Normális ésszel megáldott embernek már attól mosolyra húzódik a szája, ha csak hall róla, Selmeczy Gabriella szóvivői nyilatkozatot adott ki. Attól meg, mikor az is hozzá van rakva a hírhez, a szóvivő szerint, máris a földön fekszik görcsös nevetésben. Ahhoz is komoly erőben kell lennie az épületnek, ahol ez elhangzik, az ilyen nyilatkozat közzétételénél ne szakadjon rá a plafon az alatta tartózkodódra. De végül is a Fidesz kormányzás előtt mégis csak végeztek rendes munkát az építőiparban, és nem csak a hazudozásra figyeltek oda, mint manapság, aztán meg közben kilopták a cementet az alapból is. Azóta azonban a gránit szilárdot is ötször módosították, az építőipar meg jóformán csak stadiont épít, és Horthy teret.

A nemzet kifli majszolója, aki nem egy kócos fogú rémség, most arról elmélkedik szóvivői minőségében, a devizahitelesek gondjaiért kizárólag a bankok a felelősek. Ők tehetnek mindenről, és nekik is kell megoldani a helyzetet. Az ilyen nyilatkozatokkal készíti elő a kormányzat általában az elkövetkezendő intézkedéseinek a terepet, és ebből lehet megtudni, ki is fogja kifizetni az egész számlát, miközben a kormány igyekszik kizárólag a hasznot bezsebelni az egészből. Így van ez a rezsiharc minden frontján, a nem megszorításban, az adóemelésben. Mindig más a hibás. Viszont a hitelesség az adagolásnál ami előkészíti a várható fejleményt, már ott elkezd repedezni, mikor ezt a szóvivőivel kezdi el kimondatni a mutyikormány. Selmeczy Gabika sokat tudhat a bankok felelősségéről, és biztos nagy szakértő is a témában. Ebben az esetben azonban csak annyi a rá háruló feladat, lehetőleg szigorú arccal, és hiba nélkül olvassa fel az előre megírt nyilatkozatot, a többiből elég nagy baj lenne, és meg is haladná a képességeit, de legalább lehetne egy jót röhögni. Ha szabadjára engednék gondolatait, ismét részeg brókereket látna a határon, akik éppen támadni készülnek a forintot a kezükben levő pezsgős pohárral. Vagy egy tálca bolti nápolyit látna házi süteménynek álcázva az eszemadta Bajnai kezében, amit a gárdistákat sorakoztatja fel a székház ostromára. Gyurcsány Ferenc, vagy a szocialista szótól még a szeme is villámokat szórna, ahogy igyekezne az ő felelősségükről meggyőzni a nagyérdemű választókat. Végül is sosem lehet tudni, kinek is beszél amikor elmondja idióta mondatait, épeszű ember nem veszi komolyan sületlenségeit. De a kormánypárti szóvivőknél, vagy vak komondor tulajdonosoknál a hitelesség sohasem szempont, ahogy a felkészültség, vagy rátermettség sem az.

Kérdésekre már nem igazán tudna válaszolni a szenátor asszony, összeomolna a válaszadás közben mint kollégája, Hoppál Péter a tények előtt, amivel szembesíteni akarnák a riporterek, mert az utca embere nem mehet a közelébe, de ez így jobb neki. A banki szektor ismereténél nála az a legtöbb amiről tudhat, és ki is néz belőle, tudja azt, a bankkártyájának négy csillag a PIN kódja, de azt is takarni kell mikor beüti, nehogy valaki meglássa. Egy olyan kérdésre, miszerint mennyi volt a deviza árfolyama a fülke forradalom előtt, valószínűleg elkezdene a kezén számolni. Vagy arra a kérdésre, mennyivel csökkent a munkavállalók bére, és munkahelyek száma a versenyszférába, mióta a mutyikormánynál közgépesítik a közpénzt, egyből egy nagy nyócas jutna csak az esze helyébe, és már kész is a válasza. Arra sem tudna válaszolni, mennyit is nyert az egykulcsos adóval az az emberfia, aki félázsiai munkavállaló, és az adózott mininálbér környékén nyomorog a családjával. Pedig három milliárd forint közpénzből kitömött Századvégük egyik kutatója ezt is megmondja helyette, igaz később ezt a cég letagadja. Sok kérdésre nem tudna még válaszolni a munkabérek csökkentésével kapcsolatban, a megemelt, és áthárított adók vonatkozásában sem. Arra sem tudna válaszolni, meg tudna-e élni havi negyvenhétezerből, és ebből még hitelt is törleszteni. Arra a kérdésre meg egyenesen ki is akadna egyszámjegyű intelligenciája, a Bajai videót egy magát baloldalinak kiadott kormánypárti titkosszolga rendelte-e meg, és ennek mennyi köze van Mészáros Lőrinc gyors meggazdagodásához.

A kormány nem véletlenül erősítette meg utólag a szóvivői kapacitását. Sok ember gátlástalansága kell annak a rengeteg hazugságnak előadására, amivel igyekeznek megtéveszteni a tájékozatlan embereket. Ostobaságban, és butaságban továbbra is a kezdő változat teljesít a legjobban, élesen ellentmondva még annak a ténynek, nőként a kormánypártban nem kell előbb elég gyereket szülni, és utána nekilátni a karriernek. Azt ott ilyen kitétel helyett is meg lehet oldani. Minthogy azt is simán meg lehet szavazni nőként a kormánypadsorokban, a vak komondor miatti kiszabott monoklis büntetést is elfogadja a parlament. Az azonban világos kell legyen, addig jár a tisztelet, és a hódolat a másik nemnek, amíg az mindennel együtt partner a mindennapi életben, a munkában, és ezzel nem él vissza a maga kizárólagos szempontjában. BANDITA.

Címkék: bank hitel szóvivő hazudik Fidesz Selmeczy Gabika

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr865648194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása