A nemzet pocakos focihuszára egy kicsit hadilábon áll a szobrokkal, valahogy nincs velük szerencséje. Van olyan amelyiket csak gyáva módon, éjjel mer felállíttatni a Szabadság téren, aztán nem is meri felavatni a sasos, gábrieles förmedvényt, csak őrizteti a rendőrökkel. Van olyan, amelyiket szintén éjjel elvitet a Kossuth Térről, persze állítja, a vörös grófot majd visszahozza, csak később. De helyette már inkább egy olyan miniszternek állít azon a helyen emléket, aki egy vesztes háborúba vitte bele az országot és áldozott fel ezért több millió emberi életet abból a bizonyos drága magyar vérből. Ezt azért persze felavatja, és büszke is rá, a másikról meg nem is beszél.

Persze az is lehet, ezek a szobrok nem Orbán Viktor fóbiái, csak néhány túlbuzgó kis kormányzati csicska éli ki alulmúlhatatlan művészeti hajlamát ilyen módon. Orbán Viktor meg csak védi őket, hiszen neki a stadionok jelentik a szobrokat, amelyek üres nézőtere fennen hirdeti a bele ölt közpénz értelmetlenségét.

Eddig csak néhány hangosnak mondható tiltakozó szó hangzott csak el a kormányoldalról a Corvinus egyetemen található Marx szobor jelenléte miatt. Nem lehet tudni, ezt most valakinek az egyéni akciója a kormánypárt szűk elitjéből, vagy ezt is központi akarat működteti a Fideszen belül, mint annyi mindent mást. Lehet most is csak le van osztva kinek kell a nevét adni ehhez a szobor elleni tiltakozáshoz, és ezzel már készen is van egy alap amire azután csak hivatkozni kell. Végül is a törvénykezés is így működik jelenleg az országban, sivár térré változtatva ezzel a parlament jelentőségét. De a parlamentben levő törvénykezés folyamata is azt mutatja, az ilyen típusú dolgok mindenképpen Orbán Viktor számlájára írhatóak, hiszen nehezen hihető az ő tudta nélkül bárki is a talpnyalói közül merjen olyan cselekedetet végrehajtani, amivel ő nem ért egyet, vagy nem adta rá áldását. Orbán Viktor pedig mindenre figyel, ami jelenleg az országban történik. Ha szobor eltávolításról van szó, akkor arról is. Ha Marx szoborról, arról is. És az egykori KISZ titkár, aki azóta mélyen nemzeti szabadságharcos lett, most mindent utál kellőképpen ahhoz, ami az egykori önmagára utal. Egy Marx szobor pedig ilyesmi. Nagyon azt akarja mutatni, ő most egy nagyon magyar, nagyon tündérországos, nagyon szereti a népét, nagyon sokat dolgozik érte. Pedig az általa annyira szívesen viselt máz mögött csak egy elmeháborodott, hatalommániás, kis besurranó tolvaj képét lehet felfedezni a józan ésszel gondolkodónak, aki lopja a közpénzt magának, és a haverjainak.

Végül is nem ő azt egyetlen a jelenleg hatalomban levő kormánypárt soraiban, aki nagyon mélyen benne volt az egykori MSZMP alfelében. Orbán Viktor csak vezérré nőtte ki magát ebből a masszából. Számos, jelenleg magát nemzeti, és jobboldalinak mondó fidesznyik viselt egykor munkásőr egyenruhát, énekelte az internacionálét, járt párttaggyűlésre, és jelentette fel szomszédját, ha az szerinte nem tapsolt elég hangosan egy párttaggyűlésen. Mára ezek már feledésbe merültek az ügynökakták homályában, és nem is nagyon akarja a kormánypárt, ebből bármi is nyilvánosságra kerüljön. Inkább bőszen mutatják mennyire utálják most a komcsikat, de azért a módszereik finomított változatait gond nélkül alkalmazzák. Persze hogy nem szeretnének szembe nézni egykori múltjukkal, akkor azért sok minden kiderülne róluk, és mostanában alkalmazott módszereikről. Ezért is igyekeznek lehetőleg minél többször kimutatni az utálatukat a baloldal ellen, akiket hülye módon lekommunistáznak, pedig a kettő messze áll egymástól. Az így felkorbácsolt indulatok közben titokban reménykednek, nem derül fény a saját alávalóságukra, hiszen a vér komcsik most pont ott vannak a Fidesz első soraiban, csak nagyon szeretnének elbújni a feledés homályába.

Ezért van az, nagyon akar a Fidesz mindent eltüntetni, ami szerinte kommunista volt. Legyen az szobor, ami szerinte az, legyen az író, aki szerinte az, legyen az múlt, ami szerinte meghamisítható.

Ha nem lenne a gerinctelen férgek gyülekezete a Fidesz vezetősége, már régen megtette volna a maga öszödi beszédét. De Orbán Viktor nem arról híres lenne benne egy csepp becsület, vagy esetleg annyi merészség bevállalja a korábbi önmagát. A mostaniról már nem is beszélve. Inkább takargatja azt, és arra is nagyon törekszik, a többi hozzá hasonlónak is sikerüljön elfedni a múltját. Ezért is vannak körülötte a hozzá való megbízhatóság alapján kiválogatott emberek, akik tőle függnek, és csak vele létezhetnek. Ez a lojalitás azonban egy olyan emberi tulajdonság, ami a bűnözők között szokás, akik éjjel lopják el a maguk alkotta törvényeik segítségével a közpénzt, maszk mögé elbújva, és aztán másra kenve az egészet. És ezen kívül a múltjuk is összeköti őket, amit azért szívesen felednének. Vannak körülöttük már a fiatalabb generációból valók is, de azoknak a cselekedeteit is ők határozzák meg, vagy inkább úgy lehetne ezt megfogalmazni, a saját nevelésük szerint dolgozik ez a generáció. A jó öreg kommunista módszer szerint. BANDITA

Címkék: kommunista Fidesz Marx Szobor ORBÁN VIKTOR

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr776607287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrZ (törölt) 2014.08.16. 22:20:47

Az előző rendszerben azért féltek kiengedni a fiatalokat egyetemre, mert a külföldi ügynökségek, honey-trap-pel, igéretekkel beszervezték őket.
Ideje volna beszélni orbán britanniai idejéről, és hogyan katapultált a hazai politikába.

Emlékeztek még hogyan lett új vezetője a ukiknak?
"And I'm glad you sort of put him on the spot on where he fits in this scenario."

mikka 2014.08.16. 22:41:28

a nemzet legostobább bloggere monnyon le

csillaberk 2014.08.16. 23:01:57

Én azon szoktam gondolkodni, hogy amikor majd viktor visszavonul és egyszer kitudódik, hogy mi is ment itt - akkor majd a mai talpnyalói miként fognak magyarázkodni. Biztos ötletes mentségeket fognak kitalálni arra, hogy miért is álltak be a sorba, mennyire szenvedtek amikor felvették a pénzeket és hasonlók.
Előre fogadni mernék, hogy van olyan birka ez a nép, hogy hinni fog nekik.

Kelly és a szexi dög 2014.08.16. 23:46:19

Na kik azok, akik a megszállási emlékművet dobálják, de Marxot védik? Kiknek áll ez érdekében...?

Muzsikok közt 2014.08.17. 00:13:45

'Végül is nem ő azt egyetlen a jelenleg hatalomban levő kormánypárt soraiban, aki nagyon mélyen benne volt az egykori MSZMP alfelében.'

- mondjuk konkrétan OV mennyire mélyen is volt az MSZMP-ben? Erre építed a mondanivalód magját?

Soványka ez mint az MSZP kampányai.

Liberal left wing trash 2014.08.17. 00:16:25

Szerintem a poszter egy féreg.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.08.17. 00:28:50

Ideje volt, hogy megmondja a jót Orbánról egy Index-címlapos üstökösblog.

Én azon csodálkozom, hogy nem a "múlttal szembenéző" "demokratikus baloldal" törpepártjainak vezérszónokai követelték a leghangosabban a Marx-szobornak a történelem dögkútjába hajítását, miközben ők ma már lassan többet kommunistáznak, mint az emberek.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.08.17. 00:31:01

@Muzsikok közt:

Mindjárt hozza a listát pvcpadló, amin még Vona is megyei pártfőtitkár volt.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.08.17. 00:34:12

De majd a nyugdíjas látványtisztiorvos elvtárs jól elpicsázza az Orbánt októberben, és minden jó lesz.

Szúnyog 2014.08.17. 03:26:42

Marxot a kukába! Ezzel a nyamvadt bloggerkével együtt.

$pi$ 2014.08.17. 05:44:09

"Ha nem lenne a gerinctelen férgek gyülekezete a Fidesz vezetősége, már régen megtette volna a maga öszödi beszédét. De Orbán Viktor nem arról híres lenne benne egy csepp becsület, vagy esetleg annyi merészség bevállalja a korábbi önmagát."

A korávvi bűntársakkal zárt ajtók mögött folytatott, amin megpróbálják kitalálni, hogy hogyan tovább, az azért nem a becsület netovábbja.

"Ezért van az, nagyon akar a Fidesz mindent eltüntetni, ami szerinte kommunista volt. Legyen az szobor"...

Mennyivel korrektebb odamenni éjjel, aztán leönteni piros festékkel. Utána meg kijelenteni, hogy a bírósági döntés rád nem érvényes és lelépni Izraelbe a büntetés elől. Ugye? Vagy mondjuk rugdosni a szobor fejét az utcán a tömeg előtt... az is mennyivel korrektebb.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.17. 06:04:29

@$pi$: Na mi van öcsi? Kitaláltad már hogy a 3,9 százalék negyedéves GDP növekedésből hogy fizetjük ki a 2700 milliárd adósság növekedést?

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.17. 06:05:46

@Istóczy Győző: Mi van? Félsz az öreg pvc-től? A régi szép idők! Hányszor, de hányszor lealázott téged a fórumokon! :-))

szabadság elvtársak! 2014.08.17. 06:11:29

Nem tudom mi a a baj ezzel a szoborral.Először is, nálunk soha nem alkalmazták tételeit.Sztálinét igen. Sehol nem valósult meg a Marxizmus Egy két tételét kivéve.Lenin is másképp látta és csinálta.A mi baloldalunk hiába hivatkozik rá, semmi közük nem volt elméleteihez. Csak hülyítésre használták, az meg már egyenlőre mások dolga:))

$pi$ 2014.08.17. 06:37:06

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: "Kitaláltad már hogy a 3,9 százalék negyedéves GDP növekedésből hogy fizetjük ki a 2700 milliárd adósság növekedést? "

Semmi értelme annak, amit írsz.

Az adósságnövekedés pedig azért van, mert az év során törlesztendő adósság megújításra bocsájtottak ki kötvényeket. Az év végére az államadósság automatikusan csökkenni fog.

$pi$ 2014.08.17. 06:38:05

@szabadság elvtársak!: "Először is, nálunk soha nem alkalmazták tételeit."

Csak az érdekesség kedvéért: melyik "tételeit" nem alkalmazták?

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.08.17. 07:16:56

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

Szánalmas bohóc volt mindig is, veled együtt. A kimondott debilek közé tartozott még a köreitek "színvonalához" képest is. Hol volt ő egy Liberától, aki legalább tudott helyesen írni?

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.08.17. 07:26:41

A Fidesz nem kommunista.

Attól, hogy XY párttag vagy egyéb kommmunista szervezet tagja volt, még nem lesz kommunista.

Marx szobor egy egyetem központi helyén a XXI. században = abszurdum. A mi közgazdaságtan nagy részben Marx elutasításána alapszik a világon szerte.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.08.17. 07:27:52

@szabadság elvtársak!:

Sztálin Lenin hű követője volt. Lenin meg alkalmazta Marx elveit.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.17. 07:49:52

@$pi$: "Az adósságnövekedés pedig azért van, mert az év során törlesztendő adósság megújításra bocsájtottak ki kötvényeket. Az év végére az államadósság automatikusan csökkenni fog. "
- Áááá! Világos. Tehát az adósságot hitelfelvételből fizetik. Akkor azokat a hiteleket miből fogják, te nagyeszű? Kiszámoltad már hogy a GDP növekedésből hogy lesz kifizetve a 2700 milliárd új adósság? :-))
Hogy hogy nőtt az adósság Bajnai óta 25 százalékkal, amikor eltűnt a GDP 10 százalékát kitevő manyup?
Na mesélj!

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.17. 07:51:02

@Istóczy Győző: Jaj, istenem, mennyit szórakoztunk veled. Ugyanolyan elmebeteg hülye vagy mint voltál, semmit nem változtál. :-))

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.17. 07:54:26

@$pi$: Ja a 2700 milliárd csak az idei adósság növekedés, Bajnai átadása óta 5400 milliárddal nőtt.
Ja elfogyott a manyup? Annyit vettek fel az idén mint előtte összesen?
A szuper 3,9-es növekedés (már mint a negyedéves egész évre vetítve, ami ugyi nem biztos hogy igaz lesz) pedig abból van hogy az autógyárak gyorsan elszámolnak, a külföldi partnerekkel, mert gyenge a forint és így nyernek a magyar alvállalkozók gyors kifizetésén.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.17. 07:56:06

@Istóczy Győző: Mondjuk pvcpadló rendesen lealázott téged, hiszen még évek múlva is emlegeted. :-))
Mindig talált valami jó kis szaftosat a kedvenceidről.

apro_marosan_petergabor 2014.08.17. 08:15:08

Még mindig van egy pár idióta, akit Marxszal lehet etetni?
Nem volt elég Lenin, Kún Béla, Sztalin, Rákosi, Mao Cetung és a Vörös Khmerek?
A bloggernek nátronlúggal mosták az agyát?

kvadrillio 2014.08.17. 08:20:55

Az Isten azt akarja, hogy a magyarok kiválasztottak legyenek, és benne legyenek az élet közepében, mondta az MTI szerint Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a romániai Bere (Berea) felújított református templomában szombaton."""

phhh !!! ENNEK AGYÁRA MENT A SOK EGYEZTETŐ TÁRGYALÁS A MAZSIHISZTIVEL, HOGY MI LEGYEN A MAGYAR TANKÖNYVEKBEN !!!!! MINDIG IS TUDTAM, HOGY EGY DEGENERÁLT PASI, DE KI TETTE MEG "MAGYAR" MINISZTERNEK ?????!
REFORMÁTUSSSSS PAPNAK A TEMPLOMBAN A HELYE, MERT EGYÉBKÉNT CSAK KÁRT OKOZ A MAGYAR NÉPNEK !

kvadrillio 2014.08.17. 08:21:57

@apro_marosan_petergabor: ...JAHHHH....ÉS RÁADÁSUL A FELSOROLTAK MIND ZSIDÓK VOLTAK...UGYE....:)

NekemNemEzKell 2014.08.17. 08:27:18

Most már egyszerűen nevetséges az ilyen szöveg, ami bizony már nem nyerő. 10 éve még igen ma már nem. mirt akarja a blogfirkáló, hogy továbbra is Fidesz kéthrmad legyen? Mint a gép, mantra, mantra, mantra... Pedig már nem hat. Mánem vevő senki, erre a hülyeségre, csak a begyöpösödött maradi ballibel. ( Magyarul komcsik!Nem, nem kommunisták, hanem komcsik!) Marx-nak a szoborparkban ( dögtemető!)a helye, a többi szörnyeteg között.

kvadrillio 2014.08.17. 08:27:50

@maxval a bircaman: A kommunista ideológia
Karl Marx

A kommunista ideológia kulcsszavai ugyanúgy a szabadság, egyenlőség, testvériség, mint a liberalizmusnak, de szabadságeszménye nem individualista. Az elnyomástól, a nélkülözéstől, a kizsákmányolástól mentesítő, de az értelmes munkát lehetővé tevő szabadságot mindenki számára biztosítani kell. Az ehhez vezető út a fennálló burzsoá struktúrák, intézmények megszüntetése, lerombolása, melyek gátolják sokak szabadságát és védelmezik kevesek kiváltságait. A kommunizmusban az egyén szabadsága nem kerülhet szembe a közösség szabadságával, egyik sem előbbre való a másiknál, mert egybeesik mindkettő érdeke. A szabadság egyaránt a közösség és az egyes ember jellemzője. Ahogy Bakunyin fogalmazott: „az én szabadságomhoz nélkülözhetetlen mindenki szabadsága”.

A termelési eszközök, tehát az emberiség létfeltételeinek köztulajdonba vételével a kommunizmusban megszűnik a tőkének a munka feletti uralma, a kapitalista munkamegosztás, eltűnik a bérmunka, vagyis az emberi alkotó tevékenységre külső kényszerként ható minden tényező. A munka felszabadításával a kommunizmus hívei szerint nem csökken, sőt, minőségben és mennyiségben is olyan mértékben növekszik a társadalom gazdasági produktivitása, hogy lehetővé válik a szükségletek teljes kielégítése.

A kommunizmus célja világrendszer kialakítása, elméleti nézeteiben univerzális és internacionalista-kozmopolita (ugyanakkor a kelet-európai kommunista blokk egyes államai politikájában a nacionalizmus szélsőséges formáin alapuló intézkedések is megjelentek).

ez....EGY NAGYON SZÉP KITALÁCIÓ.......ESZMERENDSZER....LENNE....SOKKAL SZEBB, MINT A MAI KITALÁCIÓ A SOK ÖNGYILKOSSAL, KIZSÁKMÁNYOLTTAL, RABSZOLGATARTÓ OLIGARCHÁVAL....SOKMILLIÓS MUNKANÉLKÜLIVEL ÉS FEKETEGAZDASÁGGAL.......

citrix 2014.08.17. 08:28:20

Mindig az kiabál a leghangosabban akinek a háza ég. A fidesz azért kommunistázik éjjel-nappal mert kommunistább a kommunistáknál. A Marx szobrot is el kell távolítani, javaslom állítsák helyére a kedves nemzetvezető szobrát, az igazán fényesen ragyogna a keresztény ifjak csillogó szemében. Orbán csúnyán melléfogott a szobraival, az üresen tátongó megalomán stadionjaival. Tényleg, a stadionok megtöltésére kidolgoztak már valami koncepciót? Esetleg közmunkásokat lehetne odavezényelni...

kvadrillio 2014.08.17. 08:30:06

@NekemNemEzKell: MÉG JÓ, HOGY EZT CSAKJ TE, EGYEDÜL MONDOD ! :)
A TÖBBSÉG...MEG AZON GONDOLKODIK, HOGY VAJH...MIÉRT IS VAGY ILLEN "DÖGEVŐ" !!! :o)))))

DFK 2014.08.17. 08:42:32

@szabadság elvtársak!: Hát nem tudom mit szólnál egy Hitler szoborhoz, hiszen nálunk csak 1-2 tételét használták a hitlerizmusnak.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.08.17. 08:49:44

@kvadrillio:

A kommunizmus alaptanai tévedések. S ha meg is lehetne valósítani a célokat, akkor is minden erővel e célok ellen kellene harcolni.

$pi$ 2014.08.17. 08:51:29

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: "- Áááá! Világos. Tehát az adósságot hitelfelvételből fizetik."

Igen, ezt mindenki tudja, a lejáró adósságokat meg kell újítani.

"Akkor azokat a hiteleket miből fogják, te nagyeszű?"

Nagy részét kölcsönből, ezt is mindenki tudja.

"Kiszámoltad már hogy a GDP növekedésből hogy lesz kifizetve a 2700 milliárd új adósság? :-))"

Ez butaság, a GDP növekedésből nem lehet fizetni semmit. Adóból lehet törleszteni vagy újabb kölcsönből. A puszta ötlet, hogy majd a GDP növekedésből fizetünk adósságot csak annyit mutat, hogy nem tudod mi az a GDP.

"Hogy hogy nőtt az adósság Bajnai óta 25 százalékkal, amikor eltűnt a GDP 10 százalékát kitevő manyup?"

Ez marhaság.

sterimar 2014.08.17. 09:08:13

Marx 2014-ben az,egyik legnagyobb egyetemünk központi helyén = abszurdum.

nemszólokmégegyszer 2014.08.17. 09:12:01

@$pi$: Az nem volt szobor. Csak egy izé. Izét rugdosni meg miért is közbotrányokozás, garázdaság? Bábut akasztani meg szabad?

Liberal left wing trash 2014.08.17. 09:47:51

Az anonim unortodox magyar szobrának is több értelme lenne ott.

SMFB 2014.08.17. 09:55:13

@sterimar: Karl Marx Alee (több mint két Km, közel 100 m széles, 2x3 sáv) 2014-ben, az egyik legnagyobb és legfontosabb európai város központi helyén = abszurdum? Az Ulbricht-Honecker éra után? Emléktábla Londonban?

Lehet, hogy nem is Marx a probléma.

Netuddki. 2014.08.17. 09:56:35

Múltkor volt az ütközőben erről egy pro és kontra. A történész egyszerűen lemosta a kicsi de nem pártos fideszcsicskát a térképről.

A legnagyobb balfaszság amit itt a szoboreltávolítók elkövetnek az, hogy egy egyetemről van szó. Ami azt jelenti, hogy ha az egyetem úgy dönt eltávolítja akkor el lesz távolítva, ha meg nem akkor nem.
Jellemző a fideszes mentalitásra, hogy mindenbe bele akarnak ugatni ideológiai alapon, amihez amúgy semmi közük nem lenne abba is. Ostoba városi parasztok gyülekezete, mégis mit lehet várni tőlük?

Liberal left wing trash 2014.08.17. 10:21:44

@SMFB: Lehet hogy ott ahol nem volt kommancsizmus, ott egy kissé mást szimbolizál, nem?

Liberal left wing trash 2014.08.17. 10:23:09

@IGAZI_kovi1970: Ha nem csalódom az a Marx szobor ott nőtt, nem politikai döntéssel került oda.

nemigenértem 2014.08.17. 10:52:27

Kedves liberális honfitársaim!

Ha késve is, de megérkezett a rendszerváltáskor esedékes ideológiai takarítás!

Jobb későn, mint soha.

Értem én, hogy náciból komcsivá válni ment.
Tele volt a komcsikkal a nyilaspárt is.
Az is világos, hogy komcsiból liberális tőkéssé is könnyű volt az út.

Szellemi rokonok vagytok.

Most konzervatív, keresztény demokrácia épül.
Ide nincs átjáró.
Ebbe őrültök bele.

Bárhogy habzik a szátok, a nép többször is hatalmas fölénnyel ellenetek szavazott!

Tudom, hogy csak akkor hisztek a szavazásban, ha ti nyertek, de ez van.
Tessék igazodni.
Persze vergődhettek is, most senki nem fogja kilőni a szemeteket, nem fog véresre verni azonosíthatatlan fegyveresekkel.

Most nincs liberalizmus!
Most szabadság van!

Sajnos ez a kettő már nem ugyanaz!!

SMFB 2014.08.17. 10:56:01

@Liberal left wing trash: hogy Kelet-Berlinben ne lett volna kommunizmus? Mikor éltél, barátom? Ami nálunk volt az semmi az ottani akkori helyzethez képest. És ha mostanában Berlinben járnál, akkor még mindig láthatnád a két városrész közti különbséget.

tralalala 2014.08.17. 10:59:07

"A fidesz azért kommunistázik éjjel-nappal mert kommunistább a kommunistáknál."

Kérdés akkor, hogy a fidesz-ellenesek miért kommunistázzák a fideszt éjjel-nappal (lásd pl. a fenti poszt). Náluk is érvényes a következtetésed? :)

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.08.17. 11:09:46

1. A szóban forgó Marx-szobor művészeti szempontból értéktelen tárgy.

2. A feladata az volt, hogy emlékeztesse az épületben járókat arra, hogy ki az úr a háznál.

3. A küldetését teljesítette, mehet a raktárba.

eßemfaßom meg áll 2014.08.17. 12:02:15

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Azzal nincs gond, hogy segghülye vagy az adósságkezeléshez, de mi a jó neked abban, hogy ezt rendszeresen világgá is kürtölöd? Ez valami perverz mazohista élvezetet okoz neked?

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.08.17. 12:19:36

@IGAZI_kovi1970:

Ballib gondolkodás:

- Ha az egyetem el akarja távolítani, akkor Orbán döntött és kötelezte erre az egyetemet.

- Ha az egyetem nem akarja eltávolítani, akkor ez bátor civil kiállás az egyetem részéről, az egyetem az Orbán-ellenes összefogás szerves része.

J.László 2014.08.17. 12:21:09

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:
"A szuper 3,9-es növekedés (már mint a negyedéves egész évre vetítve, ami ugyi nem biztos hogy igaz lesz) pedig abból van hogy az autógyárak gyorsan elszámolnak, a külföldi partnerekkel, mert gyenge a forint és így nyernek a magyar alvállalkozók gyors kifizetésén."

Kérem szépen, ez egy igazi unortodox megközelítés. Azt még ti unortodoxiáztok éjt nappallá téve.

J.László 2014.08.17. 12:26:02

@SMFB:
Kelet-Berlinben azért hagyták meg a régi utcaneveket, hogy ne legyen nekik annyira nyilvánvaló az NDK annektálása.

szabadság elvtársak! 2014.08.17. 12:34:03

@$pi$: Jó! Rosszul fejeztem ki magam.Akkor az elképzeléseit.De Sztálin apánk sem.Sőt a nyugati szocdemek abszolút elutasították. Marx elképzelései kivitelezhetetlenek ennyi. Nem azért mert vannak jó gondolatai, hanem az emberi tényezővel nem számolt!
@J.László: Hitlerhez szerencsére nem sokáig volt közünk, ámbár az is köztudott, hogy nem maradhattunk volna itt, mert határozott terve volt a kitelepítésünk. Miért járna neki szobor?

bölcsbagoly 2014.08.17. 12:43:34

@SMFB: aha, mikor alkalmazták Londonban /Angliában Marx tanait?

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.17. 13:35:33

@J.László: Ritka ostoba vagy. Ha a 300-as euró 317-es lesz, akkor az durván 5 százalék forint romlás. A multi 1 százalék plusz bevételért az anyját is megbassza. Gondolom te még nem dolgoztál multinak. Nos akkor a multi alacsonyabb áron viszi ki a cuccot az anyavállalathoz, így kijátszott az adózással, kivitte a hasznot, de forintban ugyanúgy kifizeti itthon a számláit. Látom a pénzügyekhez fingod nincs. Ezért veszed be hogy csökkent az államadósság, ami csak az idén 2700 milliárddal nőtt.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.17. 13:39:01

@eßemfaßom meg áll: Tényleg? Úgy kell adósságot kezelni hogy azt 12 százalékkal megemeltük idén? Tényleg? Ez ám az adósság kezelés!

J.László 2014.08.17. 13:40:58

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:
Bocs, de ezt a sületlenséget kénytelen vagyok ismét idézni tőled, mert ekkora marhaságokat még index blogokon is ritkán olvasni:

"A szuper 3,9-es növekedés (már mint a negyedéves egész évre vetítve, ami ugyi nem biztos hogy igaz lesz) pedig abból van hogy az autógyárak gyorsan elszámolnak, a külföldi partnerekkel, mert gyenge a forint és így nyernek a magyar alvállalkozók gyors kifizetésén."

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.17. 13:41:32

@$pi$: Na akkor számold ki mennyit nőtt az adósság Bajnai óta. Látom az olvasás nem megy neked, kiszámoltam neked hogy a GDP növekedésből, adózás után mennyi adósságot lehetne kifizetni. Látom ez nagyon összezavar titeket, mert egy értelmes választ nem tudtatok összehozni, csak vagdalkoztok.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.17. 13:43:54

@J.László: Cáfolj meg ha tudsz! A multik nem euróban számolnak el kifelé és nem forintban fizetik itthon a számláikat? Mesélj!

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.17. 13:45:16

@J.László: A Mercedes és az Audi talán forintért viszi ki a cuccot? Vagy euróban fizeti a munkásait?
Te tényleg ennyire hülye vagy, hogy ilyen pénzügyi alapvetéseket nem értesz meg?

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.17. 13:51:57

Mondjuk megértem a sok fidesz birkát, az adósság témában még Blogger Géza is csak zavarodott mellébeszélést tud előadni, egy százalék számításra nem merészkedik. :-))

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.17. 13:56:41

Erre tud valaki magyarázatot?

"2014.06.30 24 786,9 Mrd Ft
változás 2 788,3 Mrd Ft
2013.12.31 -hez képest"

www.akk.hu/

százalék számítás megy nektek fideszbirkák?

braue 2014.08.17. 14:19:26

Messze nem csak a fidesz bolsiknak büdös. Szar szaga van annak mióta felállították a hazaáruló bolsik. Gondolom a saját szaguk leplezése miatt.

braue 2014.08.17. 14:20:38

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Az év végén értékelj, te kis közgazdasági segédmunkás!

SMFB 2014.08.17. 14:32:12

@J.László: Münchenben meg azért van Karl Marx Ring, mert Bajorország annektálását akarjak leplezni. Aha.

bölcsbagoly 2014.08.17. 14:40:38

@SMFB: Münchenben volt szocializmus építés?

anyadmajma 2014.08.17. 14:51:16

@braue: Mit? hogy 12%al nőtt az államadósság, a gdp meg 4%al nő? akkor a fentmaradó 8%ot hogy fizetjük? hiszen az elmúlt 4 évben nem volt adóemelés, mer az libsi szokás, nem lesznek megszorítások, mer az libsi dolog.
Akkor vajon mitől nem fog nőni?
Oh, a másik, jól bevált bolsi módszer: Békekölcsön. Na, szerintem erre gyúr a hazaáruló fideszbolsi banda.
Csak sajna nekem is fizetni kell a cehhet a végén:(

anyadmajma 2014.08.17. 14:56:46

@bölcsbagoly: Te fasz, mined rendes közgazdász tudja, hogy a modernkori közgazdaság alapjait Marx és Engels írta le. Az, hogy milyen gazságokat követtek el a nevében, nem kisebbíti mindenhol az érdemeket.
Ilyen alapon ki kell toloncolni az egész kersztény egyházat Magyarországról, a templomokat meg beszántani sóval azok alapján, amit a elkövettek 1000 éven át Isten nevében.
Vannak olyan országok, ahol kevés embernek van a saját vagy más seggében a feje, és nem is engedik őket vezető pozíciókba.

Netuddki. 2014.08.17. 15:04:50

@maxval a bircaman: Qrvára komplexusosok vagytok tik fideszesek.
Ja, és anyád ballib!

bölcsbagoly 2014.08.17. 15:05:20

@anyadmajma: na ja, csak éppen ahol megvalósították, ott lemaradtak fél évszázaddal a nem megvalósítóktól! Ettől annyi a müncheni meg budapesti életszínvonal annyi amennyi, te észkombájn! Maradj tovább anyád majma és ne makogj bele a felnőttek dolgaiba....

$pi$ 2014.08.17. 15:07:17

@szabadság elvtársak!: "Marx elképzelései kivitelezhetetlenek ennyi. Nem azért mert vannak jó gondolatai, hanem az emberi tényezővel nem számolt!"

Közismert városi legenda miszerint Marx jól gondolkodott, de az emberek gyarlók és ezért kisiklott minden.

Ez butaság.

Filozófiai fejtegetéseit (dialektikus materializmus) már a saját korában körberöhögték a filozófusok.

Közgazdasági elméleteit (munkaérték elmélet, ősközösség, stb.) már az életében megcáfolták a közgazdászok.

Humanista meg soha nem volt, kimondottan javasolta a proletárdiktatúra bevezetését és bizonyos nemzetek/osztályok kiirtását.

Jóslatai megbuktak (a kapitalizmus összeomlása, a legfejlettebb kapitalista rendszerekben kitörő munkásforradalom) és ezt ismétcsak hamar kiderült, már életében megerősödött és stabilizálódott a kapitalizmus, ráadásul forradalmi helyzet az elmaradott feudális oroszországban alakult ki.

bölcsbagoly 2014.08.17. 15:08:55

@anyadmajma: látom mint minden ballibsi marhának, neked is speciel a kereszténységgel van bajod. Irány az Iszlám Állam, ott harcolhatsz is ellene, vagy Izraelből is gyilkolhatod a gázai keresztényeket..Idióta ateista, nem vagyok hívő, de utálom a magadfajtákat.

$pi$ 2014.08.17. 15:09:47

@anyadmajma: "Te fasz, mined rendes közgazdász tudja, hogy a modernkori közgazdaság alapjait Marx és Engels írta le."

Mik a Marxi közgazdaság azon elemei, amelyek beépültek a modern közgazdaságtanba? Egyetlen ilyen sincs.

anyadmajma 2014.08.17. 15:10:27

@bölcsbagoly: Lehet bűnbakot keresni jó keresztény-fidesz módra, de attól a probléma nem fog megoldódni. Nem attól szar itt, hogy Marx mit írt, hanem attól, ahogy ideológiailag fehasználták, és az elmúlt 25 évben sem változott az emberek bepunyaddt érzése: majd az állam megvéd, nekem semmit sem kell tennem.

Netuddki. 2014.08.17. 15:10:50

@anyadmajma: Hehe! A vajdájuk kitalálta, hogy el kell távolítani a szobrot, oszt most erre uszulnak. Észérvek? Fentebb említettem az mr1 ütközőjében a beszélgetést, ahol a történész felmosta a padlót a fideszes jogásznak tanult csicskával. Azt hiszed hallgatott az észérvekre? Ugyan! Ő az államtitkár jani, neki ne magyarázzon senki semmit. Kb. ez volt a lényeg. Ostoba városi parasztok ezek, ezekkel csak erőből lehet(ne) politizálni és beleverni az orrukat a saját mocskukba.

Netuddki. 2014.08.17. 15:13:18

@anyadmajma: Folyik a bűnbakkeresés és a szar szétkenése ezerrel a fidesznél. Ez minden politikájuk alapja.

Netuddki. 2014.08.17. 15:14:21

@bölcsbagoly: Felesleges a ballibsizéssel folyton bizonygatnod a fideszes csürhéhez való tartozásodat...

$pi$ 2014.08.17. 15:16:21

@anyadmajma: "Mit? hogy 12%al nőtt az államadósság, a gdp meg 4%al nő? akkor a fentmaradó 8%ot hogy fizetjük? "

GDP növekedésből nem lehet államadósságot fizetni. Ezt minden épeszű ember tudja. Ha meg a nettó államadósáágot nézed, akkor láthatod, hogy nem is kell fizetni.

Elmagyarázom, hogy te is megértsd.

Megbízlak, hogy sd fel a kertem. Amikor végzel adok neked ezer forintot. Akkor nőtt a GDP ezer forinttal. Tud ebből az ezer forintból az állam államadósságot fizetni? Nem, mert az a pénz a te zsebedben van.

Utána kérek kölcsön tőled tízezer forintot kölcsön. Adsz, én beteszem a páncélszekrényembe. Nőtt az adósságom? Nőtt. Miből fogom fizetni? Hát például a páncélszekrényben lévő pénzből is fizethetem, merthogy a bruttó adósságom nőtt, de a nettó nem, amivel többet kell fizetnem az a kamat, nem több.

anyadmajma 2014.08.17. 15:17:29

@IGAZI_kovi1970: Jaja, jelen pillanatban a fidesz vezérkarában több a pártkáder, mint az egész baloldalnak csúfolt hülyék között összesen.
Amúgy meg már régen mondtam, hogy könnyebb egy arab öngyilkos merénylőt lebeszélni, mint egy fideszbikrával érvekkel meg tényekkel beszélni:)

bölcsbagoly 2014.08.17. 15:20:11

@IGAZI_kovi1970: idióta jobbikossá alakult ballibsik, attól hogy minden sarkon ugatok a fideszre, a karaván tovább halad a maga útján, ti meg csaholhattok megszakadásig!

Netuddki. 2014.08.17. 15:22:56

@bölcsbagoly: Oszt ki nem szarja le? Ballibsizel, orbánfarturkász vagy. Ennyi.

anyadmajma 2014.08.17. 15:24:04

@$pi$: bruttó? te meg nettó hülye vagy.
a gdp növekedésből úgy lehet adósságot csökkenteni, hogy a növekedés miatt befolyt adóból fizetem a hitelt. Namost ha 4%al nő a gdp, akkor abból max 4%al fog nőni az adó. A hitel meg nő 12%al.
Az államadósságot amúgy is gdp arányos %ban mérik. De ez már túl bonyolult nektek, mert szerepel benne a 2/3 szám.
Ami a választási csalásos törvény nélkül lehetne akár az a reális kb 1/3, mert hát ugye kb annyian szavaztak a bolsikra. De hát ugye ez sem lehet mert ez a szám sem 2/3.

$pi$ 2014.08.17. 15:26:52

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: "mert egy értelmes választ nem tudtatok összehozni, csak vagdalkoztok. "

Egyszerűen úgy teszel, mintha nem értenéd, hogy az államadósság hullámzik az év közben, ahogy megújítják a lejáró kölcsönöket és az árfolyam is ingadozik.

Jó ötlet, értékeljük, így egy csomó ostoba embert be tudsz ugratni, de nekünk már rohadt unalmas. Egyszerűen fogadd el, hogy akit nem tudsz becsapni, annak hiába ismételgeted el százszor ugyanazt a butaságot.

bölcsbagoly 2014.08.17. 15:31:34

@$pi$: ugyan, ez az idióta nem csak teszi magát, hanem tényleg nem tudja, csak a ballibsi média szlogenjeit ismételgeti. Egy frusztrált orbánfóbiás ő is, mint a többi. Ráadásul valamelyik londoni híd alól írogat.

$pi$ 2014.08.17. 15:32:16

@anyadmajma: "Namost ha 4%al nő a gdp, akkor abból max 4%al fog nőni az adó. A hitel meg nő 12%al. Az államadósságot amúgy is gdp arányos %ban mérik. De ez már túl bonyolult nektek, mert szerepel benne a 2/3 szám."

Figyelj, te nagyon egyszerű. Amikor leírod, hogy 4%, akkor nem mindegy, hogy *minek* a 4%-a. Ha az adó 4%-al nő, azzal nem tudod a GDP 4%-nyi adósságot kifizetni, mert az adó 4%-a nem ugyannyi mint a GDP 4%-a.

De ez mindegy, mert a nettó adósságállomány nem nőtt 12%-al.

$pi$ 2014.08.17. 15:34:31

@bölcsbagoly: "tényleg nem tudja"

Én nem tudom hogy lehet az a bal oldal ennyire ostoba. Komolyan mondom egy óvodás szintjén vannak, állandóan ugyanazt a pár marhaságot szajkózzák, olyan marhaságokat, hogy az kilóg a sorból.

Nem csoda, hogy majdnem összeomlottunk ezek alatt, ezek még a legelemibb dolgokkal sincsenek tisztában. Rohadt proletár bolsevik banda, ezek akarják vezetni az országot...

anyadmajma 2014.08.17. 15:37:56

@bölcsbagoly: nekünk nem savanyú a szőlő, de látom nektek se okoz gondot @$pi$: haveroddal, hogy a hazaáruló orbán elmondta vagy százszor, hogy nem szart esztek, hanem szőlőt, úgyhogy eszitek is kétpofára.

A liberalizmus a feudális elnyomó társadalom ellenpólusaként kialakult társadalmi felfogás, a polgárosodás egyik alapelve, aminek egyik alapja, hogy tanult, értelmes, gondolkodó polgárokat neveljen ki.
Na, amilyen ostobák vagytok, elhiszem, hogy irtóztok a jobboldali polgárság ezen alapelveitől. Az elnyomó rendszereknek, mint pl a fideszuralom meg pont ilyen IQ nélküli hülyékre van szükség, mint ti vagytok.

$pi$ 2014.08.17. 15:41:39

@anyadmajma: Huhh, ez nagyon zavrosra sikerült. Ne próbálkozz az összetett mondatokkal, nem a te pályád. :D

bölcsbagoly 2014.08.17. 15:42:16

@anyadmajma: hülye ballibsi szlogenek. Házaljatok vele máshol, itthon már csak a társadalom szemete kíváncsi rájuk.

anyadmajma 2014.08.17. 15:43:15

@$pi$: Jó, nem nőtt 12%al, akkor mennyivel nőtt? és miből fogjuk fizetni, ha az elmúlt 4 évben is kénytelenek voltunk növelni? Majd 20 év múlva elkezdjük csökkenteni?
De pont egy ilyen matekzseninek akarok 1x1-et magyarázni, aki elhiszi, hogy a 33% az 2/3.

bölcsbagoly 2014.08.17. 15:44:51

@$pi$: kiváló példa rá, ahogy az őszi ÖK-i választásokra készülnek! S ők a jéghegy csúcsa! Milyen lehet az alja? Ilyen mint ezek itt, meg még rosszabbak!

bölcsbagoly 2014.08.17. 15:47:03

@anyadmajma: te marha, 106 egyéni képviselő közül 92 fideszes az hány %? s 2010-ben a 176-ból 173+1 az hány %?

anyadmajma 2014.08.17. 16:11:51

@bölcsbagoly: matekzseni vagy, mondom én. Megvan már a doktorid is, mint a skiccpalinak? Ha az szavazók 34%a szavazott rátok, az hol az ország 2/3, te agyhalott?
@$pi$: Arról meg, hogy funkcionális analfabéta vagy, és nem tudsz értelmezni összetett mondatokat, arról meg csak anyád tehet.

Na, szopjátok még egy kicsit nyugodtan egymás faszát, csá gyíkok, én leléptem:)

bölcsbagoly 2014.08.17. 16:28:50

@anyadmajma: idióta, aki nem ment el szavazni az előre jóváhagyta a végeredményt! No őket is számítsd hozzá! Van pofátok a 10% alatti szavazóitokkal kétségbe vonni a 2/3 jogosságát?

SMFB 2014.08.17. 16:37:51

@bölcsbagoly: J.Laszlo írta, hogy Berlinben azért maradt meg. Ezt neki válaszoltam, nem Neked. Ne ködösíts.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.17. 16:49:53

@$pi$: "De ez mindegy, mert a nettó adósságállomány nem nőtt 12%-al. "
- Megint hazudsz. Az AKK oldalán nincs ilyen hogy nettó adósság. Adósság van. Különben meg elmondanád hogy ki tartozik akkor csak idén nekünk 2700 milliárddal, ha szerinted a nettó adósság nem nőtt?
Hazudsz és mellébeszélsz.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.17. 16:52:36

@$pi$: Bazmeg! 12 százalék növekedés 6 hónap alatt az nem hullámzás! Honnan lesz 2700 milliárd forint év végén, amikor a tartalék 130 milliárdból már csak 10 milliárd van, a rendőrségtől meg most vontak el 1.5 milliárdot? 2013 végén is csak a devizatartalékok rovására csökkentették az államadósságot, után márciusban már vettek is fel 3 milliárd dollárt sebtiben.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.17. 16:55:11

@$pi$: Aha. Szóval azért vettünk fel hitelt hogy legyen a kasszában. Gyurcsányék is ezért vették fel, el se tapsolták. Csak nem azért kellett pénz a kasszába mert 2013-ban trükkel mutattak ki alacsonyabb államadósságot?

$pi$ 2014.08.17. 17:10:20

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: "Gyurcsányék is ezért vették fel, el se tapsolták."

Jah. 2006-ban például egy év alatt vagy 9,5% volt az államháztartás hiánya. Ez szerinted honnan lett kipótolva, ha a kölcsönt el sem költötték? Befizette a Gyurcsány zsebből?

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.08.17. 18:17:36

@IGAZI_kovi1970:

Nem szégyen se fideszesnek, se ballibnek lenni. Én egyik se vagyok, de ez az én bajom...

baldoc 2014.08.17. 18:19:45

@$pi$:" Jah. 2006-ban például egy év alatt vagy 9,5% volt az államháztartás hiánya"
De 2008.-ra 4% lett a hiány !!!!
Pedig nem volt 2/3-a,de volt gátlástalan ellenzéke pénzzel, médiával, garázdákkal és volt kemény koaliciós partnere.Ezzel szemben OV teljes hatalommal sem tudta a hiányt lenyomni csak iszonyú áron és papíron!

$pi$ 2014.08.17. 18:29:32

@baldoc: "De 2008.-ra 4% lett a hiány !!!!"

Nem 2008-ra, hanem 2008-ban. Attól, hogy kevesebb hiányt csináltak 2008-ban mint 2006-ban, attól még a 2006-os hiány megmaradt.

"Ezzel szemben OV teljes hatalommal sem tudta a hiányt lenyomni"

Orbán alatt a legrosszabb év is jobb volt mint a legjobb év az MSzP alatt. Maradjunk ennyiben.

agapornisz 2014.08.17. 18:34:21

Kedves Bandita/Andris! Te most komolyan gondolod, hogy valakinek a világnézete nem változhat legalább is egyszer az életben? Csak a churchili mondást idézem. Aki fiatal korában nem liberális, annak nincs szíve. Aki meglett korára nem konzervatív, annak nincs esze. Ráadásul Orbán nem függetlenített Kisz titkár volt, hanem alapszervi, ami kutyafütyi. Engem is majdnem megválasztottak ilyennek évfolyam társaim. Majd a nyavalya tört ki rajtam. Nem politikailag, mert aztatat legtöbbünk valójában lesz@rta, Pedig a hatvanas éveket írtuk TTK szerte. Eccerűen jobb dolgom is volt Eötvös Klub és csajozás ügyekben, minthogy barom értekezleteken vegyek részt. Nagy nehezen sikerült egyik társunkat rábeszélni a posztra. Biztosítottuk, hogy rövid lehet a gyűlés és segítünk zh felkészülésnél, ha kari értekezleten kell elbazilikáznia az időt. Nem volt, emlékeim szerint egy-két embernél több az évfolyamon , a Kisz tagok között, aki hit volna a dialektikus materialista/tud-szoc baromságban, vagy ügyesen leplezte. És, mint mondtam ez nem a nyolcvanas évek, hanem a deli hatvanas évek vége, a hetvenesek eleje. Úgy, hogy nem kéne görcsölnöd O.V. Kisz ügyén, mert leszáradt kóró az ügy. Egyébként is , mint az elején írtam, lehet valaki fiatalon baller/komcsi, aztán benő a feje lágya, mint a hatvannyolcas francúz/amcsi generáció nagy részének. Szóval lazulj kedves!

baldoc 2014.08.17. 18:34:41

@$pi$: ' Attól, hogy kevesebb hiányt csináltak 2008-ban mint 2006-ban, attól még a 2006-os hiány megmaradt.'
Attól, hogy most 3.9% a GDP növekedés ,attól még 2012.-ben -(minusz)2.7%GDP csökkenés volt.
Maga normális vagy csak részegen kommentelget itt??
Maradjunk ennyiben.

$pi$ 2014.08.17. 18:47:18

@baldoc: "Attól, hogy most 3.9% a GDP növekedés ,attól még 2012.-ben -(minusz)2.7%GDP csökkenés volt."

Mondtam én mást?

"Maga normális vagy csak részegen kommentelget itt??"

Még egyetlen dolgot sem tudtál megcáfolni abból amit mondtam. Maradjunk ennyiben.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.17. 18:49:30

@$pi$: Az IMF hitelről beszéltem. De látom nem értetted meg. Majd mindent a szádba rágok.

baldoc 2014.08.17. 18:50:08

@agapornisz:' Úgy, hogy nem kéne görcsölnöd O.V. Kisz ügyén, mert leszáradt kóró az ügy.'
Igazad van. A Fidesz mégis állandóan a múltat firtatja még a 80-as születésű ellenzékieken is!?

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.17. 18:50:33

@$pi$: Te meg még mindig nem mondtad meg szerinted mit jelentenek az AKK adatai. Te még a világon semmit nem cáfoltál, csak mellébeszélsz.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.17. 18:53:15

@$pi$: Ja és mellesleg a 2.7 csökkenés éves volt, ez a 3.9 meg most negyedéves, évesre vetítve.
Na még mindig jössz azzal hogy szerinted ez mit jelent.

" A központi költségvetés adóssága
2014.06.30 24 786,9 Mrd Ft
változás 2 788,3 Mrd Ft
2013.12.31 -hez képest"

Magyarázd el! Ah, tudom, jön a mellébeszélés. :-))

baldoc 2014.08.17. 18:59:20

@$pi$: Gondolom, hogy ön értelmi fogyatékos, ha így válaszol!
Egy sikert nem nulláz le a kiinduló állapot!! Sőt, pont ahhoz viszonyítva beszélhetünk eredményről!
Maga a 2008.-as sikert lenullázza a 2006.-os adattal?!
Milyen sötétség van a fejében, ha ezt még le is írja ide??

Pásztor Miklós 2014.08.17. 19:01:43

@baldoc: Ennek a @$pi$: -nek elképesztő sötétség van a fejében. Ha Orbán elétenne egy tál szart és azt mondaná hogy ízletes, ez simán befalná.
De százalékot számolni nem tud, csak hadovál össze-vissza.

agapornisz 2014.08.17. 19:08:30

@baldoc: Hát ez kvázi ül. Mindenesetre annyit megjegyeznék, hogy itt a konzervatív, vagy nemzeti versus kommunista viszony, marxszista szemszögből semmivel sem távolíbb, nagyobb értékü mint a polgári liberális versus kommunista, marxista viszony értéke. Egyszerűbben fogalmazva, aki marxistából lett liberális az semmivel nem kisebb változás, mint ha konzervatívvá, nemzetivé vált volna. Sőt. A román komcsik meglehetősen nemzetiek voltak, de semmiképpen nem liberók. Ezt csak úgy habókra mondom.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.17. 19:31:46

Csodálkozom, hogy nem a liberális, antikommunista DK és szövetségesei kezdeményezték Marx elvtárs szobrának a történelem dögkútjába dobását.

Van itt tökös ballib, aki bevédi Marxot, vagy eddig terjed a tudomány, ekézni a valódi antikommunistákat?

bigmax 2014.08.17. 19:33:45

@agapornisz: neked nem ismert az a régi híres fotó amelyiken gurcsány elvtárs és orbán elvtárs egy asztalnál ülnek és együtt váltják meg az akkori világot?
Ha orbán csak egy mezei alapszervi titkár lett volna akkor a nagy gyurcsány elvtárs sose hívta volna az asztalához.
Abban viszont igazad van ahogy ti éltétek meg a KISZ minden baromságát.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.17. 19:40:15

@bigmax:

Tulajdonképpen a gyurcsányi nem is volt hivatásos KISZ-titkár, ugye? Az MSZP meg nem utódpárt? Az MSZP első elnöke meg nem gyilkos volt, jól írom? Meg a második sem pufajkás?

bigmax 2014.08.17. 19:44:39

@agapornisz: a churchili mondást nem lehet komolyan venni hisz ő csak egy katona volt és olyan időben volt rá szükség amikor nem a politikusoké a főszerep.A háború után ki is rúgták az angolok.....
Az elveit akkor változtassa meg az ember ha a kezdeti elve okafogyottá válik.A magyar politikából élő paraziták csak haszonelvűek ,rájuk semmi se érvényes ami a valódi politikusokra jellemző.

bigmax 2014.08.17. 19:46:51

@Istóczy úr: nem megy még a szövegértelmezés ?Inkább rajzolgass......

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.17. 20:10:57

@Istóczy úr: Mi van? Még mindig rémülten és hideg verítékkel ébredsz amikor pvcpadlóval álmodsz? Sokszor lealázott téged, ez kétségtelen. :-))

♔bаtyu♔ 2014.08.17. 20:11:32

Valami ballibsinek el kellene adni anyagáron vigye a fenébe, büszkélkedjen vele.

