andy alszik

Az egész úgy kezdődött, mintha az utóbbi években megállt volna a idő tündérország nemzeti egén. Balogh miniszter első körben csontig benyalt a nagy belépő előtt a nemzet pocakos focihuszárának. Kicsit elemezte még azt a tényt, ő bizony nem egy politikai termék, hanem ízig vérig egy polgár, aki feltétlenül hűséges a nemzet első számú vezetőjéhez, majd színpadra szólította magát a főnököt.

Az pedig nem is sokat tétovázott, belekezdett a maga számára annyira fontos dolgok ismételt felsorolásában. Tájékozatlan szemlélő még érdekesnek is találhatta volna a mondandóját, ha nem lenne tudatában maga is az elmúlt esztendő történéseinek. Orbán egy G Viktor azonban mintha kihagyta volna az elmúlt egy év történéseiből a számára kedvezőtleneket, és csak a jó dolgok maradtak volna meg az emlékezetében. Na ezeket aztán szépen el is sorolta. Ha volt gyomra a nézőnek a tömény hazudozás végighallgatásához, akkor ismét megtudhatta, mitől narancsos a naplemente, és mitől olyan jó itt élni stadionországban. Már Orbán egy G Viktor szempontjai szerint. Mert itt kérem erős nemzet van, aki megnyert minden választást az elmúlt évben. Ez igaz is, de ehhez sok olyan dolog kellett a törvényalkotásban, és a félrevezetésben ami ezt elősegítette. Azt is meg lehetett tudni, milyen is az országban dolgozni annak megerősödéséért, ez mennyi adóval jár, meg annak a kedvezményével, mit nem akarunk, mit akarunk, kivel akarjuk, kivel nem akarjuk. Na meg különben is, ne nagyon akarjon már az ország semmit, ez csak Orbán egy G Viktorról szól. Itt minden szép és jó, van demokrácia, van rezsicsökkentés, van munka, és nem segély, van sok barátunk keleten, és egyre kevesebb nyugaton, de ez így van jól. Mert mi egy modell vagyunk kérem szépen, és mindenki bennünket akar utánozni. Na itt kell hányni.

Ha azonban a józan ésszel gondolkodó belelátna ennek a sötét elmének a mélységébe, ahonnan ezen gondolatok jönnek fel szépen egymás után, azonnal falba verné a fejét az értetlenségtől. Nem értené, hogy lehet ennyi ésszel bíró ember a hatalom birtokosa. Szerencsétlenségére ezen kicsiny országnak még sokan nem használják a teljes tudásukat a politikában, így megtörténhet az a tévedés ami a hatalomban tartja ezt a kis gecit. Ha az ember nem arra figyelne az évértékelőn amit mond Orbán egy G Viktor, hanem a a saját tapasztalatait venné elő az elmúlt évből, egyből tudná miért is nem beszélt a kis bunkó a valóságról. Az számára roppant kínos lenne, és azzal be is ismerné alkalmatlanságát az ország vezetésére. De Orbán egy G Viktor sohasem ismeri be a tévedését, ahogy a lopást sem nagyon akarja abba hagyni a jelek szerint. hanem ahogy ígérte, folytatja. Nem beszélt ezért például az elhibázott kormányzati döntésekről. Nem beszélt az internet adó bevezetésének a kudarcáról. Nem beszélt az útdíjról. Nem beszélt a karácsonykor magára hagyott több tízezer éhező gyerekről. Nem beszélt a vasárnapi zárva tartásról. Nem beszélt a közmunka kiterjesztéséről. Nem beszélt a kitiltási botrányról. Nem beszélt a letelepedési kötvények hasznáról, ami magánzsebbe vándorol. Nem beszélt az önkormányzatok nyakába varrt segélyek és pótlékok kifizetésének a nehézségeiről. Nem beszélt a saját meggazdagodásáról. Nem beszélt a törvényesített korrupcióról, az ügyészség részrehajlásáról a kormánypártot érintő ügyekben. Nem beszélt a civil szervezetek elleni kormányzati akciókról. Nem beszélt sok mindenről, ami lényeges lett volna, például Simicskáról, és az új barátairól, akiket újabban a közpénzből tart feltűnően jól. Nem beszélt Habony Árpádról, a szennymédiáról ami közszolgálati kellene hogy legyen. Nem beszélt Putyinról, és a Paks körüli titkokról. Nem beszélt róla, hova lett a szavazótábora elég nagy része. Sok mindenről nem beszélt ami fontos lett volna egy évértékelőn.

Helyette a régi jól bevált nyócévezést, komcsizást vette elő. A maradék tábor elme roggyantjait talán még érdekli az ilyen mese, és a hatása is meglesz náluk. Csakhogy már ötödik éve ők váltották fel a nokiás doboz rendszerét a törvényesített stadionméretű közpénz hazahordásával. Lehet az országot már előtte szétlopták, ahogy Orbán egy G Viktor fogalmazott, azonban a maradékot, ami nem lehet csekély mértékű most ő, és a bandája hordja haza. Vagy talán elhiszi valaki Mészáros Lőrinc tehetségét? Elhiszi valaki Mészáros nem Orbán kamarása? Elhiszi valaki Orbán lánya a saját lábán áll? Elhiszi valaki Lázár nem a közösből vett a gyereke nevére budai házat? Elhiszi valaki az ország legrongyabb külügyminiszteri bohózata nem a közpénzből vett családi segítséggel villát, és mást magának? Elhiszi valaki Rogán Tóni nincs benne a belvárosi mutyiban, és abból nem vitt haza részesedést? Elhiszi valaki Damu volt csaja, csak a szépségéért ment hozzá a szivarozó majomhoz, aki milliárdokat kapott ajándékba a kaszinóihoz? És aki bealszik az évértékelőn, mert neki ebben a korban már az a természetes. Elhiszi valaki a föld, a trafik, a takarékban, a jegybank, a támogatások, az uniós pénzek nagyobb része, nem kormányközeli zsebekben tűnik el? Szép mese volt az évértékelő, de sok dolog kimaradt belőle. Főleg a lényeg. Ezért is aludt el rajta akit nem érdekelt. BANDITA.

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr587226079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása