Ez végül is nem csak a tanároknak szól. Mindenkinek ehhez kell magát tartani aki elégedetlen az Orbán Viktor uralta hatalom adta életpálya modellel, adókedvezménnyel, rezsicsökkentéssel, és a többi átveréssel. Elég lenne annyira emlékezni Orbán Viktor egyik nyilatkozatából, ami szerint “ne azt figyeljék amit mondok, hanem amit cselekszek”. Ezt mindenki a saját bőrén tapasztalhatja ha nem nagyon, vagy egyáltalán nem ért egyet a nemzeti együttműködés Orbán szerinti rendszerével. De van egy még fontosabb oka is amiért nem lehet bízni az adott szavában, mert az csak merő hazugságok gondosan felépített halmaza. Mert Orbán Viktor egy akarnok, és ráadásul még bosszúálló is ha valami nem az elképzelései szerint alakul, vagy bárki is ellent mer neki mondani. Na akkor nagyon oda tudja tenni magát az illetővel szemben miközben a szemébe mosolyogva segítség ígér, de az átverés kését már a hasának szegezve mézes mázosan kiontja a maradék elszántságát. És ehhez sajnos nagyon sok segítsége van a hatalma során maga mellé rakott tehetségtelen élősködők sokaságával.

“Ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig!” Ismerős kedves pedagógusok, egészségügyi dolgozók, közalkalmazottak, vállalkozók, melósok, közmunkások? Akkor ezt nem nagyon kell tovább magyarázni. Már maga a kisvasút léte egy gennyes kelés az ország testén, ami jól mutatja annak betegségét. Orbán Viktor akart magának egyet, hát összelopta a rávalót a közpénzből és megalkotta a szülőfalujában. De ott van mindjárt mellette a stadionja ha ez nem lenne elég. Kell ezt ragozni? Számolatlanul ömlik a TAO-nak nevezett közpénz a sportba, és ennek egy nagy része véletlenül pont az Orbán Viktor által szeretett Puskás akadémiának. Lenne ennek jobb helye is az ország működésében? Hát persze, de Orbán Viktor szerint a támogatás ezen formája úgy van jól ahogy ő azt elképzeli, akkor az szépen oda is ömlik a közösből. Ha mégis nagyon akadékoskodna a közvélemény akkor csak egy törvényt kell meghozni rá, és már minden rendben is van az ilyen esetekkel kapcsolatban.

De ott van a netadó miatti tömegtüntetés. Pedig ezzel az adóval Orbán Viktor csak bevételt akart termelni a további hobbijainak a megvalósításhoz, ezért szeretett volna egy újabb adófajtát kivetni az országra. Mert ugye ahogy ő akarja magát láttatni a választók előtt, nála bizony nincs adóemelés, vagy új adófajta, csak egymillió új munkahely, és csökkenő államadósság. De az emberek ezért a netadó miatt az utcára mentek, mert ez fontos volt nekik. Az más kérdés az alaptörvény korlátozásai, az éhező gyerekek, a Quaestor ellopott milliárdjai, az új munka törvénykönyv, az oktatás, az egészségügy és sok minden egyéb jogsértés nem mozgatta meg a tömegeket, de ez igen. Orbán Viktor nem tehetett mást mint gyáva módon visszalépett az adótól, és sunyi módon bosszút is állt érte. Csinált egy konzultációt róla, aminek az eredménye már nem érdekel senkit, és bevezette az útadót helyette csak mert ne legyen már az, nem az van amit ő akar. Akkor ez is megvan, vagy még tovább kell róla beszélni?

Ez a pár szégyenletes eset egyenként is egy rendszer bukásához vezetne az értelmét használó társadalomban, ahol fontos a szolidaritás, és mindenkit érdekel mire is költik el a politikusok a köz pénzét.

Orbán Viktor azonban pontosan tudja milyen országban szerezte meg a hatalmat. Hat éve formálja azt a saját képére, annak módjáról senkivel sem egyeztetve viszi rajta keresztül a saját akaratát. Olyan még nem volt bármiben is beismerte volna a tévedését, vagy elfogadott volna bármiben is tanácsot. Úgy kell lennie mindennek ahogy ő azt akarja, erről nem lehet vita, ebben nem lehet változás.

Ha az oktatásban a KLIK vagy mi a neki megfelelő megoldás annak kézben tartásához, akkor az úgy is marad ahogy van ha Orbán Viktor úgy akarja. Nem a minisztere fog ebben dönteni, ő csak a bólogat hozzá. Nem fog ebben az országban senki önállóskodni a saját elképzelése szerint legyen az bármennyire is ésszerű. Nem fog az országban senki ellent mondani ebben a rendszerben, mert maga a rendszer fogja őt páros lábbal kirúgni, hiszen ezért lett létrehozva. Ezért is kell magát a rendszert elküldeni a nagy büdös francba ha valakinek nem tetszik, és nem átalakítani vagy változtatni rajta.

Az oktatás csak egy része a társadalom problémájának amit Orbán Viktor rendszere okozott. Ez a terület magában nem fogja tudni felszámolni az Orbán Viktor akarta rendszer működésképtelenségét, és eltörölni annak minden káros következményét. Szükség van hozzá minden olyan területre ahol nem stadionok épülnek, nem rendez az ország olimpiát, nem költözik Orbán Viktor a várba, nem adja át újra a Várkert bazárt, nem nyer Mészáros Lőrinc újabb pályázatot, és az állami földeket nem osztják ki a haverok maguk között. Együtt és egyszerre kell megoldani a betegek, a kórházak, a közmunkások, a munkavállalók, a munkaadók, a vállalkozók, a közalkalmazottak részéről elszenvedett hátrányokat amelyeket Orbán Viktor hatalma okozott az országban. Rá kell jönni végre egy egyszerű felismerésre mindenkinek ezen a földön. Ha valakitől elvesz Orbán Viktor ebben az országban, ha valamit a saját akarata szerint átalakít Orbán Viktor a maga kedvére, akkor annak nagyon sokan megisszák a levét a többi területen még ha nem is akarják közben ezt észrevenni. Ha az oktatás kárt szenved akkor az másnak is fájni fog. És ez fordítva is igaz. BANDITA.

Címkék: oktatás tiltakozás pedagógus KLIK ORBÁN VIKTOR

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr858354068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása