Kedves MTA!

Próbálom megérteni mi az amit ti nem értetek a közéletben most éppen rajtatok csattanó ostoron. Okos emberek vagytok, már régen rá kellett volna jönnötök Orbán Viktor pont ezért nem szeret benneteket. Eddig is csak eltűrte a létezéseteket mivel régi nagy múltú intézmény vagytok, egy nagy magyar, Széchenyi István gróf a megalakulásotokhoz egy egész évi jövedelmét ajánlotta fel, ami az örökölt birtokaiból származott. Azt ő jóra akarta használni, és tenni akart az országért.

Ha ma Orbán Viktor ma ugyanezt tenné, akkor abból akár pár száz évig kutathatnátok a világ rejtelmeit, tehetnétek szebbé, jobbá az életet a földön, csak ahhoz Mészáros Lőrinc képét is kellene tenni a támogatóitok közé, és tudnátok a támogatás az ellopott közpénzből érkezett. 

Sokat tettetek az országért, kiváló elmék a tagjaitok, ők vitték szerte a világba milyen nagyszerű kis ország vagyunk mi, ahol ennyi értelem van egy helyen. Hosszan lehetne sorolni azokat a találmányokat amelyeknek segítségével jobbá lett a világ, és ebben nektek nagy szerepetek volt. Még hosszabb lenne azok nevek felsorolása akiket a soraitokba fogadtatok, mert megérdemelték a tudásukkal, a munkájukkal, kiemelkedő teljesítményükkel a tudomány területén.

Manapság azonban már más jelent a ti létezésetek Orbán Viktor rendszerében. Veszélyesek vagytok rá nézve, és az általa megépített kisvasútra. Bélyeget még nem érdemeltek meg, de az a tudás ami nálatok, a fejetekben, a munkátokban van szöges ellentétben van az Orbán Viktor által felépíteni kívánt új renddel.

Ma már egy olyan elmebeteg irányítja a jegybankot, aki nálatok soha, még az ajtóig sem juthatna el, örülhetne csikket szedhetne előttetek az utcán. Már az is nagy érdem lenne egy Matolcsy féle közgazdasági sarlatánnak.

Ma már az jelenti a művészetet, ha kellőképpen tudja az illető dicsérni a sehonnan nem jövő, sehova nem vezető stadionépítést, Liget rombolást, rezsiharcot, menekült ellenességet. Olyan Kerényi Imre féle félkegyelműek kapnak milliárdos támogatást, akik asztalt rakatnak mindenhova egy tákolt alaptörvénynek, amit egy hozzá nem értő szakbarbár írt a vonaton két állomás között a térdén egyensúlyozva a papír alapú laptopot. Nem is győzik módosítani a tákolmányt, ami az ország rendjének az alapját kellene hogy adja. Csak azt a káoszt nézzétek ami az alaptörvénnyel keletkezett.

Ma olyan elmék kerülnek a hatalom közelébe, akik háziállatra vadásznak közpénzből, afrikai nyelvújítóknak képzelik magukat, rezsiharcos tábornokok, és a mondataikban is képesek az alanyt és az állítmányt egy szóval helyettesíteni. Soros.

Ti ebben a világba nem fértek bele. Nektek itt nincs szerepetek, nincs jövőtök, nincs semmi keresni valótok. Tükör vagytok a hatalom minden cselekedetével szemben, hát össze kell törni benneteket.

Nem kaptok támogatást mert azzal értéket állítanátok elő, az meg nem divat manapság. A sógorság, haverság, az állami pénz felelőtlen elköltése, a közpénz magánzsebbe csorgatása, a kisvasút meghosszabbítása, még több stadion, még kevesebb oktatás, még rosszabb egészségügy, egyre gyengébb forint, egyre több szegény ember. Ma ez a hatalom koncepciója, és ti zavarjátok ennek megvalósítását.

Orbán Viktor nem buta ember, de szereti ha mindent ő irányít. És mindenkit. Az okos embert nem tudja, mert az átlát rajta, ezért csak a hülyéket túri meg maga mellett, akik feltétel nélkül elfogadják az akaratát. Az erős jellemet sem bírja, mert azt nem tudja megvenni, és így maga alá gyűrni, hogy szolgálják a közvilágítás saját lábon állását. Azt sem szereti, ha az analfabéta gázszerelő pénztárcája megszólal, de az járulékos veszteség amikor a józan ész látja hogy lopja a közpénzt.

Szóval kedves MTA, már bocs a végig tegezésért, de a közember már csak így látja a világot ha nem fél hiszi el a menekültekkel való riogatástól, és az ezzel járó segély elvesztésétől. Meg Soros Györgytől akitől Orbán Viktor meg akarja védeni. Meg nem is akar nektek tanácsot adni, mert végül is nálatok az egy főre jutó okos emberek száma kettő.

Csak annyit tud mondani a józan ész, már annyi értelem feladta, annyi akarat megtört, csak remélni lehet nem ti lesztek a következők. 

Ehhez azonban nektek kell erősnek, és okosnak lenni, a társadalom majd nézi tátott szájjal mire jutottatok. Legfeljebb lesz egy kis tünti mellettetek, meg pár hangos szó. Ezt magatoknak kell elintézni az Orbán hatalom harmadik ciklusában. Csak remélni lehet nem így lesz.

BANDITA.

Címkék: támogatás tolvaj közpénz Orbán Viktor MTA

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr6714057378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Desischado 2018.06.19. 23:11:35

Sajnos, ez így van. Akinek esze van, attól orbán fél. Neki csak agyatlan, bólogató, engedelmesen bégető birkák kellenek. Ezért vagyunk nagy veszélyben, mert mi lesz azzal az országgal, ahonnan távozik a tudás? Köszi a brilliáns írásért drága Bandita!
süti beállítások módosítása