Orbán Viktor takarékban(k).

 2013.12.20. 16:29

Cinikusan hangzik az a mondat a nemzet pocakos focihuszárától, miszerint mindenkinek a munkájából kell megélni. Mondja ezt egy olyan ember, aki még életében nem volt melóban a parlament falain kívül, végső soron mindig is állami eltartottként kereste a napi betevőt. De az, hogy komolyan vette ezt a kijelentést a saját maga számára, mi sem bizonyítja jobban, mint egy épülő stadion a háza mellett. Amihez azért vallja be őszintén a nemzeti egyetértés, nem sokat kellett neki hozzátenni magánerőből. Mindig is a közpénz lenyúlása jelentette számára a lehetőséget a megélhetésre. Amíg másoknak, akik egyszerű emberek, a tehetség és a munka által szerzett jövedelemből teremtették elő ugyanezt, amivel megalapozták a jövőjüket.

A Takarékbank körül kialakult helyzet élesen mutatja a jelenlegi kormány felfogásának lényegét, a munka nélkül megszerezhető jövedelemről. Ezen belül is Orbán Viktor személyes elgondolását, a mindennapi életben való boldogulásról. Elveszi másoktól aminek felépítésében nem is vett részt, törvénnyel kikényszeríti a tulajdonjogot, kicsit hazudozik körülötte, aztán később odaadja annak, aki szerinte ezt megérdemli. És aki hűséges a szabadságharchoz a fülkeforradalomban Egy kicsit azért ebből is elrak majd magának a karikalábú, csak más nevet ad a gyereknek, de mindenképpen csorog valami a zsebébe. Ki sem bírná, ha ebből sem kapna egy falatot, mert étvágya az nagy van neki. Ez megtörtént már a földpályázatok ügyében, ott sem azok kapták meg nagyobb részt a földekből, akiknek szükségük lett volna rá, hiszen eddig is ebből éltek, és ezt csak folytatni szerették volna, kicsit nagyobban. De nem voltak elég nemzetiek, vagy nem vittek be elég kopogtató cédulát a kormánypártnak, így nem is nagyon kaptak abból a földalapból, amiből aztán bőségesen fosztogattak a saját embereknek. Ne legyen kétsége senkinek azonban arról, Orbán Viktor ebből kimaradt volna, csak neki ebben az esetben Mészáros Lőrinc lett a neve, aki elrakja neki az itt szerzett javakat a későbbi időkre. A Takarékbank is ilyen átalakuláson megy most keresztül. Az is fel lesz osztva, és olyan fogja megkapni, aki közel áll Orbán Viktor talpához, azt bármikor meg tudja csókolni. Aki meg eddig tulajdonos volt benne, örülhet annak a ténynek, legalább lehetőséget kapott arra, megvehesse majd, ami amúgy is az övé. Az, hogy ezt meg is teheti majd, még nem biztos. Ez végül is nem érint annyi embert, mint a trafikmutyi, kisebb is körülötte a felhajtás. Ez csak egy sima lopásnak minősül, ami már törvényesítve is van, és valószínűleg, le is van játszva abból a szempontból, kifogja megvásárolni. Ez is csak egy kirakós újabb darabja lehet Orbán Viktor fejében, aki államot épít saját magának az állam pénzéből. Mindenre szüksége van, ami a hatalomban megtarthatja, vagy visszasegítheti, legyen az média, szálloda, föld, trafik, építővállalat. És ehhez kell egy bank is. Kicsi, sárga, de az övé. Ezek az “átvett” területek vagy a túlélését szolgálják ha ellenzék lesz, vagy továbbra is a gazdasági újra elosztás célállomásai a közpénz elirányításánál, ha továbbra is hatalomban maradna. Ebből azért jut azoknak is, akik ebben segítségére voltak akár az ehhez szükséges törvények meghozatalában, akár a szerzett juss megőrzésében. Ezzel két legyet üt a közpénz tányérján szemtelenkedők közül, marad neki is, és azoknak is juttat ezzel, akiknek érdekük a hatalomban tartása, és akik ebben így segítenek neki. Valószínűleg gondosan kiválogatta az ehhez szükséges embereket, akik azért hasonlóak lehetnek hozzá, jellemtelen, álszent, gátlástalan gazemberek, akik bármikor képesek hazudni bármekkorát, csak ne maradjanak éhesek a közös asztalnál. Ahol közpénzből terítenek.

A politikusok nagy részére nem lehet rámondani feltétel nélkül, önzetlenek és segítőkészek. Sokan pont azért lettek politikusok, mert ebben látják a jövőjük megalapozását, és a jelenlegi kormánypártban otthonra is leltek ezzel a felfogással. Orbán Viktor felismerte az ilyen emberi tulajdonságban rejlő lehetőséget, és kiválóan vissza is él vele, elsősorban a saját érdekében. Kiszolgálják minden hóbortját, támogatják minden hazugságát. Emberileg alul motiváltak, pofátlanságban bajnokok. Mindig készek hárítani a felelősséget, mindig találnak okot a tettek megmagyarázására. Azonnal készen állnak harcba indulni a nem létező ellenség ellen, és furcsa módon, alig van eltérő vélemény, ami ne egyezne Orbán Viktor szavaival. Ezek a klónozott kis orbánisták itt ki is élhetik egyéni hóbortjaikat, legyen az a társadalom bármelyik területe, ahol a saját elképzelésüket megpróbálják ráerőltetni a többségi akarat ellenében az egyénekre. Lehet ez oktatás, ahol jönnek az egyen tankönyvek, és egyen iskolák, lehet foglakoztatás, ahol meg lehet élni negyvenhétezerből, és is meg lehet velük változtatni a munkanélküliségi számokat, lehet az egészségügy, ahol a rokkant az csaló, és várja ki az ellátást aki beteg ha nincs pénze. De nem is nagyon van olyan terület ahol ne rúgtak volna még bele az egykulcsos adó veszteseibe, és már arra is van példa, még táncolni is akarnak a sírján, ha szociálisan temetik el az illetőt. És ezzel bizony nem takarékoskodik Orbán Viktor rendszere. A kérdés nem is lehet más. Meddig csinálhatják ezt büntetlenül a normális emberekkel? És hol a pénz? Mert azt is vissza kell majd adni, ahogy Lázár Jani mondta:” Nyomatékosan kérek mindenkit, fáradjon vissza a kasszához!” BANDITA.

Címkék: mutyi lop takarékbank Orbán Viktor

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr575701284

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.12.21. 13:26:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása