Gyorsan le kell zárni a törvénykezést stadionországban, Orbán Viktor ott akar lenni a válogatott első mérkőzésén, így ehhez tartsa magát mindenki. Az a pár tucat törvény ami esetleg befolyásolja az ország sorsát most még nagyobb rohamtempóban tárgyalandó a mérkőzések miatt, nem érdekes az ország lakosságára gyakorolt hatása, később majd módosítják jó szokás szerint ha valamit elqrnak közben.Nem kell egyeztetni most sem senkivel, ahogy azt a kormánypárt eddig sem tette meg, el kell érni az első gépet a lelátóra időben való érkezéshez, jelenleg csak ez számít. De legalább amíg ott köpi a szotyit Orbán Viktor a számára olyan fontosnak tartott sporteseményen, addig is kevesebbet tud lopni a maga zsebére, ezzel egy kicsit lassul a tékozlás üteme.

Végül is minden rendben van jelenleg az ország irányítása közben, a tanárok kellően át lettek verve a közoktatási átalakításnak nevezett színjáték során, az egészségügy meg csak elmegyeget még ebben a pár hétben a maga rendes akadozásában, legfeljebb a betegek és a kórházi dolgozók még szívnak egy kicsit mielőtt megkapják az életpályamodelljüket, és az újabb szépen becsomagolt üres ígéreteket a kormánypárt rendes szokása szerint.

Orbán Viktor az elkövetkező pár hétben nem folytat semmilyen szakmai egyeztetést a társadalmat érintő fontos döntésekről. Eddig sem csinált semmi ilyet, kizárólag magával volt hajlandó szóba állni bármilyen fontos kérdés megvitatásában, és csak a maga döntésének a helyességét volt szíves elfogadni. Meg kell érteni az országnak végre csak az a helyes amit Orbán Viktor elképzel a maga akarata szerint, csak az az elfogadható ami Orbán Viktor fejében megszületik az országban élők mindennapi életével kapcsolatban. Ha valaki beteg, vagy öreg, vagy nem tud már magáról gondoskodni akkor a Fidesz által elfogadott alaptörvény szerint dögöljön meg ott ahol van, az államot ne nagyon terhelje már az ellátása, csak azért mert egy életen át fizetett maga után sok sok járulékot. Orbán Viktor szerint mindenki oldja meg a saját problémáját ha nem elég tehetős, neki pont elég a keveset keresőktől elszedett adóemelésekből befolyt közpénz átcsoportosítsa az egykulcsos adóval jól járt munkavállalók felé.

Na meg itt van a sorosozás meséje is, ha már a menekültekből nem lehet ellenséget csinálni amivel az országot jelenleg szépen el lehet kábítani az aktuális botrányok helyett. A következő hetekben bőszen lehet majd ezzel elterelni a figyelmet, ez elég szép elfoglaltságot ad a közmédia alig hetven milliárdos költségvetésének. Ennyi pénzért már igazán elvárható hogy egész nap azzal foglalkozzon a csatorna, Soros György most éppen milyen összeesküvést sző az ország ellen, csak mert Orbán Viktor most őt találta meg ellenségnek a szavazói számára. Na meg ameddig ezzel van tele minden, addig sem figyel oda sok ember a valódi problémákra, úgy mint a strómanok további meggazdagodása a jegybank újabb közpénz átalakítási kísérleteiről a Matolcsy rokonság aktív közreműködésével, a család újabb vagyonosodása a papa, a saját lábon álló lány családjának kastélyvásárlásai.

Ha kezdődik a meccs, semmi sem drága, csak a közpénz alakuljon át a megfelelő ütemben a kormánypárt hasznára. Nem drága addig a letelepedési kötvény árusítása sem, nem drága Mészáros Lőrinc cégbirodalmának növekedése, még az is hihető ilyenkor a stróman tud írni, olvasni.  Amíg tart a meccs, nem fontos András György Vajna mélymagyar vállalkozó mennyi hasznot zsebel be az ölébe ejtett törvények segítségével megszerzett játéktermek adózatlan nyereségéből. Addig amíg játék van a pályán fel lehet venni az elrabolt állami földek után járó támogatásokat, a föld megművelése nélkül. Az oktatás is elvan addig a maga nyári szabadságán, a tanárok majd megtanulják mennyit pofázhatnak Orbán Viktor ellen, csak mert nem értenek egyet a tanítási elvárásaival. Mire vége lesz a meccsnek könnyen lehet az önkormányzatoktól elrabolt iskolákban már újra bevezetik a fideszes nyakkendő viselését is, annak narancssárga színével együtt. Az alsó évfolyamban a KDNP színeire festik majd kötelező hittant. Előtte azonban még az önkormányzatok, vagyis a szülők, és helyben lakók fizessék ki a nagy átalakítás költségét, az állam erre nem fog adni egy fillért sem,  mivel azt inkább el tudja lopni magának a törvények segítségével, vagy mert Orbán Viktor Várba költözésére akarja költeni az adófizetők pénzét, nem az oktatásra.

Szóval most semmi sem számít, most minden legyen csendben, de azért ne álljon meg az élet tündérországban. Az a lényeg épüljenek tovább a stadionok, az ország lakosságának mindig legyen kit utálnia, a haverok vigyenek haza elég közpénzt az állami költésekből, a család legyen boldog, főleg a kormányhoz közeli, mindenki más meg fogja be a száját. Továbbra is érvényesülni kell Orbán Viktor akaratának ahogy ő azt a saját elképzelése szerint rá akarja erőltetni az országra, de előbb kicsit hagyják már foglalkozni a kedvenc hobbijával, ha már arra annyit költött az ország pénzéből, a többi társadalmi terület rovására. Utána majd minden visszatér a maga útjára ha vége a meccsnek, és gyaníthatóan semmi nem változik az országban. Orbán Viktor továbbra is folyamatosan hazudni fog, a fizetésekből életpálya modell lesz, az egészségügyi rendszer nem fog összeomlani, de jobb lesz nem belekerülni, az állami közoktatás is szépen termeli majd a jövő közmunkásait. Csak nehogy kikapjon a csapat, mert akkor nem lesz ilyen szép a világ. BANDITA.

 

Címkék: oktatás stadion meccs egészségügy Fidesz Orbán Viktor

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr478783258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása