Már ahhoz is komoly erőfeszítés kell egy tisztességes ember részéről, legyen gyomra végighallgatni a nemzet egyik adócsalójának miniszterként való megszólalását. Az hogy miniszter lehet egyáltalán, megmutatja a jelenlegi rendszer minden gátlástalanságát. Ha ehhez még hozzáveszi az ember, miről is beszél Pintér Sándor amikor fényezi a számokat a belügyi statisztikákban, már nem is csodálkozik rajta, mennyire más dimenzióban létezik az ő fideszes értékrendje is. Mondjuk ezzel nem lóg ki a sorból a többi alig mérhető intelligenciával rendelkező kormánypárti hazudozótól. Értékeléséből világosan kihallatszik a kormány által teremtett tündérország minden szépsége, csak ez éppen éles ellentétben van a jelenleg alig élhető ország mindennapi állapotával.

Pintér Sándornál már megszokhatta a közvélemény, mindig úgy osztja a számokat, hogy az lehetőleg neki legyen jó. Ezt megtapasztalhatta az “eladott” magáncégénél dolgozó vagyonőr, akinek elcsalta az adóját az alvállalkozói rendszerrel, és a jelenleg az irányítása alá tartozó minisztériumhoz kiosztott közmunkás is, akinek kecskét ajánlott az életben maradáshoz. Amiről most beszélt az értékelésében, az a rendvédelmi terület, aminek általa vezetett parancsuralmi rendszere nem engedheti meg a valós számok közzétételét, csak azt ami a kormány számára kívánatos. Így a rendőrségi( tűzoltó, katasztrófavédő )beosztottak csak lehajtott fejjel moroghatnak amikor agyondicséri az általa vezetett területen szerinte elért eredményeket. Az átlagpolgárnak, aki meg végighallgatja, rá kell jönnie, tündérországban valósak lehetnek ezek a megélések, de számára csak a bezárt ajtó, és a leláncolt javak jelentenek pillanatnyi védelmet az értékei számára. Az is csak addig, amíg a kormány nem vet szemet a legújabb területre amit meg akar szerezni magának, nem kezd el vele szabadságharcolni, és megmenteni a maga számára. Olyan biztonság létezik ma az országban, hogy akinek a megélhetésére szemet vet a kormány, azt egyszerűen trafikolhatja. Ehhez még hozzá kell venni a valódi bűnügyi elemeket a mindennapokban, amelyek számaival való trükközés valóban jelentős eredményeket képes mutatni, csak nem valósat, és ez nem áll köszönő viszonyban sem a tapasztalatokkal, amit az ember megél mindennap. Egy kis beemelés itt, egy kis törlés ott, és máris az jön ki, nincs itt semmi baj, a kormány máris jobban teljesít. Ezt hívják a köznyelvben hamisításnak, és ennek az előadását hazugságnak.

Orbán Viktor is hozzárakta a maga meséjét az értékeléshez. Nem is lehetne attól pofátlanabb, mint ahogy közben előadta a szegény tiszthelyettesek megélhetési gondjait. Nehéz elképzelni azt a helyzetet, amikor a főtolvaj, akitől még a beton sincs biztonságban, mert azt is közgépesíti a repülőterére,az adócsalóval egy bérjegyzéket silabizál, és rácsodálkozik az ott található kis számokra. Mert ugye kellene mellé számára egy magyarázó is, ami tartalmazza, mennyit vett el az egykulcsos adóval az évek alatt, amióta bevezette azt, mennyit vett el az áthárított adókkal, ami már akkor is csökkenti a megadóztatott fizetést ha a bankban akar hozzájutni a munkavállaló. És lehetne egy külön táblázat egy olyan számsorral, mennyivel volt olcsóbb a devizahitel, mielőtt Kósa Lajos megszólalt a kormány váltás után nem sokkal, és a forint árfolyama hogy változott azóta, mondjuk a benzin árához képest. Na de Viktor nem az a fajta aki ne ismerné fel a szükséget, és ne akarna segítene azonnal a tiszthelyettesi állományon. És nem kicsit álszent a lelkem ilyenkor. Most nem számít a semmisségi törvény, a szemkilövető Gyurcsányista hóhér megnevezés, itt a lét a tét most, meg a választás. Mert azért arra is költeni kell a közpénzből, nem baj ha ez olyan megvesztegetés szagú is lesz, és alkalmas arra is, szembeállítsa a rendőrt más terület munkavállalójával. Azért ha nem lenne trágyadomb, a focipálya körül rohangáló agya egysíkúságában, rá kellene jönnie, a gazdaság minden területén a végrehajtó állomány hasonló megélhetési gondokkal küzd. Ne legyen kétsége senkinek, tudja ezt a beste, csak nem érdekli. A munkát keresők, és nem találók pedig még ettől is rosszabb helyzetben vannak, és ezt is neki köszönhetik, elég nagy részben. Az a nagy szerencséje, a társadalom már nem azt nézi, miért ennek ad, annak meg nem, örül a ténynek, legalább valaki visszakap egy keveset abból, amit addig elvett tőle a jelenlegi kormányzat. És közben nem gondol arra, mekkora sértés egy rendőrnek a tolvajtól vissza kapni a zsákmány egy kis részét, és ezt még meg is kellene köszönnie, mint életpályamodellt.

A legnagyobb pofátlanság a végére maradt, mikor a nemzet pocakos focihuszára előadta jogállami meglátásait. Szerinte 2010 után állt helyre a jogállam, mikor az ügyészség élére egy csak hozzá hűséges pártkatona került, a belügyminiszter egy adócsaló lett, a bíróság élére egy kollégiumi haver felesége lett kinevezve, a köztársasági elnök, egy “álamfő” után egy másik szobatárs lett. 260 valahány tolvajsegéd segítette számára az állam kifosztását, alaptörvényestől, földtörvényestől, baltás gyilkosostól, vak komondorostól, munka törvényestől, trafikostól. Ezek a rohadékok elvittek mindent, még a betont is, az oktatást, az egészségügyet, a médiát, a szerzett jogot, a rokkant jogot, a magánnyugdíjat, a gyerek jövőjét és kajáját. Ilyen szervezett rablóbanda még nem járta a magyar politika háza táját, mert azért ha őszinték vagyunk, mutyi az mindig is volt. De ezek már túl mentek azon a határon, ami csak az anyagi javak lenyúlását jelenti, ezek már mindenkit a saját képükre akarnak formálni, az akarata ellenére. Különben éhen döglesztik, ha legalább nem szolgálja őket beletörődésével. Viszont minden lopásnak törvényi keretet is adnak. Ha ez náluk a jogállami rendszer, akkor ez a rész valóban náluk fejlődött ki.

Aki elfogadja azt a tényt, tőle lehet lopni, csak neki is hagyjanak valamit, az elég szánalmas emberke, megérdemli a sorsát a Fidesz rendszerében. Aki elfogadja azt a tényt, akkor most ez, van, nem tudok rajta változtatni, mehet az előző mellé. Aki azonban képes a kisebb rossz felé fordulva, a többség akaratát elfogadva, vita és érvek mentén tenni a saját sorsáért, tegye már meg, nem csak mereszti a seggét otthon, és vitázik a kocsmában. Hanem odamegy ahol szerinte változtatni tud a sorsán, és reményt ad a jövőjének. Nem tökéletes a rendszer, de lehet rajta változtatni, csak azt az egyénnek is akarni kell. A Fidesz, pont az egyént akarja kihagyni a politikai játszmából, helyette, és nélküle akarja megmondani neki a sorsát. Közben azért jól is akar járni hiába van szemléletével kisebbségben. És nem kicsit, de nagyon. Ezen azért érdemes változtatni. BANDITA.

Címkék: mutyi lop hazudik értékel Orbán Viktor Pintér Sándor

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr615788533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

czjanos 2014.01.30. 09:03:27

Tündérországban 310 forint egy Euro. Magyarország jobban teljesít!

lehunyjaketszemet 2014.01.30. 09:09:47

@czjanos: ne kritizáld, jó ez az elvtársaknak! Micsoda libsi balsi mensi komcsi szokás a számok és a tények felemlegetése!!! Az igaz magyar ember ennél sokkal mélyebb dimenzióit nézi a világnak, azért 310 a forint, mert a judeolibebibeliráris nagytűke összeesküdött ellenünk! Harc kell ide! és hit! :D

♔batyu♔ 2014.01.30. 09:18:27

Ez egyébként nekem tényleg jó.

♔batyu♔ 2014.01.30. 09:28:22

@lehunyjaketszemet: Simán lehet ez egy tervezett dolog.

Nincs jelentősége, a Ft-nak van egy értéke. Ezen lehet változtatni, de úgyis beáll a helyes értékére. Ami lehet akár 310 is. Ha valaki esetleg manipulálja (lefelé, azaz elad), az viszont neki pénzbe kerül, mert ha nem ez a reális értéke, akkor vissza fog állni a rendes értékére és ő bukni fog.

dr kíváncsivagyok 2014.01.30. 09:29:11

@♔batyu♔:
" Ez egyébként nekem tényleg jó. "

Nekem is , de az olyab fideszgyíkokkal ellentétben mint te , én nem orulok az ország bajának...

czjanos 2014.01.30. 09:32:43

Az előbb tévedtem: Tündérországban már 312 fölött jár az Euro. Magyarország még jobban teljesít!

dr kíváncsivagyok 2014.01.30. 09:34:00

A "fuggetlen " magyar bíroság " elfelejtette" értesíteni a Hagyó - per vádlottait fellebbezési lehetoségérol...

félreértés ne essék...minden tolvajt bortonbe kell zárni,... DE TORVÉNYESEN !!!

czjanos 2014.01.30. 09:35:04

Azt írja batyu, hogy nincs jelentősége. Kérdezd meg a devizahiteleseket, kérdezd meg az Államadósság-kezelő Központot, kérdezd meg azokat a vállalkozásokat, amelyek import anyagokkal dolgoznak.

dr kíváncsivagyok 2014.01.30. 09:35:26

@czjanos:
"Az előbb tévedtem: Tündérországban már 312 fölött jár az Euro. Magyarország még jobban teljesít! "

Lesz az még tobb is....hajrá devizások !
Mehettek Matolcsihoz tuntetni !

♔batyu♔ 2014.01.30. 09:35:39

@dr kíváncsivagyok: Ez miért az ország baja? Van jó és rossz hozadéka, ahogy az erős Ft-nak is.

♔batyu♔ 2014.01.30. 09:36:21

@czjanos: Most akkor én is felsorolhatok pár csoportot akiket megkérdezhetsz.

dr kíváncsivagyok 2014.01.30. 09:37:03

@czjanos:
"kérdezd meg azokat a vállalkozásokat, amelyek import anyagokkal dolgoznak. "

Az egész ország importból "dolgozik"...
Avagy találtak már olajat ?

dr kíváncsivagyok 2014.01.30. 09:38:51

@♔batyu♔:
"Ez miért az ország baja? Van jó és rossz hozadéka, ahogy az erős Ft-nak is. "

Eloszor tényszeruen akartam válaszolni...
meggondoltam :
A jó kurva anyádat fideszgyík !

czjanos 2014.01.30. 09:42:44

@♔batyu♔: Pl. sorolhatod azokat, akik erre az esésre játszanak a tőzsdén. Biztosan megálmodták, hogy be fog következni.

ZSírfeka 2014.01.30. 10:53:44

@♔batyu♔: Üdv. Nehéz délutánod lesz. A rutin ide már kevés.

bulista 2014.01.30. 10:57:26

Akik nem narancs-ködben vagy tündérmeséktől bódultan élnek, azok most megtapasztalhatják, hogy milyen az, amikor elmebetegek és gátlástalan bűnözők vezetnek egy országot.

tingli-tangli 2014.01.30. 11:01:56

kire kellene szavazni? Szintén gyengeelméjűekből álló Összefogásra? Cseberből vederbe? Nagykoalíció kellene, bár itt abból nagy összeborulás és pacsi lenne. Valahogy még mindig volt, lesz is. Ha nem segít az eu, majd segít az orosz birodalom. Mindig is így volt, így is marad.

dr kíváncsivagyok 2014.01.30. 11:01:57

Orvban és baráti kore gyakorlatilag uralja az ország politikai , gazdasági , jogi és tájékoztatási rendszerét !
53% - kal mindent ural !
Az ellenzéket gazdasági uralmával (is) ellehetetleníti !
Ha kapna még 4 évet,...johetnének a ismét a falragaszok és a tace paok , mert még egy tenyérnyi média-felulete sem marad !

Cupropenisbubo 2014.01.30. 11:02:27

Annyi lámpavas üres ....

dr kíváncsivagyok 2014.01.30. 11:03:14

@tingli-tangli:
"kire kellene szavazni? "
Jo volt neked az órvbáni 4 év ? Akkor rá...

sas70 2014.01.30. 11:14:14

Tündérország, tündérmeséje is szétfoszlik egyszer, csak azt is mi szívjuk meg!

Larry Silverstein 2014.01.30. 12:24:25

Én nagyon bírom Pintért. Orbánt is bírtam de mostanában keveset szerepel.

Azt is komázom hogy a ballib taknyoknak esélyük sincs kormányozni az országot. Be is baszna mondjuk.

Lordofearth 2014.01.30. 12:29:25

@Larry Silverstein:
Milyen a kilátás a vigyorgó ablakából?

Lordofearth 2014.01.30. 12:31:31

Idáig a német brikett volt a sztár, de most feljött magától a bányából a kreolit. Ez a szénfajta büdös mint a záptojás, bűzlik az egész ország tőle...

Dr. bögöbö 2014.01.30. 12:41:13

@Larry Silverstein: Ja, Ambrus Attilát, Al Caponét, Rózsa Sándort és Adolf Hitlert is sokan bírták.

Nyílméregrépa 2014.01.30. 12:44:51

tobbek kozott emiatt leptem le az orszagbol. keresek 1.2millio NETTOT, igaz ebbol ki is fizetek 6-700ezret, de boven marad masra is.

Elegem lett abbol, hogy a narancs-voros horda valtogatja egymast. Majd ha egy Jobbik-kormany lesz, talan elgondolkodom hogy visszaterjek.

Dr. bögöbö 2014.01.30. 12:50:13

Ja, hátha kilépünk az EU-ból, aztán amúgy is jöhetsz haza.

Nyílméregrépa 2014.01.30. 13:00:46

@Dr. bögöbö: nem hiszem mert mar kettos allampolgar vagyok.

ob.szerver 2014.01.30. 13:17:10

@Galambos Tarzan:

"Majd ha egy Jobbik-kormany lesz, talan elgondolkodom hogy visszaterjek."

Nem kell majd gondolkodnod. A Jobbik kilép az EU-ból és téged majd kibasznak, hogy a lábad nem éri a földet. És onnantól élvezheted a jobbik paradicsomot. Ahol a közösségi beruházások 97%-kal fognak csökkenni, mert már nem fizeti az EU.

Nyílméregrépa 2014.01.30. 13:21:23

@ob.szerver: mar irtam elobb hogy kettos allampolgar vagyok, nem tudnak kibaszni. Ez nalam befektetes volt semmi egyeb. Viszon ami most megy otthon Mutyilandban az jo? Ha nem jo akkor jojjenek megint a szocik? Egy nagy lof@szt! Tobb mint 500ezer ember lepett le az orszagbol! Es nem "kalandvagybol", hgy a felcsuti vajdat idezzem. Ez sokkal tobb mint '56 utan. Ezek az emberek nem segelyert koncsurognak, hanem DOLGOZNAK, es megelnek. Tudod elni es elni hagyni.

Dr. bögöbö 2014.01.30. 14:06:46

@Galambos Tarzan: Rendben, gondoljuk végig, bár a sztori valószínűsége nulla. 1. A Jobbik nyer, kilép az EU-ból (vagy kib@sznak bennünket, édes mindegy). 2. Hazatoloncolják 400+ ezer honfitársadat, kivéve téged. 3. Ez az embertömeg hirtelen munkáért fog kuncsorogni itthon. 4. Az meg nem lesz, mivel a beruházások -ahogy ob.szerver mondta- 98%-át az EU finanszírozta eddig. Persze valószínűbb forgatókönyv, hogy a Jobbik is beállna a pénzcsap alá és ugyanolyan gennyláda mafiaállamot építene ki, mint a fityisz és -jóval kisebb léptékben- anno az mszp.

Nyílméregrépa 2014.01.30. 14:08:03

@Dr. bögöbö: azert a vilag nem ennyire fekete vagy feher ezt te is tudod....

Dr. bögöbö 2014.01.30. 14:24:49

Igen. A világ -és benne a Jobbik (LMP)- pragmatikus.

deruyter 2014.01.31. 02:39:38

Nekem az a döbbenetes, hogy az mszpszdsz kormányok loptak hazudtak és a szavazóik nagy része elpártolt tőlük. Most a fideszesek a többszörösét lopják, triplán pofátlanabbul hazudnak, ráadásul milliós tömegeket szegényítenek el. Mégis van egy csomó hithű szavazójuk, a többiek meg úgy tűnik nem akarnak elmenni szavazni. L kell menni szavazni, és majdnem mindegy kire, csak ezekre ne, hogy felfogják végre, hogy van kontroll. Gyurcsányéknak is kib*ul megártott, hogy nyertek 2006-ban, akkor vesztették el a relitás érzéküket. Vagy várjunk ki megint 4 évet??? 16 év egy kicsit sok arra, hogy rájüjjünk holvan elbaszva.

Vica34 2014.02.01. 17:53:36

@♔batyu♔: Aztán neked mitől jó????????????
süti beállítások módosítása