Aki azért megy el a népszavazásnak nevezett Orbán Viktor féle figyelemelterelésre mert akkor pont jól érzi magát, érti a kérdést amire válaszolnia kell, az biztos teljesen beszámítható is elmeállapotilag. Nem úgy mint a jegybank elnöke, aki bizonyítottan hülye a cselekedetei alapján. Ilyen esetben nyugodtan végiggondolhatja a fülke magányában az ember mint választó a maga fontosságát, és ennek megfelelően húzza be azt a bizonyos ikszet a neki megfelelő helyre, ami a legtöbb ember esetében semmilyen következménnyel nem jár majd az élete alakulására. A Fidesznek és Orbán Viktornak viszont nagyon fontos lenne ne értsék a kérdést, ne is figyeljenek oda arra amit az jelent, inkább az lebegjen a szemük előtt a kedves honpolgároknak amit annyira igyekeznek letolni a torkukon. Nevezetesen mindenki gyűlölje előre azokat a menekülteket, akik még nincsenek is az ország területén.

Más emberek nyomorúságát nagyon szépen ki tudja használni a magát nemzetinek nevező kormány, aki ugye senkit nem hagy az út szélén. Már ha neki kedves az illető. Ha pont nem az, és megfelel ellenségnek, mert éppen arra van szükség hogy valakire rá kell tolni a felelősséget a kormányzásban elkövetett hibák miatt, akkor minden eszköz bevetésre készen áll a kezükben a szájukat elhagyó ordas hazugságok során, a félelem fokozásán keresztül, a gyűlölet szításán át, a céljuk elérésére. Bármire képesek, csak sikeresen eltereljék a figyelmet magukról, ahogy éppen ellopják az ország jövőjét, vagyonát.

Ez a nagy nemzeti lopkodás már nagyon ment a Fidesz háza táján, Orbán Viktor lassan nem is tudja követni a nevén nem levő vagyona nagyságát. Kis politikusok, nagy gazemberek, szégyenlős háttéremberek, kormánypárti képviselők, mind mind nagy sietségben hordták haza a közbeszerzéseken pofátlanul túlárazott pályázatok hasznát, árulták a letelepedési kötvényt, melynek veszteségét majd kifizeti a hülye adózó, eladták a fél belvárost, felosztották maguk között a földet, lerabolták a gazdaság jövedelmező területeit. A család is kivette a részét a harácsolásból, feleségek, gyerekek, sógorok, unokatestvérek alakították át a közpénzt, igyekeztek annak eltüntetni a jellegét. Kellet valami ami erről eltereli a figyelmet, és lehetőleg egymással is szembefordítja az ország lakosságát. Na erre pont jókor jöttek a menekültek.

Orbán Viktor elővette a saját maga által lebutított népszavazás lehetőségét, noha tudta annak szabályait utólag már nem tudja a maga javára átírni. Nem baj-gondolta- majd ellopja. A népszavazás fontos dolog lenne a demokráciában, de a kormány pont ezért nem akarta alkalmazni, főleg ha eddig nem is állt érdekében. Most ezt eléggé beszopta, de ezzel kell neki túlélni a jelen helyzetet. Ezért vet most be Orbán Viktor mindent a népszavazás mellett, fél az érvénytelenségtől. Mert az érvényességhez el kell menni a szavazóképes állampolgárok felének, ennek elérése pedig a második lopási ciklus közepén még neki is kihívást jelent. A menekültek nem az öszödi beszéd, amit még ellenzékiként felhasznált, sokan nem is találkoznak olyan emberrel aki a háború és az éhínség elől menekül. De azért Orbán Viktor megpróbál belőlük gazembert formálni, és sokan vevők is rá.

De azért nem árt a számokkal tisztában lenni. A 2014-s országgyűlési választásra elment a szavazóképes lakosság 61%-a, ami alacsony részvételnek számít. A Fidesz ebből behúzott 44%-ot, de akkor még tartott a rezsicsökkentés kábítása. A Jobbik, aki most valamiért a kormány oldalán van ennek az értelmetlen kérdésnek a megválaszolása során ehhez még akkor hozzárakott olyan 20%-ot. Na ebből kiindulva ezt most ki lehet számolni. 8 millió szavazó 61%-ának a 64 % az mennyi? Kis segítséggel, ha nem a jegybank számol ez olyan hárommillió százezer szavazat. Ha minden úgy lesz, mint 2014-ben, és mindenki elmegy aki akkor ott volt. Legyen pár százezer a magát baloldalinak gondoló közül aki szintén most elmegy, és vagy érvénytelent húz be, vagy maga is bedől a kampánynak. Necces a négymillió, nagyon necces. Na jó, drága magyar testvéreink akik a kormánytól kaptak állampolgárságot, most úgy érzik minden felelősségvállalás nélkül ismét nyugodtan beleszólhatnak az ország belügyeibe, még hozzáraknak valamennyit. Még mindig necces, és ez egy nagyon optimista számítás.

Tehát csak az eredmény ellopása, vagy meghamisítása marad, hogy érvényes legyen. Na a Fideszben ehhez megvan minden képesség, nem fog nekik lelkiismeret furdalást okozni az eredmények elcsalása. Még ha érvénytelen is lesz, akkor is ellopják az eredményt, sikernek beállítva még az országgyűlési választásokig beszélni fognak róla. Inkább erről,mint az ellopott pénzekről, az egészségügy helyzetéről, az oktatásban kialakult káoszról, a hozzá nem értő kormányzásuk következményeiről, az alacsony bérekről, a külföldre menekült családtagok munkavállalásáról. Népszavazás ide, menekültek oda, ezt a bandát már régen el kellet volna zavarni olyan magyaros módon, vasvillával, lámpavassal, börtönnel együtt, nem még vitatkozni velük, meg várni a józan eszük beismerésére. BANDITA.

Címkék: népszavazás csalás FIDESZ orbán a geci

Ez persze biztos nem tűnik fel a kormánypárt vezető politikusainak, hiszen maguk is alacsony szellemi színvonalat képviselnek hozzáértés, logikus magyarázat, tények és érvek használata terén. Lajos azonban egymaga képes megcáfolni az értelem használatának a fontosságát ha rá kerül a sor egy aktuális, kormány által fontosnak tartott szakmainak álcázott magyarázat során. Bőséges a kínálat a párt soraiban akkor ha ha valakinek mellé kell beszélni, vannak külön sorosozók, vannak külön a baloldalt vádolók, van aki annyira okosnak gondolja magát, hogy muszáj neki megmutatni mekkora seggfej is végül, mert egy értelmes mondat nem képes belőle feltörni. És van a Lajos.

Mint vezető politikusát a pártnak Lajost sem nagyon zavarja ha a mondandója éles ellentétben áll a valósággal. Valószínűleg nála is egy külön tanfolyamon keretében verték ki a mondandóból az értelmet, de neki azért sikerült a legjobbak közé emelkedni a saját elme által hozzáadott értelmetlen zagyvasággal. Neki sem jelent problémát maga a kérdés tartalma, vagy a téma szakmaisága amelyről a józan eszét használó szeretné hallani a véleményét, Lajos nem szokott ilyen apróságokra odafigyelni, neki mindenre kapásból van válasza. Mert számára csak az a fontos mindent el tudjon szépen magyarázni, még ha nem is arról kérdezték amire reagálni próbál. A Fideszben bevett szokás sosem válaszolnak egyenesen a kérdésre, csak a saját mondandójukat hajlandók az unalomig ismételgetni. Lajos ehhez tesz még hozzá egy marék lepke gondolkodása által is nagyobb értelmet produkáló baromságot, közben teljes komolysággal néz a kérdező szemébe, a sajátjában nem felfedezhető értelemmel.

Ember legyen a talpán aki röhögés nélkül kibír egy Kósa Lajos féle magyarázatot. Ha a józan ész próbálná megérteni Lajos mondandójának a lényégét, nagyon fel kellene kötnie magát az első fára ha nem akar tátott szájjal belezuhanni abba a szellemi sötétségbe ahol Lajos tartózkodik. Lajos különleges a magyarázatok során. Nem zavarja az értelem a mondandóban, de sokszor még az sem, a magyarázat során félúton elvesztve a tartalmi fonalat, a végén már egész másról beszélve igyekszik magát nem hülyének tettetve kijönni a saját mélységből. Ez azért nem mindig sikerül neki, de ekkor mindig megnevezi a baloldalt a felelősnek, amely miatt őt most az országnak el kell viselni. Ebben azért van némi igazság. Meg abban is, ha valaki vezető engedi ezt a bohócot szerepelni az ország közéletében, és még frakció vezetőt is csinál belőle, az maga is kezelésre szorul orvosi szempontból a saját szellemi színvonalát illetően. De végül Lajos ott van ahol a legtöbb kárt okozhatja az értelemnek, és hagyják is hogy csinálja a maga játékát a gondolkodás legkisebb jele nélkül. Ez végül is elvárás a párt soraiban, nekik nem kell arra agysejtet pazarolni megértsék a mindennapok lényegét, felismerjék a valóságot, az a kívánatos elvárás tőlük, ha mindig minden körülmények között seggig hajolva bólogatnak mindenre, és csak azt ismétlik mikor csak módjuk van rá.

Van sok bolond a parlamentben, még több van a kormány padsoraiban. Na és ott van még külön Semjén Zsolt, és senkiházi álságos keresztényei. Biztos nem volt nehéz őket összegyűjteni, ha a gátlástalanságot, a nagyfokú hazudozási képességet, a pofátlan mocskolódást tekinti a közember elvárásnak egy vezető közéleti személy tekintetében. Ezen tulajdonsággal rendelkező emberek egy vezető köré gyülekezve nagyon igyekeznek éppen tönkre téve az országot, a maguk igaznak vélt valóságát a választókkal elhitetni. Ez eddig sikerült is nekik, de ez a választók egy részének is megkérdőjelezi az értelmi képességét. Rendes körülmények között az ilyen politikusok már lámpavason lógnának az értelmét használó országban, a kevésbé fejlettebb demokráciában saját maguk mondanának le alkalmatlanság miatt. Tündérországban azonban elfogadott ha egy politikus naponta csinál hülyét magából a kamerák előtt, hetente lopja el a nemzeti össztermék oktatásra eső részét a maga javára. Ebben az országban az is elfogadott ha a jegybank elnöke elmebeteg, ha a miniszterelnök a leggazdagabb ember kizárólag a más nevén levő vagyon árnyékában, ahol az igazságszolgáltatás segíti a közpénz ellopását, ahol a legfőbb ügyész bűnrészes az ország vagyonának az elherdálásában,ahol stadionok épülnek kórházak helyett, ahol az oktatás színvonala visszafejlődik a múlt század elejének a szintjére. Ott egy Kósa Lajos naponta csinálhat hülyét magából, és még büszke is lehet rá. BANDITA.

Címkék: hülye lop hazudik Kósa Lajos FIDESZ

"Hát persze hogy el tudom ezt mondani minden körülmények között a magam teljes gátlástalanságában úgy, hogy közben a szemem sem rebben meg a nyilvánvaló hazugságtól. Nincs, és nem is volt vagyonom soha! Na, milyen szépre sikerült? Ugye hihető? Főleg annak aki képtelen az agyát arra használni amire való. Ők az én szeretett szavazóim, akik mindent elhisznek nekem, csak mert arról akarják magukat meggyőzni mennyire tévedhetetlenek.

Még hogy Mészáros Lőrinc gyűjti nekem a vagyont. Már a kérdés felvetése is mélyen belevág sötét lelkem azon rejtett zugába, ahol ott lapul ennek beismerése, de ezt nem fogja megtudni tőlem soha senki sem. Lőrinc egy lángelme, aki bármilyen üzletbe belenyúl mindenhol sikeres. Csak meg kell neki mondani mikor, mit pályázzon meg, előtte milyen céget alapítson ezért, aztán már csal felül kell árazni a megnyert közbeszerzését, és már utalhatja is a lóvét. Hol van itt nekem szerepem? Lőrinc mindenre kapható, csak megszólalnia nem lenne szabad, mert akkor világosan látszik a kapát is fordítva használná a nevére íratott több ezer hektár földön, ha annak hasznosításáról kérdezik. De Lőrinc okosan tud hallgatni, és ügyesen kibújik a kérdések alól,  ha válaszol is, abban nem sok értelem van, de ez végül is csak felháborodást kelt, utána alig foglalkoznak vele. Pedig nagyon sikeres üzletember, már annyira szerteágazó a nevén levő gazdasági ágazatok száma ahol feltűnik a neve, hogy alig győzőm a háttérből irányítani helyette az általam odaküldött emberek segítségével a felölelt területeket. Lőrincről tehát nyugodtan kimondhatjuk semmi köze hozzám, neki inkább a jó isten a segítsége, meg az a szép nagy hombár feje, ami annyira üresen kong.

Olyan régóta vagyok képviselő, hogy már szégyellem is magam amiért nem tudtam magam degeszre lopni ennyi idő alatt. Még egy székházat sem voltam képes eladni annyira szegény voltam, azt is a Lajos csinálta meg, aki azóta már gecinek nevez. De én ebben nem vettem részt, csak utasítást adtam rá, és az apám is csak egy kis részt kapott az eladásból befolyt összegből. Mikor először voltam miniszterelnök akkor sem raboltam le a földeket Tokaj környékén, a feleségem nevén futott minden. Felcsút akkor még nem volt az ország főközsége, ide is csak pár milliárd jutott akkor még fejlesztésre. Sajnos az első uralkodásom még nem sikerült valami fényesre, a Várba sem tudtam beköltözni, de a koronát már a magam közelébe vitettem, egyszer hátha.

Ezen hatalomban eltöltött idő alatt is látszik mennyire nem gyűjtöttem vagyont, szerényen éltem, de majdnem belepusztultam a választás elvesztésébe. Miután kikezeltek elhatároztam ezután sem gyűjtök vagyont, és az országon sem állok bosszút, amiért nem választottak meg újra, hogy továbbra is szerényen élhessek. Ellenzékben ott segítettem az ország fejlődésének a lassítását ahol csak tudtam. Mindenre volt megoldásom, amiről ma már nem beszélek, mert pont az ellenkezőjét csinálom. Pont kapóra jött a világválság, összehoztam egy népszavazást, amit azóta már utálok az ellenzéknek megengedni, és az ölembe hullt a hatalom. De továbbra sem gazdagodtam meg.

Persze hogy nem vagyok vagyonos, semmi sincs a nevemen. A környezetemben mindenki szépen tollasodik, van aki a Belvárost adja el, van akinek televízió csatornát veszek, vagy inkább teszem neki lehetővé vegye  meg azt az adófizetők pénzén. Én szerényen élek. Sikerült egy halom mocskos férget kormányzati pozíció segítenem, ők aztán mindent megtesznek azért, ütemes hazudozással tagadják az egyre pofátlanabb meggazdagodásukat. Ők védenek engem a letelepedési kötvény, a nemzeti bank, az állami földek eladása, a felülárazott közbeszerzések során aki vagyontalan vagyok. Én meg közben csak a családomnak élek, akik közül már van aki a saját lábán áll a közvilágítás segítségével. Én meg közben úgy teszek mint aki kormányoz, és nem gyűjt vagyont. Na jó, építek pár stadiont, felújítom a Várat, mert nagyon szeretnék oda beköltözni, és onnan közvetlen magasvasúttal utazni Felcsútra, a szerény kis házamba, a saját kisvasutam mellé. De ez nem vagyon.

Valahogy nekem is meg kell élnem ebben a mai nehéz világban a vagyon gyűjtése nélkül is. Ezért is adok oda mindent amit elveszek az oktatástól, az egészségügytől a drága beruházásokért, mert azon keresnek szépen a hozzám hasonló vagyont nem gyűjtő aljas férgek. Na ők az én támaszaim. Van olyan is aki nem is létezik, mindig is mondom a Habonynak annyira jó, hogy téged nem ismerlek. Árpi nem segített nekem kitalálni a rezsicsökkentés hazugságát sem, és nem épít média birodalmat sem a letelepedési kötvények hasznából. Végül is ez neki lenne haszon, de ő nem létezik, a  veszteséget meg majd kifizeti az ország lakossága. De ő sem gyűjt vagyont, neki sem kell a kiskorú gyermeke nevére villát venni, ahogy az egy miniszterelnökségi miniszter sem teszi meg.

Na meg különben is az én nem meggazdagodásom helyett figyeljen mindenki a nagy kék plakátokra, ahol az új, nem létező ellenség ellen harcolok. Most mindenki azzal foglalkozzon jönnek a menekültek, ne érdekelje közben mennyi a fizetése, mennyien hagyták el az országot annak élhetetlensége miatt. Most ne figyeljen arra senki az ügyészség alig győzi elhazudni a nem vagyonosodás miatti vádakat, a nemzeti bank vett egy újabb tízmilliárdos ingatlant, az oktatásban semmi változás nem történt, az van amit én akarok. Senki se legyen beteg az elkövetkező időkben, mert már annyira rossz az egészségügy helyzete a dolgozói elvándorlás, az alacsony bér miatt, lehet nem éli túl a betegséget. Ne nézze senki a jövedéki adók megemelését, mindenki arra gondoljon az ország milyen jól teljesít. És nekem meg közben nincs vagyonom. Nem sajnálom aki ezt mind elhiszi."

BANDITA.

Címkék: vagyon Fidesz Orbán Viktor Felcsút Mészáros Lőrinc

Egy díjról lehet tudni kitől van, miért kapja az illető, kinek van joga azt átadni, mit is kell érte tenni. A lovagkereszt is ment oda minden olyan személyhez akinek odaítélték, amikor még érték volt a tudás, és ezért elismerés járt. Viselték is akik kapták, hordták érdem szerint, vagy berakták a fiók aljára és haladtak tovább az útjukon. Aki adta mindig igyekezett vele méltatni egy elvégzett munkát, próbált a politikától függetlenül adományozni, kitüntetni. De jött a nemzeti együttműködés rendszere, és belerondított a folyamatba.

Az Orbán Viktor vezette hatalom már az első perctől kinyilvánította csak az a jó közélet amit ő csinál, csak az a rendes ember aki őket szolgálja, csak az az elfogadott kultúra ami számukra megfelel. A többi áruló, mocsok, semmire való szemét, és ennek megfelelően is bánik vele. Nem is vesz tudomást másról csak arról a személyről, szervezetről amely őt szolgálja, annak ad támogatást, azt emeli fel az anyagi magasságokba ahol létezhetnek. Nem számít már nem terem így érték, nincs gondolat, a hozzájuk való elvhűség, és a pártszimpátia a lényeges. A kultúra soha nem látott mélységekben keresi a mag útját, akiknek a felemelése lenne a feladatuk egy mára már teljesen nyilvánvaló elmebeteg hatalmi tébolyának vannak kiszolgáltatva. Ha neki tetsző dolgot művelnek akkor életben maradnak, mert Viktor engedi, ha Viktor nem veszi be a gyógyszerét, meg is dögölhetnek, mert alkotni már nem tudnak többé, hiszen Viktor nem engedi.

Az állami kitüntetések mára már egy párthoz köthető személyek elismerése lett bármely területről. Csak az kaphat belőle aki megfelelően szolgálja a hatalom kiváltságosait, és Orbán Viktor is áldását adja hozzá. Az a jellemző is megfigyelhető a mai állami kitüntetések  során, a Fidesz azt előszeretettel osztogatja a saját hívek között még azon személyek számára is, akik erre teljes mértékben érdemtelenek. Mert megtehetik.

És itt jön most a képbe Bayer Zsóti, a magát még mindig újságírónak gondoló véglény. Na nem ő az egyetlen aki Orbán Viktor személyes szimpátiája miatt kapott magas állami állami kitüntetést, de most végre neki is hozott valamit a miniszterelnöki barátság. Büszke is rá nagyon, ahogy a pártagkönyve ötös számára is. Azzal nem lenne semmi baj ha valaki pártszimpatizáns, és ennek ellenére tenne valami hasznosat a köz érdekében, ezért még érdemes is lehetne a díjra. Zsóti azonban pont a köz ellen dolgozik a saját beszűkült, zavaros nézeteivel, amelynek a lényege, milyen mélyen tud csontig benyalni Orbán Viktor hátsó gondolataiba, papír használata nélkül. Zsóti sajátosan fogja fel a történelmet, szerinte nincs más ember rajta kívül aki ezt jól el is tudja magyarázni. Azzal a pici kis hibával nem törődve igyekszik mindenkit meggyőzni a maga igazának helyességéről, hogy közben bármilyen tárgyi, vagy észbeli érvet is figyelembe venne. Azért jól el van ő a kis szűk világában ezekkel az elméleteivel, nem is hajlandó kiemelni a fejét a valóság talajának magasságába, jó neki az a szellemi sötétség ahol nyugodtan onthatja a szennyet a másként gondolkodókra.  Még arra is képes elmebeli alultápláltságában,egyértelmű történelmi bűnöket igyekezzen mézes szavak félremagyarázásával helyes dolognak beállítva tisztára sikálva dicsőíteni az elkövetőt. Néha kilátszik valós lénye, mikor a kereszt nyilas, vagy horog formája kilátszik az általa termelt szellemi terméknek nevezett írásokból, de Zsóti ezt nagyon igyekszik leplezni, na meg manapság a Fidesz uralta közéletben ez sajnos egyre jobban elterjed, mint a kultúra része.

Zsóti tehát célba ért, állami kitüntetést kapott. Nála csak az számít hogy megvan, azonban mindenki tudja kitől kapta és miért. Zsóti ezt nem is érti, de nem csak ezért lehet őt utálni, meg azért a bájvigyorért mikor átvette a keresztet. Más fajtát nyugodtan viselhetne a keresztből, de a lovag egyáltalán nem jár neki. Próbálná az ember neki elmagyarázni miért is kellene mélységesen szégyellnie magát azon illusztris társaság tagjai között akik már rendelkeznek ezen kitüntetéssel, de Zsóti elméje ezt nem lenne képes befogadni, a nagy megerőltetést nem bírja sekélyes elméje ahogy az a bunkóknál szokás. Valójában nem lehet tudni ki is ő, de jobb lenne a világ ha nem csinálná amit eddig művelt a kultúra nevében.

BANDITA.

 

Címkék: díj lovagkereszt FIDESZ Bayer Zsolt

Sőt! Orbán Viktor személyes példamutatással jár a lopásban az élen, és azóta kibővítette a tevékenységét a család saját lábon állásával. Hogy hogyan csinálja? Törvényesen, mert ő egy olyan szemérmes tolvaj, és a más nevén, mert ő egy olyan gyáva tolvaj, a legrosszabb fajtából. Hát persze hogy engedi másnak is a közpénz saját zsebre történő megcsapolását, egyedül úgy sem bírja ellopni az egészet, bárhogy is szeretné megtenni, hát másnak is legyen jó élete belőle. Főleg ha az illető még vele azonos alacsony erkölcsi szinten levő országgyűlési képviselő, miniszter, vagy jó barát, aki támogatja a politikáját és visszaoszt neki az így megszerzett adóforintokból, amiből közben villák, luxusutak, szállodák, televízió csatornák, újságok lesznek. Vagy egyszerűen eltűnnek külföldi bankszámlán.

Persze könnyen megtehetnek a hatalom birtoklói mindent, ezer szállal magukhoz kötötték az igazságszolgáltatásnak nevezett intézmények első embereit, akik aztán két kézzel takarják el a következményeket. A legtöbb esetben még eljárást sem indítanak a tolvaj ellen, ha az politikai szereplő, bezzeg az éhségtől és a hidegtől szenvedőnek a kezéből simán kirúgják a túlélés lehetőségét. Ha felbukkan a közpénz nem megfelelő felhasználása során egy ismert név a kormány környezetéből, ezen szervek még a hülyéket is megszégyenítő átlátszó érvekkel tagadják meg a nyomozást az ilyen ügyekben. Mert Viktor engedi. Sőt, így is akarta az elejétől.

Itt van ez a kis magát Voldemortnak nevező Roland a Mengyi családból. Most bukott meg egy sajátos pályázati rendszeren, de az istennek nincs annyi vér a pucájában feltegye a kezét, és beismerje amit elkövetett. Végül is nem kell neki most csak herélt kanként mélyen kussban lenni a disznóól sarkában, akkor biztos lehet benne, egy egész gépezet fog mozgásba lendülni, amely majd nagyon fog igyekezni az ő sötét lelkét tisztára mosdatni a szarból amit magára kent, amikor belenyúlt a közös pénzbe. Mert Viktor engedi. Sőt, még az ügyészséggel s kivizsgáltatja. Na ilyen esetben áll meg a józan ész.

De jusson eszébe a választónak a roma felzárkóztatási program. Farkas Flóri már a térképen sem található a botrány kirobbanása óta, a pár milliárddal együtt szépen bujkál valahol. Mert ugye mint miniszteri biztos amiért azért fizetés jár neki, de a nagy lóvéval amit korábban lenyúlt már büdös neki elszámolni. Hát akkor marad a gyáva módon való eltűnés, hátha megkopik majd az emlékezet a nagy irodaház vásárlásról, a bérelt autókról, a bútorokról, egyéb haszontalan pénzkidobásról. Ja, és arról már nem is beszélünk ennek a kárát a legszegényebb réteg látja, és a büntetést is az adófizetők állják majd, mivel a program során amit el sem kezdtek annyit loptak, amiért már inkább nem is volt pofájuk támogatást kérni a gaz uniótól a miniszteri felügyeletnek. Mert Viktor engedi. Sőt, még a fizetését is utaltatja a sima pofájúnak

Korunk legújabb  feltalálójáról már ne is beszéljünk. Rogán Tóni előbb eladta a fél belvárost, majd kibővítette a házát a letelepedési kötvényből. Most meg kiderül róla zseni is, aki feltalálta a zsíros kenyéren a hagymát. Ja nem azt, de valami hasonlót, és szépen keres is vele. Csak persze a maga szerény módján, titokban, minden vizsgálat által hófehérre kimosdatva, ragyogó tiszta lélekkel. Az átlagember meg hülye, vagy nagyon annak nézik. A kis pöcs azonban nagyon tud valamit ezzel a több lábon álló közpénz eltulajdonítása nyújtotta jólét letagadásával, mert maga Viktor csinált belőle minisztert, érdemei elismeréseként. Mert Viktor nem csak engedi, de még fizet is érte ha valaki jól csinálja.

Na és ott van a drága jegybank. Ami ugye független, és annyit oszt szét a maga javára a közpénz átalakításával, amennyit csak bír. Mert ők védik a forintot, nem is akarnak adni másnak belőle, csak maguknak. Van már ott kastély, irodaház, festmény, alapítvány, könyvkiadás, magánhadsereg, kutya tökén pattanás vizsgálat, és kevés embernek sok fizetés a betöltött pozíciók alapján. Már lassan a nagy beszerzések miatt alig jut idő a feladat elvégzésére, de kit érdekel a brókerek által átvert emberek pénze, annak eltűnése. Egy egész ország valuta tartalékát kell eltüntetni nekik, és gyorsan, mielőtt egy elmeorvos megvizsgálja az elnök szellemi alultápláltságát. Igen, a jegybank egy független szervezet, önállóan végzi a dolgát, de neki is be kell tartani a törvényeket, amelyek rá vonatkoznak. De nem teszi meg, és még kérkedik is vele, amíg egyszer valaki bele nem ver abba a nagy arcába. A függetlenség meg nem vonatkozik az elnök elme betegségére, amellyel tisztában volt Viktor, mikor őt oda kinevezte. Mert Viktor ezt is engedi.

De ezek csak a közelmúlt eseményei, számtalan Fidesz közeli közpénz pocsékolás történt a hat éve tartó rablóhadjáratuk alatt. Viktor engedi, az ország egy része még tapsol is ehhez. Sőt! Még azt is hozzáteszi ezen része a nemzetnek, még jól is csinálják a fiúk. Persze nem zavar közülük senkit ez a pénz kellene az oktatásba, a munkabérekbe, kellene az egészségügybe, a mindennapi élet megkönnyítésére. Az sem zavarja a támogatókat, ez a pénz a jövő, és mindenkinek fájni fog annak a hiánya amit ezek hazavisznek belőle. Végül is kit érdekel a másik élete, ha a magáé is elég szarul döcög, legalább mindenkinek egyformán rossz a sorsa. Viktor meg engedi, és köszöni, jól van. Ha a szemek csukva akarnak maradni, ha észnek álldogálni kell, akkor sem mehet ez így tovább.

BANDITA.

Címkék: törvény lop csal Fidesz Orbán

Na és közben mindenkit igyekszik hülyének nézni a nem kedves kormánypárt. Jó, persze van olyan számottevő kisebbség az országban akik szerint nagyon helyes ha ti lopjátok el a közpénzt, csak mert azt olyan ügyesen megmagyarázzátok el nekik. A józan eszét használó azonban komolyan elgondolkozik mikor olyan magyarázatot hall a közpénz herdálásáról, hogy az átalakul, és elveszti közpénz jellegét, vagy a párt zéró toleranciát hirdet a korrupcióval szemben, és bár esze ágában sincs azt betartani, de ezzel az egyszerű kijelentéssel próbálja meggyőzni a közvéleményt.

Nincs olyan terület az adózott forintok, a támogatások elosztása során ahol a Fidesz valamelyik mohó kezű embere nem venné le magának a neki nem járó részt az ország fejlődése elől. Ebben a folyamatban élen jár Orbán Viktor az egyáltalán nem, vagy alig leplezett személyes meggazdagodásával, és ennek nemzeti turulmadaras mezbe öltöztetett megtévesztési süket dumájával. Rakjon zsebre ezer hektárokat, vegyen gondozásba komplett gazdasági ágazatokat a kormányzati törvénykezéssel elősegített haveri közösség, vegye el az emberek magánnyugdíját, emelje meg utólag a közbeszerzéseken nyertes cégek garantált hasznát, árulja a támogatást vissza osztott százalékért, és még megannyi trükk amivel érdemtelenül tömi a zsebét a hat éve hatalomban levő gátlástalan férgek gyülekezete, minden helyzetben képes valamilyen pofátlan hazugsággal igazolni magát.

Még azt is képes magából kipréselni olyan esetben a kormányzati kommunikáció, hogy fel is háborodjon ha lopáson kapják. Számukra a nyilvánvaló lebukás nem azt jelenti erkölcsi felelősséget vállaljanak a tetteikért, attól nagyon messze áll neveltetésük. Inkább vagy mélyen kussolnak az egészről, vagy magukból kikelve igyekeznek bizonygatni ártatlanságukat, csak mert ha már lebuktak a lopás közben, azért a baloldal a hibás, meg a mókusok. Egy egész gépezet segíti előadni neki vélt ártatlanságukat, nekik meg van annyi bőr a pofájukon ezt szemrebbenés nélkül elő is adják, ha már rákérdeznek náluk erre a témára. Még az is előfordul kajánul vigyorognak közben.

Mert ugye ők bármit megtehetnek büntetlenül gondolják magukban, az ország eddig sem borult lángba, ők meg nem ülnek talpig vasban az árok szélén. Ez a választók hibája, akikből sokak szerint minden politikus lop, korrupció mindig is volt, ezen nem lehet változtatni. Na meg úgy vannak vele, ha ezek már végre eléggé megszedik magukat,  akkor talán jut majd a kórházban fekvő betegre, a gyereket oktató rendszerre, a munkabér rendezésére, a nyugdíj megélhetési feltételeinek javítására. És inkább ezek lopjanak ipari méretben mondja az egyszerű ember, mint a baloldal, vagy a Gyurcsány, meg a többi nokiás dobozos, amelybe aprítva sem fért el a hosszú évek alatt az az összeg, amennyit a kormánypárt egy perc alatt elegánsan eltüntet a saját zsebében. De az ilyen ember számára egyáltalán nem nyilvánvaló ez a kormány nem fog megelégedni annyival amit eddig ellopott, neki minden kell. Ennek felismerése ezen emberek számára már késő lesz, de legalább szerintük mindenki jól beledöglik.

A kormány pedig mindent megtesz igyekezzen megindokolni a közpénz ellopását. Számtalan formáját alkalmazza, ehhez igazítja  magyarázatot. Ha jegybank lop, ahhoz semmi köze, az egy független intézmény, és Matolcsy nem elmebeteg. Ha Rogán Tóni ellopja a fél belvárost, akkor az nem bűncselekmény, mert bűnöző vitte neki a lóvét, és az nem szavahihető. Ha Habony Árpi jó drágán adja a letelepedési kötvényt, és annak veszteségét az adófizetők állják, az sem bűncselekmény, mert Árpi nem létezik, Tóni is kap belőle, meg törvényes is. Érteni nem érti senki, de el kel fogadni magyarázatként. Azért nyer a gázszerelő minden közbeszerzésen, mert ő olyan okos, és sokat dolgozik, Orbán Viktornak ennek semmi köze, ő csak megmondja mi kell neki éppen az ország vagyonából. András Vajna Gyuri vagy ki a pöcs még adót sem kel fizessen mint egy sarki kisbolt a casinóiban, nem azért kapta meg a szerencsejáték ipart. Meg igazából nincs is abból annyi jövedelme meg tudjon venni egy nyomorult kereskedelmi csatornát, neki még ahhoz is állami hitel kell, az adófizetők pénzéből. Majd ha vissza kell azt fizetni neki ezt a lóvét, még csődbe is mehet a szerencsétlen, addig is a román adótörvények szerint fizet kevesebb adót, baszódjanak meg a nemzeti adózók.

De ez csak néhány személyi kiemelés a kormány kedvenceitől, akiket mocskos módon védenek a hazugságokkal amit kitalálnak hozzá. A legnagyobb lopás a jövő eltékozlása, mikor az oktatásból kivont pénzeken stadionokat építenek. Mikor a beteg embertől megvonják az ellátást az egészségügy átalakításával, és az így keletkezett pénzből például Orbán Viktor a Várba költözik. Az állami földeket szétosztják maguk között, kizárólag a támogatás felvétele miatt. A közbeszerzéseket kizárólag egymás között osztják szét, és munka nélkül viszik haza belőle a hasznot. A pályázatokon csak a kormánynak kedves emberek indulhatnak a nekik kiírt, és hozzájuk alakított pályázatok segítségével. Ha ezekért pedig büntetés jár, akkor azt az adófizetőkkel fizettetik ki, és ráfogják a nyuszira.

Mégis működik a rendszer, mert sokan segítik az fenntartani. A legfőbb ügyésznek nevezett szarházi mindig minden körülmények között megvédi a közpénz tolvajait, ezért is lett oda kinevezve, meg egy ő is egy a sok gazember közül közül akik jól élősködnek az ország testén. A törvénykezés jogot formál a lopáshoz, ezt a kormánypárti képviselők nagyon jól tudják, és aljasul ki is használják. A választó meg csak áll, és figyeli a menekülteket, mert most oda van terelve a figyelme, és sok közülük csak addig lát el. Na meg az eszét is használni  kellene. A Fidesz ismerve az ország lakosságának a korlátait, néhány szép hazugsággal igazolja magát, csal hozzá választást, és mindenki szépen éhen pusztul közben, még az is aki hisz nekik. De Orbán Viktor és bandája jól él, és nekik ez a lényeg. Más nem számít. BANDITA. 

Címkék: lop hazudik Fidesz Orbán Viktor

"Annyira örülök a létezéseteknek, tündérországomban még népszavazást is rendezek a kedvetekért. Ha nem lennétek komoly bajba kerülne az általam képviselt hatalom ebben az országban. Túl sokan foglalkoznának a mindennapi élet nehézségeivel, az alacsony bérekkel, az általam kigondolt oktatási rendszer alkalmatlanságával, az egyre nyilvánvalóbb meggazdagodásommal. Még arra is képes lenne az ország jobban figyeljen az egészségügy helyzetére, ahol már lassan összeomlik a rendszer, annyi pénzt vontam ki belőle. De most már végre itt vagytok, az idő megérett a veletek való riogatásra, az ellenetek való gyűlöletet most kedvemre szíthatom.

Hagyjuk most az értelmi részét az ellenetek folytatott harcomnak. Mert nagyon imádok ám háborúzni, sokszor még ellenség kell nekem hozzá, azt is ki tudom találni hülye híveimnek. Harcoltam már a rezsi ellen, küzdöttem az államadóssággal, megvédtem a magánnyugdíjat, csatáztam a földekért, kivontam a kardom a trafikokért, és mindenhol nyertem. Már majdnem kifogytam a lehetőségekből mikor végre megjöttetek ti, akik nem is tudjátok milyen nagy lehetőségekkel táboroztok számomra az általam emelt szögesdrót előtt. Tudom most meleg van, éhesek meg szomjasok is vagytok, mindenféle törvénnyel még meg is nehezítettem a helyzeteteket, de nekem ez így jó. Azt is megérthetném a határ előtti körülményeitekkel kapcsolatban azok elég szarok, vagy az idáig vezető úton felmerülő nehézségeitek embert próbálóak főleg a sok gyerek miatt, meg hogy ahonnan jöttök ott meg is halhattok a háború miatt, vagy akár éhen is dögölhettek, de ez engem nem érdekel.

Azért elmondom nektek hol számítok a segítségetekre. Van egy közmédiám, ami az adófizetőknek alig nyolcvan milliárdba kerül évente, és még szar műsorokat is csinál. De rajta keresztül tudom magam fényezni, igaz, nem nagyon van miért, de imádom az emberek félrevezetését. Rezzenéstelen arccal hazudok bele a képükbe, és erre büszke vagyok. Ehhez vettem még szintén adófizetői pénzből egy kereskedelmi csatornát, néhány újságot, meg pár internetes oldalt. Nem nagyon tetszik az a sok mocsok az adófizetőknek amit ezeken keresztül rájuk öntök az ő pénzükért, de nem nagyon tehetnek ellene semmit ha herdálom a pénzüket. Magam is abból élek meg, a családom is ezért áll a saját lábán, és a haverok is jól járnak a közösből. Nem kell tartanom a következményektől sem, az ügyész a haverom. Na ez nem is tartozik rátok, csak elmondom vele mekkora geci vagyok. Szóval, ezeken a média helyeken foglak benneteket mindenféle mocsoknak, bűnözőnek, terroristának nevezni, akik el akarjátok az országot foglalni. Már kész is van ehhez minden, az embereim felkészítettem a rólatok való beszédre, akik mindenhol szidni fognak benneteket. Nem csinálhatok mindent egyedül, nekem is kell néha pár felesleges stadiont építenem, meg utazni is szeretnék a kisvasutamon, amit elloptam magamnak.

Meg kell értenetek nem akarlak benneteket itt látni, főleg azért nem, mert nem vagytok fizetőképesek, és segíteni sem akarok nektek mert szegények vagytok. Az itthoni szegényeimet is agyonadóztatom, már csökkentettem a munkabérüket, megtanítottam őket havi ötvenpárezerből megélni. Ha lenne pénzetek vehetnétek akkor a letelepedési kötvényeimből, annak veszteségét a költségvetésből pótolom, a haszon meg nálam landol. Végül is mindent így csinálok. Ha meg tudnátok ezt venni akkor tőlem akárkik is lehettek, nem érdekelne, csak a lóvét hozzátok, és nekem ez a fontos. De mivel szegények vagytok, csak az marad nektek amit én akarok, és azt tehetek veletek amit akarok. Én már csak ilyen embernek nevezett politikus vagyok.

Jó lesz már ha elterelitek  a sok eszét nem használónak a figyelmét az általam elkövetett hibákról, amelyeknek ők isszák meg a levét, és már kezdik ezt észrevenni. Már csökkent is ezért a népszerűségem. Amíg azonban veletek foglalkoznak, én addig nyugodtan gyarapítom a vagyonom, rombolom az oktatást, züllesztem az egészségügyet. Szórhatom a pénzt ész nélkül mindenféle építkezésre ami jó drága, de szépen keresek vele. Beköltözhetek a Várba is, a koronát már felpróbáltam. Kivághatok egy csomó fát, a helyét majd szépen lebetonozom, és még szobrot is állítok magamnak. Ha a terveim szerint alakul minden, akkor hasznosak lehettek nekem, még ha nem is tudtok róla. Növekedhet a népszerűségem, rátok figyelnek, meg arra amit hazudok rólatok, így nekem hasznot hoztok minden téren. Ha közben valami bajotok történik rám ne számítsatok. A legjobb az lenne, ha valami rosszat csinálnátok a körülményeitek miatt amit okozok nektek, akkor abból én nagy hasznot húzhatnék. Nem köszönném meg ezt külön nektek, de ha megnyerem a választást ígérem azonnal elfelejtkezek rólatok, majd más megoldja a gondjaitokat amit én okoztam. Eddig is így volt, ez nem fog változni."

BANDITA.

Főleg Orbán Viktor házát hagyd békén, még azt is amelyik nem a nevén szerepel a köztudatban. Ez lehet hogy kastély, kacsalábon forgó nyaraló, a stadionja mellett álló kis hétvégi ház, vagy saját lábon álló családi tulajdon. Figyeld a tiltó táblákat, melyt az Alkotmánybíróság helyezett eléd a jog sajátos értelmezésével. Értsd meg, odabent gyerekek vannak, akiknek a nyugalma, és boldogulása azon múlik, a kedves papa, vagy mama éppen milyen ordas hazugságot talál ki a vagyona növelésére, és azt milyen módszerrel igyekszik eltitkolni előled. Nincs nehéz dolgod ha be akarod tartani a törvényt ami megtiltja számodra a véleményed kinyilvánítását a másik család nyugalma érdekében, csak kövesd a közpénz útját, figyeld a közbeszerzések nyerteseinek névsorát, nézd meg, merre megy a sok támogatás amit munka nélkül osztanak ki egymás között a haveri társaságban. Ne törődj vele az anyagi javakat amelyből olyan jól megélnek az ilyen ingatlanokban éppen tőled veszik el, hogy ezért a maguk érdekében emelik az adókat amit te fizetsz ki, a te jövedelmed tartják alacsony szinten, hogy csak a napi megélhetéssel kelljen foglalkoznod, ez a törvény, azt be kell tartanod.

Ne menj Rogán Antal háza közelébe se tüntetni, mert az folyamatosan tágul, így ott baleset érhet ha nem vigyázol magadra. Hirtelen megjelenik ott egy szoba, vagy garázs, terasz, megtaszít, miközben te gyanútlanul figyeled ez hogy történik, és máris kész a baj. De az sem segít ha a Belvárosból figyeled a Rogán Tóni ház növekedését, mert ott pont akkor tűnik el egy önkormányzati ingatlan amikor a hegyen álló ház növekszik, így beleeshetsz a polgármestersége alatt szerzett javak jegyző által való törvényes ellopásába. Na és a közbiztonság sem jó Rogán Antal közelében, mindenféle alvilági alakok járkálnak hozzá szatyorszám hordva neki a támogatást a háza növeléséhez. És azt is vedd figyelembe ha tüntetsz Rogán " parasztgyerekvagyokénnemurizálok" Tóni már miniszter ellen, neki a szomszédja nyer régóta minden plakátkampányt, ahol üzengetni lehet mindenkinek aki el tudja olvasni most éppen ki az ellenség, aki nem támadja ugyan az országot, de ő sokat keres vele legalább. Az Alkotmány Bíróság döntése szerint a szomszédok nyugalma is fontos dolog, fontosabb, mint a neked ezzel kapcsolatos véleményed, miközben ezek éppen kilopják a szemed.

De a jegybank közelében se menj tüntetni. Meg a te pénzeden vásárolt jegybanki ingatlanok elé se vonulj anyázva, miközben ott a közpénz átalakítását végzik magán vagyonná. Lehet nem is látszanál a magányos tiltakozásoddal a sok Matolcsy unoka testvér mögött, akik hosszú sorban állnak ott a talicskájukkal amivel hazahordják az államdósság csökkentésére hivatott jegybanki tartalék devizanyereségét. De amíg a sorodra vársz, hogy hangot adj a pofátlan lopkodás miatti felháborodásodnak, megtanulhatod egy elmebeteg jegybank elnök nem megszorításra épülő adóemelési trükkjeit a sok általa megalapított oktatási intézmény egyikében, majd ha kész lesz belőle valamelyik. Addig is olvasgathatod a jegybank elnök könyveit, amiből ugyan egy szót nem értesz , de vele sok milliót elloptak már a megírásával, és kiadásával tőled, de legalább nem lett siker egy könyvvásáron sem. Azért ha szellemileg le akarsz épülni a Fidesz kormány szintjére, a könyv arra is kiválóan alkalmas.

Ha Orbán Viktor és a kormánya nem akarja hogy tiltakozz ellene, mindig megtalálja a módját annak ne is tehesd azt meg. Törvénybe csomagolja a közpénz szétosztását a maga javára, hogy azt ne lehessen utána lopásnak nevezni. Így szabadon hozzáférhet már akár a családtag is az adózók által összerakott közpénzhez, nem kell külön megmagyarázni miért mindig ugyanaz a banda nyeri el az állami pénzek túlárazott közbeszerzéseit. Előfordul azonban hogy a Fidesz, vagy a kormány a saját maga által hozott törvényeket képtelen betartani, de az állampolgárra vonatkozóan azt minden körülmények között kötelezően előírja. De ha már odáig ért a gátlástalan élősködésük az ország javainak a szabad felhasználásában, hogy az ellen már a józan eszét használó állampolgár szeretné a nem tetszését kifejezni, akkor ezt a kormány minden esetben szeretné elhallgattatni, vagy minél nehezebben megvalósíthatóvá tenni. Nem szeretné ha kiderülne mennyi embernek nyílt már ki a szeme akik felismerték a politikai céljukat, aminek  a hatalom segítségével való meggazdagodásuk a lényege, az ország kárára. Ennek is igyekeznek törvényes látszatot adva gátat szabni a saját érdekükben. Mivel a hatalmi ágak mindegyike a kezükben van, nem kell tartaniuk a felelősségtől, vagy az eljárástól az igazságszolgáltatás részéről. De csendben is szeretnék végezni az áldatlan tevékenységüket. Ehhez pedig az kell, ne ott, és akkor, és úgy mond el a véleményed ahogy azt te szeretnéd, hanem ahogy a hatalom azt engedi neked. Veled bármit megtehet a kormány, de ellene nem szólhatsz semmit, csak ami szerinte megfelelő. Röviden legyél kussban, fogd be a szád, hagyd őket ellopni tőled a jövődet, szülj nekik unokát, legyél közmunkás, fizesd az adót, maradj engedelmesen néma, ők hagy folytassák mit elkezdtek. Mert a törvényeket be kell tartani, ezt számon fogják tőled kérni, ha betartani ők maguk nem is tudják, hiába hozták azt meg a maguk érdekében ellened. BANDITA. 

Címkék: lopás törvény gyülekezés Fidesz Orbán Viktor

A Városliget most az ország.

 2016.07.06. 18:47

Ott van az oktatás, ott van az egészségügy, ott van a földosztás, ott van a kiemelt beruházások elleni düh, Orbán Viktor Várba költözése. Ott zakatol a kisvasút értelmetlensége, a stadionok szép gyepe.Ott van nyugdíjemelés, ott vannak azok akiket nem csak ezzel vertek át. Ott van a jegybank elmebeteg pénzszórása, ott van a belváros ellopott ingatlan vagyona.Oda van láncolva a jövő védelme az árnyékhoz amit a fák adnak, oda van dobva felé egy halom ígéret, ami nincs betartva.

Ott van a hatalom minden erejével, ott van aki nem fél ha rátámadnak ezzel. Oda ment a jogalkotás mögé bújt arrogancia, a csak azért is megcsinálom szemlélet a csendes többség akarata ellenére. Oda ment vele szembe az a lakos aki arra jár haza, és csak szereti a környezetét, oda ment akinek nincs ott semmi dolga, mégis tudja ott kell lennie. Oda ment akinek nem kérdeztek meg soha a véleményét, oda megy most az is akinek fontos a saját véleménye. Most kevesen vannak, és nem is tűnnek erősnek. Mégis félnek tőlük.

A Liget kicsiben mutatja meg mi történik az országban, ha a kormány eldönt valamit. Vagyis Orbán Viktor eldönti mit szeretne látni ott ahol mások nem szeretnének változást. Sorfal mögé bújik a mindent eldönteni kívánó akarat, ehhez felhasználja a maga alkotta törvény minden erejét a maga érdeke szerint. Ha fát akar kivágni, ki is fogja, csak meg kell nézni a sivár betonná varázsolt Kossuth teret. A fa nem tud ellenállni, neki más a dolga, nem tiltakozhat, nem mondhat ellent. A kormány valahogy gyűlöli a fákat, mindig az útjába áll, akadályozza az elképzelése véghezvitelét. Fűrészt neki, nem számít a jövő amit kivág ezzel, nem számít az lomb ahol madarak fészkelnek, nem számít az árnyék amit ad, a levegő amit tisztít, a szépség ami vele járó természet adta tulajdonság. Legyen helyette múzeum, legyen alatta parkoló, legyen hozzá jó sok támogatás amiből meg lehet venni még egy gucci táskát. Csak ez számít, a Liget, vagy a józan ész pedig csak bólogasson. Ehhez van szokva  a hatalom, számára csak ez az egyetlen elfogadható válasz.

Ne mondj neki ellent mert az már politika, azt pedig Orbán Viktor játékszere, az csak az ő érdekét szolgálhatja. Ne tiltakozz mert akkor hazaáruló vagy, és még az is kiderül rólad Soros fizet téged a fák védelmében, és a saját véleményedért. De lehet belőled drogos buzi is, akinek nincs más dolga mint a balhét keresni, pedig te csak nyugalomba akarsz élni, és szereted a környezeted. A kormány és Orbán Viktor már mindent eldöntött helyetted, mindenkivel beszélt aminek egyezik a véleménye az övével, és mindent rendben talált. Indulnak a dózerek, zúgnak a láncfűrészek, sorfal áll fel azok előtt akiknek ez nem tetszik.

Nyugodj meg, minden rendben van, a kormány tudja mi kell neked, és nem szereti ha erről más a véleményed. Csak az a számára elfogadható akarat ami az övével egyezik. Neked nincs más dolgod, mint hazamenni a munka után ha van neked olyan, megnézni a köztévé műsorát, utálni a menekülteket, az adót befizetni, és tapsolni milyen sikeres országban élsz. Ha ezt nem teszed meg rád lesz zúdítva minden ordas hazugság ami csak a Habony műveken kifér, és megnézheted magad a rabszállító sötétített üvegén miközben átnyomnak annak ajtaján.

A hatalom nem tűr ellentmondás, legyen az az élet bármely területe. Ha azt mondod neki rossz az oktatás, mert csak butább lesz tőle a gyereked, aki így kevesebb eséllyel indul neki az életnek, a hatalom nem vesz figyelembe, és azt mondja rád nem szereted a gyereked, mert jót akarsz neki. Ha azt mondod nem elég jó szerinted az egészségügy, kevés az orvos, lepusztultak a kórházak, azt mondja neked rendben lesz minden, csak fogd be a pofád. Kapsz majd szuper kórházat, az orvosok és ápolók fizetésemelést, aztán ott hagy az üres ígérettel ahogy szokott, és még meg is kell köszönnöd.

A Ligetben nem történik semmi különös, csak a hatalom akar változást ott. Arra szükség van, ahogy az országban sok változásra van szükség, elsősorban a fejekben, de a jelenlegi hatalom ennek is a maga megszokott módján áll neki. Röviden eldönti mit akar, beárazza azt, kiveszi előre a hasznot, aztán küldni a földgyalut, ami minden szakmai érvet mellőzve létrehozza az akaratát. Közben megmagyarázza mit és miért csinál az érdekedben, még az sem áll távol tőle rád hivatkozva tegye tönkre a jövődet ha mást szeretnél látni annak a helyén amit oda képzeltek.

Erre mondja azt a hatalom ő fejleszt, pedig csak rombol. Rombolja az államadósságot, rombolja  a gazdaságot, rombolja a mindennapi életet a szegénység növelésével. Szerinte ez a helyes, meg a közpénz átalakítása a saját lábon álláshoz. Ami  a Ligetben történik az sem fejlesztés, az az akarat diadala, mert Orbán Viktor olyan világot épít ahol a hozzá hasonlók jól járnak, szépen vagyonosodnak, tévécsatornát, kikötőt, magától táguló házat, földet, trafikot, jegybanki támogatást kapnak. Közben fákat vágnak ki, embereken taposnak át, de ez már sajnos mindennapos dolog az elmúlt hat éves eszement kormányzásuk alatt.

Kevesen vannak a Ligetben, mert kevés embert érint közvetlenül. Kevesen vannak az oktatás, vagy az egészségügy megváltoztatása iránt elkötelezett változás mögött is, de a hatalomnak ez a megfelelő állapot, így könnyen és gyorsan legyűrheti őket. Sokan vannak azonban a szegények, akik már nem tudnak sehol ott lenni, létezésük alig észrevehető. Így egyenként tudja rájuk sütni a politikai cirkusz bélyegét a jelenlegi kormány az ellene fellépőkre, igyekszik közben távol tartani az elégedetleneket egymástól, mert így könnyebben le tud velük számolni. Civilek, magán emberek, választók, szülők, gyerekek, nagyszülők, melósok, munkanélküliek, közmunkások. Mind politizálnak, csak még nem tudják. Ez is a hatalom érdeke. Retteg attól egyszer ennek tudatára ébrednek a ma még ezt nem is gondolók. Meg is tesz ellene mindent ez így is maradjon. Pedig a közélet politika, és abban semmi sem örök. A fejekben sem örök a változatlanság. BANDITA.

 

Címkék: fa védő rombol FIDESZ Liget ORBÁN VIKTOR

Inkább más módszert választ magának az állami földek megszerzésére a nemzet első számú élősködője, de azt mindenképpen igyekszik elkerülni, hogy az ország akárhányad része is kifejezze véleményét a népszavazás intézményén keresztül akár csak az állami földek eladásáról is. Lázár János a szokásos kormányinfónak nevezett csütörtöki mese délutánja során bejelentette a kormány azon határozatát, ami szerint leállítják az eddig még árverezésre meghirdetett, még az ország tulajdonában maradt értékes földterületek a maguk részére való kiosztásának harmadik körét, miután a qrva szocik egy vagon aláírást adtak le a folyamat megállítása az ez ellen szóló népszavazási kezdeményezésükhöz.

Ezt már eljátszották a vasárnapi zárva tartás megszüntetése során szintén a szocik által megindított népszavazás során, mikor látták a kopasz verőemberek felvonultatása ellenére is kénytelenek betartani a saját maguk által hozott törvényeket. Rájöttek időközben bármennyire is akadályozzák az emberek véleményt mondjanak a népszavazás segítségével egy nyilvánvaló fideszes gaztettről, ami ebben az esetben a föld ellopása lenne azok elől akik még azt meg is művelték volna, akkor inkább gyorsan kinyitották az addig törvénnyel kikényszerített vasárnapra bezárt boltokat. Tudatában voltak mennyire utálják ezt a helyzetet emberek nagy része, de pont nem érdekelte őket akkor a véleményük ebben az esetben sem, csak a maguk feje, és érdeke után mentek mikor keresztül erőltették azt. Mivel genetikailag képtelen beismerni akár egy rossz döntésüket is a számtalan közül, és ezt még sokan meg is erősítették volna a véleményükkel egy népszavazás során, hát inkább gyorsan visszacsináltak mindent, ne kelljen szembesülniük a következményekkel, ami szembesítette volna a kormányt és magát Orbán Viktort azzal, ez egy rossz húzás volt a részéről, és sok ember érdeke ellen szólt. Inkább a maguk által megszokott fejetlen módon cselekedtek, csak ne beszéljen már róla többet senki miért is voltak zárva a boltok, ki fizette az ellen szóló népszavazás megakadályozására a Választási Irodához odarendelt, magukat írástudónak feltüntető verőembereket, miért nem nyomoz azóta sem ebben az esetben sem a Polt Péter vezette ügyészség. Csend legyen róla, és felejtse elé mindenki azt is, a Választási Iroda miért hozott akkor politikai döntést a népszavazási kezdeményezés elutasítása során, a törvények betartása helyett.

Most a földek esetében készülnek hasonlóra. Orbán Viktor és Fidesz baráti köre aki eddig elvitte az állami földek jelentős részét a maga hasznára, és a köz kárára a megbuherált eladási árakkal, inkább lemond a harmadik körben esetleg még megszerezhető, vagyis inkább a maga számára ellopható állami vagyonról, csak ne legyen ebben az ügyben sem népszavazás. Meg semmilyen ügyben ne legyen népszavazás ami nem tetszik nekik. Főleg ne legyen népszavazás a szocik kezdeményezésre, ne kelljen szembesülni jelen esetben a földek megszerzése során elkövetett manipulációkról, ne legyen már lehetősége túl sokat beszélni erről senkinek sem. Nem adnak el több földet maguknak, tehát akkor már nem is kell népszavazás, mindenki hülyének van nézve közben, de ez legalább megszokott a kormány embereket érintő, és az közpénzek ellopása közbeni cselekedetei során.

Végül is maga Orbán Viktor már így is elég földet szerzett az eddigi két körben a Mészáros Lőrinc neve alatt folyó vásárlások során szűkebb hazájában a stadionját körbeölelő kisvasút körül. Persze ezt tagadja mindkét fél, de nemzet gázszerelőjéről mindenki tudja mekkora zseni ha  a kapát kell forgatni a föld megművelése során. Az is köztudott róla neki a jó isten mondja meg mikor mit vásároljon a túlárazott közbeszerzések hasznából Orbán Viktor utasítása szerint.

De ne felejtkezzünk el a kisebb kaliberű tolvajokról sem, akik között jelenleg akár a kormány tagjai is ott vannak, képviselők a kormány majdnem kétharmados többségében, esetleg rokonok,  vagy jó barátok,  megbízható sofőrök, na és a családtagok. Ők igaz csak néhány száz hektárokat vittek haza az elérhető támogatásért, de legalább ezáltal is munka nélkül jutnak jövedelemhez az ország kárára. Végül is nagyon fontos az ő megélhetésük, a jó életük, a gondtalan jövőjük, na meg a saját lábon állásuk. Hogy ehhez nem kelljen semmit csinálniuk, az teljesen megszokott a jelenlegi hatalom birtoklása során. Az is hozzátartozik ehhez a létformához erről még törvényt is hoznak, és közben még meg is magyarázzák a gaztettet. Megtehetik, mert az ország egy része még tapsol is hozzá, mert képtelen a józan eszét használni, meg még tetszik is neki az ő választottja milyen ügyesen lopja ki a szemét. Mert ezeket a hitvány férgeket jelenleg választás útján tartja hatalomban a törvény, és csak egy kicsit csaltak és csalnak ennek megtartása során, de még ezt is elfogadja a rá szavazó.

Orbán Viktor és a Fidesz most nagyon fél egy népszavazás következményétől, hiszen az most ellentétes lenne a saját érdekével, és kiderülne közben mi is az a valóság amit nagy erővel elhallgatni igyekszik. Régen érdeke volt a népszavazás még ellenzéki korában, és jól is jött neki annak korábbi korrekt törvényi feltétele. Hatalomba kerülése után azonban első dolga volt a népszavazás gúzsba kötése, a feltételeinek a megnehezítése, és az intézményi rendszere kézi irányítása. Ha azonban valaki, vagy valakik vállalják ilyen körülmények ellenére is a népszavazás megvalósítását, végig mennek a Fidesz akadálypályáján, akkor annak következményeitől való félelmében a kormány gyáva módon igyekszik kihátrálni. Közben magyarázkodik, vagyis hazudozik, de ez teljesen megszokott tőle, másra nem is lenne képes a tőle megszokott módon. Mindent bevetve megmagyarázza miért is nem érdekli az emberek véleménye, végül is csak arról van szó egy népszavazás során. De Orbán Viktor jobban tudja mi legyen a választó véleménye, de az egyezzen az övével. A többire nem kíváncsi mert azok csak hazaárulók, külföldi bérencek, sorosozók, ellenségek. Tévedni meg nem szokott Orbán Viktor ha a saját akaratáról és érdekéről van szó, kerüljön ez bármennyibe is az adófizetőknek. Na meg persze gyáva is szembe nézni a rossz döntés következményeivel, inkább elfut előle, mintsem vállalja a következményeket. Jellemes egy ember az nem kétséges, és már hat éve így vezeti az országot. BANDITA.

Címkék: föld vasárnap népszavazás lopás Fidesz Orbán egy geci

Nyugi főügyész úr, senki nem vár el tőled mélyreható szakmai munkát ebben az ügyben sem. Amúgy is csak annyit kell tenned a volt belvárosi polgármester lakáseladásai ügyében, amit eddig is tettél ha a párt belső köreihez közel álló emberről volt szó. Lefordítom ha nem értenéd meg a célzást. Ne csinálj semmit. De azt szabályosan, és ne felejts el közben szemrebbenés nélkül hazudni. Azt hiszem ebben ismét nagyon jó leszel, nem kell erre most sem külön figyelmeztetni téged kedves Polt Péter.

Annyi kormányközeli bűncselekmény tisztázásában vettél már részt, nem lesz nehéz újra megismételni a szokott üres kifogásokat. A közvélemény felé tegyél úgy, mint aki majd szét szakad annyira igyekszik kideríteni mi is történt valójában amikor a propaganda miniszter még polgármester is volt, és lopta az önkormányzati házakat tucatszámra. Ebben az időben tágult a saját háza magától, de erről ne beszélj senkinek. Arról se beszélj, Tóni még most is a keresetét meghaladó szinten szórja a pénzt a megélhetése során, életmódja, költségei fedezésére nem elég a törvényesen bevallott jövedelme. Van ezzel más is így a kormány közelében, de ezeket is olyan szépen agyon hallgattad eddig, most sem lesz nehéz hasonlóan cselekedni.

Nem akarom neked felsorolni mennyi szar ügyet sikerült már elsikálnod mióta újra kineveztek abba a pozícióba, ahol védened kell az Orbán Viktor hatalomba kerülése után elkövetett közpénz eltüntetésében részt vevő valódi felelősök seggét. Sok szépen összerakott ügyet sikerült félre magyaráznod, néha nevetséges, néha vérlázító, de minden esetben eredményes befejezéssel a kormány szempontjából. Kit is érdekel, hogy ilyenkor sérülnek a jogok, a szabályokat a kormány hozza, azt bármikor módosíthatja, vagy át is hághatja ha az érdeke úgy kívánja. Te ebben kedves Polt Péter mindig engedelmes partner, és hűséges pártkatona voltál.

A legjobb az egész működésedben az amikor a személyes érintettség miatt is képes vagy akkorát lódítani, hogy beleremegnek a jogállam keretei. Például a jegybank ügyében a feleséged ellen senki sem várhatja el a nem részre hajló nyomozást, szép lenne ha pont az asszonyt bűnösnek találnád. Ő is része annak a rendszernek, ami az ország testén élősködve anyagilag szépen gyarapodik. Nem is értem mit képzel a józan eszét használó mikor ilyesmit várna el tőled. Már a feltételezés is nevetséges ha bárki arra gondol te kedves Polt Péter szakmai alapon állsz neki a vizsgálatoknak, és nem az az elsődleges célod tisztára mosd a kormánypárti szennyest. Mondhatjuk azt is, mi egy nagy család vagyunk, és neked a család védelme a legfontosabb, És ezért csak a tisztességed, a szavahihetőséged, a becsületed kell feladni, és hűségre váltva a hatalom gyakorlója felé kell végezni a dolgod, vagy inkább nem csinálni semmit ha abban a család is érintett.

De nézzük a konkrét esetet ahol a Rogán Tóni érintett. Mindenki előtt világos hogy működtette a rendszert, igaz, igyekezett törvényesnek feltüntetni azt közben. Jó, hibázott mikor egy közismert bűnözőnek is adott el az ingatlanokból, de melyikünk nem az amit művelünk az ország vagyonával. Most bajba került, mert az illető ellene vallott, de még nincs veszve minden. Itt jössz a képbe te kedves Polt Péter, és megoldod a helyzetet. Ígérj szigorú vizsgálatot, bár senki sem fog komolyan venni, de fontos dolog a látszat. Húzd az időt a nyomozás során, gyárts aktákat, tüntess el nyomokat. Ezekben már van gyakorlatod, nem lesz nehéz megcsinálni. Majd tiltakoznak az eljárás ellen, sokallják az eltelt időt, lemondásra szólítanak fel, de te ezekkel ne törődj. Megvédünk téged is, majd azt mondjuk jogállam, meg független ügyészség, és a hatalom nem szól bele az eljárásba, annak törvényesnek kell látszani. Majd utána röhögünk egy jót, de közben komoly pofát kell vágni. Mi is megteszünk mindent a Tóni gyerekért, a letelepedési kötvényekből, és egyéb ügyeiből a pártnak is szépen jutott anyagi haszon, ezért meg is érdemli ne hagyjuk magára. Amilyen hülye még mondana valamit ami ártana nekünk, de majd befogjuk a száját. Már minisztert csináltunk belőle, nem égethetjük meg ezzel szánkat. Tehát te kedves Polt Péter ne nyomozz, csak beszélj róla, semmisítsd meg a terhelő bizonyítékot közben, és ne ebédelj közben se Tónival, se a Pintérrel, mert neki is benne kell lenni az ügy elsimításában.

Majd ha már nem szól ekkorát az ügy, szép csendben ejtünk mindent. Most sok a balhé a kisvasút körül, itt van a Farkas Flóri esete is, ahol megint az adófizetők állják majd azt  a pénzt amit ellopott a Híd a munka világába programból, most nem kell egy újabb balhé. Te is utazz el a szép új villádba a Balaton mellé, majd jövőre megindokolod mennyibe is került valójában, ha már nem volt rá törvényesen bizonyított jövedelmed. Tóni, meg a többiek is számítanak rád, ne okozz nekik csalódást azon a helyen ahova érdemtelenül kerültél. Ne nézz a tükörbe, légy pofátlan, és minden rendben lesz, ezt is meg fogjuk úszni, ha mindent úgy csinálsz ahogy azt Viktor engedi.

BANDITA.

Címkék: ügyészség vizsgálat nyomozás Fidesz Viktor Polt Péter

"Tegyük ide azt a kórházat, hogy végre befogják a pofájukat. Szuper kórházat főnök, szuper kórházat, az Árpi mondta ezt használjuk most jelszónak. Mit érdekel engem a neve, végezzünk gyorsan, mindjárt kezdődik a meccs. De ide nem jó tenni, az egy üres telek, a Lőrinc akar oda egy kisvasutat, azt mondja veled már lepacsizta. Ja, igen, akkor az nem jó. Persze hogy lepacsizta velem, nem a Lőrinc akarja hanem én, neki csak a neve kell hozzá. Na akkor hol legyen? Ide jó lesz? Igen az újat ide rakhatjuk, majd az ötös metró egyik állomását is ide mondjuk, akkor a megközelítéssel is jók leszünk. A többivel mi legyen. Milyen többivel? Mit hazudtatok már megint? Mennyi kórházat akar ez a nyomorult ország most a nagy fellendülésben? Van én nekem erre pénzem? Négyet mondtunk ide a fővárosba, ez olyan okosnak tűnt. Négyet? Elment az eszetek? Tudjátok ez mennyi stadiont jelent? Van róla fogalmatok ez mennyi közbeszerzés túlárazását csökkenti? De muszáj volt valamit mondani, már nagyon lázadoztak a dolgozók, és a betegek. Tényleg nagy bajban vannak, mi meg nem csináltunk semmit, csak kivettük belőle a lóvét."

Hirtelen állt elő a nemzeti majd én most megmentelek téged kormánya a nagy ötlettel az egészségügyi rendrakásban. Minden ígéret könnyű lett most amiről eddig tudomást sem akartak venni a fideszes rablók. Építenek pár kórházat, dobnak a dolgozóknak pár darab ezrest, aztán mindenki fogja be a száját, és húzzon vissza dolgozni. Azonban ez is olyan kurta furcsa ötletelésnek tűnik, bár nagy határozottsággal igyekszik most előadni mindenki a ígéret földjét, ahogy azt már megszokta tőlük tündérország választója. Mert az csak úgy megy a kisvasutak földjén, hogy egyik nap felkel Orbán Viktor, belenéz a tükörbe, elszégyelli magát, és gyorsan megoldja az elmúlt hat év egészségügyben elmulasztott fejlesztését. Hozzárakni egy kerekasztalt egy engedelmes szakszervezeti vezetővel nem olyan nehéz, áruló, megalkuvó emberekből mindig jelentős túlkínálattal rendelkezik az Orbán Viktort kiszolgáló gerinctelen férgek mindig előbukkanó csapata. Ez a Cser Ágnes nevű képződmény biztos nem fog arcot cserélni azért a kijelentésért, ami eredményesnek tünteti fel az egészségügyi dolgozók béremelését, annak minden nyitott kérdésével együtt. És még ahhoz is maradt benne levegő, felszólítsa a dolgozókat ne menjenek többé tüntetni, most aztán legyenek qrva elégedettek.

"Na akkor most beszéljük meg azt a másik hármat hova tegyük. Zárjunk be ötöt, és akkor jól jövünk ki a számokkal. Nem lehet már többet bezárni, így is már annyira átszerveztük az egészet, senki sem tudja merre van benne az előre. Dehogynem lehet bezárni párat, mondjuk azt a Ferenc nevűt bármikor bezárom, de legalábbis ráfogom az ő hibája minden. Van egy Ferenc kereszt nevű kórházunk, de annak még szó sem volt a bezárásáról. És? Ez probléma? Ismét átverjük őket, mi ebben a furcsa? Csak nem gondolod egy forint támogatással többet is adok oda, ahonnan a felét nem tudom visszalopni magamnak? Na jó, bezárunk egy Ferenc nevűt, és hármat bővítünk, ahogy azt megígértük. Ez jó főnök, ez a megígértük óriási duma. Ahogy az egymilliói munkahelyet is letoltuk a torkukon, ezt is be fogják venni. Akkor ezen itt bővítsünk egy fél stadionnyit, és vessünk ki ehhez egy új adót, csak nem képzelitek az álmomból adok én ezeknek egy szeletet? A többiről majd a meccs félidejében beszélünk."

Mindenki ott volt aki számít az egészségügy megmentésében a kormány részéről. Bármelyik kormánypárti színházi rendező megnyalta volna a tökét a gyönyörűségtől a szépen felépített előadás láttán. Ennyi százalék, annyi emelés, ezt is megoldjuk, arra is van terv, nem kell kezet csókolni, csak csendben maradni. Jól teljesít a gazdaság, most is nőtt egy kicsit visszafelé, van itt lóvé kérem szépen, majd valakiktől elvonunk ezért, és szépen rátok fogjuk, még tapsolni sem kell ha lemegy a függöny. Mert ugye a pénz az csak úgy előkerült a költségvetésből a szezon közepén, az be is volt már tervezve az emeléshez, csak eddig nem látszott. A hülyék ezt biztos elhiszik, meg a különböző magyarázatot is a tartalékról, a dübörgő gazdaságról. A kormány nem fog egy közbeszerzést sem a rendes áron odaadni a haveroknak ha azt magasan túlárazva el is lophatja magának. Van most elég baja az oktatással, az ott dolgozókat éppen megszívatja a teljes központosítással, és az önkormányzatokkal fizetteti ki az árát. Amíg ez tart, az üres ígéretek, és néhány ezres elég lesz az egészségügyben felgyülemlett felszültség lecsendesítésére. Ameddig őket is sorra nem kerítik a leszámoláskor, mert lázadni mertek az emberi bánásmód jobbá tétele érdekében.

" Nem is értem miért kell nekem ezzel foglalkozni? Főnök, ehhez most kell némi lóvé, és nem nagyon tudjuk honnan vehetünk el hozzá. Közpénzt erre nem költünk, az kell a család saját lábon állásához. Talán a jegybank? Na ezt meg sem hallottam. Gyurit igaz kezeltetni kell mert elmebeteg, de rengeteg pénzt talicskáz ki nekem amire szükségem van hogy a hatalomban maradjak. És persze tudjak trükközni a számokkal a költségvetésben. Vessetek ki új adókat, emeljétek a meglevőket, csináljátok ahogy szoktuk. Mondjátok el közben ezért az egészségügy a felelős, meg a szocik, akik lerohasztották az egészet. Annyiszor csináltuk már, most is csak azt kell előadni mi megmentjük őket, de ezt másnak kell kifizetni. Na kezdődik a második félidő, fogjátok be a szátokat!"

Naponta egyre több orvos, ápoló, szakember hagyja el a hazai egészségügyet a nem megfelelő körülmények, a megalázó bérek, és a kilátástalan helyzet miatt. A kórházak adóssága egyre növekszik, a betegek kezelése egyre nehezebb. A kormány kancellárokkal igyekszik megoldani a helyzetet, mert rendbe tenni nem tudja, de így legalább a számokkal játszhat még egy ideig. Persze ezt majd úgy fogja előadni, ezt is faszául megoldotta, ebben is nagyot alkotott. Pedig csak nem akar két nagy elégedetlen csoportot a társadalomban amit egyszerre nem tud kezelni, és fél az olyan következménytől ami ezek elégedetlenségből veszélyes lehet a hatalmára. Már pedig Orbán Viktor betegesen ragaszkodik a hatalmához, abból szerezte irdatlan vagyonát, és fél a bukása utáni elszámoltatástól. Azt minden hazugsággal együtt igyekszik elkerülni.

" Na, megint nem nyertünk, de legalább van egy csomó új stadionunk. Szóval akkor mindent megbeszéltünk. A kórházak épüljenek Makovecz stílusban, és aranyárban. Lőrinc, vagy Pista építse. Andy csináljon róla egy filmet, ha már vettem magamnak egy kereskedelmi csatornát. A kis szemüveges, a Tóni adjon bele pár plakátot, ne mondja azt rá nem gondolok. Jani adja elő a kormányinfón mennyire a szívemen viselem a betegek sorsát, és ne röhögjön közben. Most megyek megnézem a vejem milyen új kastélyt vett magának, és beszélnem kell az ügyész barátommal is, miben ne nyomozzon utánatok. Hajrá Magyarország, csak a Fidesz, csak az számít!"

BANDITA.

 

 

Címkék: beteg kórház egészségügy Fidesz Orbán Viktor

Most éppen hatodjára módosítja a maga által tákolt alaptörvényt a kormánypárt, amit sziklaszilárdnak mondott ugyan mikor összedobta, de most is inkább csak a hatalmát igyekszik minél nagyobb mértékben növelni az emberek mindennapjai felett. Végül is nem tehet róla Orbán Viktor a világ állandóan változik, fejlődik, a nagy hozzá nem értésben nem gondolhat mindenre mikor a saját képére és megelégedésére igyekszik visszaforgatni tündérországban az idő kerekét. A kapkodásban mindig kerül elő olyan terület az ország életében amit gyorsan be kell darálni mert nem felel meg az Orbán Viktor kialakította képnek a maga kisvasutas világában. Na ezeket aztán gyorsan megvédi a nem létező támadásokkal szemben a maga és haverjai hasznára, csinál pár tucat törvényt, aztán módosítja azt, majd szétosztja a hasznot a hozzá hasonló rablók között.

Lerágott csont, de mikor megvédte a magánynyugdíjt az emberektől, azok valahogy rosszul jártak, Orbán Viktor és bandája meg azóta is hallgat róla, mi történt azzal az irdatlanul nagy összeggel, amit sikerült nekik szinte nyom nélkül eltüntetni.

Az sem mai történet, amikor Orbán Viktor meg akarta védeni a munkavállalókat az új munka törvénykönyvével, meg az egykulcsos adóval, a bérből és fizetésből élő melósoknak csökkent a fizetése, az addig is jobban keresők meg még többet vihettek haza. Sikerült közben a minimálbért is megadóztatni, a közmunkás rabszolga is megtanult megélni havi negyvenhétezerből.

Megvédte a fiatalokat is a dohányzástól, szét is osztotta azt a piacot a haverjai között. Pár ezer embert el kellett ezért bocsájtani, felerősödött a csempészet, a megemelt adó, és haszon ellenére kevesebb pénz folyt be a költségvetésbe. És nem csökkent a dohányosok száma, de viszont a párt hűséges emberei jól jártak.

A szerencsejátéktól függőket is jól megvédte a pénzük elverésétől. Megint csak pár ezer ember elvesztette a megélhetését, több tízmilliárd adóforint ismét nem folyt be a költségvetésbe,viszont az iparág így meg pár ember kezébe került, akik haverjai Orbán Viktornak. Ők azóta köszönik, nem adóznak annyit mint kellene, de jó sokat vesznek ki a haszonból maguknak.

Megvédte a devizahiteleseket is az alacsony árfolyamon való átváltástól a kormány, ha már bajban vannak az általa okozott magas árfolyam miatt, legalább a jegybank jól járjon a pénzükből. Az elmebeteg jegybank elnök azóta nem is tudja mire költeni az ilyen módon ölébe hullt jólétet, szórja szét a közpénzt ingatlanra, a maga által írt könyvekre, és támogatja belőle népes családját.

Megvédte az oktatást is Orbán Viktor a túlzott önállóságtól, az egyén nevelésétől, vissza is vezette azt a múlt század elejére a színvonalban. Na a költségvetést is megvédte az ebbe az irányba való túlzott terheléstől, kapott egy nagy vízfejet ami alkalmatlan a működtetésre, és ráerőszakolt az egyetemekre egy kancellári rendszert, aminek a működési hatékonyságáról azóta sem beszél. Viszont a problémát részben megoldotta vele. Ha meg a közoktatás lázadni mer a védelem ellen, még a maradékot is elszedi tőle az önkormányzatok kárára, tudja meg mindenki mit jelent a Fidesz értelmezte védelem.

Az egészségügy is védelem alá került. Átszervezték, kiszervezték, összevonták. Költségvetési pénzt nem nagyon adtak hozzá, éljen meg mindenki ahogy tud a rendszerben, és lehetőleg ne legyen senki beteg, mert az csak kiadással jár az állam részéről. Azt meg azért ne várja el senki a gyengéknek törődést adjon az állam, mikor neki stadiont kell építeni a ház mellé.

De azért van akit valóban megvéd az állam és Orbán Viktor. Ott van mindjárt a saját család ami már saját lábon áll. Pár milliárd homályos közvilágításra, néhány kastély, és rendben már is van a hozomány. De ott van az a tanácsadó is, akit senki sem ismer, senki sem alkalmaz, mégis mindenhol látható, mindenben érezhető a személye. Meg van védve az állami cég is, ha sokat költ, vagy esztelenül szórja a közpénzt. Pár törvény csak, és máris senkinek semmi köze hozzá mit és hogy csinál az adófizetők pénzéből az állami vállalat.

A Fidesz azt védi meg igazán, amihez érdeke fűződik, és a mi a hatalomban tartja Orbán Viktort. Megvédi a választási törvényt, ami nem is igazságos, de jó a kormánynak. Megvédi azokat a személyeket akik elvtelenül kiszolgálják a rendszerét a hatalmi ágakba való kinevezésük után, csak mert hűségesek a nemzet pocakos focihuszárához. Megvédik Mészáros Lőrincet, Garancsi Istvánt, Vajna Bandit, és a többi számukra olyan fontos tolvajokat, akik a közpénzt alakítják át saját zsebhez való kitöméshez. Már nem védik Simicska Lajost, de semmi közpénz nem drága a rajta való bosszú állás érdekében, csak mert Orbán Viktorról kiderült közben mekkora geci a régi haverral.

Végül is minden védelem fontos a kormánynak, de az főleg kifizetődő kell legyen a számára. Attól függ viszont a mai közélet Viktor engedi, vagy nem engedi. Minden ezen múlik. Eddig azonban amit megvédett a kormány az tönkre ment, abból sok jó nem származott sok embernek, a kevés haver viszont jól járt vele. Na ilyen Orbán Viktor védelme, aki felismeri az nem is kér belőle. BANDITA.

  
  

Címkék: megvéd lop alaptörvény Fidesz Orbán Viktor

Gyorsan le kell zárni a törvénykezést stadionországban, Orbán Viktor ott akar lenni a válogatott első mérkőzésén, így ehhez tartsa magát mindenki. Az a pár tucat törvény ami esetleg befolyásolja az ország sorsát most még nagyobb rohamtempóban tárgyalandó a mérkőzések miatt, nem érdekes az ország lakosságára gyakorolt hatása, később majd módosítják jó szokás szerint ha valamit elqrnak közben.Nem kell egyeztetni most sem senkivel, ahogy azt a kormánypárt eddig sem tette meg, el kell érni az első gépet a lelátóra időben való érkezéshez, jelenleg csak ez számít. De legalább amíg ott köpi a szotyit Orbán Viktor a számára olyan fontosnak tartott sporteseményen, addig is kevesebbet tud lopni a maga zsebére, ezzel egy kicsit lassul a tékozlás üteme.

Végül is minden rendben van jelenleg az ország irányítása közben, a tanárok kellően át lettek verve a közoktatási átalakításnak nevezett színjáték során, az egészségügy meg csak elmegyeget még ebben a pár hétben a maga rendes akadozásában, legfeljebb a betegek és a kórházi dolgozók még szívnak egy kicsit mielőtt megkapják az életpályamodelljüket, és az újabb szépen becsomagolt üres ígéreteket a kormánypárt rendes szokása szerint.

Orbán Viktor az elkövetkező pár hétben nem folytat semmilyen szakmai egyeztetést a társadalmat érintő fontos döntésekről. Eddig sem csinált semmi ilyet, kizárólag magával volt hajlandó szóba állni bármilyen fontos kérdés megvitatásában, és csak a maga döntésének a helyességét volt szíves elfogadni. Meg kell érteni az országnak végre csak az a helyes amit Orbán Viktor elképzel a maga akarata szerint, csak az az elfogadható ami Orbán Viktor fejében megszületik az országban élők mindennapi életével kapcsolatban. Ha valaki beteg, vagy öreg, vagy nem tud már magáról gondoskodni akkor a Fidesz által elfogadott alaptörvény szerint dögöljön meg ott ahol van, az államot ne nagyon terhelje már az ellátása, csak azért mert egy életen át fizetett maga után sok sok járulékot. Orbán Viktor szerint mindenki oldja meg a saját problémáját ha nem elég tehetős, neki pont elég a keveset keresőktől elszedett adóemelésekből befolyt közpénz átcsoportosítsa az egykulcsos adóval jól járt munkavállalók felé.

Na meg itt van a sorosozás meséje is, ha már a menekültekből nem lehet ellenséget csinálni amivel az országot jelenleg szépen el lehet kábítani az aktuális botrányok helyett. A következő hetekben bőszen lehet majd ezzel elterelni a figyelmet, ez elég szép elfoglaltságot ad a közmédia alig hetven milliárdos költségvetésének. Ennyi pénzért már igazán elvárható hogy egész nap azzal foglalkozzon a csatorna, Soros György most éppen milyen összeesküvést sző az ország ellen, csak mert Orbán Viktor most őt találta meg ellenségnek a szavazói számára. Na meg ameddig ezzel van tele minden, addig sem figyel oda sok ember a valódi problémákra, úgy mint a strómanok további meggazdagodása a jegybank újabb közpénz átalakítási kísérleteiről a Matolcsy rokonság aktív közreműködésével, a család újabb vagyonosodása a papa, a saját lábon álló lány családjának kastélyvásárlásai.

Ha kezdődik a meccs, semmi sem drága, csak a közpénz alakuljon át a megfelelő ütemben a kormánypárt hasznára. Nem drága addig a letelepedési kötvény árusítása sem, nem drága Mészáros Lőrinc cégbirodalmának növekedése, még az is hihető ilyenkor a stróman tud írni, olvasni.  Amíg tart a meccs, nem fontos András György Vajna mélymagyar vállalkozó mennyi hasznot zsebel be az ölébe ejtett törvények segítségével megszerzett játéktermek adózatlan nyereségéből. Addig amíg játék van a pályán fel lehet venni az elrabolt állami földek után járó támogatásokat, a föld megművelése nélkül. Az oktatás is elvan addig a maga nyári szabadságán, a tanárok majd megtanulják mennyit pofázhatnak Orbán Viktor ellen, csak mert nem értenek egyet a tanítási elvárásaival. Mire vége lesz a meccsnek könnyen lehet az önkormányzatoktól elrabolt iskolákban már újra bevezetik a fideszes nyakkendő viselését is, annak narancssárga színével együtt. Az alsó évfolyamban a KDNP színeire festik majd kötelező hittant. Előtte azonban még az önkormányzatok, vagyis a szülők, és helyben lakók fizessék ki a nagy átalakítás költségét, az állam erre nem fog adni egy fillért sem,  mivel azt inkább el tudja lopni magának a törvények segítségével, vagy mert Orbán Viktor Várba költözésére akarja költeni az adófizetők pénzét, nem az oktatásra.

Szóval most semmi sem számít, most minden legyen csendben, de azért ne álljon meg az élet tündérországban. Az a lényeg épüljenek tovább a stadionok, az ország lakosságának mindig legyen kit utálnia, a haverok vigyenek haza elég közpénzt az állami költésekből, a család legyen boldog, főleg a kormányhoz közeli, mindenki más meg fogja be a száját. Továbbra is érvényesülni kell Orbán Viktor akaratának ahogy ő azt a saját elképzelése szerint rá akarja erőltetni az országra, de előbb kicsit hagyják már foglalkozni a kedvenc hobbijával, ha már arra annyit költött az ország pénzéből, a többi társadalmi terület rovására. Utána majd minden visszatér a maga útjára ha vége a meccsnek, és gyaníthatóan semmi nem változik az országban. Orbán Viktor továbbra is folyamatosan hazudni fog, a fizetésekből életpálya modell lesz, az egészségügyi rendszer nem fog összeomlani, de jobb lesz nem belekerülni, az állami közoktatás is szépen termeli majd a jövő közmunkásait. Csak nehogy kikapjon a csapat, mert akkor nem lesz ilyen szép a világ. BANDITA.

 

Címkék: oktatás stadion meccs egészségügy Fidesz Orbán Viktor

Orbán Viktor hatalomra kerülése után első és egyik legfontosabb dolga volt a maga, és a hozzá hasonló gerinctelen élősködők számára a büntetlenség biztosítása az ország javainak a kifosztása közben. Ehhez készséges pártkatonák állnak rendelkezésére a törvényhozásban és a végrehajtó hatalomban egyaránt, akik maguk is címeres olyan gazemberek kell legyenek mint maga a miniszterelnök akit vakon követnek azon az úton, ahol az adófizetők pénze elveszíti közpénz jellegét, így abból nagyon sok vándorol a saját zsebükbe. De itt most nem csak a túlárazott közbeszerzésekre kell gondolni a józan eszét használónak, a trafikok, a földek, a saját borházig vezető utak, a névre szóló támogatások, brókerek pénzügyi átverései, a jegybank alapítványai is mind ebbe a kategóriába tartoznak.

Egy jól felépített, átgondolt, és kiválóan működtetett rendszer biztosítja a jelenlegi hatalom büntetlenségét, és működése közben semmilyen eszköz alkalmazástól nem riad vissza ha rezzenéstelen arccal kell közben az emberek arcába hazudni ezért. Persze gondosan ügyel a törvényesség látszatára, és él vissza a demokrácia számos eszközével, melyet közben gondosan szembe köp a hatalma gyakorlása közben.

De mint minden Fidesz által felépített rendszer ami biztosítja a maga számára a közpénz és közvagyon elherdálását a saját jóléte érdekében, elég tökéletlenre, és vérlázítóan átlátszóra sikeredett a működése közben. Hiába változtatják a működés közben törvénymódosítások tucatjaival a látszat fenntartását a szabályosság miatt, abból mindig látszik a végső cél a hatalom számára. Ez pedig a büntetlenség, és a folyamatosság fenntartása. Ezért szüksége van Orbán Viktornak egy olyan hatalmi ágra is ami megakadályoz minden felelősségre vonást, és tovább engedi a törvényesített lopást, ami maga hatalom alapvetése. Ezt jelenleg egy ember is képes biztosítani akire már azt első kormányzása alatt is számíthatott, mikor Tokaj környékén igyekezett a maihoz mérten kisipari módszerekkel elcsenni jövedelmet magának a közösből.

A Polt Péter vezette ügyészségnek nevezett felügyeleti szerv, amelynek egész más lenne a feladata egy normális országban mint amit jelenleg művel, mára már kétséget kizáróan bebizonyította mi is az a valódi ok, amiért képes a szakma minden szabályát felrúgva biztosítani a hatalom elkövette gaztettek büntetlenségét. Ezt egyrészt a személyi összefonódásban is lehet keresni, de ezen túlmenően a legrosszabb emberi tulajdonság legaljasabb jellemzőit is meg lehet benne találni. A magát legfőbb ügyésznek nevező gerinctelen féreg kebelbarátja annak az Orbán Viktornak, aki a nemzet eddig volt legnagyobb tolvaja, hiszen az a hatalmát a maga, és a hozzá hasonlók meggazdagodására használja az ország kárára. Polt Péternek az lenne a feladata ezt megakadályozza, de hát ők annyira jó barátok a pártban, és a magánéletben ezt nem teheti meg azzal szemben aki erre a magas posztra juttatta. És nem először tette meg ezt vele, de jól kiállta a próbát mikor Orbán Viktor először volt hatalomban.

Azon kívül már Polt Péter szerepe túlér saját magán miközben menti a Fidesz bűncselekményeit, miközben a rokoni, haveri, szomszédi, elvtársi összefonódás hálójába maga is nyakig bele van kavarodva. A felesége jegybanki alkalmazott, ahol egy elmebeteg irányítja a közpénz elherdálását, amelynek az asszony tevékeny részese, már csak a betöltött tisztségei által is. Jó, jó, persze nem pont erről beszélnek családi körben ha a százmilliárdos bróker botrányba belekeveredett leendő családtag éppen megkéri a lánygyermek kezét, akit ezért ki sem hallgatnak ezen ügyből kifolyólag, hiszen az ember bízik a gyermeke választottjában. Orbán Viktor strómanjai, haverjai ezer hektár számra viszik el a jó magyar földet az abból megélők elől, de a miniszterelnökkel közös szotyola köpködés közben nem erről beszélnek, inkább ezen röhögnek jó ízűeket a károsultak tehetetlensége miatt. Meg azon az ügyészek által általánosan kimondott hazugságon, miszerint minden a törvényes, és szabályos, meg demokratikusan indokolt. De a többi egyértelmű bűncselekmény során el nem indított vizsgálódás is jó kedvre derítheti őket, amiben a kormányban helyet foglaló gazemberek szépen gyűjtik maguknak a vagyont a rokonok, szomszédok segítségével. Olyan szépen tágulnak maguktól a lakóparki ingatlanok ettől, és a miniszterek, államtitkárok, képviselők is emberek, akiknek meg kell élni a közösből ha már a maguk erejéből erre képtelenek. Hosszú lenne felsorolni azt a sok el nem indított vizsgálatot, ahol a törvényt is megcsúfolva nem verik vasra a tolvajokat a kormány háza táján. És érdekes lenne megtudni azon jogszabályokat és törvényeket amely alapján ezen szarháziak nyugodtan folytatják bűnös tevékenységüket, hiszen sok olyan eset fordult elő ahol a hatalom még a maga által hozott szabályokat is képtelen volt mohóságában betartani.

 

De még érdekesebb maga a szervezetben dolgozók hozzáállása Polt Péter tevékenységéhez. Nincs közöttük egy sem akinek fontosabb lenne a szakmai tevékenység annak megcsúfolásától. Nincs közöttük egy olyan ember sem, aki vállalná a törvénytelenség kimondását az igazság megcsúfolása helyett. Vagy mindenki meg van félemlítve és így érzi jól magát mentegetve a felelősség alól? Egyedül Polt Péter képtelen lenne véghezvinni mocskos tevékenységét, kell neki ebben segítség amikor védi a védhetetlent, cáfolja a valóságot, de hogy mindenki egyet értene vele egy ekkora szervezetben az azért elég hihetetlen. Vagy valóban ilyen az ország nagy része, és ezért tart itt ahol jelenleg vergődik a nagy együttműködés rendszerében, küzdve a mindennapokban a megélhetésért, elfogadva saját tehetetlenségét, mivel szerinte semmit sem tehet ellene. Mert szerinte ez a könnyebb út.
BANDITA.

Címkék: törvény ügyészség Fidesz Polt Péter

Veri a mellét a nemzeti együtt lopás rokoni haveri közössége, miszerint ők aztán milyen qrva jól megmentették az egészségügyet az összeomlástól, amit azok a gaz szocik okoztak hat éve. Ennyi, meg annyi száz milliárdot toltak bele, átszervezték, megreformálták, kifestették, lecserélték, megjavították, összevonták, szétosztották, és még sok más fasza dolgot elkövettek a betegellátás javítása érdekében. Dumában mindig is olyan szépen el tudták magyarázni ezen kormánypárti mocskok menyire jól is csinálják az általuk kormányzásnak nevezett kapkodást, miközben tudatában vannak annak az egyszerű ténynek, nem csináltak ők ezen a területen sem semmi érdemlegeset a szétverésen, kivonáson, bezáráson, leromboláson kívül.

“Ordítasz a fájdalomtól a mentőben, és kérsz egy újabb fájdalomcsillapítót a törött lábad miatt az ápolótól, aki minden egyes döccenőnél bocsánatkérően néz rád, és biztosít róla más nem sok van hátra mindjárt ott vagy a kórházban. Később tudod meg, neked szerencséd volt a kiérkező autóval, abban még volt elég gyógyszer az ellátásodhoz, így nem viselt meg téged annyira az út minden egyes gödre. Mikos később beszélgetsz egy hozzád hasonló sérülést szerző betegtársaddal, az akkor már egykedvűen mondja el neked, az a mentő ami őt hozta be már nem rendelkezett a fájdalomcsillapítás eszközével, ő csak ordítani tudott helyette.A szépen kivilágított stadiont elhagyva végre befordul a mentő a Kórház udvarára, és téged betolnak az épületbe. Ha van kedved nézelődni, egy régi irodaház alagsorában érezheted magad a málló vakolattal fedett, a kopott linóleummal borított folyosón végignézve. A rendelő ajtaja nyikorogva nyílik, a sok nekitolt betegágytól combmagasságban látszik a pattogzó festék alatt a szálkás fa. Bent is hasonló kép fogad. Függönnyel elválasztott kis térben helyeznek el, mert a mosdócsapnál már van egy hordágy rajta egy beteggel. A személyzet jön, megy, segít, gyógyszert ad, kérdez, alá irat, teszi a dolgát. Nincs rajtuk egyforma ruha, a fehér minden árnyalatát meg lehet különböztetni a néhány zöld, és más színek közül. Egy valami azonos csak bennük, a szemükben levő fáradtság.”

Nincs az egészségügynek külön minisztériuma, az érte felelősnek mondott államtitkárok elég hamar cserélődnek, ez azért kellőképpen jelzi a terület fontosságát, vagy inkább annak a hiányát. A beteg mintha csak teher lenne a nagy nemzeti összképben, ahol már minden jól teljesít, amelyben dübörög gazdaság, épülnek a sportlétesítmények az egészség megőrzésé érdekében. Aki nem egészséges arról gondoskodni kell, azt el kell látni mert éppen gyenge, ahhoz viszont együttérzésre, és szolidaritásra lenne szükség. Na meg a megfelelő állami ellátás sem ártana, amit az állampolgár pont az előre nem látható betegsége miatt fizet egy életen át, pedig lehet nem is veszi igénybe. Ha azonban mégis, akkor jelenleg azt kell tapasztalnia nem azt kapja ami járna neki ezért. Vagy másnak.

“Nem tudnak azonnal megműteni, nincs hozzá ember, késő van, szorítsd össze a fogad amíg összeraknak a várakozásra. Feltolnak az osztályra miután elláttak, és vársz. Hosszú az éjszaka, a nővérnek kiáltani kell ha bajod van, és abból most van elég. Vársz még egy napot. Gyógyszer van, fájdalmad is, a viziten kapsz pár biztató mosolyt. Nyugi. Ha ma nem, majd holnap. De akkor mindenképpen.”

Konganak a kórházak a személyzet hiányától, de a kormány már azt is sikerként adja elő, ha naponta csak egy orvos, vagy ápoló hagyja el a pályát a méltatlan körülmények, és a megalázó munkabér miatt. Pedig aki az egészségügyben dolgozik az az életért felelős, és főleg a máséért. Teszi ezt szinte folyamatosan, az állami rendszerben letöltött órák után azonnal indul a következő munkahelyére ha meg akar élni a fizetéséből.

” Tolnak a műtő felé, keresztül a fél kórházon. Várakozók között szlalomozik a betegszállító veled, akik csak nézik a lepedővel letakart meztelen tested. Betolnak a műtő előterébe. Ha van kedved szétnézni egy lepukkant panelház előterében érezhetnéd magad a nagy vasajtó előtt. Csak a postaládák hiányoznak a falról, így viszont látszik a festés minden hiányossága. Jön az altató orvos, jön az aki megműt, szépen elmondja mindenki mi vár rád, ha tudsz figyelni érzed a szavaikban az aggódást érted, a szemükben látod megtesznek érted mindent. Kijön a műtőből aki bevisz oda téged, de előtte pár szót beszél a főorvossal a hátad mögött a munkabéréről amit még nem kapott meg ebben a hónapban. Elcsukló hangon beszél a hiteléről, a késedelemről, a bankról, de mire veled foglalkozik már csak te vagy a számára a fontos. Betol a műtőbe, átrak,emel, nyugtat. Van miért. Szétnézel hol is vagy, hova is kerültél, mi is van körülötted még azt hihetnéd ettől egy szebb helyiségben raknak kés alá. Ez olyan felújításra szorulónak néz ki. Megnézed az előkészületeket a műszerekkel, kicsit csodálkozol azon amiből előveszik az milyen kopott, és mintha nem is lenne tiszta kívülről. De megnyugtatnak, minden rendben van, de látszik nem először használnak így ott bármit is amivel majd rajtad dolgoznak. Évek óta ez van. Aztán elalszol, néha felébredsz, de nem érzel semmit pedig látod mit csinálnak veled.”

Nem lehet még azt mondani az egészségügy összeomlott, de az a cinizmus ahogy az ország választottnak nevezett kormánya kezeli a nagy részben miatta kialakult helyzetet, méltán jellemzi a hatalom gyengékkel és elesettekkel szemben mutatott kíméletlenségét. Mikor pedig beszélnek róla süt a szavaikból fogalmuk sincs róla mi a valóság, azt az ember egész másnak érzi ha belekerül. Náluk csak az jelenik meg ha őket hallja az állampolgár, ők mennyire megtesznek mindent az egészségügy rendbetételéért. Csak éppen hol ez nincs, hol az, sokszor pont semmi sem történik ami valóban javulást hozna a jelenlegi hatalom által kialakított helyzet megoldására. A rendszer ha akadozva is azért még működik, de ebben az államnak nem nagy szerepe van. A hetvenmilliárdból fenntartott közmédia sok csatornája nem nézhető sok kórházban, mert nincs ott készülék sem, a betegek így nem tudhatják meg milyen jól is bánnak velük a gyógyulások érdekében. Meg azt sem, a szenvedésért, a várólistáért, a magas gyógyszerárakért mindig más a felelős. Pedig ha nem lopnának el annyi közpénzt és támogatást, ha jegybank elmebeteg vezetője normális lenne még azt is meg lehetne érni nem neveznék blöffnek a nyilvánvalót. Ha kevesebb vagy nulla stadion épülne, ha a kisvasút nem indulna el egy felesleges útjára sem, ha a haverok nem gazdagodnának a közpénzből, ha Orbán Viktor nem akarna a Várba költözni, ha nem ennyi senkiházi irányítaná az országot, akkor az nem itt tartana.

” Mikor felébredsz mindent másként látsz. Túl vagy rajta, megúsztad, egyszer még járni is fogsz. Rajtad múlik, a rendszer is segít majd, csak lassan, akadozva. Eszed a kórházi kaját, meg amit otthonról hoztak ha nem akarsz éhes maradni. Már szólsz a a szomszéd ágyon fekvő bácsihoz is. Miután megtudod tőle őt először a törött vállával hazaküldték mert nem volt szabad ágy, majd négy napot várt a műtétjére, már csak egy dolgot akarsz. Hazamenni.”
BANDITA.

Címkék: kórház egészségügy nővér ápoló Fidesz

Érdemes kihúznia magát a baráti társaságban annak a kedves kormánypárti szavazónak, aki még mindig úgy gondolja nem közönséges bűnözők vezetik az országot. Tekintetében továbbra is fennkölt nemzeti hitelességgel kell elmagyaráznia a kételkedő senkiházi hazaárulóknak, a kormány bizony az emberek érdekében lopja szét a közpénzt a maga érdekében, és ad elő hozzá olyan mesét, melytől a józan ész tátott szájjal megy neki a falnak. Fejcsóválva kell megértetnie a kormánypárti választónak a nemzet többi részével az adóemelés, az nem megszorítás, ha valamiért többet kell fizetni akkor az Gyurcsány miatt van, ha valahonnan elvonnak támogatást arról a bukott baloldal tehet, és az unió csak a lóvét adja ide, de ne szóljon bele a kisvasút építésbe mikor az olyan szépen zakatol.

A Fidesz támogatói előtt rengeteg kihívás tornyosul. Az ország nagy része nem érti a jelenlegi hatalom működését, nincs tisztában szerintük a vezetők emberi aljasságával, szakmai hozzá nem értésével. Az a sok gazember aki nem fogja fel Orbán Viktor és társai munkásságának a lényegét az ország kifosztásában, annak semmi keresni valója nincs tündérország stadionjainak zöld gyepén.

Egy kormánypárt iránt elkötelezett szerint a jegybank elnöke nem elmebeteg, és teljesen rendben van a közpénz átalakítása az alapítványok segítségével a haverok támogatására. Végül is a kormány iránt elkötelezettnek ehhez semmi köze, neki nem volt devizahitele amelynek átváltásából most olyan bőkezűen osztogat magának kastélyt, szőnyeget, könyvet, tanulmányutat a jegybank vezetője.

Egy kormánypárt iránt elkötelezett szerint Lázár János a kormányinfón mindig igazat mond. Neki elég maga a személy hitelessége, a mondandó tartalmán, és valósághoz való hitelességén már nem akar elgondolkozni. Az fárasztó, inkább szó nélkül tapsol magának a sikerek hallatán, és kaján öröm jelenik meg a szája sarkában ha Lázár János bunkó módon válaszol a neki feltett kérdésre, csak mert megteheti.

Egy kormánypárt iránt elkötelezett szerint Mészáros Lőrinc egy tehetséges üzletember, aki mindig a tudását használva nyeri meg a közbeszerzéseket. Nem zavarja ha azt utána egy kicsit megtoldják a közpénzből mert kevesli a kormány lehetséges hasznát a derék gázszerelőnek. Ez nem az ő pénze, ez másra úgysem kell, legyen hát a derék polgármesteré gondolja a kormánypárt iránt elkötelezett, és iszik még egy sört. Nem is érti hogy feltételezheti azt bárki egy ilyen szorgalmas ember mögött maga Orbán Viktor áll, aki csak strómanként használja ezt a szarházit a maga vagyona gyarapítására.

Egy kormánypárt iránt elkötelezett szerint az üzleteket csak úgy be lehet zárni vasárnap, és később meg csak úgy simán ki lehet nyitni őket. Nincs ez összefüggésben a népszavazás lehetetlenné tételével, a kopaszok erő demonstrációjából adódó kínos helyzettel, a boltzár népszerűtlenségével. Ez csak a szocik hisztije, nem is történt ott semmi, már ne is beszéljünk róla.

Egy kormánypárt iránt elkötelezett szerint a földeket sem lopták el a fideszes haverok. Miért? Van hozzá törvény, nem kell azt ellopni. Látta egyáltalán valaki a lopást? Volt belőle feljelentés az ügyészségen? Rendben voltak az árverések? Igen. Na akkor hol itt a baj? Olyan nehéz megértetni azokkal a gaz földtúrókkal akik a földből élnek, hogy vége a föld megművelésének, az új gazdákat csak a támogatás érdekli, abból lehet munka nélkül jól megélni. Ez ma ország rendje.

Egy kormánypárt iránt elkötelezett nem beteg, nem terheli az egészségügy rendszerét. Nem is lesz beteg soha egyetlen családtagja sem. Nem is érti hogy lehet valaki beteg, mikor ott vannak a szép stadionok az egészség megőrzésére. Tessék sportolni, akkor nem lesz senki beteg. Az orvosok meg fogják be a szájukat, gyógyítsanak, értsék meg, most nincs pénz rájuk, amúgy is qrva jól keresnek. Az ápoló meg vigye ki az ágytálat, máshoz amúgy sem ért, miért akar akkor többet keresni. Ezt olyan nehéz megérteni annak a sok elégedetlennek? Örülni kell annak ami van, ma mindenkinek dolgozni kell a pénzért. Vége az ingyen ebédnek.

Egy kormánypárt iránt elkötelezett szerint egy gyerek sem jár éhesen az iskolába, ez nem életforma. Néha nem reggelizik, nem ebédel, a tanítási szünetben meg adjon neki a szülő, még ha csak közmunkás is. Nincs már a segélyért otthon henyélés, munkahely sincs, legyen elég a közmunka bére. Oszt jó napot. Különben is a gyerek ne enni járjon az iskolába, hanem tanulni abból az egy tankönyvből, hogy utána jó közmunkás váljék belőle. Ha van fűtés az iskolában, akkor a tanár meg tanítsa meg a gyereket arra ami kötelező, a többivel ne foglalkozzon. Főleg ne foglalkozzon a tanár magával az oktatással, csinálja azt amit a központ mond, kussoljon, és írja meg a pöcsöt.

Rengeteg szép dolog történik manapság az országban amire méltán lehet büszke egy kormánypárti szavazó. Élősködők lepik el az ország testét, már százmilliárdokért akarnak a Várba költözni. Az ország jól van tartva a rezsicsökkentéssel meg az adókedvezménnyel, az üzemanyag már annyira olcsó, most lett rajta emelve egy kicsi, nagyon kell még a lóvé a költségvetésnek, és pont ez hiányzik onnan. A nyugdíjasok is majdnem egy százalékot kaptak, és még nem is tetszik nekik. Ezek nem kibaszások, ezeket az unió miatt kell megcsinálni. Viszont függetlenedik az ország, van fasza kerítése, mindig van kit utálni, és mindig akad ellenség is, akire rá lehet fogni az elkövetett hibákat. Valóban van mire büszkének lenni. BANDITA.

Címkék: kormány szavazó Fidesz Orbán Viktor Mészáros Lőrinc

“Százszor mondtam neked Gyuri, ne menj a közpénz közelébe, abból semmi jó nem következik be az országnak! Mikor legutóbb nálam jártál kezelésen még úgy nézett ki ellen tudsz állni a fennálló kísértésnek, és nem borul el csekély értelmed ha visszaengedlek a normális emberek közé. Sajnálom hogy nem így lett, és ismét nem sikerült beteges vágyad leküzdened a felelőtlen költekezés elkövetésében. Ebben én is hibás vagyok, hiszen újra egy szobába zártalak Viktorral akivel nagyon megértitek egymást, mintha egy test lennétek. Talán egy természeti katasztrófa Mészáros Lőrinc földjén, vagy a Felcsút kiesése az NB-1-ből észre térítene mind a kettőtöket, ha neked is a stadion lenne a mániád.

De azért Gyuri te egy kicsit más eset vagy mint Viktor. Nálad nem számít annyira sport, és a föld iránti olthatatlan vágy azoknak az adófizetők pénzéből való megszerzése iránt, neked az ingatlan, a műkincsek, és mindenféle hülye támogatás a gyengéd. Elég ha valaki szépen néz az éppen értelmet mutató egyik szemedbe, miközben a másikat egy újabb kastélyra veted, és máris kiutalsz neki pár milliócskát, hagy érezze jól magát ha már veled találkozott. Nem számít hogy mire megy el a temérdek pénz, adod te azt minden hülyeségre mintha sohasem fogyna el.

Mikor itt feküdtél nálam a díványon és próbáltuk megfejteni miért is vagy ennyire rabja a mások pénzének az elverésének, egyik szemeddel rám néztél, a másikkal meg a japán csecsemők seggén levő piros pöttyöt kutatva halkan megjegyezted:- Én akkor is a jegybank elnöke vagyok, és az egy független szervezet!

Ez Gyuri így van, de nem magyaráz meg semmit! Próbáltam abba a buta fejedbe beleverni a szabályok és törvények betartásának a fontosságát, de az ahogy látom simán lepergett rólad. Ebben biztos Viktor is benne van, együtt találhattátok ki milyen módszerrel tudjátok a mások pénzét a magatok hasznára ellopni úgy, hogy az számotokra törvényes legyen. Orvosi kudarcnak tartom, hogy még azt sem sikerült egyikőtöknél sem elérnem, legalább a magatok alkotta szabályokat tartsátok tiszteletben, és nem változtassatok rajta állandóan.

Már az első kastély megvásárlásánál tudtam, a kezelésem nem eredményes nálad. Hiába igyekeztem a józan eszedre hatni, annak hiánya csak később lett világos előttem. Én orvos vagyok, hibát követtem el mikor nem vettem figyelembe a deviza árfolyam átváltásából eredő haszon elköltésének a lehetőségét, aminek bekövetkezte sokat rontott az állapotodon. Ekkor indultál el nagyon a lejtőn. Alapítványokat hoztál létre, irodaházakat vásároltál, értéktőzsdét vettél, biztonsági céget alapítottál magadnak, iskolát hoztál létre a hülyeségeid oktatására. Könyvet adtál ki magadról, hogy mennyire okos is vagy. Ekkor már nem hatottak a gyógyszerek, ezt egy független orvoscsoport bármikor megállapítja majd.

Fontos pozíciót töltesz be teljesen érdemtelenül egy alávaló hatalom rendszerében, ahol a büntetlenséget az egymás fedezése biztosítja. Mindenhol hozzád hasonló embereket lehet találni az ország irányításában, akinek csak a maguk boldogulása számít, ahol a gátlástalan hazudozás lett az értelmetlen magyarázat minden cselekedetekre. Nálatok a tehetséget felváltotta az élősködés, másra képtelenek vagytok a saját eszetekből. Csak egy más köreiben érzitek jól magatokat, igyekeztek is minél több szálat magtok köré csavarni a lekötelezettség hálójából, felhasználva családtagot, havert ezzel védve egymást, és magatokat.

Az a pozíció amit betöltesz valamikor közjogi méltóság volt, szakembernek kellett hozzá lenni annak aki azt végezte. Te már akkor elvesztetted közjogi szerepedet, mikor Viktor minden tiltakozás ellenére kinevezett oda. Méltóságod már miniszter korodban sem volt, amikor az adóemelést nem megszorításnak nevezted el, és minden intézkedésed annak fogcsikorgatóan pofátlan magyarázata mellett kárt okozott az ország nagy részének.

Nincs mentségem arra, orvosként vissza engedtelek a normális emberek társadalmába. Engem is sikerült megtévesztened, ahogy Viktorral együtt az ország azon részét is átvertétek, akik rátok szavazva elhitték ti vagytok a megoldás az ország bajára. Pedig inkább a probléma vagytok.

Ha túléled devizahitelesek dühét, akiket átverve ilyen nagy haszonhoz jutottatok a bandáddal, és nem kötnek fel egy lámpavasra azért mert ennyi értelmetlen dologra költöttétek el a keserves nehezen összerakott pénzüket, a bíróság előtt ne hivatkozz elmebajra. Nem vagy az, ezt nekem mint szakembernek látnom kell. Néha hülye vagy, sokszor nem látszik az értelem benned, de a tények mást mutatnak. Nagyon okosan kitaláltátok Viktorral hogyan jutalmazzátok meg a hozzátok közel állókat az ország pénzéből. Azt is nagyon ügyesen próbáltátok eltakarni, magát az államot hogy tudjátok tiltott módon működésben tartani a jegybanki pénzből úgy, hogy állampapírt vásároltok rajta. A Te értelmetlen költekezésed mögött is haveri mutyi áll, sok olyan ember járt jól a bőkezűségeddel akik arra érdemtelenek, és párthoz, baráti családi körhöz köthetőek.

Ha a gyógyszerek engedik legyen már benned annyi tökösség nem hivatkozol mindenféle jegybanki függetlenségre, viszed a balhét. Jó, jó, ehhez nagyon gyáva vagy, és Viktor sem engedné meg neked az ilyen őszinteségi rohamot. Azt bármelyik független bíróság előtt ki tudom jelenteni, a kezelésetek során amíg Viktorral itt tartózkodtatok annyit sikerült megállapítanom, genetikailag vagytok aljasan gátlástalanok. És gerincet sem találtam bennetek. Gyanítom a többi hozzátok hasonló is ilyen tünetekkel van a hatalomban, ami a hozzátok hasonlóaknál erénynek van elfogadva. ”
BANDITA.

Címkék: elmebaj közpénz közjogi Fidesz MNB Matolcsy

Mindig azt lehet hallani, egy magyar az mindig is magyar marad, akárhol is éljen a világban. Ez valóban így van. Senki sem felejti el honnan jött, ki volt mikor elindult, mennyit hagyott itt magából, és mi az amiért vissza akar jönni. Az ember nem szokott megváltozni olyan mértékben megtagadja a hazáját, bárhol is éljen a világban. Azonban ha közben a haza változik meg, és az már számára nem olyan ahova szívesen visszatér, akkor nem csak szomorú lesz tőle az ember.

 

Egy posztot szeretnék veletek megosztani változtatás nélkül. BANDITA.

Eugenia S. Lee:

Magyarországra készülődöm, néhány nap múlva utazom. Több, mint egy hónapot leszek ott a kisebbik gyerekemmel, ugyanis előrehozott érettségit tesz angolból és a szokásos év végi záróvizsgáit.
Ebből az apropóból gyakran eszembe jut a haza, a magyarságom kérdése. Ha nem muszáj, nem szoktam Magyarországra menni. Nem szeretek oda utazni, engem sokkol amit ott látok, tapasztalok. Hét év után tavaly nyáron voltam először, akkor is csak a cigány gyerekek táboroztatása okán, kötött programban, kevés szabadidővel. Most csak ketten megyünk, autóval. Koreába mikor utazom, előző este bedobálom a holmim a bőröndbe, aztán másnap repülök. Most, már egy hete pakolok. Viszek gyógyszert, koreai ennivaló alapanyagokat, rizsfőzőt, kávéfőzőt, viszem a komfort érzetemet, mert tudom, hogy ezer és egy alkalommal fogom magam pocsékul érezni. Persze ott lesz a legjobb barátnőm és nyilván vele remek lesz, ha ráérnek majd más ismerőseim, velük is találkozni fogok, de tudom jól, hogy minden egyéb interakció kényelmetlen és stresszes lesz, ahogy az volt tavaly is. Semmi honvágyam nincs az égvilágon, sokkal inkább tartok az egésztől. Rokonom nincs, a házamat eladtuk rég, turista leszek és egészen őszintén megmondom, nem is érzem ennél többnek magam. Persze magyar vagyok, magyarul beszélek a legjobban, gyakran azon a nyelven is álmodom, de ennyi maradt, nem több. Ennyiben áll a magyarságom. Nem tudom ez vajon mire elég. Koreában otthon vagyok és alig várom, hogy mehessek. Itt, ahol most élek, még persze nem, de a házunk, a kisváros ahol lakunk, Maastricht és Aachen már a miénk. Magyarországtól félek. Nem szeretem a mentalitást, nem szeretem a horror árakat a benzinkutak büféjében egy nyomorult presszó kávé ellenében, nem szeretem, hogy mert külföldinek néznek, majd mindenhol megpróbálnak becsapni, és fáj látnom a nyomort, meg a pazarló luxust, egymás tőszomszédságában. Vágyom a budai alsó rakpart illatára amit befúj a szél a kocsi ablakán, de semmi pénzért nem ülnék fel a városnéző hajóra, annyira mégsem vagyok idegen. Az eltelt hosszú évek alatt lekopott rólam amit onnan hoztam, az értékrend, illetve annak hiánya, a morális szabadosság, a megoldjuk okosban mindennemű élvezete, az, hogy kenőpénzt kell adni, az a gyomorgörcs ami ezzel jár, hogy a borravaló nincs benne a számlában ha beülök valahová, hogy taxira még csak gondolni se merjek, ahogy már a tömegközlekedésben sem boldogulnék. Minden ami nem tiszta, nem egyenes és nem korrekt, az korábban a jól ismert játék része volt, ma már valami olyasmi, ami idegen és taszító. Nem ismerem ki magam már ezeknek a lélekölő apró trükköknek az útvesztőjében és nem is vágyom rá, hogy megtanuljam. Azt hiszem a rakpartra elmegyek majd este, a lágymányosi hídtól elhajtok egészen az Ürömi útig, fel rózsadombra és bemegyek a koreai barátom boltjába, mert ott legalább tudom, mit várhatok, hogyan viselkedjek, mi számít jónak és mi nem. Nem tudom, nem mondom, hogy nem az én hibám, ha ez egyáltalán hiba, de nem érzem, hogy oda tartoznék. Emlékeim vannak egy szép gyermekkorról, egy változatos és utazásokkal, külföldön élésekkel tarkított fiatal felnőtt korról, és egy utolsó ott töltött néhány év minden nyomoráról. Nem oda billen a mérleg. Anyám magyar, mindenki más a családomban nem az. Én persze az maradok a nyelvemben, amikor zenét hallgatok vagy verset olvasok. De a vágyódás a hazám iránt pusztán egy illúzió lenne, mert az a haza már rég nem létezik, ez a mostani ország, ami helyette van, még csak nem is hasonlít rá, én pedig nem vagyok az illúziók embere..."

Címkék: külföld haza látogat

“Még hogy terasz, meg kilátás, meg költözés! Más nem kell? Mire gondoltál mikor megfordult a fejedben az a képtelenség, neked csak a Várban van meg az a megfelelő hely, ahonnan aztán szépen tovább folytathatod az ország kirablását? Nem elég nagy már ehhez az irodád az Országházban? Nem tetszik onnan a kilátás? A Duna másik partjáról jobban látod a felcsúti birodalmad? Ki a fenének képzeled magad?

Orbán Viktor vagy az ország ideiglenes miniszterelnöke, aki mára már végképp elvesztette a kapcsolatát a mindennapokkal. Egy akarnok, egy zsarnok, egy hatalom bűvöletében élő mániákus hazudozó lett belőled, akinek már rég elment a józan esze. De ugyanakkor egy közönséges tolvaj is vagy a legrosszabb fajtából. Mert azoktól veszel el akik maguk is rászorulnak a támogatásra, akik bérből és fizetésből élnek, akiknek tanulni kellene, akik már ledolgoztak egy életet. Elveszel tőlük ellátást, csökkented a munkabért, emeled az adókat, butítod az oktatást, kivérezteted az egészségügyet. Adsz helyette stadionokat az üres lelátóknak, földet a haveroknak, trafikot a híveknek, hazugságot tündérországról rezsicsökkentéséről. Mert megteheted.

Hiába is próbálna az ember a józan eszedre hatni hogy állj meg, el fogsz esni, te nem az a fajta vagy akinek pont elég az ami van neki, vagy amit becsületesnek mondott munkával megkeresett magának. Neked végül is egyik fogalom sem az erényed. Te mondtad nem vagy vagyonos ember, de nagyon hülyének kell lenni ahhoz ne tudja azt a józan eszét használó, minden Mészáros Lőrinc, Garancsi István, Andy Vajna, Rogán Antal, L Simon László mögött ott vagy. És a többi mögött is ott vagy akiket most nem említ a felsorolás, meg az olyan képviselő is te vagy aki még a mosógépet is állami segítséggel veszi a mamának, vagy aki szerint mindenki annyit ér, amennyije van. Neked köszönhető hogy egy elmebeteg irányítja a magyar jegybankot, és onnan tonna számra talicskázza ki a közpénzt a családi és baráti cégeknek. Közpénzt! Felfogod? Nem a te pénzed, ez mindenki verítékkel megkeresett adója amiből te, és a hozzád hasonlók most olyan jól élnek. Azt azért ne gondold ez így is marad.

Mert szerinted most minden rendben van, az ország szépen elősegíti a családod saját lábon állását. Ha valakinek ez nem tetszik akkor még több földet szerzel magadnak, ehhez csak pár törvényt módosítasz, és akkor már minden rendben van hiszen az akaratod érvényesült. Ha valakinek nem teszik a kisvasutad,akkor azt meghosszabbítod ameddig a szem ellát. Ha valakinek nem teszik ahogy az országot irányítod akkor azt le haza árulózod, és ellenséget csinálva belőle ezzel igyekszel elterelni a figyelmet az újabb magadnak megnyert közbeszerzésről. Ha valakinek nem tetszik az állam túlzott beavatkozása az oktatásba, ami a jövő, az egészségügy szétverése, ami az élet, akkor azt megfenyegeted a hallgatásra, kirúgod az állásából és minden rendben megy tovább. Hát nem.

Nálad lehet az igazságszolgáltatás vezetőjének a póráza, és azt úgy rángathatod ahogy szerinted ma neked meg lehet úszni az általad elkövetett gaztetteket. Nálad lehet a közszolgálatban dolgozók vezetésének a hatalma az általad kinevezett emberek feltétel nélküli hűségének a segítségével, így szerinted azt tehetsz az országgal amit csak szeretnél. Nálad lehet a törvénykezés kizárólagossága melynek segítségével úgy csinálhatsz mintha a jog melletted állna mikor lerabolod az ország gazdaságát a magad és haverjaid hasznára. Neked dolgozhat Habony Árpád és csapata, akik annyiszor mondhatják el az ország jobban teljesítését, amennyi fehér por felszívódik az orrukon. Azoknak még beszélhetsz mellé ha arról kérdeznek ami valójában történik az országban, akik jelenleg még hisznek a meséidben. A többi már tudja ki vagy, és hol fogod végezni.

Elvettél ettől az országtól annyi lehetőséget, és a benne élők jelentős részétől magadnak annyi anyagi javat, hogy ne úszd meg ép bőrrel a következményeket. Szétverted a közösségbe vetett hitet az ellenségeskedés szításával, elvetted a választás tisztaságának lehetőségét, lenyúltad a magánnyugdíjat, egymás ellen fordítottad a másként gondolkozókat, megaláztad a gyengét. Elloptad a földet, a trafikot, minden támogatást a saját udvari bolondjaidnak adtál. Elüldöztél nagyon sok szülőt, gyereket, unokát a megélhetésért, és akiket már ki is zártál az országból lakosságából mint szavazókat. Visszavitted az országot a rendszerváltás előtti központosításba, bele akarsz szólni a magánéletbe, szabályozni akarod a szabad gondolkodást, cselekvést.

Nem vezetője vagy az országnak, hanem kirablója. Köztörvényes bűnözőket megszégyenítő alapossággal loptad el annak megtakarítását, vetted el lehetőségét a saját munkával való boldogulás elől, osztottad szét a magad haverjainak a gazdasági javakat. Megszálltad az országot egy téves eszme által, ami abból áll te mindent jobban tudsz, és csak az a jó, amit te csinálsz, vagy engedsz hogy csináljanak. Tagadhatod a vagyonod, tagadhatod a kastélyod, védheted a védhetetlent, egyszer minden mese véget ér. Bújhatsz rendőr sorfal mögé, építhetsz nagy falat a földed köré, lehet rezsi csökkentett áram is a kerítésbe, a jog amit te alkottál magadnak nem fog megvédeni az elszámoltatáskor. Mert az a jog amit te alkottál magadnak törvényes ugyan, de ugyanakkor nem igazságos, és nem elfogadott a mindennapi életben. Azok a te törvényeid, magadnak alkottad. Az ezen való változtatás törvénye azonban majd tisztességes is lesz ahol a bűn az bűn, a tolvaj az tolvaj, és te az alapján fogod leülni a maradék életed a rács mögött.”
BANDITA.

Címkék: költözés börtön Fidesz Orbán Viktor Vár

“Először azt hittem rosszul látom és hallom az emelés mértékét. Aztán elővettem a szemüvegem meg a tévét is felhangosítottam és megnéztem az ismétlést. Az nagyon komoly sokk volt a számomra, be is vettem gyorsan egy adag nyugtatót az olcsóbbikból, mert másra most nem telik mióta annyit segítettek nekem. Még egy százalékot sem bírtatok magatokból kiizzadni drága gyermekeim. Most nem gondolok a tisztességben megőszült kedves édesanyátokra aki biztos nagyon büszke rátok attól ahogy ti az idősekről gondoskodtok, és persze apáitok is kidüllesztik a mellüket az ilyen nemes cselekedetektől melyet az utódaik művelnek a velük egyidősekkel.

Lehetnék veletek gonosz, szidhatnám a felmenőket, érvelhetnék a józan ész mellett, de csak végtelenül szomorú vagyok hova jutott egy hatalom akiben mára már biztosan látszik egy csepp jóindulat sincs senkivel szemben akik már gyengék, védtelenek, csak a maga jó létével van elfoglalva. Felneveltünk benneteket, taníttatunk, ha betegek voltatok ápoltunk benneteket, ti meg most éppen ezt háláljátok meg azzal a pofátlan arcul köpéssel ahogy bántok velünk idősekkel.

ddig sem erőltettétek meg magatokat ha bárminek az emeléséről volt szó, kivéve ha magatokról volt szó. Öreg vagyok, de nem hülye, világosan látom a történéseket, és ami még rosszabb naponta meg is élem azt amit velem műveltek. Már akkor nagyon magas a vérnyomásom ha elkezditek elmagyarázni nekem tulajdonképpen mennyire jó amióta ti vagytok hatalmon annyit adtatok nekem a gondoskodásotokból. Számolhatjátok ezt akárhány formában, hozzáírhatjátok az inflációt, a rezsicsökkentést, az adókedvezményt, amit én látok ebből az egész rakás hazugságból az egészen más. Elvettétek a gyógyszertámogatást, megemeltétek az adókat, elüldöztétek az unokámat, meg a lányomat. Ők már külföldön élnek, nem is akarnak hazajönni, de a fiamnak sem jobb a helyzete aki itthon maradt, neki elég szépen lecsökkent a fizetése hála a ti új törvényeiteknek ami így lenézi a melóst. Eddig tudtam őket támogatni, nekem már kevés is elég ha magamról van szó, de már ez is egyre nehezebb. Ezért is basználak benneteket nagyon szívesen pofán egy szívlapáttal, mikor az adó csökkentését az én nyugdíjamhoz számoljátok mint emelkedést. Ez neked szól Varga Misi, szomorodjon el a kedves szülőd ezek után ha sorban áll majd a boltban a húsos csirkelábért. Mert sokan már ezen vagyunk a reformjaitok vagy mi a fene után.

Azt mondjátok magatokról ti az országért és a benne élőkért dolgoztok éjjel nappal. Ha magatokat tekintitek az országnak, és csak ti vagytok benne a fontosak akkor ez valóban így van. Én már beteg sem merek lenni ebben az életben, tudom ha kórházba kerülök akkor azt biztos nem élem túl. Már ha egyáltalán ki tudom várni a vizsgálatok eredményét, a kezelésről már nem is beszélek, azt lehet meg sem élem. Látom ám én mi van ott, meg a szomszéd is belehalt a térdprotézisre várásba.

Viszont azt látom ti mennyire jól éltek. Jó, persze Orbán Viktor nem lett vagyonos ahogy ezt magáról állítja, de mint már mondtam idős vagyok nem hülye. Szedett már az ki annyit magának a közösből, hét generáción keresztül nem tudja majd felélni a család, legyen az bármekkora is a végén. Saját lábon állnak, na igen. Meg az én nyugdíj emelésem ami most ennyire sikerült. Vagy vegyük az jegybankelnököt vagy ki a fenét. Na, annak bírtatok adni milliókat emelésnek, pedig róla messziről látszik nincs ki mind a négy kereke. Ja, hogy ő megmentette az országot a szocik csődje után. Azok legalább valódi emelést adtak egy egész hónapit, és csak a válság miatt vették el tőlünk. Ti meg itt mindenfélét összehazudtok nekünk a nagy jólétünkről, közben meg ebből egy szó sem igaz, csak nektek lesz egyre jobb az élet ezen a földön. Azt hiszitek itt mindenki elhiszi azt a sok galád hazugságot amit előadtok? Lassan már azt kell hinnem csak a magatok megnyugtatására ismételgetitek folyton, épeszű emberre az már nincs hatással.

Látom én a kisvasutat, látom a trafikokat, látom a földeket, látom a sok magát most nagyon okosnak és sikeresnek vélő senkiházit akik mind ti vagytok. Látom az unokámat a sok butaság tanulása közben, alig győzőm neki elmagyarázni, nem Orbán Viktor nyert Mohácsnál. Látom a fiamat amikor fáradtan haza jön a munkából és hónap végén tőlem kér kölcsön ennivalóra, mert megint keveset kapott fizetésként a sok munkáért. Pedig sokat dolgozik, de szerintetek ennyit ér ma a munkája. Látom a menyemet, aki ápolja azt sok beteget, és látom a szemében a fáradtságot a kilátástalan küzdelemtől a szenvedés csillapítására. Nem panaszkodik, csak néha mondja mi nem volt aznap a kórházban. Néha fűtés, néha kötszer, néha fájdalom csillapító. Látom a sok szép stadiont is, egyszer remélem rátok omol az egész.

Szóval köszönöm nektek a rólam való gondoskodást, biztos ezt érdemeltem az élettől. Azonban azt azért szeretném veletek tudatni, még jó az emlékezetem, az még meg tud jegyezni fontos dolgokat. Veletek kapcsolatban biztos nem is fogok elfelejteni semmit. Hiába igyekeztek a törvényesen összelopott milliárdjaitok mögé bújni, hiába fogtok majd sírva nyüszíteni ha kirángatlak onnan benneteket, mert még azért annyi van bennem bárhogy is igyekeztek ebből most elvenni. Azt kapjátok majd vissza amit nekem adtatok, és minden benne lesz, nem maradok adós.”

BANDITA

 

Címkék: nyugdíj adó pofátlan emelés Fidesz

Néhány nap alatt ugye mekkorát tud változni a kormány véleménye? Eddig védték a kereskedelemben dolgozó családokat a vasárnapi munkavégzéstől, még tegnap is valószínűleg arról beszéltek két közbeszerzés maguk között való kiosztása közben mekkora nagy hősök is ők a kormány tagjai akik így kiállnak a keményen dolgozó kisember családjáért. Aztán hazamentek a nem létező kastélyokba, meg a folyton táguló Pasa parki lakásba, és aztán este megálmodták azt a pont ezzel ellentétes álláspontot amit már hamarosan be is nyújtanak a parlamentnek elfogadásra.

Mert ugye ez csak így megy a mindennapokban a Fidesz uralta közéletben, és ez végül is az teljesen életszerű ahogy most próbálja azt előadni a kormánypárt. Nincs itt kérem semmi kapkodás, semmi határozatlanság, minden következetesen be van tartva, az álláspontok nem változtak. A vasárnapi boltzár csak egy rossz álom volt az sok ember életében az elmúlt egy évben , és most hála a kormány felismerésének már meg is szűnik. Még hősök is lesznek a végén, és el is várják majd annak tekintse őket a közvélemény.

Vajon kit akarnak már megint hülyének nézni? A konkrét helyzet az az, egyszerűen beijedtek a várható következményektől, és most igyekeznek menteni a hozzá nem értésük következményeit. Pénteken még Orbán Viktor arról beszélt a mikrofonnak, minél jobban ki akarja terjeszteni a vasárnapi munkavégzés tilalmát, mert Ő úgy szeretné látni az országot, hogy vasárnap nincs benne élet.(ide katt) Hétfőn már ki akar rúgni mindenkit aki nem szavaz a vasárnapi boltzár feloldása ellen. Mi történt Viktor? Rájöttél a vereséged tényére, és nem akartad annak bekövetkeztét? Inkább választottad a gyáva megfutamodást és az álláspontod feladását, mert rájöttél a szar is ki lett verve belőled?

Hamarosan jön majd a jól felépített magyarázkodás a kialakult helyzettel kapcsolatban, ehhez már volt pár nap amíg a megfelelő magyarázatot kitalálta a nem létező Habony Árpi és csapata. Nem kell meglepődnie senkinek ha most majd pont az ellenkezőjét fogja hallani már a népszavazásra készülő az eddigi kormány által hangoztatott érveknek a vasárnapi boltzárral kapcsolatban.

Pedig csak a kormány egy újabb álnokságáról hullott le az arra addig is rosszul illeszkedő lepel amit a józan eszét használó mindig is látott. A Fidesz bosszút akart állni az embereken a netadó eltörlés miatt, és beleállt az álszent KDNP mocskos tervébe a boltokkal kapcsolatban. Nyugodtan hátra is dőlt biztos volt a megváltoztathatatlan döntése megtartásába, hiszen minden ilyen irányú törekvést magának hozott törvényekkel igyekezett megakadályozni. Azonban azok a gyűlölt szocik nem adták fel a vasárnap szabadsága miatt indított hadjáratukat, és minden kormány által eléjük állított szemét csapdából kimászva következetesen végigvitték a népszavazási kezdeményezésüket. Sikerült is nekik a majdnem lehetetlennek tetsző cselekedet, mert a kormány már annyira biztos volt a saját bántathatatlanságába vetett hitében még a saját törvényeit sem akarta ezért betartani. Minek? Nála a hatalom, neki van egy csomó pénze kopasz népszavazókat megfizetni. És rezsi néninek még saját kezűleg sem kell beadni a gyorsan elhatározott népszavazási kezdeményezését, azt úgy is el lehet fogadni. Meg is úszott minden résztvevő aki nyíltan törvényt sértett ez ügyben eddig mindent következmények nélkül. A Fidesz és a kormány most azt szeretné ezzel a gyors színváltozással elérni a vereség beismerése helyett az egész ügy minél hamarabb kerüljön le a közélet tudatából, és gyorsan felejts el mindenki ezt a számukra már nagyon kellemetlen epizódot.

Csak néhány szó arról az egész ügyben a kitaláló KDNP mekkora féreg. Tartózkodni fognak a szavazáskor, amit Orbán Viktor beterjeszt a vasárnapi boltzár eltörlése miatt. Na ez nagy gyávaság a részükről, de ezt akkor ismerik majd be, ha a KDNP támogatottsága eléri a nullát az eddigi negatívról.

