civil.jpgSzéles az út, sok a feladat, kevesen vannak és most mégis nehezebb nekik. És nem értik. Csak segítenek, adnak, építenek, könnyet törölnek, gyűjtenek, osztanak, védenek és akkor ezt kapják. Külföldről támogatott, hazaáruló, bérenc, ügynök, senkiházi, élősködő. Ha eddig nehéz volt a dolguk ebben a jobban teljesítő országban, most egy meg nem érdemelt teher is nyomja a segítő vállat, mely más helyett igyekszik a nehéz sorsot könnyebbé tenni, azzal hogy a gond egy részét a sajátjára teszi.

Az állam meg elégedetten dől hátra. Na, most jól megaszontam ezeknek a szervezeteknek. Mi az hogy segítik a szegényeket ott ahol ezek nem is léteznek, mert nem mérik, és nem mégis, akkor sem vesznek róla tudomást. Mi az hogy olyan feladatokat végeznek amiről az államnak kellene gondoskodni, ha az nem építene annyi stadiont, vizes vébét, olimpiát, Farkas Flórit. Még hogy ezek civilek,meg állampolgárok, szavazók, családanyák, fiatalok, öregek, jobb módban élő segítők, kevésbé szerencsés adakozók, felkészült fiatalok, lelkes amatőrök, idősek, gyerekek, apák, fiúk, lányok és mindenki akiből most egy csapásra ellenség lett. Mert az kell, egyszer mindenki soros lesz ahogy a választás közeledik.

Aki meg eddig csak segített az áll tétován, és igyekszik méltón viselni a meg nem érdemelt bélyeget. Azzal, hogy neki nehezebb lett azzal nem megérdemelt megvetéssel ami az állam szerint kíséri most majd az útját, az általa végzett feladat nem lett kevesebb, a gond nem oldódott meg. A szegénység továbbra is létezik, a ,tovább folynak, a problémákat az állam nem megoldja, hanem okozza. És ezért nem lehet feladni, nem szabad megállni, nem kell megadni az államnak az elégtételt a gonoszságáért.

Külföldről támogatott szervezet. Ki írja magára, megrázza a fejét, és megy tovább. Ha az államnak most ez okoz örömet, akkor nem szerzi meg neki azzal be kussol, csendben marad, lehajtja a fejét, és másra hagyja a segítséget. Azt neki kell megtenni.

Az állam meg hagy harsogja teli a szavazói üres fejét az általa kitalált újabb maszlaggal, amit naponta gondosan le is nyom a torkukon. Most a civil van soron, előtte a tanár, előtte a CEU, előtte a menekült, előtte a rezsi, előtte a franc tudja mi. Az állam nem képes ellátni a feladatát, de nem bír ellen állni a könnyű közpénz kihívásának, abból minél többet igyekszik a saját zsebébe tömve sunyi tekintettel elhallgatni azt. De büszkén hirdeti a saját sikereként megtalált, a saját törvényesített lopását leplező előkapart újabb állandó ellenséget. Ezek a tehetségtelen, erkölcstelen, gátlástalan, pofátlan véglények csak élősködni tudnak, és utálnak mindent ami erre emlékezteti őket. Márpedig a civilek naponta dörgölik az orruk alá, mit nem csinálnak meg egy élhető ország felépítéshez. Ezt nem tudják elviselni, hát akkor pusztuljon a civil, és vele a segítség amit eddig adott.

A józan ész azonban nem adja fel, megrázza a fejét, szája összeszűkül, keze ökölbe szorul, dereka kiegyenesedik. "Kapd be állam, nekem nem mondod meg ki a magyar, merre van az előre, mit tegyek a saját erőmből. Ha el akarsz taposni a szellemi fölényeddel melyet Németh Szilárdok képviselnek, a KDNP-s erkölcseiddel ahol az éhező gyerek életforma, hát ráfáztál, mert a torkodon akadok. Naponta váglak orrba az általad elkövetett bűnökkel, melyet elkövetsz a hatalmad tudatában. Mindig ott fogok lihegni a sarkadban, érzeni fogod a szegénység, a kilátástalanság, a reménytelenség, a betegség bűzét a leheletemen, mikor naponta rád ordítom mit kellene tenned azzal ami a feladatod az egészségügy, az oktatás, a szegénység, az éhezés, a kivándorlás ellen, amiben elrombolásában, előidézésében  vastagon benne van a kezed. Bújhatsz a stadionjaid árnyékába, lehetnek olyan zsenijeid mint Mészáros Lőrinc, hazudhat hetente Lázár János, akkor is a civil fog téged eltakarítani, és vasra verve végig húzni Felcsút kisvasútjától a Várban levő erkélyed alá épített tömlöcbe."

BANDITA. 

Címkék: civil törvény állam bélyeg

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr5012590765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.13. 18:04:21

Az álciu78lgvilek nem lesznek képesek tömeget állítani maguk mögé, sőt egyre jobban lejáratják magukat.

Ajtony 2017.06.15. 18:57:42

Kemény cuccot szedhetsz öreg. Vagy csak túl régóta? :D
süti beállítások módosítása