Valahogy nem értem miért van mindenki felháborodva Orbán Viktor Izraeli utazásán, ahova a honvédség gépén ment. 

Már a vásárláskor lehetett tudni, a gép nem a Honvédség kötelékében fog sebesülteket menteni, hanem a kormány úri hóbortjának a kielégítésére fog repdesni szerte az világban. Mert mi egy erős és büszke ország vagyunk, és ennek látszania is kell. Ezért kell a Várba költözni tíz milliárdokért, ezért kerül a tapéta Orbán dolgozó szobájába százmilliókba, ezért vesz Matolcsy a f@szságain kívül tíz milliókért szőnyeget, meg a saját könyveit, amit amúgy a kutya nem olvas.

A luxusból lehet lopni, nem kerül semmibe, csak az adófizetői forintok áramlanak szerte szana a szélben. Abból meg van elég, lehet korlátlanul költeni.

Hogy az országban a határ széli zsákfalukban nyomorognak az emberek a közmunkán? Az a jó! Őket meg lehet venni a választáskor pár ezer forintért, csak be kell őket fenyíteni a migránsokkal, vagy a következő kitalált ellenséggel.

Ehhez képest a repülővel való utazás már alig tesz rá valamit a sok gazságra amit a költségvetési pénzzel elkövetnek a saját urizálásuk fitogtatására. És akkor a repcsit még belülről nem is mutatták meg a sajtónak. El lehet képzelni a kopott üléseket, a hordágyakat, a koszt ami benne van, ha már csapatszállításra használják. Majd Orbán Viktor fog pont ilyen körülmények között utazni az aktuális szabadságharca során! Neki kérem igényei vannak, és ezekre nem kell sajnálni a közpénzt.

Mehetne Mészáros Lőrinc gépén is, az végül is a sajátja, de akkor a költséget is neki kellene állnia, vagyis nem, mert abban is számolatlan a közpénz, legfeljebb nyer a gázszerelő egy újabb közbeszerzést, és akkor nem számít a kerozin ára. Csak az feltűnő lenne, így marad a Honvédség gépe, ami ugye az államé hivatalosan, így a költséget sem kell pályázat formájában előteremteni. Meg hogy is nézne ki egy gázszerelő repcsijén egy alaptörvényes focihuszár. Még a végén megvádolnák a kegyelmes urat, hogy Lölö a strómanja. Pedig ez nem igaz, csak a valóság maga.

Nem kell kiakadni a repülőn, és vele való utazáson. A kormány inkább erre költ, mint egy iskola felújítására, vagy egy kórház fejlesztésére. Arra is ad lóvét, de mintha a fogát húznák közben, mert az nem stadion, vagy luxusberuházás, onnan nehezebb a zsét átvarázsolni a saját zsebbe.

Az Orbán kormány nyolcadik évében végre elért a kis ország a saját géppel rendelkező államfők sorába. Egy tízmilliós ország esetében ez nagy szó, itt két-két és félmillió szavazattal korlátlan hatalmat lehet szerezni a repcsizéshez. És csak nyolc év kell hozzá, meg meghekkelt választás, lejtős választási törvény, egy korrupt rendszer ahol az ügyészség védi a kormány bűneit, meg egy olyan ellenzék, ami kétszer lép bele ugyanabba a folyóba, és bele is merül.

Szóval le lehet szállni a kormánygépről, vagyis a honvédségi csapatszállítóról, ez csak egy hosszú sor folytatása, amikor hülyének néznek egy országot. És teszik ezt vigyorogva, gátlástalanul, és még sokáig.

BANDITA.

Címkék: kormány repülő Orbán Viktor Airbus Honvédéség

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr4314124787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

martineden 2018.07.21. 15:09:54

@pina noir:,, Az országon belül is szükség lehet átcsoportosításra, és nemzetközi missziókban is részt vesz a honvédség."..az orszagon belul szinte hasznalhatatlan repterek hianyaban, nem beszelve arrol, helikopterrel illetve gepkocsikkal hamarabb es olcsobban megoldhato, a kulfoldi missziokra pedig felesleges, fentebb reszleteztem.Szoval akkor megeri a mini ducenak ket gepet venni es fenntartani?

martineden 2018.07.21. 15:36:53

@pina noir: Es ezert vettunk 2 csapatszallitot orban basinak, mi?

öreg baka nem rakéta 2018.07.21. 15:39:49

@pina noir: 2016.09.27

Időszerű cikk, alig 2 éves. Tudod-e, hogy Magyarországnak is volt korábban kormánygépe? De nem maga a kormánygép a bökkenő, hanem az össze-vissza hazudozás. Mikor lesz szükség ekkora gépre a HM-nek? És kettőre! Vagy az egyik tartalék, ha a másik beszarik? Nem tudom, pontosan hány főt lehet vele szállítani, de nem hiszem, hogy ekkora gép kellene a váltások szállításához.

kvp 2018.07.21. 15:42:58

Na most ez a ket szemelygep megy a harom tehergep melle papara:
en.m.wikipedia.org/wiki/Strategic_Airlift_Capability
Ugyanis a NATO egyik legi szallitasi bazisat Magyarorszag adja. De ez nem tul publikus, mert hulyen jonne ki a sajtoban. Mint az uj helikopterek amik valojaban mar a hasznalatban levo mento es rendorsegi tipushoz tartoznak, szoval azonos tipussal fog repulni a legimentes, a katasztrofavedelem, a rendorok meg most mar a hadsereg is. Valamiert a katonai valtozatok egy resze is mentonek lesz kiepitve. De hogy miert civil jellegu gepeket vesz a hadsereg a regi orosz tankvadaszok helyett azt nehez lenne elmagyarazni.

Neha az az erzesem Orban direkt akarja ugy teljesiteni a 2%-os NATO kotelezettseget hogy csak defenziv vagy hattetamogato felszerelest vesz, meg teruletvedelmi egysegeket, de semmi tamado jellegut nem.

CSOKKI MÁLNA 2018.07.21. 15:50:24

@öreg baka nem rakéta: A cseheknél is a védelmi minisztérium üzemelteti.

"Időszerű cikk, alig 2 éves."

Ez miért is gond..?

öreg baka nem rakéta 2018.07.21. 15:50:46

@kvp: "Ugyanis a NATO egyik legi szallitasi bazisat Magyarorszag adja."
Ugye nem arra gondolsz, hogy ez az öt gép adná a Nato szállítási bázisát? Ennyire nem lehet csóró a NATO! Inkább a bázis alatt a repülőtereket és a kiszolgálókat érteném.
Ez a két gép meg alkalmatlan az eü célra....
Szállításra elmegy, bár nem tudom, hogy a kapacitása mennyire lenne kihasználva:) 10-20%-ra? Mert ahogy a kolléga beírását olvasom, igen kevés helyen vannak "sokan".

öreg baka nem rakéta 2018.07.21. 15:51:51

@pina noir: Ma egy két éves cikk alkalmassá tesz arra, hogy körberöhögjenek. Ma az információ áramlás percek kérdése.

CSOKKI MÁLNA 2018.07.21. 15:56:07

@öreg baka nem rakéta: Ó igen.. Azóta nyilván eladták vagy bezúzták a frissen vásárolt röpcsiket, ugye..?

we dont want arabs here..So what 2018.07.21. 15:59:19

Takarodjatok a kurva anyátokba, büdös geci liberális balos kis buzik.

Majd egy tízmilliós ország mindenkori államfői tárgyaljanak a wizzair gépen melletted államügyekről nem???

Hogy rohadnátok meg ott ahol vagytok.

öreg baka nem rakéta 2018.07.21. 16:03:33

@pina noir: Ha a frissen vásárolt gépekről firkálsz, akkor ne egy 2008-ban leállított, most múzeumba kerűlő gépről született cikkel gyere. Látom, találtál jobban aktuális cikket. ezzel kellett volna kezdeni:)

öreg baka nem rakéta 2018.07.21. 16:05:42

@we dont want arabs here..So what: Magadat küldted el ilyen intelligensen? Nem fogod fel a csökött koponyabelsőddel, hogy nem a korménygép a baj? Hülye fidesznyalonc, ilyenek miatt szopik a rendes ember.

martineden 2018.07.21. 16:15:21

@we dont want arabs here..So what: Jo erv.KB ilyen inteligens,4 faiskolat vegzettekbol kerul ki a fidesz hivok ket harnmada, mint te.Persze erveket nem tudtok felhozni, akkor jon a tragarkodas.Hajra M-orszag, igy szeretlek, muhaha.

Tamás Csacsicska 2018.07.21. 16:49:33

@Kara kán: Hülye vagy fiam. Láttál te már csapatszállító gépet belülről? Itt van két fénykép, az egyik egy A319-es utasszállító, a másik meg egy csapatszállító. A képek önmagukért beszélnek. Ha mégsem, akkor csak kérdezz bátran!

Civil gép belső képe: worldairlinenews.com/.../delta-set-new-records.../

Katonai gép belső képe: www.aerospacemx.com/airbus-a400m-atlas-the-titan.../

conchita wurst 2018.07.21. 16:52:13

pedig megirta a zujsag 1 eve hogy Meszarosnak is van gepe

botrany hogy nem tollle bereli a kormany, milyen haver az ilyen?

conchita wurst 2018.07.21. 16:56:51

@Tamás Csacsicska: tulkepp mind1 hiszen libbsi soha nem fog a kormanygepen ulni

s ez azert megiscsak fontosabb

martineden 2018.07.21. 17:00:20

@conchita wurst: Szoval meg is csak kormanygep, nem csapatszallito?Ezert kar volt hazudozni.

conchita wurst 2018.07.21. 17:04:59

@martineden: mi az hogy szoval?

szerinted kit erdekel hogy a 20 fos olvasottsagu bandita trolljai szerint milyen gep az amit 1000 meterrol se latott meg egyikuk se?

moonlight777 2018.07.21. 17:05:07

Nem tök mindegy hogy van-e kormánygép vagy nincs, van millióegy sokkal fontosabb és súlyosabb probléma, mint ilyen baromságokkal foglalkozni...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.21. 17:06:22

Mi a lényeg?

A ballibek tombolnak, hogy másodszor kapnak már egy kiadós ZSIDÓ pofont, ami nagy baj, mert a ballib retorika jelentős eleme, hogy mindenki antiszemita, aki nme ballib.

Most kétségbeesésükben abba kapaszkodnak, hogy Soros szerveztet Jeruzsálemben egy 20-fős tüntit Orbán ellen, s a a magyar kormányfő merészelt állami géppel utazni.

tof 2018.07.21. 17:14:57

Orbánt szívesebben látnám rácsok mögött, mint kormánygépen, de VÉGRE nem kivénhedt, 50 éves konstrukciójú, szovjet An-26 csettegőket használunk diplomáciai célra, hanem gazdaságosabb, korszerűbb, gyorsabb és nagyobb hatótávolságú gépeket - így derékig a XXI. században járva...

CSOKKI MÁLNA 2018.07.21. 17:18:43

@öreg baka nem rakéta: Talán el kellett volna olvasni rendesen a cikket:

"Jelenleg a kormányzati (VIP) utazások kiszolgálására két Airbus A319CJ repülőgépet, egy Bombardier Challenger CL-601 businessjetet használnak. "

öreg baka nem rakéta 2018.07.21. 17:21:49

@pina noir: Talán időszerű cikket kellett volna hozni, mint amit másodszorra sikerült. Az első egy matuzsálemről szólt. Nem kell mentegetőzni, így sikerült.

CSOKKI MÁLNA 2018.07.21. 17:27:55

@öreg baka nem rakéta: Miért szerinted mi változott azóta okoska?? Elég szánalmas, hogy ebbe kötsz bele, miután koppantál egy nagyot..:)Nagyon kilóg a lóláb.

alfacharlybravo 2018.07.21. 17:29:02

@öreg baka nem rakéta: Nem hazudtak csak te nem emlékszel jól, mert ment zaklatás és ment a magyarázat a gyengébbek kedvéért.

öreg baka nem rakéta 2018.07.21. 17:30:30

@pina noir: De elárulom, hogy nem igazán érdekel más állam kormánygépe. Azzal sem lenne igazán bajom,ha a magyar kormány vesz egy gépet. A hazudozással, a védhetetlen védésével, magyarázkodásos hazugsággal van baj. Persze, csak akkor jössz rá, ha értően olvasod a hozzászólásokat.

öreg baka nem rakéta 2018.07.21. 17:31:28

@pina noir: Ha már elfelejtetted mit linkeltél először, javaslom nézd vissza. Sokat segít.

öreg baka nem rakéta 2018.07.21. 17:32:38

@alfacharlybravo: Tényleg nem hazudtak. Katonai gépen utaztak:) Te még hiszel a mikulásban?

taga20 2018.07.21. 17:33:01

@pina noir: ménem baszod szájba a csuti maffiát?

conchita wurst 2018.07.21. 17:33:11

@öreg baka nem rakéta: véleményed senkit nem érdekel

falusi választást se nyertek többet, s lassan jön a fidesz ürhajó is

én támogatom, mert teccik a libbsik tehetetlen sivalkodása

taga20 2018.07.21. 17:34:15

@alfacharlybravo: és te rohadt tróger, telibe szopod a geci gazdád miden szarát!

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.07.21. 17:40:58

Ha bèrelt volna gèpet akkor moat azon rinyalnatok.

öreg baka nem rakéta 2018.07.21. 17:45:29

@conchita wurst: Te is hiába nyalod, nyúzni való hülye leszel a csuti dakota szemében:)

öreg baka nem rakéta 2018.07.21. 17:48:11

@FILTOL: Ezért kérdeztem korábban, hogy a két saját gép üzemben tartása mennyibe kerül, de válasz nem lett. Mérlegre kell tenni, hogy a bérlés, vagy a néhány utazásra használt gép a gazdaságosabb. De ez egy fidesznyaloncnak mindegy, mert azt hiszik, náluk a bölcsek köve...

kvp 2018.07.21. 18:14:24

@öreg baka nem rakéta: "Ugye nem arra gondolsz, hogy ez az öt gép adná a Nato szállítási bázisát? Ennyire nem lehet csóró a NATO! Inkább a bázis alatt a repülőtereket és a kiszolgálókat érteném.
Ez a két gép meg alkalmatlan az eü célra....
Szállításra elmegy, bár nem tudom, hogy a kapacitása mennyire lenne kihasználva:) 10-20%-ra? Mert ahogy a kolléga beírását olvasom, igen kevés helyen vannak "sokan"."

Eddig a kelet europai kozpont itt Papan elvolt 3 tehergeppel. Most lett melle meg ket szemelyszallito. Ahogy nezem kombo teher mindketto tehat alulra es hatulra pakolhatnak is. Es igen, a 3+2 geppel Magyarorszag nagy mertekben noveli a hozzajarulasat a NATO kelet europai legiszallitasi kapacitasahoz. Magyaran az osszes tobbi allam is hasznalhatja ha akarja. A nemeteknek pl. kellene par katonai utasszallito a kiutasitott migransok hazatoloncolasahoz mert a nemet charter pilotak megtagadtak a munkat, menetrendszerinti jarat meg sok orszagba nincs. Hogy miert akarja ezt a tevekenyseget Orban akar penzzel is tamogatni azt nem tudni. Ez nem olyan hogy mi majd igy segitjuk a hatarvedelmet. (vagy de, attol fugg ki nyilatkozik a nemet kancellar vagy a belugyminiszter)

Épüljön stadion a CEU helyére 2018.07.21. 18:31:38

"Amikor Orbán Viktor hülyének néz ha repülni támad kedve."
"A luxusból lehet lopni, nem kerül semmibe, csak az adófizetői forintok áramlanak szerte szana a szélben.""

LESZAROM !! LESZAROM !!

Amig az Orban betonba dongoli a Sorosberenc lipsiket, addig felolem annyit lop amennyit akar. Ha minden heten ellop 1300 milliardot, ahogy az ellenzek allitja, az se erdekel, a lenyeg hogy elintezi a lipsiket.

öreg baka nem rakéta 2018.07.21. 18:48:59

@Épüljön stadion a CEU helyére: Áruld már el kik a Sorosbérenc lipsik? Vagy a tű elakadt és szarul mondja a mondókát. Bizonyíték a Sorosbérencre? Mert nem üvölt együtt a falkával? nem kötelező, nem hülyült meg mindenki.

Kunhallmi Agnes 2018.07.21. 18:54:06

Kulonosen, azert felhaborito Orban izraeli utja, mert mindenki tudja, hogy holokausztot tervez, es csak azert ment oda, hogy felmerje hany gazkamrara lesz szukseg. Amit majd a legjobb GAZszerelo cimboraja fog unios penzekbol felepiteni.
Igen Orban kifog lepni az Europaiunio-bol, az ENSZ-bol, a NATO-bol, es utanna azonnal holokauszt lesz.

Épüljön stadion a CEU helyére 2018.07.21. 19:06:40

@öreg baka nem rakéta: A sorosberenc lipsik azok, akik szet akarjak verni a nemzetallamokat, szeretnek megszuntetni, a magyarorszagot, a magyar nyelvet, kulturat, at akarjak jatszani az orszagot az araboknak. Es egy egyseges orszagok nelkuli iszlam allamot akarnak Europaban.
Az ellenzeki partok, es a tamogatoik 95-98 % idetartozik.

regbor 2018.07.21. 19:07:48

Döbbenet, hogy a sok narancsagyú barom nem érti a lényeget. A sok ezer milliárd ellopott pénz mellett ez a két gép fityfasz. Itt az ordas hazugság a probléma. Hogy megint - immár ezredszer - az emberek szemébe hazudtak!
Persze, ezt a narancsagyúak soha nem fogják elismerni, és minden úton-módon mosdatják a szerecsent.

regbor 2018.07.21. 19:11:30

@Épüljön stadion a CEU helyére: Te baromarcú! Ki akar itt arab államot? Ez csak a magadfajta fideszbarom agyában élő lázálom! Neked, meg a fajtádnak fogalmad sincs a liberalizmusról. A magadfajta pondróknak pont megfelel az orbáni szarkupac! Abban tudtok elmerülni kedvetekre!

regbor 2018.07.21. 19:47:13

@Épüljön stadion a CEU helyére: Na, mi van, fideszbirka? Még nem jött meg a központból, hogy mit kéne reagálni?????

conchita wurst 2018.07.21. 20:07:27

számíthat rám orbán viktor

dr. mesterséges színezék 2018.07.21. 20:08:36

Csak azt sajnálom, hogy a Nagy Repülős Dinasztia, a Hingyi család nem részese ennek a diadalnak.

dr. mesterséges színezék 2018.07.21. 20:10:17

@regbor: De legalább nem a bolsevikok...

Faszt nem.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2018.07.21. 20:19:31

Egy gazfickó ellopta az identitásomat!!!!!!

regbor 2018.07.21. 20:31:21

@conchita wurst: Ugyanolyan köcsög, mint te....

Épüljön stadion a CEU helyére 2018.07.21. 20:34:41

@regbor: Nem kell a hulye duma. A liberalizmus, egyenelo az arab bevandorlassal. Es az egesz libbant tabor evek ota a felsokorlat nelkuli arab es neger bevandorlasert harcol. Mert ezekkel a nemieroszakolo terroristakkal akartatok valasztast nyerni.

regbor 2018.07.21. 20:46:41

@Épüljön stadion a CEU helyére: Te komplett hülye vagy. A rossebbnek sem kellenek ide arabok meg négerek. Maradjanak otthon, táncoljanak, énekeljenek a törzsben. Ez az egész migráns-kérdést a fidesz pumpálta fel. Ahogy az előző választást a rezsicsökkentéssel, úgy ezt evvel a migráns-sztorival nyerték meg. Kommunikációban a fidesz valóban verhetetlen, méltó utóda Hitlernek. Ettől még a magyar oktatás, az egészségügy továbbra is romokban hever, és csak romlik a helyzet. De te és a fajtád nem lát tovább a pártpropagandánál, és szajkózzátok, amit elétek raknak. Csak egy kicsit kéne gondolkodni, és rájönnétek, megvezettek benneteket, mint a marhákat.

CSOKKI MÁLNA 2018.07.21. 20:47:31

@öreg baka nem rakéta: Ez elég friss?

iho.hu/hir/kell-kormanygep-tobbfunkcios-szallito-meginkabb-180202

"Európában a francia, a német, a bolgár a cseh, a szlovák, a török, az ukrán és az olasz légierő szállítógépei között szerepel A319CJ. "

regbor 2018.07.21. 20:51:27

@pina noir: Rugózol egy apróságon. Bizonyára olyan sötét vagy, mint a p-nád...

ember100 2018.07.21. 21:11:09

Helló !

" Hazudtunk éjjel , nappal ...."
Nem ismerős ?
Katonai gépeket veszünk a honvédségnek , nem kormánygépeket !
Értem ééééén :)
Nek a gépek vétele a baj hanem a
HAZUGSÁG !!!!!

öreg baka nem rakéta 2018.07.21. 22:12:00

@Épüljön stadion a CEU helyére: legalább kérdezz meg valaki írástudót, hogy kik azok a lpppsik...

öreg baka nem rakéta 2018.07.21. 22:18:09

@pina noir: Úgy látom beoltottak értelmezés ellen sikerrel. Elóször jössz valami két éves cikkel, egy repülőmatuzsálemről. Aztán jöttél egy egyéves cikkel, amire azt mondtam, ok, ez még talán illik a dologhoz. Most megint jössz valami hülyeséggel.Nem érted a narancs koponyáddal, hogy nem az a probléma, hogy honvédségi gép, meg A319., hanem a hozzá kapcsolódó hazudozás.Neem kormánygép, á, nem csak katonai célra lesz hsználva. Olvasd el a bukott miniszter dumáját. Na, elég ,nem vállalom a továbbképzésedet, okosításodat Bután fogsz meghalni, de az a te bajod.

öreg baka nem rakéta 2018.07.21. 22:19:01

@ember100: Ezt mondhatod az itteni naribirkának, nem érti!

röf 2018.07.21. 22:41:40

szarrágás, mindenki tudja, hogy ez így volt normális....
majmok...

CSOKKI MÁLNA 2018.07.21. 22:42:15

@öreg baka nem rakéta: Tök mindegy mikori cikkel jövök..Kénytelen voltál szembesülni vele, hogy más országok légiereje is használ ilyen gépeket, innentől egy 1 hónapos cikk időpontján is lovagolnál, mivel más esélyed nincs..

CSOKKI MÁLNA 2018.07.21. 22:44:01

@regbor: Milyen apróságon te szerencsétlen? Világosan le van írva a cikkben, hogy a a bolgár a cseh, a szlovák, a török, az ukrán és az olasz légierő szállítógépei között szerepel A319CJ.

öreg baka nem rakéta 2018.07.21. 22:46:28

@pina noir: +Úgy látom beoltottak értelmezés ellen.
nem az a probléma, hogy honvédségi gép, meg A319., hanem a hozzá kapcsolódó hazudozás.Neem kormánygép, á, nem csak katonai célra lesz hsználva. Olvasd el a bukott miniszter dumáját. Na, elég ,nem vállalom a továbbképzésedet, okosításodat Bután fogsz meghalni, de az a te bajod." Ezt próbáld megérteni, ne mentegetőzz, ne másban keresd a hibát a saját hülyeséged miatt.

Gyorgy Nagy 2018.07.21. 23:13:43

17 éves koráig még fürdöszobátsem látott ez a mélynövésü urizáló indiai bevándorló.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.07.21. 23:27:33

A nagy magyar köcsög csuti paraszt még a gépére se tudja magyarul kiírni a nevét. Hungarian air force. Aha. Ez a görény itt is az usa elnökének képzeli magát ezért irogat angolul. Még jó hogy nem azt írta rá: air force one. Igaz erőnek nem nevezném ezt a roncsot. Valójában azonban csak egy kis porbafingó senkiházi szarkavaró hazaáruló jogászpatkány birkapásztor ő, a két és félmillió birkájának a pásztora.

bcd43 2018.07.21. 23:38:55

@bóvli ország jobban teljesít: Soha nem értettem, ha hülye valaki, miért veri még a tam-tam-ot is..........
Te szerencsétlen talán a dátumokat figyeld!!!!!!!
""""" Malév Gazdasági háttere

Még 1992. november 12-én az Alitalia olasz nemzeti légitársaság és a Simest olasz bank tőkeemeléssel 35% részesedést szerzett a Malévben, de 1997 decemberében az Alitalia Malév-részvényeit magyar bankok visszavásárolták. 1999 és 2007 között a Malév 99,5%-os többségi tulajdonosa az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. volt, a maradék 0,5%-ot kisebb befektetők birtokolták. 2007-ben sokadik próbálkozásra végül az ÁPV Rt. 200 millió forintért eladta a Malévet a Borisz Abramovics Berezovszkij orosz üzletember irányítása alatt álló[11] AirBridge Zrt.-nek. Az állami tulajdonú Malév Vagyonkezelő Kft. átvállalta a Malévtól annak a Magyar Fejlesztési Banktól felvett 20 milliárd forintos hitelét, ennek fejében állami tulajdonban maradt a Malév márkanév, az egyik Boeing gépet birtokló Malco LLC és a Százhalombatta-Ferihegy közötti kerozinvezeték.[12]

2009 áprilisában az igazgatóság Martin Gausst nevezte ki a Malév vezérigazgatójának, akinek irányítása alatt a légitársaság az addigi legnagyobb, közel 50 milliárdos veszteségét volt kénytelen elkönyvelni[13]

2009-ben Abramovics kiszállt az AirBridge-ből, így annak többségi tulajdonosa Költő Magdolna, kisebbségi tulajdonosa és tényleges irányítója pedig az orosz Vnyesekonombank lett, üzemeltetésébe pedig beszállt az Aeroflot orosz nemzeti légitársaság.[14]

2010. március 10-én a Vnyesekonombank kifizette azt a 32 millió eurós bankgaranciát, amelyet az AirBridge által a 2007-ben állami tulajdonban maradó vagyontárgyak után a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek fizetendő bérleti díjakra vállalt.[15][16] 11-én a Malév jegyzett tőkéjét négymillió forintra csökkentették, és 26,82 milliárd forintos tőkeemelést hajtottak végre, amiből 25,36 milliárd forintot a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő jegyzett, ezáltal a Malév többségi tulajdonosa ismét a magyar állam lett, 95 százalékos részesedéssel. A maradék 5 százalék továbbra is az AirBridge kezében maradt.

Egy, a 2010-es Orbán-kormány idején államilag megrendelt elemzés lényegében életképtelennek találta a Malévet: működése tarthatatlan, nincs esély rá, hogy 2012-re nullszaldós legyen.[17][18] A légitársaság ekkorra évi 10-20 milliárd forint veszteséget halmozott fel.

Mivel az EU szabályai tiltják a légitársaságok költségvetési pénzből való támogatását, a Wizz Air vizsgálatot kezdeményezett az Európai Bizottságnál a 2010-es államosítás jogszerűségéről.[19] 2011 nyarán az Európai Bizottság hivatalos javaslattal élt a magyar kormánynál, hogy szerkezetátalakítási program bemutatása után a kifogásolt állami támogatást is elfogadhatónak tartják. Ennek elmaradása esetén, azaz a vállalat fenntarthatóságának elérése nélkül a támogatást a Malévnak vissza kell fizetnie. A kormány azonban nem tett érdemi lépéseket a Bizottság elvárásainak teljesítése érdekében.[20]

2012 januárjában a Bizottság jogellenesnek minősítette mind a visszavásárlást, mind számos egyéb támogatást és tranzakciót 2007 és 2010 között; összesen mintegy 100 milliárd forintnyi állami támogatás visszatérítésére kötelezte a Malévot, és megtiltotta a magyar államnak a további támogatást.[21][22][23][24]

Leszarom a blogodat csak kárörvendeni jöttem. 2018.07.22. 07:01:35

" hanem a kormány úri hóbortjának a kielégítésére fog repdesni szerte az világban."

Azert emlekezunk arra is, hogy a SZEMKILOVETO GYILKOSOK, vizagyukra, gumilovedekekre, 30 EZER konnygazgranatra koltottek szaz milliardokat. A liberalisoknak nem volt masra szukseguk a hatalmuk megtartasahoz.

Stenonis 2018.07.22. 08:13:44

@Cycmen:

Elvileg én is adom a kormány fizetését, az én adóm is a költségvetésbe kerül. Ezért illene.

De inkább az volt a pitiáner, hogy Simicskó lenyilatkozta ezt:
A most beszerzett Airbus A319-esek nem kormánygépek, feladatuk a csapatszállítás, polgári személyek evakuálása és sebesültszállítás.

regbor 2018.07.22. 08:29:30

@pina noir: Próbáld meg a fekete agyaddal felfogni: nem a gép a probléma, hanem az ordas hazugság! Ezen kéne elgondolkodni, de persze ez bőven meghaladja a te szellemi kapacitásodat.

regbor 2018.07.22. 08:31:20

@Leszarom a blogodat csak kárörvendeni jöttem.: Milyen gyilkosok? Már halottja is volt a fidesz legendárium szerint a csőcselék elleni rendőri fellépésnek? Kár, hogy nem éles lőszerrel lőttek! És te is ott lehettél volna, baromarcú!

regbor 2018.07.22. 09:01:26

@maxval balcán bircaman: Rövid választ kértél: megkaptad.
Hosszabban nem érdemes foglalkozni a fajtáddal. Hülye vagy, az is maradsz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.22. 09:03:07

@regbor:

Válaszod értelmetlen volt. Lebuktál, bérkommentelő makákóm...

regbor 2018.07.22. 09:07:43

@maxval balcán bircaman: Ezt honnan szűrted le, birka? Ha nem magadból indulnál ki - az eddigi történésekből egyértelmű, ki a bérkommentelő (aki minden témához azonnal vonalasan hozzá tud szólni, mint te) - akkor észre vehetted volna, hogy én bizony ritkán szólok hozzá, mivel van becsületes munkám, ami nem teszi lehetővé a folyamatos írásbeli önkielégítést, amit te produkálsz napról napra.

Európai téridő 2018.07.22. 09:08:00

Hülyegyerekek, a magyar honvédségnek pl. Afganisztánban is vannak békefenntartói, kell az a honvodségi csapatszállító repülőgép. Apropó: Hogy is volt az a homályos történet a Malévval, miért is kellett annak "megszűnnie", drágalátos brüsszeliták?

regbor 2018.07.22. 09:18:13

@Európai téridő: nem régen leírta itt egy tisztelt hozzászóló: bcd43 2018.07.21. 23:38:55, olvasd el, hátha megvilágosodsz. Bár vannak kétségeim...

Európai téridő 2018.07.22. 09:35:57

@regbor: Az egy dolog, hogy a konkurencia, az a csibész Váradi (Wizz Air) megfúrta a Malévot, talán még a második Orbán-kormány által megrendelt jelentéshez is volt köze, de azért Brüsszel mocskos mancsa, közvetve a többi konkurens is ott volt. Ahhoz mit szólsz, hogy a románok viszont ezerrel támogatják a szintén ramaty állapotban Taromot, az ő nemzeti légitársaságukat.?OV akkor még feltehetőleg nem akart összeveszni Brüsszellel, meglépte a Malév felszámolását, lehet, hogy most már ő is bánja. Ennyit az általad és mások által is hivatkozott mellébeszélésekről.

CSOKKI MÁLNA 2018.07.22. 10:04:45

@öreg baka nem rakéta: Miért hazudozás, ha tényleg honvédségi gép, ahogy a cseheknél meg a bolgároknál is?

öreg baka nem rakéta 2018.07.22. 11:11:08

@pina noir: Válts nevet fekete lyukra:) Az eszed nem lett több, csak a lyuk növekszik. Mikor jut el hozzád, hogy nem az a baj, hogy a honvédségé, hanem a hazudozás? Áááá, nem lesz kormánygép, ki van zárva..... By Simicskó.
Te meg elhiszed, hogy katonai kivitelben utazott a csuti bohóc...
Elmondhatnád, hogy sebesültek vagy mentettek voltak az utasok?

öreg baka nem rakéta 2018.07.22. 11:43:02

@regbor: Néha még kitör belőlem az irgalmas szamaritánus...

regbor 2018.07.22. 12:03:09

@öreg baka nem rakéta: Az ilyenekhez nem irgalom, hanem határtalan türelem kéne...

Leszarom a blogodat csak kárörvendeni jöttem. 2018.07.22. 15:43:11

@regbor: Az a szegeny ember, miutan MEGVAKITOTTAK A LIBERALISOK, ongyilkos lett. Ezert nem tulzas azt mondani, hogy a libsik OLTEK MEG.

regbor 2018.07.22. 15:58:53

@Leszarom a blogodat csak kárörvendeni jöttem.: Na, akkor kezdjük előröl. Minek ment oda? Engem miért nem lőttek szemen? Mert volt annyi józan eszem, hogy ilyen helyzetben nem megyek be a városba. Ha meg véletlenül épp ott bóklászok, akkor húzok onnan, mint a vadliba. Nem megvakították. Az egyik szeme megsérült. Ez maximum 50%-os rokkantság. Nagyon sok ember él teljesen vakon teljes életet, dolgozik, boldogul. Fél szemmel még el lehet éldegélni, nem kell öngyilkosnak lenni. Végül: ha valaki öngyilkos lesz, és ezt úgy beállítani, hogy az adott rendszer ölte meg.. hát, enyhén szólva erős logikai bukfenc. Amúgy ha már ekkora hazafi vagy, ugyan, ruházz már be egy magyar billentyűzetre, mert ez így nagyon zsenánd...

regbor 2018.07.22. 16:05:03

@regbor: Amúgy: "2011-ben első fokon egyszeri 15 millió forintos kártérítést ítélt meg javára a bíróság,..."
Hogy is volt ez?????

regbor 2018.07.22. 19:06:02

@taga20: lyuk... az egyetlen ly-nal kezdődő magyar szó... marha nehéz megjegyezni...

taga20 2018.07.22. 20:26:26

@regbor: te ostoba fityeszjobbágy, azé írtam így, hogy az ojan ostoba fityeszközmunkás, mint te, belém tudjon kötni!

hogy rohadna rád a turulmez a ravalaton!

regbor 2018.07.22. 20:52:42

@taga20: Te nagyon hülye! Olvass már utána, miket írtam! Szerinted ez "fityeszjobbágy" stílus? Csak borzasztóan irritál, amikor alapvető hibákat követnek el nagymagyarok.

taga20 2018.07.22. 21:16:54

@regbor: ád egy,nem vagyok nagy magyar, csak egy migráncs leszármazott.

ketó, szerinted nekem nem húzza alá pirossal a rencer a hibákat?

tri, remélem 2rha mezt megrendelted?:)))

regbor 2018.07.23. 08:49:52

@taga20: OK, legyen neked igazad. Nem vagyok egy sportos alkat, így nem rendeltem lölömezt...

öreg baka nem rakéta 2018.07.23. 10:42:05

valamelyik nap hallom a híradóban, hogy a
csuti focista megmagyarázta, hogy a repülés kiképzésre is jó volt:) A kiképzésért pedig nem szoktak bérleti díjat fizetni. Valószínű, hogy ezért van titkolva, hogy mennyit fizettek a HM-nek.

öreg baka nem rakéta 2018.07.23. 10:44:49

A másik kérdés, hogy a hadseregnek van-e engedélyes pilótája erre a géptípusra? Ha igen, mióta, és milyen rangban szolgál, és hol?

CSOKKI MÁLNA 2018.07.24. 00:30:10

@öreg baka nem rakéta: Milyen hazudozás? Miért bújsz e mögé az ócska vád mögé?
Miről szövegeltetek? Hogy hát "a Zorbány valójában magának vette és a honvédelem nem is tudja használni, blalabla"
Ehhez képest a belinkelt cikkben világos, hogy számos hasonló helyzetű ország légi ereje használja ezeket a gépeket..

Orochimaru 2018.07.25. 11:34:06

Szomorú, hogy honfitársaink sivár és unalmas életüket azzal próbálják meg izgalmasabbá tenni, hogy a nap 24 órájában azzal foglalkoznak, hogy mit csinált OV. Lehet jajvékolni, de a nép döntött megint, el kell fogadni az eredményt, vagy lehet csomagolni, és keresni egy másik országot, ahol nincsen Viki. De ahhoz a sírás nem elég... :)
süti beállítások módosítása