdonságát, ami nem érinti közvetlenül annak saját bőrét, azzal nem nagyon törődik."

Ha az emberek nem ilyenek lennének, akkor a baloldali politikusokat már a gengszterváltás után felkötötte volna az istenadta nép.

pamut 2016.12.03. 18:48:41

@midnight coder: Az orbánmaffia vezetőit meg szó szerint puszta kézzel tépték volna cafatokra.

Netuddki. 2016.12.03. 18:57:53

@midnight coder: Osztánek, kik azok a "bal" oldali politikusok orbánfarturkász?
Az emdéefesek? Na, azokat kellett volna először felkötni! Nem éppen baloldaliak voltak, mégis szétlopták sz országot. Ahogy a maszoposok is és a tolvaj, maffiózó fideszes gazdáid is.

nyelv-ész 2016.12.03. 19:07:55

@Tibi !: Bizony így van, egyik kutya, másik eb. Ebbe fásultak bele az emberek.

röf 2016.12.03. 20:35:40

Íme az n+1 -gyedik magyarázat, miszerint a sivalkodó néhány százalékon kívül mindenki más hülye.

2016.12.03. 20:35:50

Láthatóan nem hiányzik senkinek a Népszabi, pár megélhetési libbanton kívűl, akik hetnet álmodnak kormány bukást:-)

A népet leváltani nem lehet a nép pedig tojik a libbant elkúrókra.

Ezért nem volt tovább fenntartható, a Népszabi, érdeklődés-olvasók-támogatók hiányában.

Lejárt az ideje...

Ez van.

Gábor6303 2016.12.03. 20:46:52

@nonolet: És a nép már csak fideszkiadványt olvas, és ezért azok nem is tűnnek el, mivel borzasztó magas a példányszámuk.
Remélem te nem hiszed el amit írsz...

Krutzifix 2016.12.03. 20:57:54

@nonolet: Vannak a libbantak, és vannak a hibbantak, mint pl. Ön. Jelenleg Önök, azaz a "nép" megnevezést bitorlók vannak többen, de ha más segg lesz felül...szokták volt mondani, az egyszerű gondolkodásúaknak, mint Ön is pl., mindegy, melyik segg van felül, csak nyalni lehessen!

2016.12.03. 21:00:13

Ne röhögtess már!
Az internet korában... bárki azt olvas el, amit csak akar.

A nem fideszes média eltartása kinek a
dolga?

Azoké akik nem akarnak fideszt.

Nos egy szaros népszabit sem tudtak eltartani, oly kevesen vannak.

Ne tévesszen meg, hogy LÁTSZÓLAG sokan óbégatnak a kormány ellen.

De tenni nem akarnak ám semmit!
Még egy Népszabit se vettek, vazze!

Ennyit sem ér nekik a kormányváltás.
Hisz köszönik jól vannak, dolgoznak, gyarapodnak, mert módjuk van rá a fidesz érában.

Szemben az elkúró korszakkal.

2016.12.03. 21:02:04

@Krutzifix:

Szerencsére kevés hozzád hasonló nyomi gondolkodású van már csak és még kevesebb tesz bármit is azért, hogy ismét az elkúrók tehessék tönkre a népet...

morpho 2016.12.03. 21:02:51

@nonolet:
Te bocsi már nagytudású, de szó nincs arról amit idehantázol. Amit a fidesz a Népszabival csinált, hogy ellenséges felvásárlás!
Aztán. Érdeklődés, olvasók támogatók. A Magyar Időkre van igény? A Magyar Hirlapra? Demokrata? Heti válasz? Ezeket eltartja a piac? Vagy inkább az adófizetők tartják el? Hogy van ez nagytudású barátom?

Jolka40 2016.12.03. 21:10:41

Az emberek szegények. Nemigen telik nekik újság-előfizetésre. Ennek ellenére a Népszabadságnak volt 35000 körüli előfizetője, több, mint bármelyik hazai napilapnak. Az on-line változatát pedig százezrek olvasták, egy-egy érdekesebb, ütősebb cikket az Indexen akár egymillióan is. Hát ez az, ami fájt a hatalomnak. Ezért nem kaphatott reklám-lehetőséget, tettek róla, hogy veszteséges legyen. A megszüntetésének körülményei pedig példátlanul mocskosak voltak. Soha nem felejthetjük el!

2016.12.03. 21:16:43

@morpho:

Nos, majd kivásárolják őket a balos támogatók?

Csakhát még az isteni Népszabi se kellett egyiknek sem.

Nincs igény a Népszabi jellegű már csak szarkeverő médiára.
Senki nem tekint(ett) rá sikerre vivő eszközként, mert nincs vele elérhető számottevő szavazó népesség, hisz nem tud(ott) utat-jövőt felmutatni a libbant értelmiség lapja.

Hát ezért nem vállalta-mentette meg senki... még a saját (ingyenélő) csapata sem!

2016.12.03. 21:20:53

@Jolka40:

Miért ne lenne rá pénz?
Másra van ?!
Bulvár és divatlapra pl.

Nem a pénz hiányzott, hanem az érdeklődő közönség.

Nem kapott reklám lehetőséget?
Kitől kellett volna kapnia?!

Nem volt tilos reklámozni benne!!!!
Csak éppen a reklámozók nem láttak benne érdemi reklám potenciált.

Peetii182 2016.12.03. 21:36:47

Kedves A laptop mögött ülve megmondom a tutit Úr!

Lehet osztani az észt, tényleges élettapasztalat nélkül, mert tessék, itt egy remek oldal rá, hogy kifejtsd véleményedet. De, mert itt leírod amit az íróasztalod mögött ülve gondolsz, az nem jelenti azt , hogy még igaz is.
Had emeljek ki egy gondolatot az irasodbol. Leírtad, hogy a kormány kivette a mankót a munkanélküliek alól, és közmunkást csinált belőlük. Ez , maga a tény az igaz.
DE
Én jómagam mezőgazdasággal foglalkozom, és az ország különböző pontjain tevékenykedő kollégáim ugyanazt tapasztalták. Ugyanazt a választ kaptuk a közmunkásoktól, akiknek munkát ajánlottunk, és a közmunkaprogramban kapott pénzük minimum dupláját kereshették volna meg : "inkább támasztom a kapát az önkormányzat előtt havi 60e Ft-ért, nekem elég annyi".
Te adnál az ilyen mentalitás mellé munkanélküli segélyt Kedves megmondom az igazat BANDITA ?

Jolka40 2016.12.03. 21:37:06

@nonolet: Tényleg úgy érzed, hogy ez a történet rendben van? Akkor is úgy éreznéd, ha fordulna a kocka, és valamelyik fideszbarát újsággal történne ugyanez?

Jelentéktelen Hangya 2016.12.03. 22:23:54

@Jolka40: pl. az Indexet szerinted miért nem zárják be ebben a rettenetes nagy diktatúrában?

"Nincs sajtószabadság!" - zokognak a blogok írói, és fel sem tűnik nekik, hogy ezt naponta szabadon leírhatják.

2016.12.03. 22:24:20

@Jolka40:

Természetesen.

Nem látom akadályát, hogy fleto vagy a wallis vagy bárki "ellenséges kivásárlással" kinyírja a Magyar időket pl.

HA magára hagyják a támogatói ... mint azt a Népszabival tették a korábbi támogatói.

----

Láthatóan nincs a nép kormányváltó hangulatban. de főleg nincs olyan vágya a népnek, hogy az elkúrok újra kormányra jussanak.

Ez a lényeg!
Ezért vált kínossan fölöslegessé a Népszabi és a hasonlók is.

---

Sőt a józan többség jól láthatón azt szeretné hogy SOHA TÖBBÉ ne is kerüljenek még csak a hatalom közelébe sem a maszop-liberók és a hasonlók.

Bár van egy észlelhető igény a fidesz helyett másra, de egész biztosan nem a libbantakra.

Ez más ma még nem is létezik...
A közeljövőben pedig ici-pici az esélye, hogy felbukkan az alakuló igény hatására.

Pláne, hogy jó populistaként a fidesz elég jól gardírozza a szavazókat.

Akik lassan észreveszik azt is, hogy
- a libbant sajtó károgása ellenére
- bizony mégis-mégis könnyebb-jobb az élete a fidesz rezsimben, mint volt a maszop rezsimben.

Más pedig szavazók többségét nem izgatja fel, tojik a szép libero elvekre.

A pár % aki nem az meg nem számít ,kerekítési hiba csak.

Tetszettek volna elkúrás helyett, prosperálni...

sorbacsillag 2016.12.04. 00:01:27

Inkább ezek vigyék a pénzt mint Gyúrrcsány

Virányi András (BANDITA) 2016.12.04. 04:52:57

@Peetii182: Szia! Nincs laptopom, és ha lenne is előtte ülnék, úgy könnyebb az írás. Meg akkor nem is fordítva látnám a világot. Valóban nincs élettapasztalatom, csak élem a mindennapokat, és nem írom le hogyan. Felesleges téged ezzel terhelni, neked már kialakult véleményed van mindenről, és mindenkiről. Ezen nem is kell változtatnod. Tudod egy dolog az olvasás, amit nem nehéz megtanulni. A másik dolog, hogy meg is értsd amiről olvasol. Na erre gyúrjál még egy kicsit. Ez nem ész osztás, neked abból biztos nagyon sok van, más már nem is fér bele. De nem is fárasztalak tovább, van fontosabb dolgod is, csináld. Én is csinálom a magamét. BANDITA.

eßemfaßom meg áll 2016.12.04. 17:03:36

vs.hu/gazdasag/osszes/eladta-az-mszp-alapitvanya-nepszabadsagban-levo-reszesedeset-0602

"Kránitz az eladást azzal magyarázta, hogy az elmúlt jó pár évben folyamatosan veszteséges volt a Népszabadság Zrt. működése, ezt a Szabad Sajtó Alapítvány pedig nem tudta finanszírozni."

Rohadék sajtószabadságellenes MSZP direkt eladta a népszabi részesedését hogy a geciorbán kinyírhassa véglegesen a sajtószabadságot.
süti beállítások módosítása