Ellenzékinek lenni jó!

 2017.10.04. 19:26

Annyira jó manapság ellenzékinek lenni.
Naponta meg lehet tapasztalni éppen mikor, ki, hogyan fogja leváltani Orbán Viktort, és ehhez mindent meg fog cselekedni ami szerinte helyes. Egyedül, csapatban, együttműködésben, külön, mással, magában, mindenkivel.
Fideszesnek lenni nem jó. Ott egység van, centrális erőtér, nemzeti dohánybolt, nemzeti együttműködés, naponta lopnak a vezetők vagy kétmilliárdot a közpénzből, egy Kósa Lajos miniszter lehet, egy Németh Szilárd nem csak ott hülye ahol van, hanem a szomszédban is, és a párt alelnöke azzal a szellemi teljesítménnyel, amit kiböfög magából. De legalább nem kell gondolkozni semmin egy fideszesnek, minden jó ahogy Orbán Viktor naponta hazudja neki.
Tehát ellenzékinek lenni qrva jó. Minden esély megvan rá ahogy manapság állnak a dolgok, még sokáig az is legyen az ember. A közélet meghatározó személyei mintha ezzel meg lennének elégedve, végül is ők is csak az olyan egyszerű ellenzéki emberek közül valók, akik mindent jobban tudnak a másiknál. Ezzel nem, azzal csak ilyen feltétellel, na mindenkivel nem, mert magamban is szél vagyok, meg okos.
Csak hát van ebben az országban négymillió szegény, akit nagyon nem érdekel ki, kivel, miért nem, és ki kinek a barátja, kivel egyezik, vagy pont nem egyezik a véleménye miközben őt menti meg éppen a gonosz Orbán karmaiból. A négymillió szegény már a hidegre gyúr,lopja a fát, imádkozik ne legyen nagyon fagy a télen, mert még egy rezsicsökkentést nem bír ki. Négyet meg végképp nem, de ennyire nem tervez előre. A mát élje túl, és reggelre nem fagyjon meg, ennyi ami a túléléséhez kell.
A közmunkásról, az éhes gyerekről, a hatszázezer külföldön dolgozóról most nem is kell beszélni, ők is szeretnek ellenzékiek lenni. Meg a tanárok, az ápolók, a betegek, a gyerekét egyedül nevelők, a rokkant, a járadékos, meg az egykulcsos adó vesztese. Na ők aztán mindennél jobban szeretnek ellenzékben lenni.
Nagyon jó ellenzékinek lenni. Nem is kell Orbán Viktort a lábánál fogva kihúzni a parlamentből, hagy lopja el magának a maradékot az ország vagyonából, annyira jó nézni az ellenzéki közéletet. Okos, művelt, választott pártok szeretnek ellenzékben maradni, végül is csak négymillió élet a tét.
Nem lehet azt mondani az ellenzéki közélet nem tesz meg mindent azért, kormányra kerülve segítsen a négymillió szegényen, meg a kétmillió elég szarul élőn. De, de, mindent megtesz értük, csak elég nehezen fogadja el az Orbán Viktor által ráerőltetett törvényt. Mintha egy másik világban lenne mikor meg akarja menteni az országot, vagy csak ellenzék akar maradni, már annyira megszokta.
Négymillió szegény, kétmillió szarul élő, egy millió kivándorlást fontolgató. Ez a szám csak növekszik évről évre. Ezért nagyon jó ellenzékinek lenni.
Talán ha azok közül is kerülne ki a fideszes jelölt ellenfele, akit ma az ellenzéki közélet annyira meg akar menteni, az a pár millió qrva nagy bajban levő még kormányra is juttatná az ellenzéket. Mert annyira azért nem jó ellenzékben lenni, ha közben beledöglik az ember. Még négy év alatt pedig ez be fog következni, mert ma annyira szeretnek páran ellenzékben lenni.
BANDITA.

Címkék: közélet ellenzék FIDESZ

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr2912928871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bolshevik 2017.10.05. 11:34:58

"A négymillió szegény már a hidegre gyúr,lopja a fát"

Csak úgy érdekességképpen közölném, hogy a létminimum, amit szoktak emlegetni, az nem a "híd alatt fát tüzelek" jelegű ember, hanem az, aki nem jár külföldre nyaralni és nincs megtakarítása.

Jakab.gipsz 2017.10.05. 11:46:26

Soros vagy Orbán ? Népi vagy urbánus? Kik költsék el a pénzünket.

Ennyi.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.05. 11:51:46

"mert még egy rezsicsökkentést nem bír ki."

A hiányát meg még kevésbé bírná ki. A "demokratikus baloldal" nagyon ekézi a rezsicsökkentést, szóval ők hagyták volna az egekben az árakat - ez mennyiben is lenne jobb a "zembereknek"?

VaradiJanos 2017.10.05. 11:55:19

Tényleg gáz ez az egykulcsos adó mer etol megnot a sok hajléktalan adoja
süti beállítások módosítása