Pedig most a Fidesz, és személyesen Orbán Viktor is nagyon tökön lett rúgva. Már eléggé érzik mennyire is fáj nekik a dolog, de már megelőzni akarják a még nagyobb bajt. Inkább elkaszálnak egy népszavazást , nehogy a saját maguk okozta probléma még nagyobb bajt hozzon a fejükre. Igyekeznek majd a szokásos hazug módon a maguk javára fordítani a helyzetet, még arra is képesek lesznek a szavazás sikerét a boltzár eltörlése mellett a maguk dicsőségére kamatoztassák. Azonban nem szabad elfelejteni kik okozták ezt a félelmet és fájdalmat a kormány soraiban. Lehet sok mindent mondani a szocialista pártra, ezt azonban jól csinálták, és még van két esély a kezükben. A földekről, és a bérplafonról szóló népszavazásuk még mindig él. Ezzel is nagyot lehet ütni a Fidesz soha nem létező tévedhetetlenségén, és sárba lehet vele tiporni a kormányzati egó pofátlanságát. Mert mind a két népszavazás témája egy olyan kormánypárti förmedvény, ahol azok nyíltan lopnak maguknak az adófizetők vagyonából a saját hasznukra. Nem csak aláírni kell azonban a párt népszavazási kezdeményezését, hanem részt is kell venni rajta pártállástól, civilkedéstől függetlenül. Lássa végre mindenki mennyien vannak az elégedetlenek akiknek nem tetszik a kormány gecizése az emberekkel. Innen már csak egy lépés törvényesen megfosztani őket a hatalomtól. BANDITA.

Címkék: vasárnap népszavazás MSZP Fidesz Orbán Viktor

Nehogy már azt gondolja az ország hatalomba jutott politikai vezetése a saját akarata szerint a kénye kedvére meghatározhatja az ország majdnem minden lakosának az hogyan éljen. Nehogy már megmondja Orbán Viktor csak az a helyes amit ő elgondol az emberek mindennapi életével kapcsolatban. Ne üljön már fordítva a valóságon magát nemzetinek nevező, az ország adójából élősködő kormány az emberek többségnek a véleményével szemben csak azért, mert meg lett választva a maga javára átírt törvények szerint. Ne az legyen már egy választott hatalom alapvetése, ha már ott van a helyén akkor onnan azt csinál amit akar a maga elképzelése szerint.

Orbán Viktor azt merészelte kijelenteni a szokásos rádiós magömlése keretében, Ő ( igen, Ő) azon az állásponton van vasárnap minél több ember legyen a családja körében, és ne munkával kelljen töltenie azt a napot. Igen? És még mit szeretnél ha megtenne vasárnap az ország a kedvedért? Menjen mindenki focimeccsre az üres stadionokba? Álljon meg az élet arra a napra mindenhol az országban, ne lehessen tankolni, ne legyen nyitva az állatkert, zárjon be a tömegközlekedés, ne legyen színház, mozi sem nyitva? Mert ott is emberek dolgoznak, azoknak is van családjuk, és lehet ők is szeretnének velük tölteni egy egész napot. Ez csak néhány kiemelt példa a kijelentés képtelenségének a bemutatására, és Orbán Viktor elmeállapotának a helyzetére.

Egy ország életét a benne élők szabják meg a rendes körülmények között. Mindennapjaikat törvények és szabályok határozzák meg, amelyeket be kell tartani. Azonban mikor egy hatalommániás a saját akarata szerint használja a törvénykezést az ország elemi érdekével ellentétben, és ehhez a törvényalkotó többség lelkesen csatlakozik, akkor ott olyan képtelen helyzet áll elő amikor egy szűk kisebbség igyekszik a maga elveit rákényszeríteni a többségre. Ehhez még hozzájön a hatalmat gyakorló részéről némi bosszúvágy is, csak azért mert hosszú ideig mellőzték a hatalomból, és azt csak ordas hazugságok segítségével sikerült megszereznie, és a hazudozást utána lelkesen folytatja a továbbiakban annak megtartása érdekében. De még a kormányzása alatti hibákból eredő ellenkezést is igyekszik megtorolni az olyan törvényekkel mint a vasárnapi boltzár, ahol a kialakult helyzet ellentmondása arra mindenképpen jó, sok embernek pusztán bosszúságot okozzon a mindennapjaiban. “Nem kellett nektek a netadó? Na akkor itt van az útdíj, és még a boltokat is bezárom vasárnapra csakhogy érezzétek a törődést! Okot találok eleget az útdíj mellett, és a vasárnapi bolt bezárása indoklására, nem számít hogy az mennyire valós, a lényeg az én akaratom érvényesülése.” Persze a politikai játszma is része a vasárnapi boltbezárásnak ha a nagyon kicsi koalíciós partner szavazatára is szükség van a hatalom megtartásához.

A vasárnapi boltzár már nem is annyira a kereskedelmi dolgozók pihenéséről szól, inkább a hatalmi erő bemutatásának az eszköze. Ezt is megtehetem, szól az üzenet. Aki a kereskedelemben, vagy egyéb területen dolgozik, annak a munka törvénye határozza meg a lehetőségeit. Az Orbán Viktor vezette kormány már több esetben bebizonyította számára nem lényeg a munka rendes megfizetése, nincs jelentősége a dolgozó akaratának, nem számít a belőle élő család nehéz sorsa. Ez még akkor sem fontos ha a vasárnapi boltzárral sok dolgozó jövedelme tovább csökken. Igen, fontos a család, fontos az együttlét, fontos az is, ezt megfelelő körülmények között tehessék meg az érintettek. Ne utólag legyen már róla vita, ne utólag kelljen már változtatni rajta, ahogy az majdnem minden esetben megtörténik a Fidesz kormány számtalan rossz döntése miatt.

Orbán Viktort azonban az érvek, vélemények általában nem érintik meg. Soha nem is hallgat rájuk, egy esetben nem kérdezi meg az adott szakmai terület illetékeseit. Néha bohóckodik a saját maga által létrehozott konzultációkkal, de érdemi vitát soha nem folytat le egy kérdésben sem. Mert Ő úgy gondolja mindent jobban tud, és mindenhez jobban ért, és soha nem téved. Majd ő megmondja mit csináljanak az emberek az országban az életükkel, azt hogyan éljék meg még az akaratuk ellenére is. A saját tévedhetetlenségének a fenntartása számára minden esetben fontosabb mint a többség akarata.

Nem kötelező vasárnap dolgozni. Nem kötelező vasárnap a boltoknak nyitva lenni. Nem kötelező lecsökkenteni a munka után járó pótlékokat, emelni az adókat. Nem kötelező a közpénzt naponta milliárdos nagyságrendben ellopni a családi összefogás segítségével. Nem kötelező letelepedési kötvényt árulni a saját zsebre a haveroknak, nem kötelező az állami földeket szemérmetlenül lenyúlni. Kötelező lenne viszont olyan törvénykezés ami a többség érdekét szolgálja, és létrehozását valódi szakmai egyeztetés előzi meg. Kötelező lenne független igazságszolgáltatás, ami nem engedi a hatalomnak elvenni az adóforintok közpénz jellegét. Kötelező lenne a megfelelő egészségügyi ellátás a beteg gyógyulása és a benne dolgozók érdeke szerint. Ja, ők is dolgoznak vasárnap. Kötelező lenne megfelelő oktatás, ahol nem a butaság fenntartása a fő szempont, és nem nő ki vízfej a tudás megszerzésének a megakadályozására.

Úgyhogy Orbán Viktor nyugodtan békén hagyhatja a vasárnapot, az ország nagy része birtokában van annak a szellemi képességnek amivel képes eldönteni mit szeretne csinálni azon a napon. Neki nem feladata ennek meghatározása. Hozzon olyan törvényeket, amelyek az ország valódi érdekét szolgálják, nem a saját társaság meggazdagodását. Erre viszont képtelen, ezért is alkalmatlan. BANDITA.

Címkék: vasárnap bolt népszavazás Fidesz ORBÁN VIKTOR

De legalább szépen meghúzták körülötte a vonalat. Mindenki egyforma eséllyel indulhat a népszavazási kezdeményezés leadásában, csak a Fidesz volt eddig előnyben. Ehhez igazította a kormány a törvényeket, ezért alkalmazott hamis kérdésbeadókat, ezért vitt oda magát közélet iránt érdeklődő rezsinénit, ezért voltak ott kopasz kigyúrt emberek akikről talán feltételezhető az olvasás tudása. Ezért aljasította magát le a Nemzeti Választási Bizottság hét tagja akik szerint az utolsó beadás teljesen rendben volt, mert Orbán Viktor és a kormány így akarta azt látni.

Most azonban szépen berendezték a küzdőteret a nagy érdeklődés miatt. Igaz nincs kint az alaptörvény asztala a sok módosítással együtt, nem látszanak plakátok az ország jobban teljesítéséről, még egy épülő stadion makettja sem látszik a háttérben. Nincsenek kiírva a szabályok a népszavazási kérdés beadásának a módjáról, ez most valószínűleg éppen átdolgozás alatt van a nagy érdeklődésre való tekintettel. Nehéz dolga van a kormány hazugsággyárának a jelenlegi helyzetben ha meg akarja akadályozni a kérdés beadását, de nem fogják feladni hogy legalább ne próbálják meg. Lehet éppen egy Békemenet szerveződik a háttérben ahol a Fidesz szelleminek nevezett hátországa éppen a szöveget festi fel a pofátlanságára: " A szocialisták nem népszavazhatnak!" És rajtuk kívül senki sem népszavazhat, csak akinek ezt megengedik még a hatályos törvényekkel szemben is amit maguk alkottak a a maguk védelmében. Csak egy rövid megjegyzés ehhez a törvényhez. Rezsinéninek nem kellett személyesen beadni idióta kérdését a vasárnapi boltzárral kapcsolatban, neki egy nap alatt elfogadta az adatvédelmi hatóság a beadványát, rá húsz fizetett Kubatov ember vigyázott sikerüljön a célját elérni, miatta a Bizottság hét tagja sikeresen játszott süketet és vakot a demokrácia ellen, és még szembe is köpte azt minden következmény nélkül. Ma így működik a rendszer.

Orbán Viktor és a Fidesz nem tűri el, az emberek szabadon véleményt nyilvánítsanak az általuk hozott törvényekről. Azzal csak egyet lehet érteni, azt csak el lehet fogadni, tiltakozni, módosítani már nem elképzelhetetlen. Erre épül az alaptörvényük, ezért módosítanak jogszabályokat,ezért alkalmaznak minden állami hivatalban hozzájuk hű embereket akik részt vesznek ha kell mindenféle gyalázatban ha valaki megpróbálkozik az érdeke, vagy a véleménye érvényesítésével. Mert nekik már az emberek akarata nem számít, csak a saját hatalmuk megtartása, és az ország eladása saját maguknak.

A vasárnapi boltzár a választók akarata ellen történt, egy magát álszent módon kereszténynek tartó mérhető támogatottsággal nem rendelkező kis párt nagy álma miatt. Hogy miért is kellett akkor ebbe belemenni a kormánynak, az rejtély marad a történetben. Végül is mindegy milyen alku köttetett miatta a háttrében, a boltok be vannak zárva vasárnap, és kész. Valami sötét rejtély húzódik a háttérben ahol a kis partner jó pénzért eladta a lojalitását, és cserébe a boltok bezárását kérte. Na ezen lehet spekulálni eleget.

A népszavazás megakadályozása a Fidesz elemei érdeke. Pontosabban Orbán Viktor elemi érdeke. Az ő rendszerében nem a választó mondja ki a saját akaratát, nála ő mondja meg a szavazónak mit csináljon, hogy éljen, mikor vásároljon, mit tanuljon, mennyi ideje van hátra ha megbetegszik. Ő határozza meg a költségvetés minden egyes adóforintját, az hova kerüljön, abból mennyi jusson a Fidesz környezetébe, belőle mennyi stadion épüljön. Egy népszavazás alapjaiban forgatná fel a Fidesz hívek életét, ha annak szabályos lebonyolítása esetén látnák mekkora az országban az elégedetlenség az Orbán Viktor és a Fidesz teremtette rendszer ellen. És akkor lehet felnyílna a szeme a sok agyát nem használónak, és végre meglátná mennyi kárt is okozott a Fidesz sok üres ígérte az ország mindennapjainak. A sok ellopott közpénzről nem is beszélve, de ehhez be kellene látni a Fidesz szavazóknak a kormány favoritjairól azok is csak gazemberek ha lopnak a közösből.

Fordulat lehet a népszavazás körén belül, ha sikerül oda elsőként bejutni. A kormány mindenféle akadályt fog ezek után is a kezdeményező elé gördíteni, sok aljas trükköt be fog vetni a sikeres lebonyolítás ellen. Már készül a lejárató kampány a népszavazás beadók ellen, már ugrásra kész a közpénzből fenntartott média a lejáratásra. De csak fel kell törni az Fidesz ördögi körét, bele kell taposni a készülő ellentámadásba, végig kell csinálni az egész folyamatot, és összeomlik a rendszer azon része ami az emberek akarata ellen történik. Márpedig a Fidesz csak a maga akaratát szereti előtérbe helyezni az emberek érdekével szemben, és ez most összeomlani látszik. Csak nem szabad megállni a kör előtt. BANDITA.

Címkék: vasárnap népszavazás MSZP Fidesz Orbán Viktor BOLT

A Fidesz már hat éve adja el az országot saját magának, és ráadásul még az adófizetőknek kell adni ehhez a rávaló közpénzt. Orbán Viktornak lassan nagyobb vagyona van Mészáros Lőrinc nevén mint egy középkori kiskirálynak, de még mindig van vagy kétmillió agy mosott híve aki a hatalomban tartja. Mert szerintük az teljesen rendben van ha a jelenlegi kormány lop az ország vagyonából és még ráadásul tőlük is, de ez ebben a formában nem zavarja őket mert azok a kurva szocik mindent csak elqrtak, a Fidesz meg legalább csinál is valamit. Ja kérem, van olyan mikor a józan ész valóban csak ácsorog, és tátott szájjal bámul. A Matolcsy nevű elmebeteg csak úgy áttol vagy kétszázötven milliárdot mindenféle alapítványokba a közpénzből, közben szép kastélyokat, irodaházakat, festményeket, kutyaszart, magánhadsereget vásárol magának, és ezt még törvényesíteni is akarja mert ugye azt akkor már nem lehet rajta számon kérni. Egy Rogán meg valami Habony nevű farok szétlopja a belvárost magának, seftel a letelepedési kötvényekkel, százmilliárdokat tol ki tudja hova szerte a világban szintén a magyar költségvetés hátrányára, és erre kinevezik miniszternek a kis tróger volt polgármestert. A másik meg még csak arra sem veszi a fáradtságot, vagy túl gyáva hozzá egyáltalán megmutassa rusnya pofáját azoknak akiknek olyan jól megél az adójából. Egy Lázár János nevű gátlástalan alak hetente elmagyarázza a kormány milyen qrva jól dolgozik a maga érdekében, csak ezt senki nem értékeli rajtuk kívül, és még azt is hazudni képesek erről a kormányról ezek bizony egy végtelenül tehetségtelen, aljas, tolvaj banda, pedig az a hat éve volt nyolc év, meg valami soros bérenc.

De ez csak a jéghegy csúcsa lenne az elmúlt években az országban történt pofátlan rablásokról, hazudozásokról, mutyikról, az emberek kifosztásáról, a szerzett jogok elvételéről, az értelem elüldözéséről, a képmutatás és cinizmus diadaláról. Olyan emberek kerültek véleménynyilvánító pozícióba akik értelmi képességei nem érik el a műanyag kupak színvonalát, olyan emberek gazdagodtak meg akik még életükben nem végeztek értelmes értékteremtő munkát, viszont most jól helyezkedve már nem gázt szerelnek. Fontosabb lett a szakmai hozzáértésnél a feltétlen engedelmesség a politikai hatalom felé bármilyen körülmények között, még ha ezzel kárt is okoz  az ilyen elven működő magát addig még  fasza gyereknek tartó pártkatona az adott területnek. Előnyös emberi tulajdonság lett a képmutatás, a szemrebbenés nélküli hazudozás minden körülmények között. Nagy értéknek lett nyilvánítva a álszentség. Hogy ez hol is történt meg az elmúlt hat évben? Ezt most el kell magyarázni?

Casinók, köztévé, Simicska, földvásárlás, alaptörvény, trafikok. Ha nem szavazol rám szavazol, ha sztrájkolni akarsz nem teheted meg, ha meg akarsz élni a fizetésedből menj külföldre, vagy keress több százezret egy hónapban ne legyél melós mert akkor éhen döglesz. Itt a rezsicsökkentés trükkje, hogy ne érezd át vagy verve. Ne akarj népszavazni, mert neked nem lehet, ne akarj jobban élni, neked azt sem lehet. Csend a neved és beletörődés.

Ne legyél beteg, mert nem éled túl.Ne akarj okos utódot, mert nem lehet. Pont. Mindenki érzi ez nem jó. Pont.

Néha feltűnik egy arc, egy ember, egy vélemény, egy menet. Nagy a lelkesedés. Követik az olvasztárt, a szakszervezetist, az ápolónőt, a tanárt, a devizahitelest, a rokkantat, a megalázottat, a beteget, a melóst, az okost, a butát, bárkit, aki szerint nem jó ami ma vele, és mással történik. Változás kell, és gyorsan, és jó irányba, ami sokaknak jó.

Aztán befejeződik, mielőtt elkezdődne. Egy elindul, cselekszik, sokan vele tartanak, de még többen tudják azt merre nem szabad menni. Azt is tudják kivel nem. Párttal semmiképpen nem, mert azok is csak politikusok, és eddig is loptak, ezután is csak folytatni akarják. Párt nehezen megy a civilek felé, mert azok nem értenek hozzá mit is kellene csinálni. Nincs média, nincs egyetértés,  mindenki szerint csak az a jó, amit ő csinál. Már lassul a lelkesedés, csökken a lendület, majd szépen megáll. Aki elindult érzi egyedül maradt pedig még vannak mellette, nem látja  a tisztán a változás megindulását, és csak őrlődik.

A hatalom meg elégedetten hátra dől, és belevigyorog az elégedetlen képébe. Nála a törvény, nála a közpénz, nála van minden amivel szebbé teheti a maga életét. Amíg azon megy a vita ki a hibás az ellenzékben, kinek van igaza, ki a fasza gyerek, addig a Fidesz nyugodtan lopja magának tovább az ország vagyonát, élősködik annak munkáján. Pedig nem kellene csak mindenkinek egy kicsit hátrább lépni a változást akarók közül, és egyből láthatóvá válna mennyire is közel van egymáshoz a maga és a másik életét jobbá tenni akaró. Az ápolónő, a tanár, az olvasztár, a beteg, a tanuló, a szülő, a gyerek, a beteg, a melós, a vezető, a vállalkozó pedig rá kellene döbbenjen, ha nem tesz meg magáért annyit, amit mástól hiába vár, és egy kicsit engedne mindenki a fene nagy meggyőződéséből nem kellene csodára várnia amikor a hatalom légvárát egy laza mozdulattal szétdurrantja. Mert az abból épül, és az emberi csökönyösségen alapszik. 

Hogy ez ma a világ közepének mondott országban megtörténik az csak annak köszönhető, sokan nem a józan eszüket használják, hanem az érzelmeik által vezérelve a saját meggyőződésük szerint inkább nem cselekszenek. Nem veszik észre a nyilvánvalót, vagy még rosszabb, hagyják azt haladni a maga útján. Dögöljön meg a szomszéd tehene is, jó magyar szokás szerint, de akkor sem fogadja el másnak legyen igaza. Na ők már valójában feladták. Másokat még nem győzött le a hatalom, ők nem fogják feladni. Mert a Fidesz, és a kormány azt szeretné ha megállna a józan ész, és nem tenne ellenük senki semmit, mert úgy láttatják ezt nem is érdemes megpróbálni. Hát ez nem így van. BANDITA.

Címkék: közpénz hatalom lop Fidesz ápólónő