Van olyan kerítés, ami megvéd a tolvajoktól. Olyan kerítés is van, ami bezárja a bűnözőket. De tündérországban lesz olyan nemzeti kerítés négy méter magasra építve 180 kilométer hosszan, ami szépen eltereli a figyelmet az addig történtekről turulmadár országában a stadionok között. Ez a kerítés egy speciális, több funkciós feladatot ellátó képződmény, benne sok közpénzzel a haveroknak, parttalan vitával az ellenzéknek, sok gyűlöletre uszítással a választóknak, kevés irgalommal az azon átlépni szándékozóknak, na meg némi plakát háborúval a szavazóknak. Végül is ellát még egy fontos feladatot is ez a bizonyos kerítés a harag keltésén, a felelősség lepattintásán, és a valóságos problémákon túl. Gondosan elterelgeti a figyelmet az Orbán Viktor vezette több száz tagú rablóbanda az utóbbi időben egyre kínosabbá váló korrupciós érintettségéről, a családi saját lábon állás bizniszéről, és a közpénz felelőtlen herdálásáról az elmúlt öt év tekintetében.

Hál istennek komoly népszerűségvesztésen ment keresztül az utóbbi egy évben a kormánypárt. Kezdtek kinyílni a szemek, egyre több értelem fogta fel a valóságot, és merte kinyitni a száját az Orbán Viktor vezette horda visszásságai ellen. Kapott is pofont a nagy stadionépítő elég rendesen itthon, és külföldön egyaránt. Egykori barát fordult ellene nagy nyilvánosan, sok támogató maradt el mellőle. De azért ő nem az a fajta aki a hatalom nyújtotta előnyöket csak úgy kiengedni a kezéből, főleg most, mikor már olyan szépen be van a járatva a közpénzből való úrias megélés rendszere a számára, és talpnyalói gazdagodására. Ebben továbbra is nagy segítségére van a gondosan kiválogatott kormánytagok, államtitkárok gátlástalanul hazudozó csapata. De a párt parlamenti frakciója is szolgálja tovább feltételek nélkül az érdekeit, na meg a saját jól felfogott anyagi előnyeit. Most ezek az emberek, és az általuk elkövetett eddigi lopások keltette felháborodás hangjai egy kicsit csillapodni látszanak, egy kerítés zárja körbe a következményeket.

Emlékszik valaki Orbán Ráchel saját lábon állására? Igen? Lemondott már Vida Ildikó? Igen? Ki is van akkor kitiltva az USA területéről, és miért? Emlékszik valaki Szíjjártó Péter családi összefogással vásárolt villájára? Igen? Emlékszik valaki Lázár János gyermekének a házára? Igen? És kivel is volt egykor állami pénzen abban a külföldi hotelben? Csak nem? Emlékszik valaki a Rogán Antal letelepedési kötvényeket forgalmazó off-shore üzletre? A házára? Polgármestersége alatti ingatlaneladásokra? Igen? Emlékszik valaki Paks-2-re? Igen? Emlékszik valaki a Quaestor befektetési alapjából kivett kormányzati pénzekre? Igen? Emlékszik valaki Orbán Viktor Svájcban tett titokzatos kiruccanására? Igen? De ez csak néhány elfeledett részlet az utóbbi idő nagy kormány közeli mutyijairól. Mészáros Lőrinc? Rémlik? Milyen szépen elfelejtett egy közös orosz céget egy előzetesben ülő egykori kormányközeli Kiss Szilárddal? Vagy bevallani egymilliárdot a vagyonából? Valaki előtt még mindig nem világos, ez a gázszerelő fenomén Orbán Viktor házi pénztárosa, neki gyűjti a vagyont? És mi van Kósa Lajos felesége nevén levő százmilliós villával? Az csak úgy előkerült? Miből is? Honnan? Mi van a gázszállítási üzlettel, ahol az állami cég a rezsicsökkentés nevében magánzsebbe játszott át milliárdokat? MET. Megvan? Mi van az állami földekkel? Éhen haltak már a gazdák juhai csak azért, mert kellett a föld alapú támogatás néhány kivételezettnek? Kishantos? Hol van az egészségügyből kivont sok száz milliárd? Hol van az országból több százezer fiatal? Hogy él egy közmunkás most, hogy bérbe adható a munkája a földeken? A jegybank mit is vett legutóbb, és mennyiért? Kitől? Hogy áll az államadósság? Hogy áll a forint? Ezen néhány kormány közeli baklövésnek nem nevezhető tolvajlás most kicsit sem fontos. Milyen magasan vágja át a kerítést a menekült? Mert most csak ez számít?

