Az már évek óta világos, nem túl nagy szellemi kihívás a nemzeti médiában a közszolgálati csatornáknál dolgozni. A kormánypárti kiszolgálók tulajdonában levő Bayer Zsoltok is alatta vannak a józan ész színvonalának, de szakmaiságban mindenképpen a közpénzzel bőségesen ellátott, egykor szebb napokat megélt mesecsatorna viszi el a közönség butításának a díját. Náluk mindennapos a kitakarás, a csak a Fidesz reklámozás, az éhes gyerek életmód népszerűsítése. Az új évet is magukhoz méltóan, igen alacsony szalmaisággal kezdve fogtak bele a félretájékoztatás tündérországi előadásába.

Történt még a tavalyi évben néhány senki által nem kívánt adóemelés a nem megszorítás jegyében. Plussz Orbán Viktor sértett önérzetében kicsit oda is vert általa hülyének nézett népének némi bosszúvágytól fűtött, “majd én megmutatom ki az úr az országban” jellegű büntetést, csak mert sokan rájöttek az utóbbi hónapokban, nem kérnek a stadionépítések értelmetlenségéből. Persze a kormánypártnál azonnal volt indok a bevezetni kívánt újabb sápokra, hiszen már megint támadnak a külföldi ügynökök, meg kell egy újabb ház a kormányközeli gyerekek saját lábra állásának az érdekében. Meg egy kicsit el is kell terelni a figyelmet Mészáros Lőrinc elfelejtett milliárdjáról, Rogán Tóni nagyüzemi szintű belvárosi ingatlaneladásairól, amiből bővül az ő háza is. És Habony Árpinak is meg kell szolgálni a vele nem szerződött állami fejeseknek adott tanácsokat, amiből nagyon jól megél a bevallott jövedelem hiányában. Na meg Vida Ildikó is a helyén maradt még továbbra is, neki meg segíteni kell a kormánybarát cégek adóelkerülésének az elfedését. Nagy baj lenne ha valaki éppen belülről elkezdené a nem létező erkölcse szellemében a nagy kormányzati lenyúlások kiteregetését. Akkor már inkább az eddig is jól bevált félretájékoztatás induljon be, amelynek keretében továbbra is lehessen sikerként előadni az újabb adók bevezetését. Hiszen csak azért kell fizetni ezek után ami eddig ingyenes volt, és csak annyit kell elmagyarázni, ez nem is sok, meg mennyien akarják ezt. Hogy mennyien nem, arról inkább jobb hallgatni, és nem terhelni vele az érdeklődő közvéleményt.

A közszolgálati televízió pedig készségesen rohant a kormánypárt segítségére. Évi hetven-nyolcvan milliárdért, amit az adófizetőktől kap a működéséért a kormány által, ez igazán elvárható tőle. Meg az is, ezért a pénzért tudjon olyat mondani, ami a kormánynak tetszik. És persze annak szellemében is tudjon minden gátlás nélkül tudósítani. Végül is nem kell semmi újat kitalálniuk ennek érdekében, csak amit eddig is csinált a nemzeti politika a saját érdekében azt eltakarva kell előadni a híradókban gondosan szerkesztett riport formájában. Félremagyarázni, sikerként előadni az újabb sarcot, szidni az ellenzéket, hazaárulózni az egyet nem értőket. Úgy kell felépíteni az ilyen témáról szóló híradást, annak ne sok köze legyen a valósághoz, abban ne nagyon szerepeljen ellenvélemény. Ki kell emelni benne azokat a tényezőket, ami keveseknek jó, viszont mélyen hallgatni kell arról, ami a többségnek csak egy újabb adót jelent, és az anyjába kívánja annak kitalálóját.

Az eddig ingyenes útszakaszok megadóztatásáról szóló riport megfelelt minden közszolgálatiságtól elrugaszkodott hírhamisításnak. A legrosszabb pártállami időket idéző módon tájékoztatták félre a riportban a nézőket az új adó sikeréről. Éppen csak nem tapsoltak hozzá, mikor találtak olyan embereket riportalanynak, akik jól jártak a megyei matrica bevezetésével. Vannak ilyen emberek, vállalkozások ez nem lehet kétséges. A többség azonban, aki eddig munkába járásra, családlátogatásra használta a tavaly még ingyenes útszakaszokat azonban sikeresen kimaradt a riportból. Végül is ők vannak többen, nekik jelent plussz kiadást az újabb kormányzati agyrém, amit ki kell fizetniük. De a kormánypárti magyarázat szerint ez nem is sok a számukra, csak havi négyszáz forintot jelent nekik ez az egész, amivel igazán hozzájárulhat az eddig ingyen utazó a stadionépítésekhez, a különféle csiriviri látszatberuházásokhoz, ami a kormányzati fejesek kényelmét szolgálja. Az oktatás nem olyan fontos, a beteg gyógyulása másodlagos, a fizetések emelkedése feleslegesen kevés a megélhetéshez, a munkahelyek biztonsága meg eddig sem volt annyira érdekes, most is otthon lehetnek majd a kereskedelmi dolgozók vasárnaponként a családdal. Csak mert a tagság nélküli kisebbik kormánypárt nagyon kereszténynek akar mutatkozni. De ezt nem is érdekes a riport szempontjából, ott a kormány érdekeit kell szem előtt tartani. Széles mosollyal kell ráönteni a nagyközönségre, az emberek bizony szeretnek fizetni azért, ami eddig ingyen volt.

Ügyesen tudja előadni a közszolgálati média a kormány minden cselekedetét ami az emberek megsarcolására irányul úgy, hogy abban ebből semmi nem szerepel. Minden szakmai, erkölcsi, etikai gátat félredobva szolgálják ki egy magát egyre kevésbé fenntartani képtelen hatalom népszerűségi látszatát. Ehhez még hozzáadják a pofátlan hazudozás kritika alatti megnyilvánulását, és még mosolyognak is hozzá. Megtehetik. Nem kell tartaniuk semmilyen következménytől, talán még a saját erkölcsi tartásuk megrogyásától sem. Ott az nem feltétel, csak a feltétel nélküli hűség. Ezért cserébe jól meg vannak fizetve, és arra gondolnak, ez felmenti őket a valóság feltárásától, ami a feladatuk lenne. Mikor az értelmét használó néző néha rájuk kapcsol, az jár a fejében, a médiában már van egy olyan bayeri szint, ami egyedi, és az alá nem lehet süllyedni. A közszolgálati csatorna erre mindig rácáfol a maga együgyű, és gyermetegen ügyetlen módján. Csak az a kérdés, mennyien veszik még őket komolyan, és meddig tehetik ezt meg. BANDITA.

Címkék: média adó közszolgálati hazudik Fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr27032393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shopping 2015.01.02. 23:16:20

En most ellenállásba kezdek.
Se megyematrica, se alkalmazottak.
Megyematricat majd kerülővel megoldom, az alkalmazottak helyett meg munkaerő-kölcsönző .

Azért fizessek még adókat, hogy
- Szijjártó házában meleg legyen a medence vize?
-Rogán új Louis Vuitton táskát vegyen?
-Lázár az eddig "privatizált" EU támogatásoknál is tobbet kapjon?
-Habony divatmajomkodjon?
-Orbán Ráhel ( istenem de szép neve van a cigánylánynak ) Svájcban tanuljon?

csak egy néző 2015.01.02. 23:21:05

Már nem sokáig kell matrica és autó, benzin, autópályák. Széles elvtárs már gondolkodik a busa fejével a megoldáson, nyugi ner társak.

444.hu/2015/01/02/szeles-gabor-szerint-az-ufok-nem-is-elhetnenek-ionhajtasu-raketa-nelkul/

Pop40 2015.01.02. 23:40:12

@poszt

Ezt ma már egy másik poszthoz beírtam, de ide is stimmel: A "köz"tévé "Híradónak" csúfolt Szabad Nép-félórájában akkor is találnának "nagyon boldog" statisztákat, ha Vityáék aznap a kötelező emberáldozatot jelentenék be.

De az okos nép erre szavazott, az volt a narancsmaffia programja, hogy "Folytatjuk".

Hát akkor ne sírjon senki, ha folytatják.

Tiborpapa 2015.01.02. 23:45:51

Köztévé? Még nézi valaki azt a sz@rt?! Ürítem a zsebem..., illetve a belem a kormányra. Amelyik kormánynak ilyen a tévéje, az annyit is ér. Szart.

jogalany 2015.01.02. 23:57:49

@Shopping:
Azért nem kéne egy szép zsidó lányt cigányozni. Aztán nem az adónkból megy a tandíj, mert nyert a lottón 3 milliárdot, mindjárt az esküvője után. Kár a vagyonvizsgálaton gondolkodni, mert papírja van a pénz eredetéről.
A Tv mind a négy csatornája úgy nézhetetlen ahogy van. 80 milliárdért csak ennyit nyújtani, már bűn nemcsak szégyen.

kvadrillio 2015.01.03. 00:37:37

Háborús bűnökkel vádolhatják meg Izraelt
MTI2015. 01. 02. 23:27
16komment
Címkék:

Izrael
háborús bűn
Palesztin Hatóság

A Palesztin Hatóság pénteken az ENSZ-ben benyújtotta csatlakozási kérelmét a hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbírósághoz - a csatlakozás révén jogot kaphat arra, hogy háborús bűnök vádjával eljárást kezdeményezzen Izrael ellen.

A csatlakozáshoz szükséges dokumentumokat Rijád Manszur, a Palesztin Hatóság ENSZ-nagykövete adta át Stephen Matthiasnak, a világszervezet jogi ügyekben illetékes főtitkárhelyettesének adta át. Palesztinának eddig megfigyelői státusa volt a Nemzetközi Büntetőbíróságnál - angol nevén az International Criminal Courtnál, az ICC-nél. Az iratok átadása a legutolsó hivatalos lépés ahhoz, hogy tagja lehessen a jogi testületnek. A státust leghamarabb 60 nap múlva nyerheti el.
Washington aggódik

Miután az ENSZ közgyűlése 2012. november 29-én már elismerte Palesztina államiságát, a nemzetközi jogi státus összetettsége ellenére valószínűleg el fogják fogadni a csatlakozási kérelmet, és Rámalláh elkezdheti a panaszok benyújtását izraeli személyek ellen.

Az amerikai külügyminisztérium egyik névtelenül nyilatkozó magas beosztású illetékese azt mondta, hogy a palesztin lépés mélyen aggasztja Washingtont. Arra figyelmeztetett, hogy a csatlakozási kérelem benyújtása hatással lehet a Palesztin Hatóságnak szánt amerikai segélyekre. A tisztségviselő felhívta a figyelmet arra, hogy az amerikai segélynek jelentős szerepe volt "a stabilitás és a jólét előmozdításában", ami nemcsak a palesztinok, hanem Izrael javát is szolgálta.
Leállítanák a segélyezést

Az Egyesült Államok 400 millió dolláros segélyt nyújt a palesztinoknak minden évben, de egy amerikai törvény kimondja, hogy a segélyezést le kell állítani, amennyiben a Palesztin Hatóság az ICC-tagságot Izrael elleni követelésekre használja fel.
Sorrend -
Legfrissebb
Hozzászólások (16)

HÁÁÁÁT EZ GYÖNYÖRŰŰŰ! ÁLSZENT AMERIKA, HOVA HÁNYJAK !!!!!!!

citrix 2015.01.03. 08:24:06

A "közmédia" egyértelműen a fidesz hazugsággyára. A bevezetett útdíjat az ő tolmácsolásukban a magyar dolgozók kérték, a Párt csak teljesítette. Hogy ez vegytiszta hazugság, azt mindenki tudja de 80 milliárdért így van jól. Éljen a szocialista állampárt és bölcs géniusza: Orbán elvtárs!

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.01.03. 09:00:29

Erről a comment:com is hányt már egy hírt.

Becsületesen példát is mutatnak.

Kicenzúráznak mindent, ami nem illik a koncepcióba, a ballib bérröfögésbe, bérrettegésbe.

Az MSZP csicskák sokkal többet nem tudnak.
Cenzúra és gyűlölet szítás a kenyerük.

midnight coder 2015.01.03. 10:02:11

A köztévé minden kormány seggét kinyalja, a szocikéval is megtette amikor ők voltak hatalmon.

Az új autopályamatricás rendszerrel pedig sokkal többen jártak jól mint rosszabbul. Mert az aki autópályát használ rendszeresen, nem feltétlenül megy keresztül többön mint 2-3 megyén. Ami azt jelenti, hogy sokan spórolnak több tízezer forintot évente. Sokan meg buknak évi 5 ezret.

midnight coder 2015.01.03. 10:05:55

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Általában lehet tudni, hogy egy blog az MSZP pártszékházából íródik: az illető blog vagy kitiltja azokat akik logikusan érvelnek a hülyeségeik ellen, vagy eleve nem is ad lehetőséget a kommentelésre a szent demokrácia nevében. Köznapló, Kettős mérce, Piros lapok, stb. Vörösnáci egytől egyig, a mentalitásuk jól mutatja hogy csak a pufajka lett lecserélve öltönyre, de a szólamaikkal ellentétben kb. annyira demokratikusak mint az Észak-Koreai párttársaik.

KUHULIN 2015.01.03. 11:02:24

@jogalany: Nem mindegy, hogy Ráhel zsidó vagy cigány? Ne legyetek már nácik. Elég azt írni, hogy feltehetőleg nem fehér ember.

Netuddki. 2015.01.03. 11:40:03

Bandita! Csak ötlet szintjén.

Mi lenne ha, amíg a közpénzből fizetett, valójában fideszes média cenzúrázik és a fideszes propagandát nyomatja, addig a blogok írói is cenzúráznák (kitiltanák) a közismert fidesztrollokat (birka, polivinil, hüjjebaggoly és társaik). Franc akar minden felületen fidesz propagandát olvasni!

De megelégednék egy tahótlanítás gombbal is. Lassan már a tettek mezejére kéne lépni...

Netuddki. 2015.01.03. 11:42:03

@midnight coder: Nnnna! Pont az ilyen fideszpropagandaterjesztőkre gondoltam.

"Az új autopályamatricás rendszerrel pedig sokkal többen jártak jól mint rosszabbul."

Anyádat!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.01.03. 11:46:36

@midnight coder: "Az új autopályamatricás rendszerrel pedig sokkal többen jártak jól mint rosszabbul."

Bocsánat, de akkor ez nem fog bevételkiesést okozni a költségvetésben? Már így is elég nagy a foltozatlan lyuk...

Mr. Waszabi 2015.01.03. 11:50:45

Valószínűleg csak keverték az adók kifejezést a tévéadókkal. Szakmai ártalom lehetett:)

Virányi András (BANDITA) 2015.01.03. 13:43:04

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Nagyon szívesen megtenném amit kérsz, de akkor nem tudnék ilyen remekül szórakozni. Van egy olyan szellemi sötétség, ami azokban a reakciókban nyilvánul meg, amit hozzáfűznek egy hírhez, vagy véleményhez. Engem nem zavar, tőlem fel is fordulhatnak. Szerintem te is lépj át rajtuk, az a haláluk, ha nem tudják terjeszteni az agyhalált. Náluk már beállt, így akarják továbbadni. BANDITA.

Csillagszemű Juhász 2015.01.03. 14:38:42

@midnight coder: Logikusan érvelnek? Na, akkor érvelj már nekem Lőrinc barát, a stadionok, Rogán, Ráhel ügyei mellett! Logikusan, ahogy szerinted szoktatok.
süti beállítások módosítása