koli_padlo.jpgCsak gratulálni lehet annak a megátalkodott iskolai szakembernek, aki szerint a képeken szereplő szoba emberi tartózkodásra alkalmas. Azért meg még külön a mosdóhoz kellene kötözni a rendszer kitalálóját, ha még ezt szállóvendégek számára jó magyar forintokért kiadja, és még csak elnézést sem kér ezért. És akkor még arról nem is beszél a józan elme, ez a helyiség vagy mi, egy beteg gyermekek számára kialakított hely, ahol gyógyulniuk kellene.koli_beteg_felirat.jpg

Tele volt a Tisza parti város rendezvénnyel, minden szállás jó előre le volt foglalva. Aki azonban mégis szeretett volna az ott készült halászléből fogyasztani, megnézni a Dóm teret, és nem nagyon nézett utána a kollégiumi vendégszobáknak, az könnyen itt találhatta magát. Igen, a betegszoba vendégszobának lett kiadva.koli_2.jpg

Mikor az ember fáradtan megérkezett ebbe a micsodába, első reakcióként a szája maradt tátva a hitetlenkedéstől, majd utána egyszerre volt dühös, elképedt, megalázott. Itt kellene kipihennie magát, ezen a helyen kell aludnia, és még érezze is jól magát.koli_plafon.jpg

A legrosszabb azonban az első sokk elmúltával következik be, mikor valóban szétnéz itt az ember, és felméri a körülményeket. A nagyon magas plafon körül a pókhálókat, az ablakkeret állapotát, a radiátorok kopottságát, a falakon látható mocskot. Az ágyakon legalább szépen össze van rakva a kétes tisztaságú párna és takaró, amire neked kell felhúzni a huzatot.koli_fal.jpg

A padlóról felszedett szék nagyon jól néz ki a fekhelyen, végül is a linóleum olyan állapotban van, azon a szék már ne rontson tovább. Így az ágyakra is felkerülhet a kosz. Az asztal is biztos le volt takarítva valamikor. Az ajtófélfa is jó állapotban van, a padlón a linóleum is korrekt. A szekrényt nem is mered már kinyitni.koli_3.jpg

A legnagyobb sokk azonban a fürdőszobának nevezett helyiségben éri az utazót. Első reakcióra az ember behányna a sarokba. És itt kellene lemosni magadról az út porát. És akkor még egyszer, ez egy betegszoba. Ha itt nem szedsz össze semmit, kemény gyerek vagy, és túlélsz mindent.koli_fal_2.jpg

koli_mosdo_kozel.jpgkoli_betegszoba.jpgkoli_mosdo.jpgkoli_mosdo.jpgSzóval mindent összevetve  túl lehet élni az ebben az állami intézményben eltöltött éjszakát. Vendégkönyvet nem kell kérni, hálás szavakat nem kell bele írni. Ha sokfelé jársz az országban, és kollégiumban szállsz meg, nem ezt fogod tapasztalni, ennek a helyzetnek a megéléséhez külön szerencse kell. Már csak azzal az emberrel lenne jó találkozni aki azt a döntést hozza, neked legyen ehhez szerencséd.koli_bejarat_padlo.jpg

És akkor még egyszer. A kollégiumok vendégszobái tisztességesen fel vannak újítva, emberileg lakható, tiszta, rendezett. Ez egy különleges hely, ne legyen hozzá szerencséd. És akkor ne beszéljünk róla ki a fenntartó, ki felügyeli az intézményt, mert akkor az oktatásban levő káoszról is kellene pár szót váltani. Ez egy  középiskola kollégiuma, ahol a gyermekeink tanulnak.

BANDITA

 

Címkék: szállás vendég betegszoba KOLLÉGIUM

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr812534773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darth Revan 2017.05.24. 13:55:27

semmi botranyosat nem latok.

Az Ellenálló 2017.05.24. 14:00:53

Egy átlagos kórházi betegszoba százszor szarabbul néz ki. Ez még egész tűrhető, némi renoválás mondjuk ráférne.

Walahol 2017.05.24. 15:03:16

gondolom olcsó volt és a minősége is ennek megfelelő.
Ha tiszta és egyébként pedig minden működik, egy éjszakára teljesen elég lehet annak, aki nem akar érte sok pénzt fizetni.

Akinek meg minőségi igényei vannak az alapon túl, választhat a szállodák kínálatából..

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.24. 15:37:15

Segény az ország, szegényes a kollégium. Nincs itt semmi furcsa és botrányos.

Nem az Akire GOndolsz 2017.05.24. 16:16:06

ember, ez egy tiszta, és egész jó állapotú koli szoba. Javaslom, hogy ne kerülj igazi kórházba. Se átlagos koli szobába (ahol még fürdő is csak a folyosó végén van)
@MaxVal BircaMan HJCD: Ja, szegény ország, aztán valahogy a miniszterelnök hobbiája mindig akad pár száz milliárd.
Ez talán a legnagyobb hazugság, amit mindenki elhisz.
Elég gazdag az ország ahhoz, hogy egyik közintézményben se legyenek ilyen állapotok.
Ahhoz is elég gazdag, hogy 0 darab kátyú legyen az úton.
De mivel elég sokat mondogatta mindenki, hogy szegények vagyunk, ezért elhisszük.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.24. 16:21:09

@Nem az Akire GOndolsz:

Mo. nem abszolút mércével szegény, hiszen a világ 80 %-a szegényebb.

Relatív mércével szegény, a nyugati kizsákmányolóinkhoz képest.

2017.05.24. 16:25:49

standard munkásszállós koleszos feeling.. nemigazán értem a hisztit

Serrin 2017.05.24. 16:28:57

Nem luxus, de olcsón elmegy. Lehet aludni és fürödni. Kórházban rosszabb is van.

Nem az Akire GOndolsz 2017.05.24. 16:35:17

@MaxVal BircaMan HJCD: várjá, akkor segítek: 1 stadion árából hány koleszt lehetne nyugatni szintre felhúzni? Hány egyetemet? A diákok vagy a focisták kényelme a fontosabb? A diákok vagy a focisták fognak több pénzt termelni a nemzetgazdaságnak?
A felcsúti falábak a pénzért vehető legmodernebb környezetben nyomulnak, mi meg az ország egyik legjelentősebb egyetemén (nyugalom, műszaki terület, nem humán) örülünk, ha nem dől ránk a labor, miközben a 80-as évek csúcstechnológiáját próbáljuk életben tartani, kutatásra használni (európában kiemelt sikerrel).
Cserébe persze kaptunk kancellárt, aki baszogat minden pénzköltésért egy eleve végletekig kizsigerelt rendszert.
Nagyon nem szegény az ország, és nem nyugaton, hanem itthon zsákmányolják ki.

nyalógép 2017.05.24. 16:53:53

Ha valami sokcsillagos szállodát látogattál volna, akkor meg a pofátlan árakról írnál posztot, hogy nem általkodnak szegény pihenni vágyótól annyi pénzt legombolni.

Jottó 2017.05.24. 17:28:13

kb 6 éve az ELTE egyik kolijában vettünk ki egy "vendégszobát" egy éjszakára, valami 2000 ft körüli összegért.. na ott tényleg rohadt a fal, a szekrény majdnem ránkdőlt, az ágyban meg egy bazi nagy lyuk volt..a szoba pedig az alagsorban volt, a szomszédban a mosószoba volt, ahol a lelkes kollégisták egész éjjel járatták a mosógépet/centrifugát.. na hát ez a cikkben lévő hely ahhoz képest egy ötcsillagos hotel

Elek Heck 2017.05.24. 17:50:44

Kiváncsi lennék, a szerző hány évet és hol töltött kollégiumban, hogy igy meglepődött ???

Józsi (Lajos, Lujza), miért gondolod, hogy az átlag kolesz sokkal jobb?

szelidorzo 2017.05.24. 18:25:16

30 éve voltam koleszos. Nyáron osztály tali volt és a volt koleszban szálltam meg a vendégszobában. Az állapotok hasonlóak voltak, de szép emlékek fűztek hozzá. (koedukált középiskolai kolesz volt aranyos portásnénikkel, akik vigyázták az éjszakát és a szobakulcsokat.
Nincs ezzel a szobával semmi kirívó baj. 30 évvel fiatalabban ismét bevállalnám gond és hiszti nélkül. Kb1500Ft-ért egy éjszakára milyen szobát várt a posztoló? 5 csillagos szállodait minibárral?

Gaborom 2017.05.24. 18:33:08

Értem én, de mégsem. Ezerötért ennyi jár nyugaton is - ha egyáltalán ennyiért jár ott valami a szánkon kívül....

apika01 2017.05.24. 19:45:20

Jottó: Nekem pontosan ugyanez jutott eszembe, én is az ELTE egyik "vendégszobájában" töltöttem egyszer egy éjszakát, hát, az a luk tényleg ciki volt.
Gaborom: Igazad van, kb. 10 éve egy gimnáziumi tanár ismerősöm mesélte, hogy Neuchatelben (Svájc) olyan szálláson helyezték el őket, ahol 3 emeletes ágyak voltak, szobánként 18-20-an nyomorogtak, s a zuhanyt egy, a falból kiálló cső jelentette...

Virányi András (BANDITA) 2017.05.24. 19:57:08

@Az Ellenálló: Szép álmokat hozzá, ha ide kerülsz jó magyar forintjaidért. És vidd a feleséged is,hagy örüljetek ott egymásnak. BANDITA.

Virányi András (BANDITA) 2017.05.24. 19:59:09

@Gaborom: Nem ezeröt volt, hanem átverés. Sajnálom ha ennyit nézel ki magadból, én többet fizettem. Sokkal. BANDITA.

Virányi András (BANDITA) 2017.05.24. 20:00:52

@szelidorzo: Nincs kedvem még egyszer leírni, inkább bemásolom neked" Nem ezeröt volt, hanem átverés. Sajnálom ha ennyit nézel ki magadból, én többet fizettem. Sokkal. BANDITA."

Virányi András (BANDITA) 2017.05.24. 20:02:42

@Elek Heck: Tök mindegy voltam-e koleszos vagy nem. Voltam, de semmi közöd hozzá. Csak annyit vártam volna el, azt kapjam amiért fizetek. Ha ezt megérted, nincs baj. BANDITA.

Virányi András (BANDITA) 2017.05.24. 20:04:10

@okostojas007: Aludj itt, és talán megérted. BANDITA.

Virányi András (BANDITA) 2017.05.24. 20:05:46

@nyalógép: Mikor sokcsillagos szállodában alszom, azt kapom a pénzemért, amiért fizetek. Ezt biztos nehéz megérteni,de nem akarok ebben neked segíteni. BANDITA.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.24. 20:19:46

@Nem az Akire GOndolsz:

Az ország megtermelte profit kifolyik külgföldre, ez az igazi baj. Ennek a századrésze a stadionépítés.

nem_vagyok_dj 2017.05.24. 21:10:26

Ez egy tök jó szoba, évekig laktam ennél jóval lepukkantabb szobában egy ELTE koliban, de volt egy ágyam, volt egy asztalom meg egy székem, a folyosón volt zuhany meg wc, mi kell még? Én szerettem, mert bár tényleg ijesztően nézett ki itt-ott, de a társasági élet, simán kompenzálta. Jót derültünk amikor szétesett valami, vagy épp hónapokig nem lehetett elzárni a csapot, vagy épp kidőlt egy ajtó tokostól :D Nyilván nem érdemes összehasonlítani egy szállodával mert nem az. Az meg hogy valaha betegszoba volt az mindegy, már rég nincs a kollégiumokban betegszoba meg orvos.

erkölcsi hulla 2017.05.24. 21:54:13

Botrányosan??
Semmi baja ennek a szobának, én több évig egy putri szintű szobában laktam koliban 3 másik emberrel, nem mellesleg az még mindig ugyanúgy néz ki, a 8. kerben.
Egyetemi koliról beszélek :D

2017.05.25. 01:51:34

@Virányi András (BANDITA): aki volt iskolás, és nem hiányzott osztálykiránduláson, az ennél sokkal komolyabb helyeken is aludt 20 évvel ezelőtt :)

csak 2 kérdés van:
1. mennyit fizettél érte? ha 5000 körül-alatt, akkor árban volt

2. tiszta volt, vagy koszos?

a többi csak hiszti.

gchg 2017.05.25. 09:42:21

Ahhoz képest, mennyi pénzt vonnak ki az oktatásból, egész jól néz ki ez a szoba. 9 évig voltam kollégista, ehhez hasonló vagy ennél lepukkantabb szobákban laktam. Lehet, hogy nem ehhez szoktál, de nem kell picsogni, ki lehet bírni, főleg egy éjszakára.

Az oktatásban egyre kevesebb pénzt fektetnek. A koleszt nincs miből felújítani, sokszor a rezsit is nehezen gazdálkodják ki. Ezért adják ki a betegszobát, ami - hidd el - gyakran nagyságrendekkel jobban néz ki, mint egy leharcolt, egész évben használt, tényleges szoba. És nyáron azokat is kiadják majd...

Amúgy meg nem kellene ennyire titkolni, hány pénzt fizettél ezért a szobáért egy éjszakára. Légy férfi, és áruld el, mit fizettél. Akkor talán a nagyközönség is képben lenne, és megítélhetné, hogy szerinte az ár arányos volt-e a minőséggel. Mert így, hogy konkrét árat nem írsz le, nincs miről beszélni. Csak a hiszti van, hogy neked nem tetszik, meg szerinted drága volt. Szerintem meg túl finnyás vagy.

Aludnál hetekig a miskolci megyei kórház anyaszállásán, hogy a beteg gyerekeddel lehess, akkor tényleg együttéreznék veled. Megnézheted magad: www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=930anyaszallas.jpg
süti beállítások módosítása