Vagyonvédelem. Civil Biztonsági Szolgálat. Pintér Sándor. Ez a három dolog egymással összefonódott, és a mai napig is nehezen kibogozható talány. Az biztos, a vagyonvédelem soha sem volt egy átláthatóan működő ágazat, és még ma sem az. Az is kézenfekvő tény, hogy a Civil Biztonsági Szolgálat ezt szépen ki is használta. Pintér Sándor volt a cég a tulajdonosa, és erősen hülyének kell lenni ahhoz bárki is elhiggye manapság már nincs köze hozzá. Ezzel a kör bezárult.

Hogy mi is történt? Itt a történet:
hetmilliot-nyert-pinter-egykori-cegetol

Kösz RTL híradó.

Ha valaki egy kicsit is jártas az alvállalkozói lánc nyújtotta előnyök kihasználásában, az tudatában van annak a ténynek, mindig a lánc végén álló szívja meg elég rendesen, és persze az állam is rosszul jár. Jelen esetben a vagyonőr az áldozat, a cég a törvénysértő, meg az állam is fut a neki jogosan járó pénz után. Kicsit bővebben. A vagyonőr alkalmazásban áll egy cégnél. Hogy éppen melyiknél azt maga sem tudja. Ahogy azt sem mennyi jövedelem adót, járulékot fizetnek utána, az elvégzett munkája után járó bért a legtöbbször borítékban kapja meg. Nincs pótlék, nincs szabadság, nincs nyugdíj levonás, nincs rajta semmi. Ha van túlórája, mert az mindig sok van, na az is benne van az egészben. Nincs külön kifizetve, egyben kap meg mindent. És persze az állam is egészben kap meg mindent. Olyan nagy semmi körül. A cég persze egyszer csak megszűnik. A vagyonőr ugyanúgy végzi a munkáját tovább, de már más hozza neki a borítékot. Fogalma sincs ki az, pedig a rajta levő ruha emblémája, az oldalán levő fegyver még mindig ugyanaz, és egy nagy céget nevesít. De az a nagy cég csalni akar a járulékokkal, és ezért van neki alvállalkozója. Sok alvállalkozója. A vállalási pénzt ő egészben veszi fel, de nem akar ebből olyan sokat visszaosztani annak akinek jár, ezért kiadja a munkát az alvállalkozónak, hogy majd az fizet ki mindent abból a pénzből amit a megbízó neki ad a valós munka után. Így nem kell neki könyvelgetni, ezért külön embert alkalmazni, neki csak a ruhát, és a fegyvert kell kiadni a vagyonőrnek. Így szépen keres azon a különbözeten amit továbbad, mert az alvállalkozónak már sokkal kevesebből kellene kihozni a mindenkit megillető részt. Ez már akkor képtelenség mikor megtörténik az utalás, de a haszon így is zsebbe marad még nála is, mert gyorsan csődbe megy. Csak a melót végző jár rosszul, de az nem érdekes. Az állam meg csak néz ki a fejéből.

A munkavégzés már régóta így működik a vagyonvédelem területén. Máshol is van erre példa, de itt most ezt a területet nézi az érdeklődő.

Pintér Sándor miután már nem volt belügyminiszter az első Orbán kormány bukása után, kipróbálta magát a vagyonvédelemben. Megalapította a Civil Biztonsági Szolgálatot. És bejött neki. Kapott egy csomó megbízást, a cég szépen terjeszkedett a versenyszférában, és a bankszektorban. Jövedelmező is volt ez neki, elég csak a vagyon bevallására pillantani. Hogy miért? Most tényleg külön el kell magyarázni? Talán meg kellene kérdezni azt a pár ezer vagyonőrt, aki nála állt alkalmazásban, azok talán fel tudnák világosítani az érdeklődőt. A legszebb az egészen, hogy ez a történet abban az időben játszódik, mikor a jelenleg hatalomban levő Fidesz kormányzat szerint szétlopták az országot, csődbe vitték az államháztartást, és mindent elloptak. Hát ilyen emberekkel mint Pintér Sándor nem is volt nehéz dolga az akkori kormánynak, hiszen ők ehhez nagyban hozzájárultak. Az viszont tényleg érthetetlen, miért hagyták a garázdálkodását, és az adócsalását. Persze rengeteg ellenpéldát lehet felhozni, ahol még történt hasonló visszaélés, ami büntetlen maradt, de egyetlen elkövető sem lett utána a következő kormányban ismét belügyminiszter.

Lehet erre azt mondani Pintér Sándor azóta eladta a cégét, és ezzel már nem kíván foglalkozni. Csakhogy annak nagyon hülyének kell lenni aki ezt el is hiszi, főleg a cég azóta bekövetkezett szárnyalását látva. Már csak azért is nehéz magát kidumálni, mert akkor még ő volt a cég tulajdonosa mikor a fenti eset történt, ezért a felelősség is az övé. Persze lemondani nem fog ezért, még válaszolni sem lesz hajlandó az ezzel kapcsolatos kérdésekre, végül is ő már azóta a törvények felett állónak képzeli magát, mint annyi sokan a Fidesz uralta közéletben. Ő is egy a sok tolvaj közül akik jelenleg hatalomban vannak, és akik azóta sem nyugodnak ha közpénzt látnak, azt a magukénak akarják tudni. Vajon miért volt fontos a vagyonőri vállalási díj megemelése az állami szektor oldaláról? Vajon azóta megszűnt az alvállalkozói rendszer, és az után a vagyonőr után aki állami intézménynél őrködik, manapság minden járulékát befizeti a munkáltató? Vagy minden maradt a régiben, csak több marad a Civil Biztonsági Szolgálat zsebében, aki a legnagyobb állami melókat vitte el? A papír mindent elbír, de a valóságot nem takarja el. Pintér Sándor még mindig lop, csal, és ezért még hazudni is fog ezért. BANDITA.

Címkék: lop csal vagyonőr Pintér Sándor Civil Zrt

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr198120798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása