Ma az ügyészség szerint ki lehet mondani a közmunkásról Lázár Jánosnak, azért nem lop, mert dolgozik.
Polt Péter egy percig nem mérlegelte a Lázár János ellen beadott feljelentést, azonnal visszadobta. És közben még egy mosoly is ott húzódott az arcán.
Lázár János még kacsintott is hozzá szélesen vigyorogva.
Majd pont ő ellene fog a Legfőbbnek mondott poltság nyomozni ha letolvajozza a közmunkást! 
Neki, és a többi Orbán bérencnek mindent ki lehet mondani, mindeniről büntetlenül, az ügyészség nem nyomoz.
Lázárnak, Tiborcznak, Rogánnak, és a többi Fidesz felső vezetéséhez tartozó politikusnak mondott közönséges tolvajnak,élősködő véglénynek nyugodtan el lehet lopni az adófizetők pénzét, az ország felzárkóztatására szánt támogatást, az ügyészség nem nyomoz.
Polt Péter tudja a dolgát az ilyen esetekben, igaz csicska módra védi az elkövetőt a felelősségre vonástól.
Végül is "csak" a közmunkásról van szó. Támasztja a lapátot, szedi a szemetet, javítja a munkanélküliségi mutatót, és meg tud élni havi ötvenháromezerből. Nem tényező, nem kell emberszámba venni, át lehet rajta lépni, de bele is lehet rúgni. Nincs nyomozás, mert annyit sem érdemel ha rátaposnak a maradék tartására. A közmunka egy kegy, a benne levőkkel bármit meg lehet csinálni, őket bármire fel lehet használni, nekik nem azonosak a jogaik a társadalom többi részével.
Mindenki annyit ér, amennyire védik a jogait. A közmunkást nem védi semmi, a civilt le lehet bérencezni, az ellenzéket meg lehet vádolni bármivel, a diákot meg lehet büntetni ha tiltakozik.
Lázár János sokat ér, egy este alatt kastély nő a földje közepén. Semjén Zsolt sokat ér, helikopter viszi utána a közpénzen lelőtt háziállatot. Rogán Antal sokat ér, a letelepedési kötvény osztaléka az első, ezért minden az országba beengedett terrorista, bűnöző nem nagy ár. Tiborcz István sokat ér, egy országot borít homályba jó drágán, mert Orbán Viktor veje. Kósa Lajos sokat ér, a mama sertéstelepén neki kell a trágyát kihordani öltönyben, miközben még a rábízott ezer milliárdot sem koszolhatja össze. Szabó Zsolt sokat ér, neki is ezer milliárd forint van elrejtve neve sincs számlán. És ez csak az értékes lista eleje, akik után nem kell nyomozni.
A közmunkással szemben meg kell védeni azt aki kihasználja, felhasználja, megalázza, sárba tiporja. Mert a közmunkás nem ember, ő csak közmunkás.
Hogy ez változzon ahhoz meg kell tanulni a másikra figyelni, a szolidaritást erősíteni a gyengével szemben, és fel kell háborodni az igazságtalanság ellen. Még ha az másokat is ér.
Az olyan igazságszolgáltatásnak nevezett ügyészséget, ahol a hatalom bűneit védik pedig le kell váltani, a felelősöket el kell taposni. Na jó, lehet ezt szépen is csinálni, azt nevezik felelősségre vonásnak. Ez sokáig tart, mert neki akkor aztán vannak jogai, amit most nem ad meg a közmunkásnak. A választáskor erre is érdemes figyelni a fülkében. Mert a választásnak része a közmunkás is, ahogy mindenki. Figyelni kell másokra is, nem csak saját érdekre.
BANDITA.

Címkék: féreg nyomoz közmunkás Lázár János Polt Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr8313787604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Desischado 2018.03.30. 00:27:15

Bár már látnám, hogy vezetőszáron viszik ezeket a bűnözőket a bíróságra! Ébresztő, magyarok! Köszi, Bandita!

Desischado 2018.03.31. 23:16:10

Boldog húsvétot, drága Bandita!
süti beállítások módosítása