De nyugodjon le mindenki, és ne másszon magasra a kerítésen, ne vigyen magával létrát ha annyira érdekli mi történik a túloldalán. Mert innen is világosan látszik, a kormány háza táján minden közpénz eltüntetés a maga megszokott rendjében zavartalanul halad előre. Aki eddig is nyert a pályázatokon, az ezután is szépen kaszál még egykori gázszerelő létére is most éppen ásványvízben is utazik. Orbán Viktor veje is kiszállt névleg a cégéiből, a kikötőiből, megvan már a saját lábon állás pár milliárdos feltétele a nyugodt élethez. Mondjuk még van ott négy gyermek, de ők is meg fognak állni majd az állam lábán, ha apuci ilyen ügyesen tereli el a figyelmet a szerencsétlen menekülők elleni hadjárattal. Habony Árpád továbbra sem létezik, de azért szépen építgeti a közpénz segítségével Orbán Viktor új média agymosóját. Nyugodjon meg mindenki, Andy Vajna továbbra is szépen fog keresni a casinókkal. Matolcsy továbbra sem lesz a tudatában a jövedelmének, és tetteinek, de már a jegybankja kapott kormányközeli felügyelőbizottságot régi, kipróbált talpnyalókból. Na vajon minden rendben lesz ott? Hát persze! A kerítés arra is jó lesz. De az új haverok is építenek napok alatt dupla költségre nőtt úszó palotákat egy világbajnokságra. A közpénz mindenre megoldás, és van belőle bőven annak saját hasznára, aki feltétlen híve Orbán Viktornak. Tehát minden megy tovább szépen a maga útján, pedig ezen a kerítésen át lehet látni. Csak a szemeket, és az értelmet kell nyitva tartani. BANDIT

Címkék: menekült kerítés lop Fidesz ORBÁN VIKTOR

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr717589108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mikerbiker 2015.07.02. 09:04:58

Lassan azért csak el kellene menni egy pszihológushoz...

♔bаtyu♔ 2015.07.02. 09:33:35

Jól összeszedett érvrendszer:))))

Azért én mégis szívesen olvasom az ilyet. Egyrészt jelzi, hogy a balliberális oldal elég rendesen erodálódott (ez a blogger ott nyilván értelmiséginek számít), másrészt jól jelzi az elkeseredettség mértékét is.

Mi lesz itt 2018-ban:)))

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.07.02. 09:48:22

@♔bаtyu♔: Te komolyan támogatod, amit prominens fideszes politikusok és havarjaik a közpénzzel csinálnak? Tényleg? Csak mert a hozzászólásaidból ez jön le.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2015.07.02. 09:48:24

Gyerünk fideszbarmok,hadd szarjanak a szátokba!

Nemfajtalan srác 2015.07.02. 10:15:55

"Hál istennek komoly népszerűségvesztésen ment keresztül az utóbbi egy évben a kormánypárt"

A lLibsibolsik számára ezek a szavazók már elvesztek rég , oda nem fognak átmenni. Aki egyszer poloskát nyalogatott, az nem kér többet belőle, hiába cukrozzák meg

Nemfajtalan srác 2015.07.02. 10:19:15

@♔bаtyu♔:
Ezek a posztok olyanok, mintha egy randomgenerátorba benyomnák a kijelölt témákat: Habony, trafik, megamibelefér. A számítógép meg összehabar belőle valamit

Nemfajtalan srác 2015.07.02. 10:21:28

@Rezsidémon vagyok, elveszem a munkádat:
Ebben az írásban semmi új információ, következtetés, vagy akár gondolat sincs

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.07.02. 10:26:33

@Nemfajtalan srác: És? Ismétlés a tudás anyja. A fidesz is addig hajtogat egy-egy témát minden csatornán, amig a hívei el nem hiszik. Vagy tévedek?

Brix 2015.07.02. 10:26:54

@♔bаtyu♔: Attól függetlenül , hogy a baloldal erodálódott, amit a poszt leírt, nagyjából igaz. A Fidesz-közeli gazdasági maffia, nap mint nap elárulja magát. Ma pl Baldauf László coming out-ja , miszerint ő javasolta a kormánynak , pusztán a saját gazdasági érdekei miatt, leszarva a társadalom többségének a véleményét, zárják be az üzeleteket vasárnap...Ugyanezt már láttuk a dohánypiac ujraosztása esetén is, csak ott Sántha úr írta a törványt...Lehet folytatni az Andy Vajdának adott kizárólagos kaszninó üzlettel, vagy a Tiborc István számra kiírt önkormányzati pályázatokkal, vagy a Garancsiék által lenyúlt, százmilliárdos gázüzlettel...Piszkos, korrupt , ez a kormány , ráadásul a vezető politikusai keleti luxusban élnek, amíg a társadalom többségének lófaszt sem akarnak adni...Az egészségügyi dolgozóknak pl. vért kell izzadni , hogy valami alamizsnát kapjanak ettől az érzéketlen kormánytól, miközben jelentősen megemelik a kormánytisztviselők fizetését...A Jegybankban és más állami szerveknél , a fideszes családtagok, több millió közpénzt tesznek el havonta , amit az adófizetőktől rabolnak el!
Az, hogy mi volt korábban , nem igazolja a mostani intézményesített state capture-t. Amit a Fidesz csinál, az gusztustalan!

i8223k 2015.07.02. 10:29:18

Korrupció volt van és lesz.

Ez politikai oldaltól függetlenül így van, esetleg a nyílvánvalóság lehet más.

Ha azt mondjátok, hogy a baloldal nem lopott, kamuztok ti is.

Az ország erkölcsi megújulása se most, se később nem fog bekövetkezni.

Brix 2015.07.02. 10:54:33

@i8223k: Igen, de mostani korrupciót nem igazolja az , hogy ezt csinálták az előző kormányok is.
Az első lépés az lenne, hogy az állam kivonuljon a gazdaságból és ne adjon kizárólagos koncessziókat a haveri körnek.
Az állami bankok, nagyvállaltok is mindíg a korrupció melegágyai lesznek, hiszen valós tulajdonosok helyett , pártemberek irányítják ezeket a cégeket
Nagyobb állam = nagyobb korrupció, ezért romlik a helyzet...

Csillagszemű Juhász 2015.07.02. 10:55:58

így van hülyék. Mivel azok is loptak, most örültök, hogy más lop. Leszarjátok mi történik ebben az országban. A lényeg: védeni az elveket. Batyu soha nem fog elismeri egy ilyen ügyet sem, pedig ő is tudja, hogy Ráhel nem a vendéglátós tapasztalatából él hercegnőként és hogy a trafikok, földek stb le lettek osztva. De nem és nem. Soha le nem írná, hogy igen srácok, ez tényleg undorító. Inkább ballibsizik kicsit, ezzel felmentést adva magának és a mostani tolvaj bandának. Mert szerinte jobban élünk, Viktor nélkül már nem létezne az ország, mert Bajnai eladta volna. És rezsicsökkentés, mocskos multik, megvédjük a magyarokat...

Köldök_szösz 2015.07.02. 11:00:58

@i8223k: igen ezt az értelmesebbek tudják de itt a blogbirodalomban a szélsőséghez erősen húzó "muszájtaroznivalahova" banda a saját anyját letaposva is gyűri egymást

ercsi4 2015.07.02. 11:01:26

@i8223k: Nem éppen. Itt és most a korrupció a rendszer lényege és célja. Csak semmi vállrángatás, előbb utóbb összeomlik a mutyi piramis, ugyanis semmi sem tart örökké, csak a műanyag.

♔bаtyu♔ 2015.07.02. 11:01:45

@Rezsidémon vagyok, elveszem a munkádat: Te hol olvastad, hogy én támogatom?

Esetleg idéznéd?

♔bаtyu♔ 2015.07.02. 11:05:37

@Csillagszemű Juhász: Ne görcsöljél már b+, az egy bites agyaddal, neked egy lélegzeten belül mindig azt is le kell írni, amitől te megnyugszol?

Attól még nem fogok veled lihegni, mert Orbánék társaságából IS lopnak. Esetleg majd akkor, ha a mértéke már a GDP-t is elviszi, mint kedvenceidnél, mert tudod, ők nagyon nagyon túlzásba vitték.

i8223k 2015.07.02. 11:15:32

@Brix:

Az állam méretének csökkentése, tényleg jó lenne. De a monopol helyzetben levő multik sem jobbak semmivel.

@ercsi4:

A rendszer ugyanolyan mint eddig. Semmit sem változik. Mindig a csókosok nyertek, csak most más a kör.

Amíg a makrogazdasági adataink javulnak/stagnálnak addig nem omlik össze.
(úgy is mindenki lelép innen, majd akkor)

Tedd ki a napra a műanyagot, nézd meddig bírja :D

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.07.02. 11:19:53

@♔bаtyu♔: Minden erről szóló témánál elkezdesz ballibsizni, pedig azok már vagy bő 5 éve levitézlettek nagyon helyesen. Bár éppen most mentették fel Hagyót... pedig annál irritálóbb pofát nehéz elképzelni, szóval nem tudom, hogy mit gondoljak.

Viszont a ballibsizás kimondottan olyan, mintha ez legalizálná a mostani intézményesített közpénznyúlást. Ergo, aki minden témánál ballibsizik... na mindegy a következetést rád bízom. Nyilván tudod, hogy igazam van, hiszen pontosan ezzel a céllal csinálod. Legen már tököd, ne játszd meg magad.

sanyix 2015.07.02. 11:28:49

@♔bаtyu♔: mindenhol ezt támogatod, ballibsizel, és elmaszatolod a fütyisz lenyúlásait, sőt meg is próbálod magyarázni akár az közpénzről szóló adatok elhallgatását is.

Te támogatod a korrupciót és a lenyúlást, ha azt a pártod csinálja... bár ez nem meglepő, hiszen a kommerek 25+45 éve ezt teszik.

♔bаtyu♔ 2015.07.02. 11:29:56

@Rezsidémon vagyok, elveszem a munkádat: Ja, hogy a ballibsizés olyan, mintha legalizálná.....

Haladunk. Na hát nem olyan, tudod Orbánék épp azért nyúlhatják a közpénzt, mert annak idején a ballibsik 2002-ben ezt magasról szarták le, emlékszel, Toller szerencsétlenkedett vagy másfél évig. Aztán persze Orbánéknál, Papcsák, jé nahát, ő sem talált semmit.

Persze, lehet, hogy a bíróságok, tudja a faszom, de a lényeg, ballibsik nélkül tudod Orbánék sincsenek.

♔bаtyu♔ 2015.07.02. 11:34:03

@sanyix: Maradjunk abban, hogy én benneteket nem támogatlak. A nélkül, hogy különösebben ragoznám.

♔bаtyu♔ 2015.07.02. 11:35:40

B+, 8 évig hallgattam a kicsi és a nagy lenyúlásoknál, nem etikus de törvényes.

Akkor vajon hol a faszomba voltatok, itt védtétek ezerrel a liberális tolvajokat.

♔bаtyu♔ 2015.07.02. 11:44:15

"Miért lett nemzetiszínű Kovács Zoltán profilképe?"

Ez nálatok ballibsiknél egy főcím. Felháborító, nemzeti színű háttérképet tett ki a srác. Kék fehéret kellett volna, akkor tuti nem lenne index címlap.

Ez egy jelentéktelennek tűnő hír, de valahol elárulja, miért alapból nem szavaz rátok az ország kb. 60%-a. Soha, tehát akkor sem ha jók lennétek.

konrada 2015.07.02. 11:58:42

Politikus az lop, meg mutyizik, meg a haveri brancsot támogatja, már csak ilyen fajta.
...s tévedés, nem csak a magyar, hanem mindenhol. (Van amelyik országban olyan nyiltan csinálják, hogy az őt befizetőt kinevezik nagykövetnek, s már nem is szégyenlik ezt még be is vallani. ...de a cégek között is láthatóan jobb esélye van nyerni állami megrendelésnél ugyanazon országban...)

...Gyurcsányék sem azért maradtak hatalmon akkor, mikor minden kutatás szerint töredéke maradt választóiknak, illetve már a koalájuk is kilépett, mert ők meg akarták váltani az országot, hanem azért mert a holdudvar nem engedte, hiszen túl sok pént veszíthettek volna.

...egyébként meg valahol érhetőek is: hiszen ha a világ legtisztességesebb politikusai is lennének, és holdudvarok is az üzleti tisztesség mintái, akkor is ezer mrd-okról volna szó, hiszen még egy magánember is úgy választ két azonos termék-szolgáltató között, hogy azt preferálja, amelyiket ismeri, amelyikben megbízik.
Egy gondos politikusnak is így kell(ene) tenni.
Ez meg utat ad azoknak, akik a tűzhöz közelebb vannak...

...s nem a lopást támogatom, csak tudom: "a nyomtatós lónak...", s akkor már az én lovam hízzon...

Csillagszemű Juhász 2015.07.02. 12:01:37

@♔bаtyu♔: a másik baromságod: " a kedvenceid". Hülye vagy papa. Aki nem támogatja ezt a mocskos korrupt rendszert, az csak ballibsi lehet, aki tapsikolt az MSZP székház előtt. Tudod vén bolond, te masíroztál május elsején integetve Kádárnak most meg játszod a jobboldalit. Annyira vagyok ballibsi, mint amennyire a fidesz konzervatív és keresztény. Örülj mindennek, amit a kormányod művel. Nyugtasd magad azzal, hogy nélkülük már nem létezne Magyarország, és a miniszterelnököd megmentett és megvédett mindent.

Csillagszemű Juhász 2015.07.02. 12:03:43

@♔bаtyu♔: tévedsz, nem véttük a liberális tolvajokat. De ha sokat mondod magadnakm el fogod hinni.

Netuddki. 2015.07.02. 12:09:52

@mikerbiker: "Lassan azért csak el kellene menni egy pszihológushoz..."

Oszt' mi tart vissza?

Netuddki. 2015.07.02. 12:12:56

@Rezsidémon vagyok, elveszem a munkádat: "Te komolyan támogatod, amit prominens fideszes politikusok és havarjaik a közpénzzel csinálnak?"

Bammeg, ez a foglalkozása! Meg az, hogy az ehhez hasonló, az adófizetők pénzét, a korrupciót erősen érintő témákat szétoffolja...

Netuddki. 2015.07.02. 12:15:32

@Csillagszemű Juhász: Fölösleges a balfaszon rugózni! Az ilyen blogokról már régen ki kellett volna tiltani a hozzá hasonlókkal együtt. Azokkal együtt akiknek a tolvaj orbán rezsim jogos kritikájára a ballibsizés az első szavuk. Mert komolyabb érvet úgysem tudnak felhozni. De nem is akarnak, csak a fidesz propaganda és a normálisabb blogok szétoffolása a céljuk...

csak egy néző 2015.07.02. 13:15:17

Azért az magáért beszél, hogy egyetlen brigádtag sem cáfolt egyetlen tényt sem a cikkben felsorolt és közel sem teljes lopás és korrupt ügyek listájából.

sanyix 2015.07.02. 13:58:34

@♔bаtyu♔: tudom, a normális magyar embert soha sem támogatták a magadfajta kis kommerek, hiszen ti csak lopni tudtok.

Én speciel az elmúlt évben is itt voltam(meg is lehet nézni a régebbi hozzászólásaimat), és anyáztam az akkori tolvaj geciket.
Ez a különbség köztem, és köztetek, hogy én mindig utálom a tolvaj korrupt hazaáruló tetveket, ti pedig csak akkor ha nem a ti pártotok lop. Pontosan ugyan olyanok vagytok mint a "ballibsik" agyatok nincs, állandóan csak a másikra mutogattok, és boldogan támogatjátok amikor a kedvencetek fosztogat.
Ja és persze mind egybitesek vagytok, hiszen a ballib szerint mindenki náczy vagy orbánista aki ellentmond, szerintetek meg mindenki aki ellentmond az gyurcsányista ballibsi. Hát igen, egy egysejtű is okosabb nálatok.

Nem is meglepő, hiszen a "ballibsik" és ti fütyiszmajmok is ugyan onnan származtok: MSZMP KISZ, munkásőrség. Már az előző rendszerben is hazaáruló gecik voltatok.

sanyix 2015.07.02. 13:59:16

@sanyix: elmúlt évben helyett "emúúútnyócév"-ben.

♔bаtyu♔ 2015.07.02. 14:26:44

Ballibsik hogy hárítanák az elmúlt 8 évet.

Viseljétek csak b+, jól is áll rajtatok:))))

sanyix 2015.07.02. 14:35:58

@♔bаtyu♔: Ahogy te hárítod a munkásőrség tagságodat. Mondom én hogy ugyan olyanok vagyok :D

sanyix 2015.07.02. 14:38:10

@♔bаtyu♔: egyébként a speciális karakterekért mennyit kell fizetni? Vagy csak pártaktivistáknak engedélyezi az index?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2015.07.03. 15:47:36

@Csillagszemű Juhász: Na ott a pont de nagyon!
De látom megint megdolgozott a pénzéért.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2015.07.03. 15:49:31

Na ezért kelll elküldeni őket a retkes telibebaszott jó kurva anyjukba!
Hallod batyufasz?
süti beállítások módosítása