Életveszélyes ezt a két figurát beszélni engedni egy érvekre épülő beszélgetés során. Már külön külön is nagy veszélyt jelentenek a józan észre, ha valaki azzal rendelkező hajlandó egyáltalán megkísérli megérteni a mondandójuk értelmét, de ha együtt vannak az maga a szellemi alultápláltság életszerű bemutatása a gondolkodáshoz szokott elme számára. Magára valamit is adó televíziós csatorna nem is akarhat olyan fokú kulturális elmebajt nézőire zúdítani amit ezen okoskodónak sem nagyon nevezhető, magukat jobboldali értelmiségnek beállító kretének okoznak a sajátos okfejtésükkel ha sokáig engedik őket beszélni. Néha azonban muszáj nekik ezt megtenni.

De végül is a mai magából kifordult országban, ahol annak kormányzata által bevezetett életforma lett az élősködés a társadalom nagy részének a kárára, és ezen véglények ennek a díszpéldányai az értelemhez való hozzá nem értésük bemutatásával, sok nézhető csatorna műsora szinte kénytelen kényszerből vezérelve képes meghívni őket mégis, ugyan hagy mondják már el a ők is véleményüket. Ha nem egyszerre szerepelnek egy műsorban még feldolgozható is lenne az a mindennapoktól távol eső szánalmas próbálkozás ahogy igazolni próbálják a kormány agyament cselekedeteit.

Az ATV március 8. Csatt. Ez a két köztudottan Orbán Viktor talpnyaló egy műsorban szerepel. Gyorsan be is bizonyítják mennyire nem ezen a földön élnek, mennyire jól el tudják mondani a kormánytól megszokott érveket némi értelmiséginek álcázott maszlaggal leöntve.

Kerényi Imre hamar megmutatja milyen mélyen hűséges az Orbán kormány által bevezetett korrupcióhoz. Teljes meggyőződéssel képes állítani annak igazát milyen jó dolog is az, ha a politika úgy uralkodik az ország erőforrásai felett, hogy azt egyrészt a maga és a családja boldogulására használja. Mivel az ember a legjobban a családtagjaiban bízik meg szerinte, így teljesen érthető a műsor tárgyát képező Matolcsy féle pénzherdálás a Nemzeti bankból, amiből a baromarcú elnök családtagjai is szépen megtollasodnak teljesen rendben van. Rendben vannak a kastélyvásárlások, rendben van a Tiziano festmény áron felül való megvásárlása, rendben van a sok százmilliárd eltüntetése a köz vagyonából a hülye alapítványokba.

Hát nem! Nincs az így jól te szerencsétlen farok, de neked ezt hiába próbálja elmagyarázni a mindennapokban élő jogkövető állampolgár. Egy ország erőforrásait a politika az ország lakosságának a boldogulására, az életkörülményei javítására kell felhasználnia. Abba nem fér bele tízmillió adóforintok beleölése egy értelmetlen alaptörvény kötelező asztali bemutatása az önkormányzatoknál. Abba nem fér bele százmilliókért giccses festmények vásárlása. Abba nem fér bele a kinyíló pitypang leírása a Magyar Krónikában. Abba nem fér bele a kultúra olyan szintű lezüllesztése, ahol egy Kerényi féle Imre saját szempontjai jelentik az általánosan elfogadottat. Az meg végképp nem fér bele, hogy ezt büntetlenül meg lehet tenni egy országban, csak azért mert a magát közszereplőnek gondoló számára nem kötelező az elmeorvosi vizsgálat.

Bencsik András is hamar lezuhan a szellemi toprongy alsó sávjára a műsor alatt. Ő is hűséges talpnyalója Orbán Viktornak, már vörös csillagos munkásőr korában is tudta, ez az ember jelenti majd a számára a békés öregkor anyagi jólétét. És ezért most meg is dolgozik a maga módján. Neki bizony dagad a keble a nemzeti büszkeségtől, hogy szintén a műsor témáját szolgáló Nemzeti Bank milyen drágán veszi vissza a szerinte fontos nemzeti ereklyéket. Erdélyi érmegyűjtemény, az ingatlanok, az irodaházak mind fontos dolgok a ő nemzete szempontjából, és na jó, kellene költeni másra is, de most olyan jól teljesít az ország, ennyit már meg lehet most vásárolni az öntudat jegyében.

Hát nem! Ez sincs jól, te az első és eddig egyetlen valódi köztársasági elnököt már a halála napján gyalázó tetves gané. Egy Nemzeti bank nem a magukat uraknak gondolók játszótere, ahol kiélhetik vásárlási kényszerűket, még ha törvényessé teszik is azt. Az a köz pénze, amivel jól kell gazdálkodni az ország hasznára. Juthatna kell belőle egy rész a normális oktatásra, ahol a gyerek fejlődése a szempont, nem pedig a butaság a tananyag. Lehetne belőle működő egészségügyi ellátás ahol esély van a gyógyulásra, és a beteg felépülése nem a róla gondoskodó áldozatkészségén múlik, hanem a megfelelő körülményeken. Lehetne belőle kevesebb adó, több fizetés a jól elvégzett munkáért. De Te Bencsik András aki máris egy virágos rétnek látod az ország állapotát ahogy azt elmondtad a műsorban, és láthatóan, olvashatóan jól is érzed magad benne, ne gondold, hogy annyiszor tudsz köpönyeget forgatni magadon, amennyiszer éppen kedved van hozzá. A hitelességed ottmarad a rendszerváltás előtti életedben, azóta pedig a gyávaságod mutatja az elveid szilárdságát.

Ha a Fidesz szellemi holdudvara ennyire képes ezen embereknek nevezett valamik által, csak a csoda mentheti meg az országot. Vagy a valós élet tapasztalata, amit végre inkább elhisz magának a választó, mint az ilyen érvekre nem épülő tündérországot. BANDITA.

Címkék: műsor ATV bencsikandrás Kerényi Csatt

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr858455790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása