Nagyon, de nagyon tele van már a hócipője a keményen dolgozó kisembernek a kormány családpolitikájával. Annak meg a legújabb fejleményeitől egyenesen kinyílt a bicska a zsebében.

Tiffán Zsolt. Anyád lehet apádnak volt az asszonya, és te kötelességből születtél, ami a jelen nyilatkozataid alapján elég nagy kár volt. Ne tartsd magad embernek, hiszen szánalmas Fidesz bérenc vagy ez meg is látszik a felfogásodból. Ne oktasd ki azt aki hónapról hónapra él, inkább idd a borod fulladásig ha már annyit loptál érte attól, aki miattad nem tud most gyermeket vállalni, mert annyi törvényt szavaztál meg ellene.

Rogán Antal. Menj haza, és nézd meg a házad mennyit tágult a belvárosi ingatlan eladások után. A garázsba is nézz be, ott van a letelepedési kötvények eladásából neked járó rész. Érdemtelenül lettél miniszter a józan ésszel szemben, de neked most már alaptörvény szakértőnek is muszáj lenned, csak mert a gazdádnak Ákos a haverja, te meg fényesre nyalod a seggét ezért akár mindkettőnek. Na akkor ha a szólásszabadságot akarod értelmezni, magyarázd már el a kis családodnak a saját lábon állást apuka szerint, de a többitől menj nagyon messze, mert az ottani apák, nagyapák a szart is kiverik belőled, de csak azért mert már nagyon utálnak azzal együtt amit képviselsz.

Rétvári Bence: Te álságos kereszténynek sem látszó sima nyelvű kis pöcs. Még életedben nem dolgoztál semmit a politikán kívüli életben, ezért ne gondold ez az a terület amiről bármikor is véleményt formálhatsz. Foglalkozz a saját családoddal, gyónjál sűrűn közben az neked semmit sem jelent, és meséld el nekik apa mennyit szedett össze a gerinctelenségével, és mennyire büszke rá. Ne erőlködj beledumálni annak az életébe, aki miattad nem tud vasárnap vásárolni, aki minden reggel azzal ébred ma vajon megint éhesen megy-e a gyereke iskolába, mert miattatok már ez az életformája.

Minden ember szeretne családot, szeretne társat maga mellé, és szeretne gyereket is akinek megadna mindent. Ehhez két ember kell általában a mai normális felfogás szerint, ami már nem múlt századi mint a kormányban, és akik egyenlőek a családban de mégis mások a mindennapokban. Együtt csinálnak mindent az életben, a felkeléstől a lefekvésig, és álmukban is együtt vannak. Ez így normális. Mind a ketten ugyanannyira felelősek a másikért, és ebben benne van az utód is, akiért bármiről lemondanak mindketten ha kell. Az Orbán kormány hatalomra kerülése óta pedig sok mindenről le kellett mondaniuk. Le kellet mondaniuk a biztonságról, hiszen a kormány kapkodó politikája munkahelyek ezreit számolta fel. Ezzel megszüntette a családok biztonság érzetét, nem lehetett tudni éppen mikor kit tesz ellenségévé Orbán Viktor, csak mert a pillanatnyi elmezavara ezt láttatja vele. Elvették a magánynyugdíját, helyette kapott egy nagy üres semmit, ezzel a jövőjét tették bizonytalanná. De a múltja sem volt biztonságban a visszamenőleges törvénykezés miatt, bármikor felrúghatta az állam a korábban vele kötött szerződést, csak mert Orbán Viktor így akarta. Kapott egy csomó nem megszorítást, ami rengeteg adóemeléssel járt, amit az állam könyörtelenül be is hajtott rajta. Nyakába varrtak egy új munka törvénykönyvet, ami bruttósította a minimálbért, elvette a pótlékok és a túlóra nagy részét, ezt nevezték életpálya modellnek, de inkább lassú halálnak tűnik a benne való létezés. Szülni akaró nők, és gyereket szertő férfiak kerültek bizonytalanságba a családban, és velük a már meglevő utódok esélye is csökkent a normális élethez. Aki meg még előtte volt a saját család összehozásának, bárhogy is szerette volna a sajátját megalapítani, azt itthon egyre kevésbé látta esélyesnek. Több százezren már külföldre is mentek közülük és ott élik a mindennapjaikat, oda szülnek gyereket.

Az emberek nagy többsége bérből és fizetésből él, és hónapról hónapra. Kiszámítható jövőjének erős tökön rúgás volt az Orbán kormány számtalan intézkedése. Az egykulcsos adóval a többség veszített amúgy is szerény jövedelméből, ha megmaradt addig egyáltalán a munkahelye. Erre jött még a sok új adó, ami neki sokszor már elviselhetetlen terhet jelentett. Ha volt hitele a forint árfolyama sem éppen kedvezően alakult a számára, de ez Orbán Viktort nem igazán érdekelte. A trafikját elvették, a földjét más kapta meg. Egyre nagyobb méreteket öltött a szegénység szinte mindenhol. Ezt persze a kormány szépen agyon hamisította a nem létezésével, csak a bele kerülők érezték egyre nagyobb mértékben. Kapott helyette rezsicsökkentést, meg családi adókedvezményt a kormány szerint, ha volt még egyáltalán neki kedve ezeknek örülni, és jóllakni belőle. És ebbe a tündérországba kellene neki gyereket most szülni a kormány kedvéért. Mert itt szépek a stadionok, romosak a kórházak, a haverok meg mindent ellopnak ami a közpénzhez tartozik. Csak róla felejtkeznek el. Vagyis nem, mehet közmunkásnak annak az életnek minden szépségével együtt. Biztos van aki jól járt a Fidesz rendszerével, és még örül is neki Orbán és bandája mindent ellop amihez hozzáfér a törvények segítségével. A többség azonban nem mosolyog ezen, és dühös ha még a szemére is vetik a szegénységét azok, akik okozták ezt. Már csak ezt a dühöt kell a józan észre váltani, és érzelem helyett az értelem szabályai szerint lassú tűzön megsütni a bajok okozóit. BANDITA.

Címkék: munka család szegény Fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr128182662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása