207135_ov_nagygec.jpg"Arra gondoltam drága gyermekem, gyorsan meglátogatlak még egyszer az életben ha már te is éppen felém jártál a múltkor úgymond véletlenül. Na, engedj már beljebb hagy nézzek szét már én is te nálad, ha már neked is muszáj volt bele szagolnod a nyomoromba. Hát szépen éltek itt az asszonykáddal meg a gyerekekkel ebben a kastélyban, és látom neked is van kutyád. Annak is szép háza van, felénk ez egy egész majorság, csak nem tudom minek a kutyának a tizenöt holdas birtok.

Van ám neked is szép a fürdőszobád, jó nagy benne ez a medence, és milyen szép a víz tükre. Látszik nem spóroltál vele, csak olyan kicsinek tűnik a többi tizenkét szobához. Elfértek itt? Nálunk  faluban összesen nincs ennyi helyiség, mint neked ebben az egy házadban. Hogy ez nem a tied, csak most éppen itt laksz? És ki az a Lőrinc? Jó, jó hagyjuk, ültess már le erre a kanapéra, a héten már fürödtem és ez a tiszta ruhám már harminc éve. Nem koszolom össze neked ha ráülök erre a fehér bőrre. Jó nagy a tévéd, ont elfér azon a nagy falom. Hol tartod a befőtteket? Mert hoztam neked abból a négy éves uborkából amire annyira húztad a szádat. Én már ki akartam dobni a szemétbe, de inkább elhoztam, egyétek meg egészséggel.

Virág nincs nálam, nem ide készültem de azért nézzünk már körül a jószágnál. Ki hordja ott a ganét öltönyben meg gumicsizmában? Még nézni is rossz ahogy dolgozik, a lapátot is fordítva fogja. Így szaros lesz a keze, még ezt sem tudja? Ő a Lőrinc? Meg kellene már tanítani a munkára, látszik rajta ez semmihez sem ért. Ha ilyen emberekkel vagy körülvéve akkor neked kell helyettük is melózni, akkor meg bizony nem fogsz soha előbbre jutni. Most miért vigyorogsz? Lőrinc neked dolgozik, most mondtad, én meg sajnállak ezért.

Szép ez a kastély, biztos jó drága volt mert látszik rajta fel van újítva. Nekem beázik a tetőm, de ezen jól állnak az új cserepek. Abban ott messzebb ki lakik? Az is kastély ha jól látom. A lányodé aki a saját lábán áll? Szép nagy az is. És abban ott balra? Az meg  vejedé? Az a világítós, kikötős? Az is jó nagy, és szépen meg lett csinálva. Hát abban ott jobbra? Az unokád? Neki is van? Persze az én lányomnak is van háza, de az csak olyan hétköznapi, még dolgoznak rajta a férjével, de nehéz az élet manapság. Hogy az unokád még csak két éves?

Neked van saját kis vasutad? Tiszta szerencse, így nem kell gyalog járnod ha kimész abba a szép nagy stadionba. Látom az is van itt egy a kert végébe. Hiába, aki sokat dolgozik az megteheti ezt is, és te pedig mindig megvéded az országot ahogy nézem a tévében. Bezzeg a Gyurcsány, annak még nincs stadionja sem, és mindenről ő tehet ami rossz most az országban történik.

Örülök hogy ilyen szépen élsz, mindennel meg vagyok elégedve, lassan indulok is vissza  faluba. Korán kel odaérnem, a busz nem megy el odáig, és nekem meg már nehezen megy a gyaloglás, pedig még a sötétedés előtt haza akarok érni. Ha felém jársz nézz már be hozzám, majd akkor be varrom a zsebed, mert nagy bunkóság ám az fiam ha mindig a tököd markolászod bárhova is mész."

BANDITA.

 

Címkék: bunkó néni látogatás ORBÁN

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr4512488139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Desischado 2017.05.07. 22:55:11

Szuper írás! Hálás köszönet érte, drága Bandita! Ezt megosztom, ha lehet, olvassák minél többen!

Burgermeister 2017.05.08. 06:54:34

Jó írás, nagy igazságok vannak benne!!
süti beállítások módosítása