Azt nem értem, ha a ballibsik vannak oda a szoborért, miért egy jobboldali párt vezetőjétől várják, el, hogy ő is szeresse.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.17. 20:17:29

@♔bаtyu♔: Itt van neked vágólapra, ettől elélvezel ha már az asszony nem szop le téged.

ballibsi, ballibsi, ballibsi, ballibsi, ballibsi, ballibsi, ballibsi, ballibsi, ballibsi, ballibsi, ballibsi, ballibsi, ballibsi, ballibsi,

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.17. 20:19:02

@Istóczy úr: És a Fidesz nem volt liberális párt? Ki is volt a Liberális Internacionálé alelnöke? libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi, libsi,

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.17. 20:20:20

@Istóczy úr: Na mi van? Sikítva elmenekültél hogy pvcpadlót felemlegettem? Kivert a hideg veríték? :-))

Csuti Ördögüző 2014.08.17. 20:21:33

Szerintem ezeket a posztokat tuti Orbán fizeti, ennyire nem lehetnek hülyék a ballibek hogy Marx szoborért sírnak itt.

Vagy igen?

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.17. 20:22:28

@♔bаtyu♔:
index.hu/kulfold/2014/08/17/nem_ereszti_a_washington_post_orbant/

"A cikk szerint Orbán a július 26-i, illiberális demokráciát beharangozó beszédével kihúzta a szőnyeget a saját lobbistái alól, akik az elmúlt négy év alatt Brüsszelben és Washingtonban azt hajtogatták, hogy a magyar miniszterelnök politikáját félreértik, nincs szó a szólásszabadság korlátozásról vagy a bírósági függetlenség megnyirbálásáról, csak a kommunizmus utolsó maradványait söprik ki.

A Washington Post szerint négy év Orbán-féle kormányzás után elég jól lehet tudni, melyek is az általa elképzelt illiberális modell jellemzői: a szólásszabadság korlátozása, diszkriminatív törvények a nem keresztény vallásúak és a roma kisebbség kárára, gazdasági populizmus, gyanakvás a magán-és a külföldi tőkével szemben.

A cikk szerint az, amit Orbán új, válság utáni politikai modellnek állít be, valójában nem sokkal több annál a tekintélyelvű nacionalizmusnál, amit a 20. században "gengszterek és sarlatánok" műveltek, többek között Magyarország nácibarát vezetése a II. világháború alatt.

A Washington Post cikke szerint nemcsak az EU-nak kellene reagálnia, hanem az Egyesült Államoknak is hűvösebbre kellene fordítania az Orbán kormányához való viszonyát. Azzal fejeződik be a cikk, hogy

Orbán kizárta magát a demokratikus nyugatról, ővele és a kormányával eszerint kellene bánni."

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.17. 20:23:51

@Csuti Ördögüző:
ballibsi, ballibsi, ballibsi, ballibsi, ballibsi, ballibsi, ballibsi, ballibsi, ballibsi, ballibsi, ballibsi, ballibsi, ballibsi, ballibsi, elélveztél?

Csuti Ördögüző 2014.08.17. 20:26:41

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Tiszta szerencse, hogy a WP-nek nincsenek tankjai mint a szovjeteknek, különben akár még a bolsik is nyerehtnének a választáson valamikor.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.17. 20:27:27

@bigmax: "Ha orbán csak egy mezei alapszervi titkár lett volna akkor a nagy gyurcsány elvtárs sose hívta volna az asztalához."
- Na meg az is érdekes hogy valaki a komcsik jóváhagyásával Oxfordban tanult.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.17. 20:28:23

@Csuti Ördögüző: Nem kellenek tankok. Bedől ez az ország magától, amilyen ütemben adósodunk el.

kvadrillio 2014.08.17. 20:38:43

sunyi alattomosság jellemzi az orbán-kormányt....jajjjj....kikre is jellemző ez ????? nnnnaaa !.........:O)))))))))

kvadrillio 2014.08.17. 20:39:28

@kvadrillio: pl. a mexikői terézannnyárahhhh...

Tápolt Ápolt 2014.08.17. 20:54:03

"A nemzet pocakos focihuszára"

ezen egy igazán jót röhögtem...
like ++

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.17. 20:59:29

@bigmax:

Szégyelled, hogy megint a bolsikra szavaztál?

Érdekes, ezeken a blogokon mintha 90% Fidesz-gyűlölő lenne. És hogy, hogy nem, egyik sem a bolsikra szavazott közülük. Különösen azok nem, akik naprakészen lenyomják mindig az aktuális bolsi brosúrát.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.17. 21:00:30

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

Te valami súlyosan elmeroggyant alaknak tűnsz. Becsukom az ablakot, lábszagod van.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.17. 21:01:14

@Csuti Ördögüző:

Van egyáltalán magyar választójoga ennek a WP-nek?

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.17. 21:06:21

Ha így folytatja az Orbán, 2018-ban már biztos nem lesz kétharmada! Leleplezi majd a nemzetközi sajtó, és elkergeti őt a nép, Szabó Tímea vezetésével!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.08.17. 21:30:29

@nemigenértem: Orbán Viktor volt a liberális internacionálé alelnöke is. Bizony! Nyolc éven keresztül.

Méghogy nincs átjárás!

agapornisz 2014.08.17. 21:52:06

@bigmax: Nem azért a húsz fillérért. de Churchill soha sem volt katona, noha egy ideig az Admiralitás első lordja volt, de csak őfelsége a király kinevezése folytán. Ezt a mondást is civil politikus idejében mondta. Rengeteg példa van a történelemben ilyen változásra. A 68-as generáción kívül, pl. a forradalmárrá lett arisztokratákat is említhetnénk. Van egy, sokszor a családból hozott, vagy ifjúi romantikus attitüdből eredő világnézet, és ebből lehet egy tapasztalás, tanulmányok hatására, stb. kialakuló új világlátás, bizony mindkét irányban. Kettőnél több változás már kétségtelenül gyanús lehet.

agapornisz 2014.08.17. 21:59:51

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Már a hetvenes évek végén volt rá példa, igaz nem jogi pályán, hanem matek vagy fizika területén, hogy kijutottak emberek, különösebb protekció, párt kapcsolat nélkül, "nyugati" elit egyetemekre, kutató helyekre. A nyolcvanas évek vége felé már átalakulóban volt a komcsi elit ideológiai szilárdsága. Ezért lazulván a feltételek, a humaniórák területén is megkezdődött a "kitekintés". Részben a Soros, részben más ösztöndíjak adtak lehetőséget.

agapornisz 2014.08.17. 22:07:01

@bigmax: Ja, még annyit, hogy 46-ban valóban Atlee lett a min. eln. de a következő választást megint csak megnyerte a vén Whisky-s fazon. Furák az ángliusok.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.18. 06:23:10

@Istóczy úr: pvcpadlót felhívtam - (F.G.) ugye tudod a polgári nevét?
Jót röhögött hogy még mindig létezel és nosztalgiázott rajta, mennyit szívattunk téged.
Nagyon megtapostunk, hogy még ma is rémálmaid vannak pwc-től. :-))

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.18. 06:24:27

@Istóczy úr: Én inkább úgy látom hogy idejön az egész fizetett fideszhorda.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.08.18. 06:25:54

@Istóczy úr: Obamának és Putyinnak van választójoga?
Szólok pvcpadló-nak hogy itt vagy ha nem viselkedsz rendesen!

apro_marosan_petergabor 2014.08.24. 01:02:47

@kvadrillio:
Neked csak "zsidózásra tellik" pici balos trollom...
Saját gondolat nincsen?
süti beállítások módosítása