Az áruházlánc a kormány stratégia partnere. Legalábbis kötöttek ilyen szerződést egymással. A KDNP a Fidesz partnere a hatalomban, ők is kötöttek ilyen szerződést. A Tesco több ezer munkavállalót foglalkoztat az áruházaiban. A KDNP is elég jól elvan a saját létszámával, már ciklusok óta nem indult önállóan a választáson. De nem is kellett neki, a Fidesz mindig bevitte szinte ugyanazokat képviselőket tőlük az országgyűlésbe. Cserébe a KDNP a nevét odaadja bármilyen törvényjavaslathoz, ami még a Fidesznek is nagyon ciki. Nagy az egyetértés közöttük, Semjén Zsolti együtt zabálja fel a csokit Orbán Viktorral, és nem zavarja őket a papíron levő felirat sem. Karácsonyra ne rúgjátok ki a papámat, kérleli a felirat szerint a gyerek, de ez őket nem zavarja. Felfalják a csokit, és kirúgják az apukát. Utána lóra pattannak, és elmennek családot védeni. Ahogy az a mesében szokás. Mer köztük működik a megkötött szövetség.

Nem lesznek kirúgások a kereskedelemben a vasárnapi zárva tartás miatt. Mondták el a kormánypárti képviselők a törvény elfogadásakor. A leghangosabb ebben a picike KDNP volt. Mert az isten jó, és ezt nem engedi azt a keresztény erkölcs szerint, amit jelenleg a KDNP képvisel a parlamentben. Aztán másként történt dolog. A KDNP értelmezésében bekövetkezett a siker, az áruházlánc közel ötszáz dolgozóját készül elbocsájtani, mert márciustól be kell zárnia az üzleteit vasárnap. Ez náluk azt jelenti, ötszáz családnál valósult meg az álom, együtt lehetnek vasárnap, és mehetnek akár a templomba is. Ott aztán lehet majd imádkozni értük keresztény demokratákért a parlamentben a hála jegyében, vagy azért, egyszerűen ne halljanak éhen, ha már együtt lehet a család miattuk.

Ez azonban csak az első lépcső a KDNP törvényalkotási kényszerének a következményeként. Ezt egy hosszú sorozat első lépése, és egyelőre csak az első ötszázat jelenti, aki mint tegnapi munkavállaló biztos nem dalolva megy a munkanélküliség vérpadjára. Végül is ez csekély ár a nagyon kicsi párt kormánykoalícióban betöltött látszatának a fenntartásáért. Mert az fontos, azt kell hinni a választóknak, a KDNP bizony komoly hatalmi tényező, befolyása van az emberek mindennapjaira, és azok érdekében cselekszik. Mert ők a tiszta párt, akinek fontos a család, amelybe nem tartozik bele az élettárs. És fontos nekik az erkölcs is, amelybe nem tartozik bele az egyik képviselőjük havi háromszázezres tisztelet díja a belvárosi önkormányzattól.

Csak egy olyan országban fordulhat elő ilyen nyilvánvalóan a hatalmi arrogancia és gátlástalanság bekövetkezése, ahol az emberek nem igazán törődnek a közélettel, fontosabb nekik a magánérdekük. Nem érdekli őket a szomszéd, sógor, barát, volt kolléga tragédiája amit a hatalom idéz elő. Őt az nem érinti, szerinte neki ahhoz semmi köze. Még örül is, nem vele történt meg egy ilyen nyilvánvaló szemétség. Sajnálja ugyan, még sóhajtozik is miatta egy kicsit, de ennyi. Ha vele történne meg persze elvárná ne legyen egyedül a sorsában, mindenki őt sajnálja. Csak arra nem jön rá, ezt bizony ő is megelőzhette volna, ha túllép egy kicsit magán, és már a kezdeténél megakadályozza az ilyen mocsokság bekövetkeztét. Addig azonban amíg nem ismeri fel a saját korlátait az ilyen országban élő ember, bizony még sok KDNP törvény lép hatályba. És addig az útdíjat is ki kell fizetni a próbaüzem alatt. BANDITA.

Címkék: kormány kirúgás bezárás KDNP Tesco

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr747064057

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A tömeg nem fog beférni a vasárnapi misére 2015.01.13. 14:08:55

KDNP hibás elképzelése: Bezárjuk a teszkót vasárnap és ettől nem fog beférni majd a tömeg a misére.

Trackback: Erkölcstelen KDNP 2015.01.13. 14:07:38

Erkölcstelen a KDNP azon elképzelése, hogy a híveiken kívül a teljes társadalomra próbálják erőszakolni bugyuta elveiket. Elég lenne ha a kb.800.000 judeo-keresztényt meg tudnák győzni, hogy viselkedjenek úgy. Viszont őket sem tud...

Trackback: Tudtad, hogy Goodfriend egy frissen kirobbantott polgárháborúból érkezett Budapestre? 2015.01.13. 12:41:00

Korábbi állomáshelye Szíria volt, ahol akár személyesen is részt vehetett a százezrek halálát követelő "Arab tavasz" nevű vérengzés kiprovokálásában. Mi is megtehetnénk, amit a nálunk józanabb török, német, orosz, bolíviai, ecuadori, bahreini, venezuel...

Trackback: Mennyire korrupt disznó Ön lélekben? 2015.01.13. 12:31:38

10 gyakori helyzetről olvashat lentebb. Elítéli mind a tízet? Gratulálunk: Ön talpig becsületes, mehet tüntetni Vida Ildikó ellen! Ám amennyiben akár csak egy példaként hozott helyzetben is úgy döntene, hogy hülye lenne kihagyni, hogy jogtalan előnyhö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hanta boy 2015.01.13. 09:26:34

Húúú... Politika Bandi!

Te aztán megtaláltad a szarva közt a tőgyit!

"Nem lesznek kirúgások a kereskedelemben a vasárnapi zárva tartás miatt."

Na, aztán meséljél mán arról is, hogy a Magyarországon lévő több tucat multi áruház-lánc miért nem rúg ki senkit, csak a TESCO?

Ennek nem az lehet az oka, hogy az angol TESCO az agresszív terjeszkedésével gazdasági csődbe jutott, és pl. Nagy-Británniában százával zárnak be a TESCO-k, pedig ott nem is Orbán kormányoz.....

Még két megjegyzés.

1. A TESCO az agresszív terjeszkedésével százával tette tönkre a magyar családi vállalkozásban működő kis boltokat, ezrével kerültek utcára az alkalmazottak.

2. Egész Nyugat-Európában évtizedek óta vasárnap zárva vannak a boltok, és mégsem roppant össze a gazdaságuk emiatt.

♔bаtyu♔ 2015.01.13. 09:43:27

Bp-en egyedül a Mátyás téri Teszkó zár be. Van egy gyanúm, ott eleve a legtöbben eleve ingyen vásároltak. A teszkó szépen elhagyja a veszteséges piacait és úgy csinál, mintha óriási nyereséget kellene otthagynia.

Vihar ez egy pohár vízben, most valahogy az összes ballibsi teszkóba jár.

Ez a "szeretjük Magyarországot" pedig kifejezetten gusztustalan azoktól, akik eleve arról hiresültek el, hogy lejárt szavatosságú és alacsony minőségű élelmiszereket árulnak.

Tegnap azon röhögtem, hogy van olyan, aki tényleg azt hiszi, hogy a teszkó Mo.-t szereti és nem a profitot.

Ami nem baj, csak éppen a butább pronyónak sem kell mondani ilyen baromságokat.

♔bаtyu♔ 2015.01.13. 09:48:42

@hanta boy: Annak idején volt is nálunk hatalmas tiltakozás a teszkó ellen. Persze erős ballibsi önkormányzat, így szart sem ért.

Az egy dolog, hogy a ballibsi önkormányzat aztán belebukott, viszont az összes környező üzlet is. Még az autófelszerelés is.

A teszkóban az a gond, hogy árul mindent csak éppen jóval drágábban és nem az egész vertikumot, hanem csak egy kis részét, amit leggyakrabban vesznek. Ezért sikerül kinyírnia még villanyszerelési üzletet is, ahogy nálunk is történt.

A környékünk valamikor tele volt kis üzletekkel, ma van egy teszkó és egy lidl. Slussz. Persze komolyabb dolgokban mindkettő egy kalap szar.

alapos 2015.01.13. 09:49:20

@hanta boy: látom jól betanultad a mantrát, te kis seggnyaló pöcs. Ismételgesd csak, de attól még HAZUDTOK!

2015.01.13. 10:00:39

Annyi frissítést a poszt megérdemelne, hogy a TESCO vezérigazgatója lenyilatkozta, hogy NEM a vasárnapi boltbezárás miatt bocsátanak el alkalmazottakat.

@hanta boy: Tehát itt most az történik, hogy a Tesco a nagy britanniai problémái miatt bezárja a nyereséges üzleteit Magyarországon?

Senkinek sem tűnik fel, hogy ez ellentmondás?

Nyereséges, működő üzletet nyilván nem zárnak be.

Lehet támogatni a kormányt, lehet egyetérteni velük (néhány intézkedésükkel én is egyetértek), de gondolkozni azért nem kellene elfelejteni.

Amit pedig kommunikációban csinálnak, az tényleg gyomorforgató.

Hoznak egy törvényt, hogy nem lehet veszteségesen üzemeltetni és utána felháborodnak, hogy egy lánc a veszteséges boltokat bezárja.

MI VAN?

♔bаtyu♔ 2015.01.13. 10:02:22

@alapos: Ostoba vagy b+ és nem fogod fel, hogy a dolog nem arról szól, hogy te egyetlen darab vajat 2 Ft-al olcsóbban veszel meg. Ami ráadásul egyrészt nem biztos, másrészt könnyen lehet, hogy a szavatossága is le van járva.

♔bаtyu♔ 2015.01.13. 10:05:58

@tiz2: Eleve nem engednék ekkora alapterületű boltokat még a tágabb városmagban sem.

Semmilyet sem. Orbánéknak nem a vasárnapi nyitvatartást kellett volna szabályozni, hanem ezt. Persze nyilván azért maradt a vasárnap, mert ezt már nem tudták szabályozni, mégsem bonthathatnak le egy Árkádot.

♔bаtyu♔ 2015.01.13. 10:09:05

Na ez egy jó hír:

"
Eladják a külföldiek a magyar részvényeiket

A magyar cégek pedig megveszik őket. "

Orbánékra ilyesmi miatt érdemes szavazni.

BelAmi 2015.01.13. 10:16:47

@hanta boy: "Egész Nyugat-Európában évtizedek óta vasárnap zárva vannak a boltok"
HAZUGSÁG!!! Abban a néhány országban, ahol így van, éppen most készülnek ezen változtatni.

BelAmi 2015.01.13. 10:18:58

@♔bаtyu♔: Lejárt szavatosságú termékekkel éppenséggel a CBA üzletekben találkozhatsz rendszeresen.

kamasoft50 2015.01.13. 10:19:18

A vasárnapi nyitva tartás a stadionokra is vonatkozik? Ha meghaladja a méret a 400 m2-t, és a látogatottság nem éri el a 40%-ot, két év múlva be kell zárni? Jó lenne, ha fideszes gazdáikkal együtt el kéne hagyniuk az országot!

♔bаtyu♔ 2015.01.13. 10:19:30

@BelAmi: Te hazudsz, ugyanis nem készülnek. Ott ugyanis a lakosságot megkérdezik és azok nem támogatják.

Az egy másik dolog, hogy az Index úgy írja, mintha mindenki akarná.

♔bаtyu♔ 2015.01.13. 10:20:05

@BelAmi: Tudom, te rendszeresen odajársz.

2015.01.13. 10:23:38

@♔bаtyu♔: Szerintem összekevered a célt az eszközzel.

Én például általában nem szeretem a kisboltokat. Itt mellettünk a sarkon van egy, de inkább kihagyom és elmegyek a SPAR-ig.

Az ok: választék és bolti kultúra. A sarki Teveszedben mindkettő hiányzik.

Hozzá kell tennem, hogy az Aldi ugyanolyan távolságra van, mint a SPAR, de szintén a katasztrófa kategóriája a két fenti szempontból.

Nemrég költöztem, régebben volt mellettem egy Manna és egy Tesco, mindkettőben vásároltam. Sőt, bizonyos termékek esetében jobban szerettem a Mannat, mert jobb volt a választék.

Hogy egy példával megvilágítsam a rendszert. Egy külföldi és egy magyar termék közül:

1) Ha az egyik jelentősen jobb minőségű mint a másik, a jobbat veszem.

2) Ha a kettő nagyjából azonos minőségű, a magyart.

Ennyire egyszerű. Magyar boltokba szeretnének beterelni: legyenek a külföldivel megegyező minőségű magyar boltok. Nincsenek, legalábbis a közelemben.

BelAmi 2015.01.13. 10:25:51

@♔bаtyu♔: A CBA-t illetően valóban saját tapasztalat, de ha tehetem a Tesco házhozszállítást részesítem előnyben.

♔bаtyu♔ 2015.01.13. 10:28:31

@tiz2: Az a baj, hogy neked az a kisbolt, ami a teszkók után maradt.

Nekem a kisbolt pld. az a villanyszerelési bolt, ahol nagyon széles választék volt és jóval alacsonyabbak voltak az árak mint a teszkóban. Ugyancsak kisbolt a háztartási, a kertészeti és a többi, amelyeket a megnyiló teszkó hetek alatt kinyírt.

Amikor a közelünkben megnyílt egy nem túl nagy teszkó, az egész kis bevásárlóközpontot kivégzett, most kb. 16 ember van 22 helyett, plusz tulajdonosok és családjaik.

Akkor el lehet képzelni a nagyokat.

2015.01.13. 10:29:28

@♔bаtyu♔: Orbánékra nem érdemes szavazni.

Csinálnak értelmes dolgokat, ezt aláírom.

Ugyanakkor elpuskázták az utóbbi 30 év legnagyobb lehetőségét arra, hogy a magyar népnek megnyugvást hozzanak.

Ehelyett ők mennek a "forradalom" irányába. De most komolyan, hány sikeres magyar forradalom volt idáig?

♔bаtyu♔ 2015.01.13. 10:29:31

@BelAmi: Na persze, de azért a CBA-kba jársz.

♔bаtyu♔ 2015.01.13. 10:33:27

@tiz2: Mi az, hogy megnyugvás???

A népnek nem megnyugvás kell, hanem több lehetőség, prosperáló gazdaság. Kitalálhatod, Orbánék a teszkókat is azért akarják korlátozni, hogy több kis üzlet lehessen. Ami egyébként külföldön sok osrzágban teljesen természetes. Eleve baromság volt teszkókat a városhatárokon belül beengedni, látszik is, hogy Bp-en a teszkó egyetlen ilyen boltot zár be, a Mátyás térit. Amit nyilván egyébként is bezárt volna.

Orbán végre túllépett azon, hogy a piacra rátehénkedő aránytalanul nagy multinak kell itt jól éreznie magát.

Ez pld. az osztrákoknál 30 éve lezajlott.

♔bаtyu♔ 2015.01.13. 10:35:05

@BelAmi: Egyébként rengeteg, teszkónál sokkal erősebb minőségű hazai tulajdonú bolt is házhoz szállít.

meiname (törölt) 2015.01.13. 10:40:38

Szóval a lényeg, amit annyira hangoztatnak, hogy vasárnap együtt legyen a család. És tessék mondani a gumi és autógyárak is bezárnak vasárnaponként? Audi, Suzuki, stb? Ha nem, akkor egyértelmű, miért hozták ezt a rendeletet.

2015.01.13. 10:45:57

@♔bаtyu♔: A megnyugvás az, hogy:

1) A magyar nem egymás torkát tépi.

Nézd csak meg, hogyan válaszol BelAmi, és ő még a jobbak közül van. A fórumokon a minősíthetetlen hangnem az elterjedt.

2) A döntéseket nem erőből hozzák.

Nincs, egész egyszerűen nincs párbeszéd a hatalom és az emberek között.

A legjobb példa az Alkotmány. A jelenlegit és létrehozásának folyamatát figyelmen kívül hagyva: egyetlen alkotmány sem lehet legitim népszavazás nélkül.

De az esetek legnagyobb részében egyszerűen kijelentenek.

Ez megöli a politikai kultúrát az országban, élezi az ellentéteket, semmi haszna nincs.

Mert lehetne úgy is, hogy: a) meghallgatom a többieket, b) "figyeljetek, nekem ez és ez fontosabb, ezért így fogjuk csinálni".

A Fidesz jelenleg nem él, hanem visszaél a hatalmával. Ez baj, ezt tanítja a népnek.

3) Nyomja a "hanyatló nyugat" retorikát.

Ez szimplán butaság. Nyilván nem minden szép és jó nyugaton sem. Nyilván vannak rosszul működő rendszerek, ideértve a multikat is.

De _minden_ nem lehet rossz. Ahogy nálunk sem lehet _minden_ jó.

Engem a munkám időnként kivisz más EU államokba. Szégyenlem kimondani, hogy magyar vagyok, amikor kérdezik honnét jöttem.

És tévedés lenne azt hinni, hogy ez így jól van. Egy másik posztban már írtam:

A) Anyád kurva!
B) Azért nem egy szentlélek.

A Fidesz minden, értsd minden esetben az A) stílusban nyomja. Külföldön is, belföldön is.

Egéridomár 2015.01.13. 10:52:41

@♔bаtyu♔: Figyu batyuka! Nem érzed az ellentmondást abban, amit leírsz? Nem, ugye? Hát persze.
Ha a kis villanyszerelői boltban nagyobb volt a választék, és még olcsóbb is volt, cajon mitől zárt be? Ne nagyon böfizz olyanokat, hogy "mert megölte a TESCO". Ha olcsóbb, és nagyobb a választék, ki az aki nem oda jár? Állítólag vállalkozó vagy. Kereslet, kínálat. Mond valamit?
Ja és még valami:"szavatossága is le van járva" gyönyörű magyaros mondatformálás :) Gratula.

♔bаtyu♔ 2015.01.13. 10:55:08

@tiz2: A magyar miért tépné egymás torkát? Itt az indexen van kb. 10 ember az összes topkóban aki most pld. a teszkó mellett áll ki.

A magyarok többsége ugyanis tudja, hogy nem természetes az, ha egy angol cég tarolja le hatalmas erőforrásaival a magyar kiskereskedelmi piacot.

Nem kell aggódnod, Orbánt 2014-ben is kétharmaddal választották meg, majd akkor aggódj, ha úgy választják meg ahogy pld. Gyurcsányékat, azaz 2 db. képviselővel volt csak többjük.

A hanyatló nyugat mantra egyrészt kurvára lényegtelen, másrészt nem Orbánék nyomják.

Minden kormány kijelent, hiszen 4 évre felhatalmazás van. Azért figyelted, a tömeg hatására a netadót azonnal visszavonták.

Legalább ne hazudj, a magyaroknak nagyon jó a megítélésük, nekem pár családtagom van kint, egyébként Orbánnak is jó a megítélése. Olvasgass külföldi fórumokat. Orbánt a németek pozitívabban ítélik meg mint mi magunk.

A külföldi ugyanis azt látja, hogy a nemrég IMF hitelre szoruló és vergődő Mo. ma vissza fizette az IMF hitelét, jó a GDP-je.

Ezeket amiket írsz manapság már az indexen sem lehet eladni.

♔bаtyu♔ 2015.01.13. 10:56:21

@Egéridomár: Na b+, most aztán jól kiosztottál.

Menj már el egy villanyszerelő boltba és menj el a teszkóba.

Miről beszélünk b+?

Egéridomár 2015.01.13. 11:05:04

@♔bаtyu♔: Mit is válaszoltál?
De komolyan.

Szelid sunmalac 2015.01.13. 11:07:34

@♔bаtyu♔: Te most osszehasonlitasz egy villamos szakboltot egy nagyaruhazzal bazdmeg?! Mit gondolsz, miert SZAKbolt a neve? De hany ilyen szakboltba kell elmenned, ha venni akarsz: kenyeret, tejet, zoldseget, hust, villanykortet, fuzetet a gyereknek es egy lottot?
Megmondom: pek, piac, zoldseges, hentes, villanyszakuzlet, papiriroszer bolt, lottozo. Mit gondolsz, mi a feszkes feneert terjedtek el a bevasarlokozpontok?! Viccbol? Azert mert IGENY van ra.

2015.01.13. 11:07:34

@♔bаtyu♔: "Legalább ne hazudj"

Látod, erről beszélek. Saját tapasztalatból beszélek. Két hete interneten, EU-s társaságban szóba került. Nem voltak pozitívak a visszajelzések.

De most komolyan. Tedd félre egy picit azt, hogy Tesco.

Szerinted rendben van az, hogy:

1) Hoznak egy törvényt: ha veszteséges vagy, be kell zárnod.
2) Egy cég bezárja a veszteséges üzleteit.
3) Elmondják mindenkinek, hogy a cég egy mocskod multi, azért csinálta, mert máshol gondjai vannak.

Te nem érzed itt az ellentmondást?

Ahogy fentebb is írtam. MINDEN nem megy egy irányba.

És a Fidesz legnagyobb bűne az, hogy ilyenné tett téged, nem pedig olyanná, aki - legalább egy pillanatra - megnézi a másik nézőpontot is.

ex-dr. vuk 2015.01.13. 11:10:34

@hanta boy: " Egész Nyugat-Európában évtizedek óta vasárnap zárva vannak a boltok, és mégsem roppant össze a gazdaságuk emiatt."

Egyszer el kellene menned ebbe a "Nyugat-Európába", es megnezned kozelebbrol, hogy ne mondj hulyesegeket...

♔bаtyu♔ 2015.01.13. 11:11:27

@Egéridomár: Az a gond, hogy te sem látsz az orbánozástól. Ha a teszkó kinyírta maga körül az üzleteket minden alapszükségleti cikket drágábban fog adni. Ez minden multira érvényes. A MédiaM-ban 2 db. 10W-os halogénizzó 750 Ft, a villanyszerelő boltban darabja 85-100 Ft. Azt mondanom sem kell, hogy sok dolgot eleve nem árul sem a MM. sem a teszkó, hiszen lenyalja a tejfölt, nem az a célja, hogy villanyszerelési bolt legyen, hanem a lehető legnagyobb profit elérése.

Ez természetesen nem lenne baj, ha valódi verseny lenne.

déjá vu39 2015.01.13. 11:22:37

@♔bаtyu♔:
1. "Ha a teszkó kinyírta maga körül az üzleteket minden alapszükségleti cikket drágábban fog adni. Ez minden multira érvényes."
Ez minden kereskedőre igaz. Ha nincs a közelben konkurrencia, akkor drágábban adja a cuccot, ha van, akkor olcsóbban.
2. "A MédiaM-ban 2 db. 10W-os halogénizzó ..".
A Tescoban viszont olcsóbb mint a MM-ban. Egyébként meg ott vedd meg, ahol olcsóbb.

ex-dr. vuk 2015.01.13. 11:23:29

@♔bаtyu♔: ha a szakboltban otodannyiba kerul, akkor nyilvanvalo, hogy a multi nem fogja tudni eladni a portekajat. Senki sem kenyszeriti az embert, hogy oda menjen, nem?
Szoval ha a MM-ban valami 750 ft, mig a kisboltban 100, akkor az emberek ezt a kisboltban fogjak megvenni. Hidd el nekem.

♔bаtyu♔ 2015.01.13. 11:27:03

@tiz2: Hagyd már ezt a mocsok multit, attól nem mocsok valaki, hogy saját érdekeit nézi. Ez egy indexes baromság, érzelmi síkra tereli a dolgot, hogy komolytalanná, súlytalanná váljon a probléma.
Egyetlen fideszestől sem hallottad, hogy mocsok multi.

Egyetlen mérce, jó e az osrzágnak, vagy van ennél jobb alternatíva. Ezt viszont KELL vizsgálniuk.

Teljesen egyetértek ezzel a törvénnyel, hiszen a piac is érték és erre ne telepedjen rá olyan, aki lefogja, miközben nyereségét trükkökkel kimenekíti. Ha veszteséges, úgyis bezár.
Az angolok, egyszerre három nagy nullszalldós netes cégnek "üzenték" meg, hogy jövő évtől vagy adóznak, vagy viszontlátásra.

Az miért lenne gond, ha a teszkó bezárja veszteséges üzleteit? Az a teszkónak gond, mert ezzel a piacot ő veszti el végérvényesen.

Ne legyél már ostoba b+, mi az, hogy ilyenné tett engem? A Fideszre én azért szavaztam, hogy pontosan ezt tegye, amit tesz. Azaz én eleve ilyen voltam.

De milyen? Ne szeretem a teszkót, vagy mi? Magasról szarom le a teszkót, nekem nem az angol tulaj profitja a lényeg, hanem a magyar érdekek.

Egéridomár 2015.01.13. 11:31:52

@♔bаtyu♔: Akkor szép sorban:
1. Nem látok az orbánozástól? Ez most hogy jött ide? Mi köze annak, hogy nem kedvelem az orbánt és a rendszerét, a kis boltokhoz.
Nem tudom hol laksz, de nálunk semmilyen kis boltot nem nyírt ki a Tesco, csak az olyanokat, amik nem voltak képesek lépést tartani velük. De azokért nem is kár. Nálunk nem egy villamossági szakbolt van (bizony a Tesco mellett), akik még fejlődni is képesek voltak. Na erre varjál gombot.
Sőt, rengeteg kis egyéb bolt is vígan üzemel (pék, festékbolt, játékbolt, kertészet, papírbolt és még sorolhatnám), akiknek valahogy nem akaródzik bezárni a gonosz Tesco miatt.

2. Ez a 10 W-os izzó példa egy baromság. Egyszerűen nem igaz, hogy ennyivel drágább az izzó a Tescoban. De kérdem én, ha a Tesco ennyire hülye, hogy 7x-es áron adja az izzót, ki az a marha, aki ott veszi meg? Tehát a verseny a Tesco oldarálól az, hogy baromi drágán adom, és így jól tönkreteszem a konkurenciát. Aha...

2015.01.13. 11:32:36

@♔bаtyu♔:

Forrás: mno.hu

"Elfogadhatatlan, hogy a brit áruházlánc a magyar kormányra próbálja hárítani a felelősséget a 13 üzlete bezárásáért és az 560 dolgozója elbocsátásáért, holott azok mögött sokkal inkább a társaság anyavállalatának gazdasági nehézségei állnak – írta közleményében a Miniszterelnökség."

♔bаtyu♔ 2015.01.13. 11:32:57

@déjá vu39: Te valamit nagyon nem veszel észre. A teszkó előtt a környékünkön 2 km. es körzetben 3 villanyász bolt volt, ebből egy elég nagy. Az árak kb. ugyanazok voltak, Ma egy sincs. A többi is szinte dettó.

Persze, nem is a teszkóba járok villanykapcsolóért és a többiért. Csak éppen az már nem 1 km, hanem 5. Nekem szerencsém van, mert van autóm. De a többi megy a teszkóba.

déjá vu39 2015.01.13. 11:34:01

@♔bаtyu♔: Bocs, véletlenül kiléptem.
A multiknak egyébként tényleg nem az a céljuk, hogy villanyszerelési boltok legyenek. Nem is lehetnek. A leggyakoribb termékeket árulják -mert vegyesboltok.

A nyáron lakást újítottam fel. Ilyenkor körbenézek az üzletekben. Mondjuk, az OBI-ban vettem dugaszaljat és kapcsolót 300 Ft-ért (Az OBI-nak gyártott Mentavill típust). Meg vettem Prodax-ot is -sokkal drágábban (ezt nem az OBI-ban, hanem villanyszerelő boltban. A villanyszerelő boltok árai között 50% eltérés simán előfordul).

"Ez természetesen nem lenne baj, ha valódi verseny lenne."
De ha csak a CBA marad, akkor nem lesz verseny. Aki szintén profitot akar termelni, jó sokat.

Őszintén szólva, számomra rejtély ez az egész dolog. Ha nem tetszik a Tesco, ne járj oda. Ha sokan nem járnak oda (azaz kevesen járnak oda), akkor nem lesz vásárlója, és be kell zárnia. De akkor ne szidjátok azért, hogy bezár és kirúgia az embereit.

déjá vu39 2015.01.13. 11:39:44

@tiz2: "Elfogadhatatlan, hogy a brit áruházlánc a magyar kormányra próbálja hárítani a felelősséget a 13 üzlete bezárásáért és az 560 dolgozója elbocsátásáért, holott azok mögött sokkal inkább a társaság anyavállalatának gazdasági nehézségei állnak – írta közleményében a Miniszterelnökség."

Aha, a teljes TESCO gondjait a magyar üzletek bezárásával akarják megoldani...

Gondolom, a hazai szabályozás miatt a magyarországi rész veszteségeit a magyarországi veszteségek megszüntetésével lehet megszüntetni.

♔bаtyu♔ 2015.01.13. 11:41:02

@Egéridomár: Ez nem a teszkó, hanem a Médiamarkt.

Igen, ennyivel drágább. Sokan nem nézik meg a netet vásárlás előtt. Sőt még van pár trükk.

Az egyik leggyakoribb: Sokféle terméket árulnak egy adott dologból, viszont ha alaposabban megnézed, ne árulják azokat a típusokat, ami a legjobb teljesítmény/áron van. Próbálj te bármelyik multinál pld. UTP-s csatlakozóval ellátott közepes irodai nyomtatót venni árában, ami 30-32.000 Ft. Pedig millióféle van.
Sok termékkategóriában teljesen hasonló, kávéfőzőtől a telefonokig.

A túlélés technikái egyre jobban fejlődnek, de egyre jobban kell alapozni a nem tudatos vásárolóra.

Persze, ennek hosszútávon szerintem nincs esélye, a MM. nak szerintem még olyan 2 éve van, ha nem lép valamit.

déjá vu39 2015.01.13. 11:42:01

@♔bаtyu♔: "A Fideszre én azért szavaztam, hogy pontosan ezt tegye, amit tesz. Azaz én eleve ilyen voltam"

Ez egy gyöngyszem.

2015.01.13. 11:43:26

@déjá vu39: Így beszélgetve róla felmerült bennem egy kérdés: mennyivel támogatta eddig az angol TESCO a magyart, és mennyit utalt vissza a magyar az angolnak?

Mondjuk az utóbbi 5 évben.

♔bаtyu♔ 2015.01.13. 11:47:07

@déjá vu39: A teszkót most nem az én praktikussági szemszögből vizsgáljuk. Én eleve nem járok oda, hiszen amikor ott voltam, láttam, hogy magasak az árak, élelmiszert pedig 90%-ban a piacról vásárolok, mert ott a minőség verhetetlen és az ár is a legjobb.

Általánosan, a környékre, illetve a nemzetgazdaságra gyakorolt hatásával.

Nem csak a CBA marad, mert a kapitalizmus lényege a kereslet-kínálat szabályozódása. Abban a pillanatban, ahogy kivonul egy tőkeerős multi, elindul a mozgás, a kínálat szinte pillanatokon belül kiépül.

Nem fogod drágábban sem venni, hiszen ha a CBA drágában adja mint Kovács néni, akkor KOvács néni lenyomja a CBA-t.

♔bаtyu♔ 2015.01.13. 11:48:38

@déjá vu39: Miért, te a Teszkó megbízásából szavazol?

2015.01.13. 11:49:10

@♔bаtyu♔: Azért az megvan, hogy a CBA némileg tőkeerősebb mint Kovács néni?

élhetetlen 2015.01.13. 11:50:23

@♔bаtyu♔: Tegnap írtam neked hosszabban itt, arra nem válaszoltál,
addict.blog.hu/2015/01/12/a_tesco_egy_bannerben_szol_vissza
és ma megint lököd a „lejárt szavatosságú és alacsony minőségű élelmiszerek” szöveget. . Úgy, hogy állításod szerint nem vásárolsz Tescoban. Nem ciki?
Kinyírta a Tesco a kisboltokat. „egész kis bevásárlóközpontot kivégzett, most kb. 16 ember van 22 helyett,” Nem szorosan tartozik ide, de a nemzeti dohánybolt hálózat létrehoztával hány ember bukott? Nem csak azokról beszélek, akik végképp feladták, hanem aki folytatta újságosként, aztán egy év múlva dobta be a törülközőt, mert csak az újságból nem tud megélni (a sarkon már a második). A falusi kisboltos, akitől megvonták a dohányárusítás jogát, szeparált boltra nem tudott beruházni, tejből kenyérből nem él meg, bezárt, és most se cigi, se tej, majd jön a mozgóárus. A két eset között csak annyi a különbség, hogy bár mindkét esetben veszítettek sokan, de a nemzeti dohánybolt lánc nem adott plusz szolgáltatást, míg a Tesco sok embernek igen. Tudom, feleslegesen írtam, holnap jön megint a „lejárt szavatosságú és alacsony minőségű” szöveg, én csak remélem, hogy egyszer végiggondolod azt is, amit neked írnak.

♔bаtyu♔ 2015.01.13. 11:56:35

@tiz2: Kibaszott nagy az arcod, de alapvető dolgokkal nem vagy tisztában.

A kereskedelmi gyarmatosításnak épp az a lényege, hogy a külföldi multi a tőkeerős részéből támogatta a térnyerést Európa keleti szektorában, letarolva ezzel a helyi üzleteket. A dolog nyilván veszteséges, telket venni, új épületet kell építeni, helyieket megvesztegetni.

Na most ha ez meg van, a környéken az üzletek kipusztultak, jöhet a nyereségszerzés. Persze a konkurencia felüti bármikor a fejét, ezért kellenek a nagyon olcsó beszerzési források, amelyek általában olyanok is. Ezért kell az is, hogy az ellenőrzések elkerüljék az üzleteket, vagy ha nem, bagó legyen a büntetés.

Továbbá az is, hogy az illető ország jogszabály hézagait kijátszva, nulla legyen az adófizetési kötelezettség.

Utána jön a fordított támogatás, a keleti területeken lévő teszkók a keleti adófizetők rovására vissza fizeti a támogatást és profitot is termel.

Ez neked akkor sem jó, ha a szar zsömlét 1 FT-al olcsóbban veszed.

♔bаtyu♔ 2015.01.13. 11:57:06

@tiz2: Kinyalhatja a CBA, ha hat Kovács néni van és azok jobbak.

♔bаtyu♔ 2015.01.13. 11:58:56

@élhetetlen: Az a gond, hogy te pszichológusnak nézel. Hogy jön ide a nemzeti dohányboltok?

Aztán azt is megkérdezed, magyarázzam meg, Orbánék miért nem vezetnek be vizitdíjat?

Én sem kérdezem meg tőled, hogy Gyurcsány miért tett ezt vagy azt.

Ha nekem problémám van, azt én a megfelelő blogban jelzem.

2015.01.13. 12:04:25

@♔bаtyu♔: Elsősorban arra szeretnélek kérni, hogy ezt a stílust egy picit fogd vissza. Köszönöm.

Másodsorban, ahogy fent is írtam, nekem nincs problémám a multik - közöttük a Tesco - rendszabályozásával, a jelenlétül csökkentésével.

Sőt, az is tetszik, hogy elvárják a nyereségességet.

Amivel problémám van az az, hogy a magyar kormány mindent, _mindent_, MINDENT másra fog.

Én ezt tényleg nem értem:

1) Zárjanak be a multik!
2) Szemét multik bezárnak!

A korrekt megfogalmazás pedig:

Azt akarjuk, hogy menjenek el, ennek ez az ára.

2015.01.13. 12:07:23

@♔bаtyu♔: Sajnos a hat Kovács néni nem fog semmire sem menni a CBA ellen, ahogy a Tesco ellen sem mentek semmire.

A hat Kovács néni vagy bezár, vagy bemegy a CBA alá.

ex-dr. vuk 2015.01.13. 12:08:02

@♔bаtyu♔: gondolom a trafikmutyit is megvedted a maga idejeben, a szokasos vehemenciaval. Gondolom ezert kerdezi.

Letezik olyan fideszes intezkedes, amivel nem ertettel egyet? (nem hiszem)

♔bаtyu♔ 2015.01.13. 12:12:58

@tiz2: A CBA jóval kisebb mint a teszkó és csak élelmiszert árul. Ráadásul a CBA üzlet tulajdonosa is magyar és a név, illetve rendszer tulajdonos is.

♔bаtyu♔ 2015.01.13. 12:13:40

@ex-dr. vuk: Azért mondom, hogy menj pszichológushoz, mert ingyen én nem kezellek.

déjá vu39 2015.01.13. 12:13:43

Ez a szabályozás egyszerűen arra szorítja az áruházláncokat, hogy a veszteséget megszüntessék - hiszen 2 veszteséges év után be kell zárniuk.

A veszteség csökkentésének egyik nyilvánvaló módja, hogy a veszteséges egységeket bezárják. Ennek meg az a következménye, hogy ki kell rúgni a dolgozókat. A CBA sem jótékonysági egyesület, a Tesco, Lidl, ... sem.

Ha ez nem elég, akkor keresnek más költségcsökkentési lehetőségeket. Ha rövidebb a nyitvatartási idő (esetünkben kb 12-14%-kal), akkor kevesebb dolgozóra lesz szükség - tehát újabb létszámcsökkentés lesz. Lehet azt mondani persze, hogy ez a gonosz multik műve, de ezt a Miniszterelnökség sem hiszi el - viszont láthatóan igyekszik elhitetni a közönséggel.

Egészen nyilvánvaló, hogy a többi láncnál is számolgatnak, és hamarosan jönnek a csoportos létszámleépítésről szóló hírek.

Azt hiszem egyébként, hogy 2 év múlva a láncok nem lesznek veszteségesek, hanem valamivel a nullszaldó fölé fogják tornászni magukat.

A közönség nagy része azt gondolja, hogy a nyereségadó az igazán nagy összeg, amit ezek a gonoszok elcsalnak. Pedig sokkal nagyobb bevétel az államnak a dolgozók SZJA-ja, az ÁFA, a cégek által generált kereskedelmi forgalom, és még számos más tétel.

Ami a külföldet illeti: van ahol van vasárnapi nyitvatartás, van ahol nincs. Van, ahol most fogják engedélyezni (Franciország), van ahol a kormány szeretné (Norvégia, ha jól emlékszem). Nálunk meghonosodott a vasárnapi nyitvatartás, sokan ekkor érnek rá bevásárolni. Álságosak a kormány érvei - a vasárnapi közös ebéd után még elfér a vásárlás is - mellékesen ezekben az áruházakban akár ebédelni is lehet. Ettől biztosan nem fognak többen templomba menni.

Még egy dolog: a vasárnapi munkáért a multiknál pótlékot fizetnek (egy kis rokonom ilyen helyen dolgozik...). Viszont, ez a kormány írta át úgy a Munka Törvénykönyvét, hogy a kötelező éjszakai, vasárnapi pótlék drasztikusan csökkent. Így az állami Postánál robotoló másik rokonom jövedelme csökkent is. Csak erről nem ad ki közleményt a Miniszterelnökség.

citrix 2015.01.13. 12:13:44

A bankok nem hárítják át a tranzakciós díjat és a bankadót. A telekommunikációs adót se hárítják át. Az áruházláncokat terhelő extraadót se hárítják át. A vasárnapi bezárás miatt senkit se veszik el munkahely. Hozsanna a nulla támogatottságú és szociális érzékenységű seggfejpártnak,a kdnp-nek élén lovas zsoltival.

Egéridomár 2015.01.13. 12:13:46

@♔bаtyu♔: Akkor elárulok egy titkot. Bármit veszek, azt csak is szakboltban veszem. Kenyeret csak péknél, mert a helyben sütött cuccok egy kalap sz..t sem érnek. És bármikor megyek a pékségbe (reggel, délben, este), tömeg van. Tehát a multi nem tette tönkre.
Épületgépészeti anyagokat csak akkor veszek multinál (pl. OBI), ha akciós. Egyébként az OBI közvetlen közelében lévő szakboltban. És érdekes módon ott is ki kell várnom a sorom.
Építőanyagot soha nem vettem OBI kategóriájú boltban. Kizárólag építőanyag kereskedéből. És milyen érdekes az is, egyre nagyobbak azok is.
Szóval a gond az, hogy egy-két hugyagyú csak azt mantrázza, amit a fidesz böfög. Hogy a multi gonosz, kizsákmányol, tönkreteszi a becsületes magyar vállalkozót. Pedig ez NEM IGAZ! A multi sokszor becsületesebb mint a magyar "vállalkozó". A Tesconak, az OBI-nak, a MM-nak ugyan úgy van létjogosultsága a piacon, mint bármilyen más boltnak. És az a legalávalóbb tett, hogy mesterségesen próbálják helyzetbe hozni a CBA-t, mert a hatalom a kezükben van. Nem szabad érzelmileg közelíteni ehhez a témához. Nem kell szeretni semmilyen boltot, akár multi, vagy kisbolt. Aki jó kereskedő, akkor is megmarad, akármekkora multi nyílik.

♔bаtyu♔ 2015.01.13. 12:14:15

@ex-dr. vuk: Amúgy létezik, pld. az elkerülő utak adója.

2015.01.13. 12:14:58

@♔bаtyu♔: A CBA egy profitorientált vállalkozás, amely ugyanolyan nagy Kovács nénihez viszonyítva mint a Tesco.

Te komolyan gondolod, hogy a CBA más lesz?

élhetetlen 2015.01.13. 12:16:45

@♔bаtyu♔: Nem gondoltam, hogy ez ilyen bonyolult neked. Csak azt akartam írni, hogy emiatt is, amiatt is zártak be „kisboltok”, tehát nem csak a Tesco miatt, ráadásul a Tesco hozott is valamit. Ennyi volt a párhuzam.
Már nem írok külön, de ez a Kovács néni ügy sántít. Kovács néni hol tud 10 féle paradicsomot, 50 féle tésztát beszerezni, vagy tárolni, és olcsóbban, mint egy Tesco. Tesco eltűnik, Kovács néni lenyomja a CBA-is, lesz szép, új világ, jól vagy?

♔bаtyu♔ 2015.01.13. 12:17:37

@Egéridomár: Ne nézzél már madárnak b+, nyilvánvaló, hogy az elkényelmesedett multik sorsa az, hogy szép lassan tönkremennek.

Mit gondolsz, miért írtam azt, hogy a MM. 2 éve van hátra ha nem lép.

A teszkónak is remélhetően ez lesz a sorsa és több kisebb magyar lesz helyette.

♔bаtyu♔ 2015.01.13. 12:19:19

@élhetetlen: Ragozhatjuk, de nálunk a kisboltok a teszkó miatt zártak be.

Nem ismered te a Kovács nénit, de nekem eszembe nem jutna teszkóból venni paradicsomot, míg Kovács nénitől természetes.

Inkább gondolkodj el azon, angliába miért zárnak be a teszkók.

♔bаtyu♔ 2015.01.13. 12:20:21

@MACISAJT: Az indexen reggeli hír, hogy a teszkók árat emelnek:))))))))))))))))

déjá vu39 2015.01.13. 12:20:50

@tiz2: A magyar OTP vagy MOL mennyit utalt vissza Ukrajnába, vagy Szerbiába? A magyar CBA mennyit utalt vissza a horvát CBA-nak?

De miért kellett volna visszautalni bármelyiknek is? Minden fiókteleppel szemben elvárás az önálló életképesség fenntartása. Szükség esetén a beruházás, tőkeemelés csoport szinten történik.

MACISAJT 2015.01.13. 12:21:07

@MACISAJT:

"A szeptemberben munkába állt új vezérigazgató, Dave Lewis által meghirdetett fordulat jegyében a cég csütörtökön bejelentette, hogy megszünteti 43 veszteséges nagy-britanniai üzletét – ezek nagy része a Tesco Express márkanév alatt működő, településeken belüli kisebb vegyesbolt -, és törli 49 tervezett nagyáruház felépítését.

A cég mindazonáltal egymilliárd fontra (405 milliárd forintra) csökkenti a 2015-2016-os pénzügyi évre szóló nagy-britanniai beruházási programját; ez a korábbi előirányzat fele.
A Tesco mindemellett eladja a saját márkaneve alatt indított szélessávú internet-szolgáltatását, valamint a Blinkbox nevű fizetős online tartalomszolgáltatót a TalkTalk brit internet-, média- és távközlési szolgáltató csoportnak.
A Tesco bejelentette azt is, hogy a 2014-2015-ös pénzügyi évre nem fizet év végi osztalékot.
A cég hosszabb távon évi 250 millió font megtakarítást remél az intézkedési csomagtól.

A legnagyobb brit kiskereskedelmi hálózat – amely egyben a brit magánszektor legnagyobb foglalkoztatója is 320 ezer alkalmazottal – rendkívül nehéz, könyvelési botrányokkal és bűnügyi vizsgálatokkal súlyosbított évet tud maga mögött.
A Tesco október 23-án jelentette be, hogy előzetesen kalkulált nagy-britanniai eredményeit összesen 263 millió fonttal (106 milliárd forinttal) becsülte túl.
Ez ráadásul felfelé korrigált adat, amikor ugyanis a téves eredményszámítás gyanúja a nyár végén először felmerült, még 250 millió fontos túlbecslésről volt szó. A Deloitte könyvvizsgáló cég által időközben elvégzett vizsgálat feltárta, hogy a Tesco a jelenlegi üzleti év első felére kiadott előzetes útmutatásában 118 millió fonttal, a 2013-2014-es pénzügyi év egészére 70 millió fonttal, az azt megelőző évre pedig 75 millió fonttal számolta túl eredményét.
A Tesco szeptember végén indított átfogó vizsgálatot a Deloitte bevonásával annak kiderítésére, hogy miként lehetett ilyen mértékben elnézni a láncolat által a piacnak kiadott eredménybecslést.
A cég a vizsgálat elindításával egy időben bejelentette, hogy több vezető munkatársa mellett felfüggesztett állásából négy igazgatót.
Október végén a súlyos csalási bűncselekmények felderítésére szakosodott brit nyomozóhatóság (Serious Fraud Office, SFO) közölte, hogy bűnügyi eljárás indult a Tesco negyedmilliárd fontot meghaladó eredménykalkulációs hibájának ügyében.(MTI)
---

A franc, ez a KDNP miket művelt szegény Tescoval..:P

Muhaha.

2015.01.13. 12:24:34

@♔bаtyu♔: Egyébként - puszta kíváncsiság - te vállalkozóként vagy alkalmazottként keresed kenyered?

2015.01.13. 12:27:05

@déjá vu39: Oké, átfogalmazom a kérdést: milyen volumenű és célú pénzmozgások történtek az anyavállalat és a magyarországi leány között.

Hogy pontosan minek nevezik az annyira nem érdekel. :P

ex-dr. vuk 2015.01.13. 12:28:43

@♔bаtyu♔: milyen jol jartak a zemberek mar megint. juj :D

MACISAJT 2015.01.13. 12:29:28

@déjá vu39: ("Azt hiszem egyébként, hogy 2 év múlva a láncok nem lesznek veszteségesek, hanem valamivel a nullszaldó fölé fogják tornászni magukat.")

Eddig ugyanis Kohn bácsi viccét játszottál el a derék multik...:)

Ha valaki nem ismerné:

-Kohn, hogy megy a bolt?
- Jaj, ne is kérdezd. Hétfőtől péntekig vagyok nyitva, csupa csupa veszteség.
-Na jó jó, de hát akkor miből élsz?
-Abból hogy szombat vasárnap zárva vagyok.

♔bаtyu♔ 2015.01.13. 12:31:17

@tiz2: Vállalkozóként. Miért?

Látom azért te nem nagyon veszel észre valamit.

Nem szeretném, ha a magyar belkereskedelem jórészét egy angol cég fogná le.

Most már menjen szépen vissza Angliába, van elég magyar cég is.

♔bаtyu♔ 2015.01.13. 12:32:24

@ex-dr. vuk: Ez inkább az, hogy az index helyzetértékelése nem túl jó.

A teszkó ugyanis árat CSÖKKENT.

MACISAJT 2015.01.13. 12:33:30

@♔bаtyu♔: ("Nem szeretném, ha a magyar belkereskedelem jórészét egy angol cég fogná le. ")

Vagy Németországba. Esetleg Ausztriába.
Érdekes, ilyen helyeken valahogy nem tudtak megtelepedni...

2015.01.13. 12:38:58

@♔bаtyu♔: "most már" a kulcsszó azt hiszem.

Mindamellett, ezzel a céllal nincs is problémám.

Hogy egy régi ismerősömet idézzem: "Csak a stílus, csak azt feledhetném."

Ha végigfutsz a hozzászólásaimon észre fogod venni, hogy egy szóval sem pártoltam a Tesco magyarországi jelenlétét. Őszintén megvallva nem igazán érint és érdekel.

Ami viszont roppantmód bosszant az a "cél szentesíti az eszközt" hozzáállás.

Hogy erőteljesebben fogalmazzak: elegem van a politikai szféra felől áradó hazugságfolyamból.

Lehet utálni a Tescot, lehet célként kitűzni, hogy menjenek el. De alávaló megoldás rájuk fogni mindent.

És ezek az alávaló megoldások jelennek meg mindenhol. Ez az, ami engem végtelenül elszomorít.

♔bаtyu♔ 2015.01.13. 12:42:51

@MACISAJT: Volt itt olyan hsz, aki mesélte, hogy Ausztriába csak úgy tudta a paradicsom termést eladni, hogy osztrákként adták el, persze osztrák áron.

Azt mondta, hogy neki még mázlija is volt, mert épp hiány volt, de amíg van osztrák, addig nincs magyar, akármennyivel is jobb.

Pedig az osztrák multi is megtehette volna, hogy 2 hetes másodosztályú spanyol paradicsomot vesz a magyar Nagybaniról, mert az hozza a profitot.

MACISAJT 2015.01.13. 12:43:25

@tiz2: ("Hogy erőteljesebben fogalmazzak: elegem van a politikai szféra felől áradó hazugságfolyamból.")

Helyes. Akkor kérd ki magadnak hogy az anyateszkó csalásai, visszaélései miatti gondokat, amiért láthatod Angliában is tucatszámra zárják be az üzleteiket, a magyarországi, márciustól érvényes vasárnapi bezárásokkal "magyarázzák"...:)

Amúgy, a Coca-Cola is hasonló bajban van:
www.napi.hu/nemzetkozi_vallalatok/brutalis_leepites_a_coca-colanal.591856.html

Már várom hogy ezt is a magyarországi fejleményekre kenjék egyesek..:P

Muhaha.

♔bаtyu♔ 2015.01.13. 12:43:26

@tiz2: Én nem a teszkót utálom, a magyarokat szeretem. Ha érted.

♔bаtyu♔ 2015.01.13. 12:45:29

@MACISAJT: Ezeknek szerintem az tesz be, hogy a magyarok szokásai változnak. Most olvasom, pld. hogy a hazai mezőgazdasági termékek aránya 30%-ról, 70%-ra nőtt és ez meg is látszik a GDP-n.

A Nagybaniról behozott II. oszt. spanyol paradicsom nyilván a spanyol és az angol GDP-n látszik meg.

Ere ideállnak vitatkozni, miért nem OK a teszkó:))))

MACISAJT 2015.01.13. 12:46:28

@♔bаtyu♔: ("mesélte, hogy Ausztriába csak úgy tudta a paradicsom termést eladni, hogy osztrákként adták el, persze osztrák áron. ")

Tény hogy EU meg tőke és befektetések szabad áramlása...
ahány magyar tudott Bécsben kávéházat nyitni, annyi Tesco van Ausztriában és Németországban.
Nulla.

Mert az osztrákok és németek is gondosan vigyáznak a saját piacaikra és nem érdekük hogy más szemetét fogyasszák az állampolgáraik, "kreatív" szállítások és könyvelés mellett...

2015.01.13. 12:48:32

@MACISAJT: Az neked is megvan, hogy a Tesco egyértelműen kimondta, hogy NEM a vasárnapi bezárás miatt bocsátanak el?

Csak érdeklődök, hogy figyelsz-e. :P

Egyébként ebbe az "anyatesco" utcába nem érdemes bemenni. Nyilván mindenki sorolni tudja a magyar példákat is, bármelyik kormányzati ciklusból.

Azt hinni, hogy a magyar cégek becsületesebbek egyszerű butaság vagy figyelmetlenség.

Az már más kérdés, hogy Magyarországon hagyománya van a kellemetlen dolgok szőnyeg alá söprésének.

♔bаtyu♔ 2015.01.13. 12:52:39

@MACISAJT: Egyszer elkezdem magyarázni egy ballibsinek, hogy nem ideológiai, hanem nemzeti jellegű a választóvonal. Orbán sőt akárki más, már meg sem tehetné, hogy nem a nemzeti érdekeket képviseli, mert minden más biztos bukás.

Most már nincs annyi erőforrás mint régebben, Gyurcsányékon látszott, hogy egyszerűen elfogyott alóluk a talaj, a sok külföldi multi nem mentette meg őket.

2015.01.13. 12:53:48

@♔bаtyu♔: Az összehasonlításotok az ausztriai helyzettel annyiban sántít, hogy nekik van pénzük, nekünk meg nincs.

Egyébként mind a Tesco, mind a SPAR polcain VAN magyar paradicsom. Csak szólok. Nyilván a magyar emberek inkább a spanyolt veszik, mert az az olcsóbb.

Személy szerint a magyart részesítem előnyben, mert az jobb minőségű.

Nem kellene a Tescora kenni azt, hogy a legtöbb magyar ember a spanyol paradicsomot választja.

A probléma ott van, hogy ti egy lépésben akartok felzárkózni a "hanyatló nyugathoz". :D

♔bаtyu♔ 2015.01.13. 12:54:45

@tiz2: Nem az a lényeges, hogy becsületes, amúgy a teszkóban is magyarok dolgoznak, ennek nincs is jelentősége.

Annak van, hogy a belkereskedelmet egyetlen ország sem adja ki olyan mértékben külföldinek, amilyen mértékben itt van. Nyilván Orbánék sem törekednek erre.

És ennek még nincs vége, még kevesebb teszkó kell.

2015.01.13. 12:57:36

@♔bаtyu♔: Próbálok gondolkozni azon, hogy juttassam el hozzád a mondanivalómat.

Szóval, még egyszer, sokadszorra:

Részemről az rendben van, hogy el akarják küldeni a Tesco-t.

Nincs rendben az, _ahogy_ csinálják. És itt nem a törvényekre gondolok, hanem a kommunikációra és a másik félre mutogatásra.

2015.01.13. 12:58:29

@♔bаtyu♔: "

Nem az a lényeges, hogy becsületes, amúgy a teszkóban is magyarok dolgoznak, ennek nincs is jelentősége."

Magyarország 2015

2015.01.13. 12:59:28

Még egyszer, ez annyira durva:

@♔bаtyu♔: "Nem az a lényeges, hogy becsületes"

Magyarország 2015

micsoda? 2015.01.13. 13:00:26

Nem igazán szeretem a Tescot, de bevallom olcsóbb mint a kisboltok. Nem is neheztelek ezért a kicsikre, mert ők nem képesek tömeges árú felvásárlására. Ezért drágábbak, és ez ezentúl is így lesz. A Tesco alkalmazottai nem éppen a kedvességükről híresek, ellentétben a kisboltokéval. De a pénz beszél, kutya ugat mondja a közmondás.

Viszont jó lenne ha KDNP keresztény inditatásából adódóan, gondolna a vasárnap reggeli áhítatra, és a hétköznapi ebédre is. Szeretném ha nem nyomná a politikát az ételünk mellé.

♔bаtyu♔ 2015.01.13. 13:01:42

@tiz2: Szerinted miért van pénzük? Lenne pénzük, ha ott az angol teszkó osztrák burgony helyett a lengyelt árulja?

Nyomod a teszkós mantrát, de nem gondolkozol. Az osztrákok a világ egyik legprofibb burgonyáját termesztik, a világ egyik legdrágább árán. Elképzelheted, micsoda károkat lenne képes ott okozni egy teszkó.

Legalábbis ők ezt mondják és az osztrákok elhiszik.

Orbánék kiválóan felismerték, hogy a magyar mezőgazdaság felvirágzását a Nagybanin kell kezdeni.

Azt hiszem idegesebb lennél te, ha én a te környékedet önteném el II. oszt. spanyol paradicsommal.

A teszkóban épp az a gonosz, hogy a selejt spanyol paradicsomot versenyeztette óriási tételekben a friss magyar paradicsommal.

Orbánék kellettek ahhoz, hogy a magyar mezőgazdaság is hozzá tudjon valamit adni a GDP-hez.

MACISAJT 2015.01.13. 13:02:13

Ennek a szép új világnak fontos részei a Tesco-féle multinacionális áruházláncok. Igen, azok, amelyekben a nyugati áruknál silányabb minőségű áruk vannak a polcokon, mert ide a "parasztoknak" az is jó lesz.(lásd Milka, mosóporok )

Azok, amelyek átmozgatják ide saját vagy előtte felvásárolják szerte Európában (főleg Bécsben) az éppen lejárat előtt álló élelmiszereket, amelyeket gyakorlatilag ingyen megkapnak, hiszen odakint meg kell őket semmisíteni elég sok pénzért, ezért az eladó annak örül, hogy egyáltalán megszabadul a cucctól. Aztán elhozzák ide, nekünk, és nyolcvanszázalékos áron eladják, "akciósan". Csak ezen brutális hasznot realizálnak.

Ám valami felfoghatatlan oknál fogva a magyarországi multik mégis veszteségesek. Vagy alig-alig realizálnak valamennyi nyereséget, így aztán bár nagyon szomorúak, de egyszerűen nincsenek abban a helyzetben, hogy adót fizessenek.

Hogyan lehetséges mindez? És mi lehet az oka annak, hogy miközben ezek a szegény áruházláncok csak veszteséget képesek produkálni mifelénk, mégis ragaszkodnak mihozzánk? Ennyire szeretnek bennünket? De hát azt tanítják nekünk, hogy a tőkének nem nagyon vannak érzelmei, csak érdekei vannak.

Nos, a magyarázat egyszerű. A multik ügyes trükkökkel teszik veszteségessé – legalábbis papíron – vállalkozásaikat. Például úgy, hogy a hozzájuk tartozó valamelyik cégcsoporttal építtetik fel az áruháznak helyet adó épületet. Az építtető eleve horribilis áron dolgozik, majd még ennél horribilisebb áron adja bérbe az épületet. Így az összes haszon elmegy bérleti díjra, leíródik, eltűnik, kimegy az országból, csak hát a bérbeadó ugyanaz, mint a bérlő.

Ügyes, nem?

♔bаtyu♔ 2015.01.13. 13:02:35

@tiz2: Tipikus libsi vagy b+, kiragadsz 2 szót a szövegkörnyezetből, majd önállóan beidézed.

Te így vitatkozol b+?

♔bаtyu♔ 2015.01.13. 13:05:55

@MACISAJT: Pontosan így van. ezért volt okos lépés Orbánéktól a mezőgazdaság felvirágzását a Nagybanin kezdeni.

A sok olcsójános nem tudja, hogy a magyarral ekvivalens normális mezőgazdasági terméket eleve meg sem tudna fizetni, dicsekszik, hogy hülye azért nem vagyok, 2 Ft-al olcsóbb a paradicsom, és közben 2 hetes spanyol szemetet vett, aminek maradékát másnap kiöntik, hiszen senki más nem vesz ilyet csak a multik.

2015.01.13. 13:05:58

@MACISAJT: A magyarországi cégek jobbak?

Nem jobbak.

Amit ti mondtok az nem az, hogy legyen tisztességes az üzlet, hanem az, hogy inkább a magyarok csinálják ugyanezt.

Minden, _minden_ cég optimalizál. Nem csak a multik, mindenki, az utolsó egyszemélyes vállalkozásig.

2015.01.13. 13:09:22

@♔bаtyu♔: Én úgy vitatkozom, hogy nem használok "b+"-t. Kérlek te is tedd ezt.

Egyébként, ha észrevetted, én alapvetően egy álláspontot képviselek a vita kezdete óta és vissza-visszatérek hozzá minden kitérő után.

Megteszem még egyszer:

Részemről az rendben van, hogy el akarják küldeni a Tesco-t.

Nincs rendben az, _ahogy_ csinálják. És itt nem a törvényekre gondolok, hanem a kommunikációra és a másik félre mutogatásra.

élhetetlen 2015.01.13. 13:12:17

@♔bаtyu♔: Nálatok a Tesco miatt zártak be, máshol más miatt. „Nem ismered te a Kovács nénit”. De, sok Kovács nénit ismerek, Bp. Petőfihíd budai hídfő, fehérvári úti piac, stb, de csak a savanyú káposztáshoz ragaszkodom, a többi nem jobb, nem olcsóbb a Tesconál. És hiába gondolkodom el azon, hogy miért zárnak be Angliában, nem látom be, hogy miért jó nekem, ha Magyarországon bezárnak, vagy csak vasárnap bezárnak. Tudod, itt van szemben a szir bolt, kis bolt, ahol bármikor kapok friss báránymájat, vagy húst, az megél, mert olyat árul, amit a Tesco nem. De azt ne akard már bemagyarázni, hogy jobb egy sarki kisbolt, vagy hét, amit végigjárva még mindig nem találsz akkora választékot, mint egy Tescoban. Nem vagy meggyőzhető, de azért leírok egy esetet. Öcsémmel és feleségével mentünk be Tescoba, szimplán kajáért. Aztán találtunk nem márkás, hanem melós farmert, erős, jó szabású, 2000 ft/db. Rögtön hármat vett, pár év megoldva. Hol hozza ezt a Kovács néni?

♔bаtyu♔ 2015.01.13. 13:14:43

@tiz2: Tudod inkább használnád, mert az, hogy nemtelen vagy még nagyobb gáz. Nincs elég IQ-d ahhoz, hogy felfogd, nem idézünk szavakat, teljes mondatokat idézünk? Meg kell magyarázni neked, hogy miért? vagy tudod, de mégis? Akkor még kínosabb rád nézve, mert van elég IQ-d, de mégis alkalmazod, nyilván azért, mert kevesek az érveid. Aki biztos a dolgában az nem tesz ilyet, én sem tettem.

Pontosan mire gondolsz, mert ez elég homályos?

bobijub 2015.01.13. 13:14:52

A vasárnapi (VÁSÁRNAP!!!!!) boltbezárási kötelezettség egyik gyakran hangoztatott álindoka az, hogyaszongya: vasárnap ne lehessen dolgoztatni senkit.

akkor ezt egy kicssit gondoljuk tovább:
- hétköznap felprogramozzák az automata kapukat
- hétköznap beállítják a lámpafelkapcsoló időkapcsolót
- hétköznap beigazítják a fix tévékamerát
- hétköznap feltöltik az italautomatákat és a falatoznivalót áruló automatákat
- hétköznap feltöltik a klotyót elegendő mennyiségű papírral és kézmosótrutyival

aztán gyalog elindulnak a tömegek a város minden pontjáról a meccsre (mert busz se járhat, hiszen nem lehet dolgoztatni a sofőröket), ahol csupa olyan ember jelenik meg a zöld gyepen, aki hétköznap valamilyen más tevékenységből szerzi a jövedelmét. az automata beengedőkapuk beengedik őket, a reflektorokat felkapcsolja az időzítőautomata, satöbbi.

szóval üzenem azoknak akik még mindig pártunk és kormányunk nagyvezírjének gondolkodáskerülő hívei: így tessék érteni azt amikor senkit nem lehet dolgoztatni vasárnap:

nincsenek nyitva éttermek, a mozik nem vetítenek filmet, nem megy vidámpark, nem lehet uszodába se menni, az állatkertben az előző nap berakott kaját eszik az állatok, de látogatni nem lehet, zárva vannak a múzeumok, strandra se lehet menni és a sípályákon se megy a felvonó. nincs szolárium se. nagyon sok olyan "emberek dolgoztatásával" járó helyet kellene még bezárni, aminek a nyitvatartását természetesnek vesszük a hétvégén is, pedig szó sincs emberéletről (kórház) alapvető szolgáltatásról (azt lehet mondani, hogy üljünk a sötétben villany nélkül, de azt nem lehet mondani, hogy ne igyunk (vízművek) és ne járjunk vécére (csatornázási művek) vagy veszélyelhárításról (tűzoltók)

szóval miért is van az, hogy a tényleg mindenképpen dolgoztatandó embereken kívül még olyan sok, nem létfontosságú szolgáltatás van, ahol mégiscsak lehet embereket dolgoztatni?? csak. mert. és a multik egyébként is takaroggyanak, mennyenek haza, és mostantól kezdve csak kűggyék a pézt a nagyvezír gyönyörűségére.

persze tudom, hogy a gondolkodásgyűlölő nagyvezírhívőknek az agyát ezek a felsorolások is érintetlenül hagyják, de akkor is.

♔bаtyu♔ 2015.01.13. 13:16:40

@élhetetlen: Miért kellene olcsóbbnak lenni a teszkónál?????

Az ár egy olyan kategória, amely mellett mindig ott van a másik kategória is, a minőség.

Még szép, hogy a kidobás előtti spanyol paradicsom Bécsből ide szállítva is olcsóbb, mint a Nagykátáról felhozott tegnap szedett magyar.

♔bаtyu♔ 2015.01.13. 13:17:35

@bobijub: Szerintem ennyi dumát ez nem ért meg.

Nyilván ennek a rendelkezésnek az a célja, hogy a kis családi boltok lélegzethez jussanak.

Ami nagyon helyes.

2015.01.13. 13:19:09

@♔bаtyu♔: Biztos láttad, hogy kétszer idéztem. Az elsőben pontosan az általad leírt okok miatt a teljes mondatot.

A másodikban a lényeget.

Mert abból nem kellene engedni, hogy:

A becsület többet ér, mint magyarnak lenni!

És ha végiggondolsz mindent, amit eddig írtam, akkor rá fogsz jönni, hogy ez a sarokköve az érvelésemnek.

És ez az, amit a Fidesz őrülten rombol. Sajnos.

MACISAJT 2015.01.13. 13:21:16

@bobijub:

Tudod, én elindulok kocsival az EU-ban (!) az Atlanti -óceán partjáról. Átjövök vasárnap Spanyolországon, Franciaországon,néha ha kedven szottyan még Belgiumba is bekukkantok mielőtt Németországon és Ausztrián át
megérkeznék Magyarországra.

Utóbbinál van elsőként vasárnapi nyitvatartás és Tesco ...
Érdekes, nem?

És egész jó megvannak a népek, évtizedek óta, bár a multik természetesen ott is lobbyznak...

ProsTata 2015.01.13. 13:21:47

Batyu és a többiek!
Hagyjátok már a villanyszerelő bolt-Tesco összehasonlításokat meg a hasonló orbitális hülyeségeket!
Nem csak sok villanyszerelési szaküzlet, de épületgépészeti szakbolt, és építőanyag kereskedő is tönkrement az elmúlt pár évben. Ha ezeket összerakjátok, akkor nem esik le legalább valamelyikőtöknek a tantusz?
Ha meg még ehhez az építőiparnak a lakásépítéseknél és felújításoknál elért siralmas KSH adataira vetitek vigyázó szemeteket, akkor nem beszéltek sületlenségeket! Semmi köze a Tesco-nak a dologhoz. A Bricostore vajh miért vonult, ki? A Praktiker mitől döglődik?
Almát almával illik összehasonlítani.

MACISAJT 2015.01.13. 13:23:33

@tiz2: ("A magyarországi cégek jobbak?
Nem jobbak. ")

Ilyen gusztustalanságokat mint a nyugati multik, ebbe beleértve a bankokat is, magyarok nem csinálnak.Mert nem csinálhatnak.

MACISAJT 2015.01.13. 13:26:13

@ProsTata: ("Nem csak sok villanyszerelési szaküzlet, de épületgépészeti szakbolt, és építőanyag kereskedő is tönkrement az elmúlt pár évben. Ha ezeket összerakjátok, akkor nem esik le legalább valamelyikőtöknek a tantusz?")

Nálad meg mikor esik le vajon, hogy pl. a német Praktiker csődje , ahogyan az angliai Tesco-é sem magyarországi eseményekhez köthető?

Vagy azt is Orbánékra kennéd?:P

élhetetlen 2015.01.13. 13:26:23

@♔bаtyu♔: Még mindig nem vagy hajlandó szembenézni azzal a ténnyel, hogy a Tescoban az áruk kb, 80 százaléka magyar termék, az zöldségeket, húsárut tekintve. (csak az olasz száraztészta nem magyar, de száraztészta is van bőven magyar, és választhatsz). Vagy komolyan gondolod, hogy Kovács nénihez minden reggel Nagykátáról hozzák a friss árut x termelőtől, mert az egyiknek sárgarépája, a másiknak krumplija van (amiről szintén nem tudod, hogy mennyi vegyszert kapott)?
Tényleg abbahagyhatjuk.

2015.01.13. 13:26:30

@MACISAJT: Ez természetesen nem igaz.

A magyar cégek ugyanolyan gusztustalanok mint a nyugati multik.

Gondolj csak a Széchényi Bankra, 100% magyar tulajdon.

Úgy általában azt hinni, hogy a magyarok jobbak nem más mint önámítás.

Nem jobbak.

2015.01.13. 13:29:44

@MACISAJT: Azt hinni, hogy a magyar cégek kevésbé gusztustalanok mint a nyugatiak egyszerű önámítás.

Nálunk volt olyan kolléganő, akinek hónapokig nem fizettek az előző munkahelyén (100% magyar tulajdon) mielőtt felmondott.

Ah, most, hogy utánagondoltam, két ilyen kolléganővel is találkoztam.

Vagy nézzük csak a Széchényi Bankot mint aktuális példát.

Felejtsétek el, hogy a magyarok jobbak. Nem jobbak. Ugyanolyanok, mint más.

MACISAJT 2015.01.13. 13:30:42

@tiz2:

Ha a Széchenyi Bank csődbe menetele és pl. a Erste, Raiffeisen -hogy a Leumiról és tsairól már ne is- tevékenysége, beleértve a devizahiteleket között ha zongorázni tudnám a különbséget...és volnék Chopin.

2015.01.13. 13:32:09

@MACISAJT: Ez nem érv, te is pontosan tudod.

Csak nincs kedved belátni és kimondani, hogy a magyar cégek ugyanolyanok mint a külföldiek.

eq2 2015.01.13. 13:34:49

ertelmes emberek: (gyk nem batyu)

Minek vitatkoztok batyuval akarom mondani egy bertrollal? Nem feltuno hogy egesz nap munkaidoben vitatkozik vagy itt vagy masik blogon orakon at? Ebbol el nezd meg hogyan tancol ki a konkret kerdesek elol mint a kenyeresgazdai. Nincs ezzel semmi baj az ilyen gerinctelenek korat eljuk de adni kell neki egy tiltast es eltakarodik. Ilyennel felesleges szoba elegyedni. Ma ez a 3. blog ahol orakon at hozzaszol. En eddig 3x tartottam szunetet es az o omlengeset latom.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.01.13. 13:37:29

és most akkor kiderült a kormánypárt követőinek is, hogy ez az egész stratégia partnerség nem ér annyit se, mint a papír amire nyomtatták?

frob 2015.01.13. 13:37:33

@tiz2: Ne kínlódjál már. Magyarok, ez a lényeg. A magyar tőke uralja a belkereskedelmet.

frob 2015.01.13. 13:39:37

@eq2: Bocs b+, nem kértem tőled engedélyt. Mi vagy te itt rendőr?

Helyeslem amit Orbán ebben az ügyben tesz. Nem Orbánért, most neked is magyarázzam meg b+, hogy Orbánra azért szavaztam, hogy EZT TEGYE.

Itt villogsz b+, hogy elolvasod a hsz-eket, közben a nagy lófaszt.

Amúgy Gyurcsánytól is ezt vártam el, ő magasról szart bele, ment a kukába.

♔bаtyu♔ 2015.01.13. 13:42:26

Sok "okos" azt hiszi, az emberek azért szavaznak Orbánra mert birkák. Akkor maradtak volna 2010-ben a ballibsiknél, hiszen az még egyszerűbb.

Fel sem merül bennük, hogy van egy elvárás és a szerint szavazol, majd később azt díjazod, vagy nem díjazod.

MACISAJT 2015.01.13. 13:57:15

@ex-dr. vuk:

Tényleg "elképesztő"...:P
Ez amolyan fajkasházis/hócipős/sasjózsis "humor"?

Mert amúgy a veszteséget legelőször 2018-ban kell megszűnjenek...
Tudom, tudom, a Tesco most azért lép már 2015-ben, mert tudja hogy 2018-ban már nem éri meg nekik ha nem lehetnek veszteségesek...

Muhaha.

tiz2 (törölt) 2015.01.13. 14:01:12

@♔bаtyu♔: FYI: A Fideszre szavaztam 2010-ben.

És őszintén megvallva, sok minden tetszett amit csinálnak.

A stílust kivéve, természetesen.

Egyébként annyira nem izgat, hogy bérkommentelő vagy sem.

Amit ezek az urak és a Fidesz elér az az, hogy

a) egyre gyakrabban elmondom a véleményemet,

b) előbb utóbb csak kimegyek egy tüntetésre (1995-ben voltam utoljára :P).

c) nem rájuk szavazok.

Amit nem szabad hagyni az az, hogy ezek a vélemények ellenpont nélkül álljanak.

Egyszerűen túl sok a félrebeszélés, csúsztatás, "ballibsizés", "b+" használat.

Mint például frob. Elég nehéz komolyan venni bármit amit mond, amikor több "b+"-t használ mint a vérellátó egész évben.

tiz2 (törölt) 2015.01.13. 14:03:23

Ja, és én azért írogatok itt, mert egy macerás melóm van egy külföldi ügyfélnek (exportbevétel, értitek :P) és még nem verekedtem át magam rajta.

ProsTata 2015.01.13. 14:09:08

@MACISAJT:

Bántottam és a gazdádat? Nem vagy kissé fóbiás? Tényeket írtam le.

Az anyavállalat problémája természetesen érintheti a magyar leánycéget, noha az önálló jogi személy. Mielőtt azonban igyekeznél ezt bárhogyan is megcsúsztatgatni, a magyar leányvállalatok masszív vesztesége a fő indoka a felszámolásoknak, megszüntetéseknek.
Gondolkozom, aztán leírom... Szerintem ez a helyes sorrend... Ja és nem minden durranás egyben lövés is... Tehát no para!

tiz2 (törölt) 2015.01.13. 14:32:41

@MACISAJT: Módosították 2017-re, a 2015-ös év már számít.

vénkujon 2015.01.13. 14:47:33

nincs ebben semmi bonyolult. a fidesz miatt bezár pár áruház...asszem a többi szőrszálhasogatás

ex-dr. vuk 2015.01.13. 14:56:02

@MACISAJT: szerencsere a narancskod mogul barmilyen ervet el lehet utni annyival, hogy "ballibsi". Egyszeru lehet az elet ;)

MACISAJT 2015.01.13. 15:21:55

@ex-dr. vuk: ("barmilyen ervet el lehet utni annyival, hogy "ballibsi". Egyszeru lehet az elet ;) ")

Vazze, mit tegyek ha a ballibsi hagyományosan egyenlő a hazaárulóval/hazaárulással?

Gondolod én csinálom, ha a ballibák bárkinek, bárminek, bárhol inkább igazat adnak ha az illető külföldi, a saját választott magyarjával szemben?

Gondolod hogy véletlen, legyen szó andropov, vorosilov, lenin,sztálin,goodfriend,vagy teszkó gazdaságosról...a balliba kapásból azokat választja bármiről is van szó?

Texaszi Láncfűrészes 2015.01.13. 15:23:15

Én a TESCO ban egy nagybevásárlást kb. 10 000 ft-al olcsóbban oldom meg mint a helyi coop-ban.

Sőt a helyi coop dolgozóival is rendszeresen találkozni a TESCO ban.

A termékekkel nincs gond, szavatossággal nincs gond, ha valami bajod van nem kötözködnek, cserélnek vagy pénzt vissza.

ex-dr. vuk 2015.01.13. 15:36:06

@MACISAJT: "mit tegyek ha a ballibsi hagyományosan egyenlő a hazaárulóval/hazaárulással?"

Mondom en. Aztan, hogy erted-e, mit is jelent a liberalis, mint kifejezes, azt mar meg sem kerdezem - valoszinuleg nem.

" a ballibák bárkinek, bárminek, bárhol inkább igazat adnak ha az illető külföldi"

Ez konkretan hazugsag. Ugyes :)

Erdekes, hogy oroszokat emlitesz, mert Viktor urad eppen az o segguket nyalja 100+ Hz-es frekvenciaval.

Joó Áron 2015.01.13. 16:07:55

Azért azt látni kell, hogy amikor a bevásárlóközpontok elkezdtek megtelepedni, akkor a magyar vállalkozóknak is lehetőségük lett volna hasonló felépítésű láncokat létrehozni. Ja, hogy nem volt rá pénzük, illetve nem akarták vállalni az ezzel járó kockázatot? Viszont elég erős igény jelentkezett vásárlói oldalról olyan boltokra, ahol az egész hétvégi bevásárlást végig lehet vinni. Ez az elvárás a mai napig nem csökkent, ugyanis a mai világban egyre kevesebben engedhetik meg maguknak, hogy 4-5 boltot végigjárjanak egy nagy bevásárlás miatt. Emellett a nép nagy része addig igényt fog tartani az olcsóbb termékekre, amíg a keresetek a mostani szinten maradnak. Felesleges itt az osztrák és német példával jönni, mert ott a legdrágább hazai termékekből is sokszorosát tudják venni a fizetésből, mint nálunk a legolcsóbból. Azt csak csendben jegyzem meg egyébként , hogy a sógoroknál is azért vannak ám nem osztrák kereskedőláncok rendesen. Másrészt én is azt gondolom, hogy a nagy multiellenességnek nem az emberek érdekeinek megvédése a cél. Itt arról szól minden, hogy a holdudvar gazdagodjon. Lásd földtörvény,plázatörvény trafikmutyi, stadionok, paks II. tankönyvkiadás és terjesztés,stb., stb.
Azt is látni kell, hogy a multiknál dolgozók fehéren vannak alkalmazva, kapnak cafetériát, megkapják a szabijukat, szabadnapjukat, ami nem mondható el a magyar üzletekről. Kezdve a kis butikoktól csak meg kell nézni hogyan zsákmányolják ki a dolgozókat.A multi nem tud ilyet csinálni, mert a hatóságok véletlenül csak őket ellenőrzik 2010 óta. Ismerősök dolgoznak Tescoban Lidlben, Aldiban Rossmannban, és állításaik szerint mindent megkapnak ami jár nekik. Ezzel szemben egy rokon közmunkásként volt alkalmazva 4 órás bérért CBA trafikba, napi 10-12 óra munka mellett... Hát nagy megváltás volt neki, amikor át tudom menni egy Aldiba.... Arról nem is beszélve, hogy miként trükközik a CBA a bevétellel, a pénztárszalagokkal (amíg nem élt az új rendszer) és hogy minként viszi ki a pénzt az országból a svájci leánya által.
Szóval akinek nem elég jó amit a multiknál kap és van pénze, az nyilván nem a Tescoba megy, de az biztos, hogy siralmas lenne, ha CBA és hasonlók maradnának a multik után.

kamasoft50 2015.01.13. 17:53:33

A Tesco csak egy üzletlánc, van még sok, lehet válogatni! Ha csak egy lenne - nem lehetne! Magyar banán, magyar tévé, magyar telefon, magyar autó, stb.… hol kapható? Hányan dolgoznak egy kis üzletben, hányan egy nagyobban? Milyen vásárlási kultúra volt a multik előtt? Milyen választék? Milyen minőség? Miért baj, hogy most nem a pult alól kell vásárolni? Miért baj, hogy nem csak Karácsonkor árulnak narancsot? – Én már rá sem tudok nézni! Pont.

Venesz 2015.01.13. 19:55:22

Én nem járok Tescoba.
De ez az én döntésem.
Ne más döntse el, hogy járhatok-e oda, vagy sem.
Maradjon meg a szabad választás, ne csak négyévente, hanem naponta, ez volna korrekt.
Ja, és ha vasárnap bezárják a boltokat, attól nem leszek templomba járó állampolgár. Sőt.

ostvan2 2015.01.13. 20:27:14

Anyámat 1990-ben kirúgták a KDNP-ből, mert szóvá merte tenni, hogy nem keresztényi, amit csinálnak. Pedig hol voltak az akkoriak a mostaniaktól!

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2015.01.13. 22:36:57

Már előre röhögök azon, hogy Semjén - a túlvilágon - énekes madárként repked és millió semjén lövöldöz rá!

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2015.01.14. 10:22:35

@♔bаtyu♔: Bazd meg, akkor nálunk miért nem lehet a zembereket megkérdezni? Miért van az, hogy egy negatív támogatottságú törpe pártkezdemény (KDNP) javaslatára egy egész országot megszívat az idióta faszbarom miniszterelnöke. Mert ő nem kérdezi meg a népe véleményét, legfeljebb idióta nevetséges "nemzeti konzultációkat" tart egy valag pénzért, ahol olyan kérdéseket tesznek fel, amire csak egyféleképpen lehet válaszolni.
Itt most a zemberek túlnyomó többsége elutasítja a kérdést, ergó fel sem teszik azokat.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2015.01.14. 10:29:31

@♔bаtyu♔: Sorld már őket, mert én nem nagyon hallottam róluk. Egyedül a G-Robyról, de ők az eredeti tulajdonosok halála után már a CBA érdekeltségébe tartoznak.
süti beállítások módosítása