70 milliárd forint maradt bent az idei évi költségvetésben, bárhogy is igyekezett a kormány abból minél többet zsebre tenni illetve a maga jólétére fordítani. Most év végén gondos mohó kezek maguk között szépen szétosztották ezt a tíz stadionnyi összeget. Ma már ez lett sajnos a meghatározó mértékegysége a Fidesz uralta költségvetésnek, ezzel kel, és ezzel fekszik a nemzet gazdasága, Orbán Viktor meg egész életében erről álmodott ami meg is valósult számára. Az aprópénzt kisvasútban mérik, a világítást meg családi saját lábon állásban.

Szóval a maradék összegből jut minden szépre jóra, és főleg amire Orbán Viktor jónak látja. Mindenki az érdemei szerint kap belőle. Az oktatás az nem olyan fontos, annak csak nyolcszáz millió jut, de az Eximbank a tévé vásárlásakor adott Vajna hitel miatt kap húsz milliárdot. Az egyházak sem lettek elfelejtve karácsonykor, nekik is szép összeg jut, 6.5 milliárd csak hogy ne felejtsenek el a kormány mellett való kiállásra buzdítani a híveket. Jut még belőle konzultációra is, ha már a hivatalos nyelv lett a hazugság akkor ennek legyen papír alapja is amire lehet majd hivatkozni ha kellően meghamisították azok tartalmát. Na és persze ezekből az összegből bővülnek tovább a fideszes haverok vagyonai is.

Még nem elég hosszú a sor az ételosztáskor. Már minden rendben van az egészségügyben a kórházak állapotán nincs mit javítani. Már özönlenek haza felé az eddig külföldön dolgozó százezrek az itthoni jobb körülmények miatt. Az oktatás színvonala nincs a béka segge alatt a sok torna és énekóra között. Felcsút is megkapta a maga újabb sportcsarnokát, hozzá egy drága kazánházzal. Az adók is szépen fejlődnek, egyre több lesz belőlük, és azt még nehezebb kifizetni. A fizetésekkel is minden rendben, ha már eddig nem lettek megemelve, egy darabig még ráér azt abból megélni nem tudó. Tehát minden rendben van az országban, az idei költségvetés maradéka mehet a többi értelmetlen pénzszórás után a kormány kénye kedve szerinti felhasználásra.

Ja, közben nem jutott az év végén a gyerekek étkeztetésére pár milliárd. Végül is csak baloldali kampányfogás lett volna belőle, ezért inkább hagy éhezzen az életformája szerint a gyerek ha a szülő nem keres eleget. Az útdíjat sem kell eltörölni ami a netadó helyetti bosszú volt, és húszmilliárdba kerül az utakat használóknak. De van még adó amit nem kell eltörölni, pedig ebből a pénzből akár lehetne is. A közszolgák fizetése is rendben van ott van nekik az életpálya modell, egyék meg az ezzel járó adókedvezményt a rezsicsökkentéssel együtt. De a határon szolgált rendőrök túlóráját vissza kell fizetni azoknak akik ott voltak, erre nincs fedezet, ez kötelesség. A közmunkás is milyen szépen megtanult éhen fagyni a neki járó bérből. Ez csak pár dolog a költségvetés maradékának a jó felhasználására, de Orbán Viktor szerint ezek most nem fontosak.

A szavazó meg ül otthon a karácsonyi asztalnál, és méltatlankodik. Szegények ott a sorban a Blahán milyen rossz nekik, és megtörli a száját a töltött káposzta után. Ja, mert töketlen az ellenzék nem csinál semmit, még szép hogy nem szavazok rájuk. Mert a Gyurcsánnyal nem lehet mit csinálni, a szocik is csak loptak. Sosem fogom bevallani jobban éltem akkor mikor ők voltak, tudtam fizetni a hitelem, volt munkám, és nem vették el a szerzett jogom visszamenőlegesen. Még van mit ennem, a gyerek kint van külföldön, engem meg nem érdekel a más baja, oldja meg mindenki a magáét.

A Fidesz meg pontosan ilyennek ismeri a magyar ember lelkét, és ki is használja annak önzését a maga javára. Ehhez hozzáadta a maga nemzetinek mondott hitvallását azzal a szavazóbázissal akinek tetszik amit ők csinálnak, és kényelmesen berendezkedett a hatalomban.

Mert a választók nagy része ma nem igazán fogékony a másik véleményére, nem érdekli annyira a másik vesztesége, csak magával törődik. Nem szavaz egyik pártra sem, de nem is veszi a fáradtságot legalább megismerje őket. Jelenleg nem túl nagy a kínálat az ellenzéki pártokból, és még ők is néha legalább egymás ellen játszanak a választókkal szemben. Az ellenzéki pártok is hibásak néhány sok dologban, még mindig nem veszik komolyan a választó véleményét, inkább a saját akaratukat akarják rájuk kényszeríteni. Nagyjából úgy néz ki a helyzet, egyik sem akarja a másikat igazán, de közben meg nagyon is, hiszen tudják, egymás nélkül meg semmi esélyük a jelenlegi rendszer megbuktatására. Nehéz feloldani ezt az ellentmondást, főleg ha egyik fél sem akarja a másikat teljes jogúnak elfogadni, és jó magyar szokás szerint inkább megdöglik, csak ne a másiknak legyen részben igaza. A Fidesz meg elégedetten hátra dől, és Orbán Viktor családja szépen gyarapodik a lopott közpénzből. Lépni kell emberek egymás felé, vagy csomagolni a túlélésért, mert Fidesz mindent el fog venni ami eddig az országé, és a benne lakóké volt. BANDITA.

Címkék: kormány költségvetés lop oszt Fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr638204892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása