Felcsút nemzeti olimpia.

 2015.06.30. 15:34

2024. Orbán Viktor isten kegyelméből ötödször is megválasztott királya tündérországnak elégedetten lépkedett le a Várban található palotája márványlépcsőjén a saját helikoptere felé. Rövid utazásra készült a valódi fővárosban található kis háza melletti nagy stadionban megrendezésre kerülő olimpiai megnyitóra. A felszállni készülő gép mellett külügyminisztere állt a szokott szolgai tartásában, nyelve előre kikészítve a szokásos üdvözlésre. Viktor szája sarkában kis mosoly bujkált az elégedettségtől. Nem véletlenül esett a választása egykor a kis tehetségtelen patkányra, tudta, annak alattomos sunyisága mindenképpen hasznára lesz a hatalom megszerzésében, és később a megtartásában.

A gépben gátlástalan fő minisztere várta, aki szinte gondolkodás nélkül teljesítette minden óhaját az eddig eltelt időben. Nem kétséges nagy árat kért ezért, de a kedvéért az egykori dohánypiac újraosztása szinte nem került semmibe. Neki. Orbán Viktort nem érdekelte a gazdaság azon területe, azt eleve a hűbéresei között akarta szétosztani, ahogy az állami földeket, és a takarékokat is. Nem az övé volt, mástól vette el, akitől meg elvette annak a sorsa nem érdekelte utána. Őt csak a nagy csillogó stadionok érdekelték, melyek mára behálózták az egész országot.

A gép nagy zajjal szállt fel, szétfújta a közmunkások által összekapart szemetet. Viktor oda se tekintett, ahogy azokra sem, akiknek ezt a sorsot szánta, és adott hozzá számukra megalázó élhetetlenséget. A rotor a Duna felett kavarta a szét a reggeli párát, így tisztán látszott a Tarlós híd szivárvány színűre festett groteszk íve. A rajta átmenő gyalogosok kopott ruhája is kivehető volt, ahogy a csökkentett minimálbért fizető munkahelyük felé igyekeztek. A gép elegáns fordulattal haladt el az egykori belváros felett, ami mára a Rogánpark elnevezést kapta.

Orbán Viktor elégedetten dőlt hátra az orosz cég gyártotta gép kényelmetlen ülésén. Régen volt, mikor aggódnia kellett a sorsáért. Volt ugyan némi ellenzéke egykor, de mára már azok is csak az emlékekben léteznek. Ahogy az valamikori parlament is múzeumként funkcionál ma, ahol azokat a bizonyos régi rossz időket mesélik el a turistáknak, akik véletlenül erre vetődnek. Akkor még törődnie kellett a külsőségekkel, mint a demokrácia, a jog, a józan ész, de mára ez már megváltozott.Egykor hibát hibára halmozott, akart internet adót, lebuktak a brókerei, naponta derültek ki a milliárdos visszaélések még a saját családjában is, akik akkor még a saját lábukon álltak. Ma már minden másként van, hála a számolatlan közpénz által állandóan nyomott félretájékoztatásnak. Habony Árpád, aki azóta sem létezik, gondosan felépített egy gyűlöletkampányt még a második ciklus alatt, hála azon szerencsétlen menekültek áradatának, akik a jobb élet reményében indultak útnak háború sújtotta hazájukból. A birka nép szépen bevette a z akkori dumát, és nem figyelt másra. Így mehetett tovább a közpénz megcsapolása, az orosz hitel is megérkezett, az akkori kitiltásokról sem beszélt már senki. És az olimpia megpályázása is kapóra jött akkor, volt miről vitázni. Még ők lepődtek meg a legjobban, mikor megnyerték a jogot a rendezésre. Ügyesen ki is használták akkor lehetőséget, meg a sok békemenetes birka imádatát, és sunyiban elkezdtek törvénykezni a hatalom megtartására. Addigra már alig lézengett értelmes ember az országban, százezrek lettek diplomás mosogatók külföldön. Az oktatás lebutítása is beérett végre. Az egészségügy is jól teljesített, a betegeknek nem volt pénzük a gyógyításukra, az ápolók, és az orvosok meg azzal dolgoztak, amit a páciens vitt magával. Ilyen körülmények között koronázódott meg Orbán Viktor feje, és ezzel teljesült gyermekkori álma.

Persze az olimpia másra is jó volt. Beindult a szokott túlárazás a pályázatoknál, és dőlt a közpénz az új haverokhoz. Simicska egy szigeten éldegélt a Föld napos oldalán, közgépes jólétben. Tiborcz Pista kivilágított mindent amit lehetett, és számlázott mindent amit nem lehetett. Kósa Lajos is szépen haladt a tudományos élet területein. A Mocsai Lajos féle egyetem többszörös díszdoktorrá avatta a kupakos közgdaságtan területén végzett kiemelkedő munkájáért, és a tutu, huti, népcsoportok meghatározása területén végzett munkájáért. A gép leszálláshoz készülődött.

Felcsút az eltelt években nagyot fejlődött. A kétezres lélekszámú falu repülőterén nagy tömeg szorongott, a háttérben az Omega színpada látszott, ahogy villognak a fényei a gép üdvözlésére. Miután leszállt a gép, Orbán Viktor lassú léptekkel haladt az elé terített narancs színű szőnyegen, és elégedetten figyelte a felé siető Mészáros Lőrinc malacfejét. Remélte nem felejtette el a legközelebbi pályázatra is benyújtani igényét, ahogy régen a milliárdjai nem jutottak eszébe. Majd oda figyel rá egy kicsit jobban, végül is neki gyűjti a pénzt, és Orbán Viktor nem szenvedhet kárt a közpénz megcsapolása során csak azért, mert Lőrinc feledékeny. Ő nem Matolcsy, akinek nincs tudata a jövedelméről, de jegybankelnökként ez mára már alapkövetelmény a nemzeti felfogás értelmében.

És elkezdődött a 2024-es nyári olimpia. Az egyedüliként sugárzó köztévé riportere nagy hatásszünettel, tekintetében párával kezdte a műsor vezetését, és Orbán Viktor dicsőítését. Magyarország, én így szeretlek. BANDITA.

Címkék: olimpia nemzeti lop Orbán Viktor

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr157585848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2015.07.01. 10:08:24

Nevetni kéne, de sajnos a sírás erősebb inger.:(

ComLo 2015.07.01. 10:24:28

Kicsit OFF, de eszembe jutott egy régi írás egy kis részlete, a magyar olimpia megnyitójáról ... és igazából telitalálat volt, mert aki párás szemmel akar olimpiát, az a mellét verte leírt képre, aki pedig reálisan látta a képet, azoknak rohadtul átjött a szövegben lévő ironia:
" ... és eljött a legszebb pillanat: a láng meggyújtása. Kovács "Kokó" istván fut be a stadionba, és átadja a lángot mindenki Egérkéjének Egerszegi Krisztinának. Ő körbefut a stadionban, majd a 100 tagú cigányzenekar dallamaira az aranycsapat még élő tagjai (R.I.P. :-( ), meggyújtják a rubik kocska alakú tarton pihenő lángot."

bela 2015.07.01. 10:46:08

Nagyon jó! :-) Vagy inkább rossz :-(

Na nem az írás rossz, hanem a lefestett jövőkép, amire sajnos van esély.

csak egy néző 2015.07.01. 11:14:38

"2024. Orbán Viktor isten kegyelméből ötödször is megválasztott királya"
Ezzel azért óvattal bánnék, mert ez a sok párás szemű tini és protkós tata szavazói, addigra már nem azurnába szavaznak, hanem ők lesznek benne.

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=44odHjJNWqU

www.youtube.com/watch?v=8ALKq4tVuUQ

coub.com/view/3iha8

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.hu/ 2015.07.01. 11:57:33

Budapesti Olimpia

- „Úgy ingok, akár egy hinta…”
- „Nem csodálom Zolim, pia!”
- „Ja, és pont oly ütős, mint a
Budapesti Olimpia!”

- „Ó, agyatlan egyetlenem,
Kire sors elmebajt ráoszt,
Közgyűlésben ugye te nem
Szavazod meg ezt a káoszt?!”

- „Jaj, ne hergeld magad drágám!
Pont olyan vagy most, mint akit
Titkos féreg foga rág ám!
Örülj e sport-hepajnak itt!”

- „Pesten újabb stadionok?!
Nem kell ide olimpiász!
Rá, ha szavazol, te konok,
Széjjelverlek! Jobb, ha piálsz!”

Piált ő, de megszavazta:
Szesz tort ült a józan észen,
S vígan felkiáltott: „Azta!
Kenyér helyett cirkusz lészen!”

HA MAGYARORSZÁGRA JÖSSZ, NEM NYERHETED EL AZ ARANYÉRMEINKET!
Nemzeti Olimpizáció /egy nagy kék óriásplakát/

„Képviselőtársaim nevében kikérem magamnak azt a feltételezést, hogy mi masszív alkoholisták lennénk! Az igaz ugyan, hogy nem mindenki veti meg a cefrét, de az már nem igaz, hogy szavazáskor illuminált állapotban nem mindig találjuk el azt a gombot, amelyet szeretnénk! Nem mindig igaz!” /Dr. Rizling Rezső, önkormányzati képviselő és a Rizling és Társa Nemzeti Ital- és Hűtőfolyadék Kereskedelmi Konszern társtulajdonosa/

„Gyeünk Rözs… Rózs… Rezső, mommenneki, homommentán ittamkicsit, demá… demá… demájóvagyokk… hukk! Éjjenalimpia! Hukk!” /Zöldüveges Zoltán, önkormányzati képviselő és a Rizling és Társa Nemzeti Ital- és Hűtőfolyadék Kereskedelmi Konszern társtulajdonosa/

„Na, gyere csak ide Zolikám, hadd józanítsalak ki ezzel a 10 unciás pszichológiai kesztyűvel! Nesze! Olimpia, mi?! Nesze! Dugó, káosz, államcsőd, mi?! Nesze! Brühühü! Ó, hogy én miért nem a Mézga Gézához mentem feleségül?! Nesze! 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1… KO!” /Zöldüveges Zoltánné Hufnágel Hedvig, diplomás ápolónő és félnehézsúlyú ökölvívónő/

„A remek budapesti kapcsolataim révén simán el tudom intézni, hogy a magyarok lemondjanak országunk, Azerbajdzsán javára a 2024-es olimpiáról. Van az a pénz és vannak azok az illetékesek. Ha mégsem tennék, akkor fejek fognak hullani.” /Ramil Safarov, azeri baltás gyilkos/

„Szívesen jönnék a budapesti olimpiára, csak félek a határátkeléskor a rozsdás drótkerítésen való átmászás okozta sérülésektől.” /Ahmed al Kebab, szír hosszútávfutó/

„Aljas rágalom, hogy mi, egykori küzdősportolók, csak megfélemlítés céljából voltunk ott a közgyűlés ügydöntő szavazásán! Az, hogy a teremőröknek kiosztottunk pár pofont, nem jelent semmit. Szemtelenek voltak, mert volt pofájuk elkérni a személyi igazolványunkat. Szerencsére volt TAJ kártyájuk, így a mentők ingyen elszállították őket.” /Góliát Géza, nehézsúlyú birkózó olimpiai bajnok és a Tar Bár kidobóembere/

„A 2024-es budapesti olimpia nagyon jó alkalom lesz az EU-ból való kilépés és a nyugdíjrendszer összeomlása ötödik évfordulójának elmismásolására. Az emberek végre igazi cirkuszt kapnak, ami elfeledteti velük a száraz kenyérét való mindennapi sorban állás kényelmetlenségeit.” /Demagóg Dezső, a Népbutítási Minisztérium államtitkára/

„Vajon mire van kevésbé szüksége Budapestnek, egy örökkévalóságig legagyásító olimpiára, vagy a sárga föld alá lebutító Frady Endrére? Anyám szerint egyik tizenkilenc, a másik alsó híján huszonegy, de ő unalmában mást se csinál, csak kártyázik a számítógépen. Szerintem viszont egy Frady Endrét a csepeli olimpiai stadion alapkövébe bebetonozó munkás nagyon is méltó lenne a maga bérére. Ámen!” /Puzsér Róbert, kritikus/

„Budapesten még nem jártam. De, ha ott mindenki ilyen tapló, akkor az ő érdekükben nem is fogok. Félek, hogy sokakat megfojtanék a hónaljszőrömmel.” /Chuck Norris/

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2015/06/budapesti-olimpia.html

Fritz Gerlich 2015.07.01. 12:41:34

"Egy korszaknak akkor van vége, amikor az alapját képező illúziók elpárologtak." /Arthur Miller/

Fritz Gerlich 2015.07.01. 12:42:19

... a Fidesz -korszakra utaltam.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2015.07.01. 12:44:56

- Ez már gáz!- üvöltötte a Nemzet Gázszerelője, amikor harmadjára se tudta Őfelsége I. Viktor meggyújtani az Olympiai láng örömtüzét.
Futtában, nyelvükre rálépve széjjel lökte rogán, szíjjártó, kósa lakájokat, hogy madárröptető semjénzsóti lába között villás kulcsával hozzáférjen a dűznihez.
Ekkor vette észre,hogy Öfensége a tűzgyújtó fáklya helyett a Búzakalász96' lángolt kolbászának egy szálját tartja a kezében.
- Basszus!- nyögte nagy zavarban - ezt hogy oldom meg??

Traktoros lány 2015.07.01. 13:56:25

Még mondják, hogy a magyarok pesszimisták!
Bejelentettük, hogy megpályázzuk(!) az Olimpia rendezését és máris mindenki készpénznek veszi, hogy el is nyerjük! Mi ez, ha nem optimizmus! :)

Ma Baker 2015.07.01. 15:08:06

Értelmes cikket még mindig nem olvastam ezen a blogon

röf 2015.07.01. 18:30:19

A kommentelők száma kb. ki is fejezi az írás(?) kaliberét.
Humoristának ne jelentkezz, ha nem akarod, hogy a műved helyett rajtad röhögjenek....

willcox 2015.07.01. 19:20:36

@Ma Baker: Orbánnak benyalós tetszene?

willcox 2015.07.01. 19:22:36

Nagyon szellemes írás, fidesz nyaloncoknak nem csoda, hogy nem tetszik.

Aldou Raine 2015.07.01. 19:41:30

Az irónia az értelmesek stílusa. Megértéséhez is kell némi felfogóképesség. Jobbosoknál (Fidesznyikek + Jobbikosok) gond lehet a dekódolással.

Hallja Menjeninnen_ 2015.07.01. 22:42:05

@Ma Baker:

Milyen lenne szerinted egy értelmes cikk. Témajavaslat?

sanyix 2015.07.01. 23:21:58

@Hallja Menjeninnen_: fidesz, orbán nyalás. A fütyiszmajmoknak csak az "jó" és az tetszik. Minden más "gyenge", "rossz".

látjátok feleim szümtükkel 2015.07.02. 06:23:58

@Ma Baker: "Értelmes cikket még mindig nem olvastam ezen a blogon"

No, akkor minek jársz ide?