Csak az számít ami itthon történik. Ne figyelj arra amit a világ mond, vagy értékel. Ott lehetsz a második legkorruptabb, de tündérországban tiéd a közpénzből font stadionépítés nemzeti összefogásának a sikere. Kérlek ne sírj, ez azért jóval szebb, mint amit a kollégiumi szobádban lázas fiatal lázadóként remélni mertél, miközben etted az ingyenes felsőoktatás keserű kenyerét. Akkor még csak merész álmaidban volt meg lehetőségként a munka nélkül szerzett jövedelem közgépesítése, de mára már ez valósággá vált.

Emlékszel? Milyen nehéz volt az első székház eladása. Milyen nehéz volt azt a családi kassza felé irányítani úgy, hogy másnak is jusson belőle némi lehetőség. Apád akkor már nem vert agyon, mikor az első táska pénzzel megjelentél nála. Közben meg pártot is kellett építened. Magadnak. És ráadásul úgy, hogy ellenzékben voltál. Nehéz idők voltak azok, de te türelmes embernek mutatkoztál. Kivártad a sorod, és ez meghozta gyümölcsét. Jó keresztény lett belőled, aki már akkor nemzeti mázzal kenegette át korábbi liberális voltát. És milyen szépen elfelejtetted az akkori értékeket, mivel rájöttél, azokból nem lesz több a jövedelmed. És végre kormányt alakíthattál. Igaz még nem magadban, de kezdetnek ez sem volt rossz. Happy End, Defend, Országimázs, és Tokaj. Szép emlékek. Akkor még nem volt az igazi az államtól feléd irányított pénzek zavartalan áramlása, és mennyisége. De a családod már akkor is segített. Mert az az alapja mindennek, főleg ha rólad van szó. Egy megértő feleség, aki a nevét adja a családi kassza kulcsához megfizethetetlen. Minden másra ott a közpénz, ami ezt elviselhetővé teszi. És a törvények. Azok az akkor még kezdetleges törvények. Még nem voltak az igaziak, de mégis sikerült a segítségükkel szabályosnak tetszőnek láttatni a gyarapodásod. Közben arra is oda kellett figyelmed, másnak is jusson a koncból, szépen épüljön a hátország ha mégis történne valami a gyakorlatlanságod miatt. Mert ez sajnos bekövetkezett, és kiestél a hatalomból. A házat azért nem kellett volna akkor szétverned, de a gyógyszerek hál istennek segítettek. És azóta is jó hatással vannak rád.

Nehéz volt újra ellenzékben, de nem kért számon tőled senki semmit, és ennek örültél. Ez nem is jött neked rosszul, az okát meg már nem feszegeti azóta sem senki. Valamiért megúsztad, hiszen végül is nem követtél el semmi törvénytelent. Mert erre már akkor is figyeltél, szabályos legyen minden, ha erkölcstelen is. Valamit valakikről már akkor is nagyon tudtál, de akkor ezt sokat mondó hallgatásba burkoltad. Pedig nehéz időszak elé néztél. Azzal kellett beérned, amit addig magadévá tettél. De a hátországod, amit olyan nagylelkűen felépítettél a közösből most a segítségedre volt. Lehetővé tette számodra túlélni ezt a nyóc szűk esztendőt. Jó, lealáztak közben néha, mert azért azt valljuk be, nem igazán volt az üres ígéreteken kívül más a kezedben, és ez látszott is rajtad. De aztán egy világválság is keletkezett közben kizárólag a te megsegítésedre, és éltél is vele. Egy kis kordonbontás, némi tv székház felgyújtás pedig belefért a kormányrúd megszerzésébe. Szerinted. Így már könnyű volt a hatalomba visszakerülnöd, még azzal sem kellett magad közben terhelni, mit is adj a nagy szavakon kívül. Emlékszel? Egymillió munkahely, adócsökkentés, munkahelyek teremtése. Közben persze jól szórakoztál mikor láttad, kanyar nélkül elhiszik ezt neked.

És akkor ott voltál végre újra. Újra tiéd volt a kassza, nálad volt a kulcs. Kétharmad, fülkeforradalom, alaptörvény, visszamenőleges törvénykezés. Éltél, és tobzódtál a tervek megvalósításában. Végre a saját képedre formálhattad az országot, átadhattad annak a saját értékeidet. Közben azért magadról sem felejtkeztél el, de ezt már azért nem szerényen tetted. Stadion a kert végében, Mészáros Lőrinc nevén levő földek, vállalkozások, közgépesítés, századvégesítés, trafikozás, takarékbanki számla átvezetése a te érdekkörödbe. Ez csak néhány dolog ami a hazai pályán téged tesz az első helyre, amiben a világon csak a második vagy. Paks, Lázár Jani, Rogán Tóni, Gíró Bandi, Habony Árpi, Vida Ildikó, és Lajos a simicskás. Köztévé, határon túli magyarok, Kósa Lajos. És Ráchel lányod, mert neki is a saját lábán kell megállni, ne kezdje olyan nehezen ahogy te. De ez csak a sor eleje, ott van még nálad az is, ami nem látszik.

Na és persze ott volt számodra a nyóc év számkivetettsége, meg nem értettsége. Ezt azért kicsit éreztetni is kellett a veled azóta sem egyet nem értőkkel. Semmi magán érdek, vagy nyugdíj, semmi szerzett jog, semmi megígért üres szó. Adóemelés, fizetéscsökkentés, haverok megsegítése. És ezekben nagyon jó voltál, és folyamatosan tovább is tudod fejleszteni. Kicsit átírtad a választási törvényt, ne forduljon elő még egyszer az a hiba, kiesel a vagyonod gyarapításából a közpénz segítségével. Törvényesen csinálod az igaz, és nem zavar közben a nyilvánvaló tény, a lopás akkor is az, még ha törvényt is hozol rá. Erre való végül is a kétharmadod, aki segít neked benne. Mert van egy ígéreted amit még ennek segítségével be tudsz tartani, és nem jársz vele rosszul. Folytatod. Netadó, útadó, közmunka. Ezért vagy te itthon az első, ezt mindig tartsd szem előtt, mielőtt kiverik azt. BANDITA.

Címkék: második korrupt Orbán Viktor

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr607039985

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán ezüstérmes 2015.01.07. 09:05:23

Friss, múltheti médiahír: az Organized Crime and Corruption Reporting Project megválasztotta Orbán Viktort a 2014. év második legkoruptabb személyiségének. E hírrel kapcsolatban a Fehér Ház táviratot intézett Orbánhoz: Tisztelt Orbán Úr!   Amennyi…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.04. 11:14:25

Álcivil szervezet értékelése - érdekel ez bárkit is?
süti beállítások módosítása