Aki azért megy el a népszavazásnak nevezett Orbán Viktor féle figyelemelterelésre mert akkor pont jól érzi magát, érti a kérdést amire válaszolnia kell, az biztos teljesen beszámítható is elmeállapotilag. Nem úgy mint a jegybank elnöke, aki bizonyítottan hülye a cselekedetei alapján. Ilyen esetben nyugodtan végiggondolhatja a fülke magányában az ember mint választó a maga fontosságát, és ennek megfelelően húzza be azt a bizonyos ikszet a neki megfelelő helyre, ami a legtöbb ember esetében semmilyen következménnyel nem jár majd az élete alakulására. A Fidesznek és Orbán Viktornak viszont nagyon fontos lenne ne értsék a kérdést, ne is figyeljenek oda arra amit az jelent, inkább az lebegjen a szemük előtt a kedves honpolgároknak amit annyira igyekeznek letolni a torkukon. Nevezetesen mindenki gyűlölje előre azokat a menekülteket, akik még nincsenek is az ország területén.

Más emberek nyomorúságát nagyon szépen ki tudja használni a magát nemzetinek nevező kormány, aki ugye senkit nem hagy az út szélén. Már ha neki kedves az illető. Ha pont nem az, és megfelel ellenségnek, mert éppen arra van szükség hogy valakire rá kell tolni a felelősséget a kormányzásban elkövetett hibák miatt, akkor minden eszköz bevetésre készen áll a kezükben a szájukat elhagyó ordas hazugságok során, a félelem fokozásán keresztül, a gyűlölet szításán át, a céljuk elérésére. Bármire képesek, csak sikeresen eltereljék a figyelmet magukról, ahogy éppen ellopják az ország jövőjét, vagyonát.

Ez a nagy nemzeti lopkodás már nagyon ment a Fidesz háza táján, Orbán Viktor lassan nem is tudja követni a nevén nem levő vagyona nagyságát. Kis politikusok, nagy gazemberek, szégyenlős háttéremberek, kormánypárti képviselők, mind mind nagy sietségben hordták haza a közbeszerzéseken pofátlanul túlárazott pályázatok hasznát, árulták a letelepedési kötvényt, melynek veszteségét majd kifizeti a hülye adózó, eladták a fél belvárost, felosztották maguk között a földet, lerabolták a gazdaság jövedelmező területeit. A család is kivette a részét a harácsolásból, feleségek, gyerekek, sógorok, unokatestvérek alakították át a közpénzt, igyekeztek annak eltüntetni a jellegét. Kellet valami ami erről eltereli a figyelmet, és lehetőleg egymással is szembefordítja az ország lakosságát. Na erre pont jókor jöttek a menekültek.

Orbán Viktor elővette a saját maga által lebutított népszavazás lehetőségét, noha tudta annak szabályait utólag már nem tudja a maga javára átírni. Nem baj-gondolta- majd ellopja. A népszavazás fontos dolog lenne a demokráciában, de a kormány pont ezért nem akarta alkalmazni, főleg ha eddig nem is állt érdekében. Most ezt eléggé beszopta, de ezzel kell neki túlélni a jelen helyzetet. Ezért vet most be Orbán Viktor mindent a népszavazás mellett, fél az érvénytelenségtől. Mert az érvényességhez el kell menni a szavazóképes állampolgárok felének, ennek elérése pedig a második lopási ciklus közepén még neki is kihívást jelent. A menekültek nem az öszödi beszéd, amit még ellenzékiként felhasznált, sokan nem is találkoznak olyan emberrel aki a háború és az éhínség elől menekül. De azért Orbán Viktor megpróbál belőlük gazembert formálni, és sokan vevők is rá.

De azért nem árt a számokkal tisztában lenni. A 2014-s országgyűlési választásra elment a szavazóképes lakosság 61%-a, ami alacsony részvételnek számít. A Fidesz ebből behúzott 44%-ot, de akkor még tartott a rezsicsökkentés kábítása. A Jobbik, aki most valamiért a kormány oldalán van ennek az értelmetlen kérdésnek a megválaszolása során ehhez még akkor hozzárakott olyan 20%-ot. Na ebből kiindulva ezt most ki lehet számolni. 8 millió szavazó 61%-ának a 64 % az mennyi? Kis segítséggel, ha nem a jegybank számol ez olyan hárommillió százezer szavazat. Ha minden úgy lesz, mint 2014-ben, és mindenki elmegy aki akkor ott volt. Legyen pár százezer a magát baloldalinak gondoló közül aki szintén most elmegy, és vagy érvénytelent húz be, vagy maga is bedől a kampánynak. Necces a négymillió, nagyon necces. Na jó, drága magyar testvéreink akik a kormánytól kaptak állampolgárságot, most úgy érzik minden felelősségvállalás nélkül ismét nyugodtan beleszólhatnak az ország belügyeibe, még hozzáraknak valamennyit. Még mindig necces, és ez egy nagyon optimista számítás.

Tehát csak az eredmény ellopása, vagy meghamisítása marad, hogy érvényes legyen. Na a Fideszben ehhez megvan minden képesség, nem fog nekik lelkiismeret furdalást okozni az eredmények elcsalása. Még ha érvénytelen is lesz, akkor is ellopják az eredményt, sikernek beállítva még az országgyűlési választásokig beszélni fognak róla. Inkább erről,mint az ellopott pénzekről, az egészségügy helyzetéről, az oktatásban kialakult káoszról, a hozzá nem értő kormányzásuk következményeiről, az alacsony bérekről, a külföldre menekült családtagok munkavállalásáról. Népszavazás ide, menekültek oda, ezt a bandát már régen el kellet volna zavarni olyan magyaros módon, vasvillával, lámpavassal, börtönnel együtt, nem még vitatkozni velük, meg várni a józan eszük beismerésére. BANDITA.

Címkék: népszavazás csalás FIDESZ orbán a geci

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr6011731353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása