meszaros-lorinc-e1445535178718-1024x576_1.jpgVan még olyan valaki ebben az országban aki csak az orráig képes látni mikor Mészáros Lőrinc üzletinek mondott sikereiről hall? Akkor annak a szemét is nagyon csukva kell tartani, a fülét is be kell fogni, hátha így nem veri ki az intelligenciáját a nyilvánvaló tény ebben az esetben. Lőrince a nemzetnek az utóbbi években bármibe is fogott, az arannyá vált a keze nyomán, a közpénz a közelében elvesztette verseny jellegét, és számolatlanul zuhant be az ajtaján. Mert ő egy zseni, aki eddig titkolta mekkora ász is a vállalkozások talaján, és beérte a szerény gázszereléssel szerzett csődközeli állapottal. Néhány éve azonban megrázta magát, és kitörve a létbizonytalanságból meg ezerszerezte a vagyonát.

Sok ilyen csodálatos történetet hallani tündérország kolbászból font kerítésre könyökölve az átlagpolgárok beszélgetéseit hallgatva. Ez egy olyan szeglete a fülkeforradalom vihara által összehordott pornak, ahol a jegybank elnöke simán lehet elmebeteg, a frakció vezető komplett idióta, és a rezsinek is tábornoka van, aki szereti kitakarítani a civileket. Ezen történetek egy normális világban a mese meghatározást kapják, de a Kárpátok medencéjében ilyen a mindennapi élet, ahol a lét szerves részét képezi a folyamatos hazugság, a közpénzt lopó tolvajokat a legfőbbnek mondott ügyész védi, és miniszterelnök a vagyonát képes egy akkora hülyére bízni, akire egy használt óvszert nem merne rábízni a hajléktalan, mert fél hogy megeszi azt.

Persze az érintett felek a végsőkig tagadnak minden köztük levő üzleti kapcsolatot. Orbán Viktor magát még vagyontalannak is mondja, akit pont a gyerekkori barát húz ki a bajból, ha a családnak szüksége van pár milliárdra. De ez csak egy kis segítség, ha már Lőrincnek olyan jól megy, végül is egy faluban születtek, gyerekkorukban együtt őrizték a teheneket, és lopták el a füvet a legelőről. Szegény az ország miniszterelnöke, nem hivalkodhat a vagyontalansággal. Különösen mióta a volt kollégiumi szobatársnak közgépesített a költségvetésből pár száz milliárdot, és az neki nem adott belőle semmit. De még gecinek is nevezte mikor kérte részét. Gyorsan kellett egy másik haver akire rá lehet bízni a nem létező vagyont, gondolva arra az időre, ha a törvényesített választási csalás ellenére az ország lakossága vasvillával kergetné ki a hatalomból. A feleség nevén levő földek kevesek lennének a megélhetéshez, és a környéket mégsem lehet egyből az asszony nevére írva földbirtokosként élni a nyugdíjas éveket. Merjen nagyot álmodni a miniszterelnök, ha már a hatalom a kezében van.

És akkor ott volt kéznél Mészáros Lőrinc, aki addig csak szinte aprópénzt keresett az Orbán Viktor vezette országban. Polgármester volt csak addig is, meg fociakadémia elnöke, vitt pár vállalkozást, ami szerény milliárdokhoz juttatta. Aztán hirtelen megtáltosodott a gázszerelő elméje, és beindult a nagy közbeszerzések nyerési szériája. Egy sertéstelep itt, egy útfelújítás ott, messzebb egy csatorna építése, de jól ment a vasúti pályán is a szekér. Keresett is szépen Mészáros Lőrinc az üzleteken, igaz utólag szinte mindig meg lett duplázva az eredeti ár, ne maradjon üres a Lőrinc zsebe. Mert akkor már indult a földszerzés az államtól, és Lőrinc megvett mindent a térségben ami a keze ügyébe került. Meg amire a miniszterelnök felesége szerint pont szükség volt, hogy szomszédok lehessenek. Lőrinc a végén már azt sem tudta mekkora földet vett a környéken, hol, mennyiért, melyik állami banktól kapott ehhez kölcsön, hiába kérdezték erről az újságírók.

Nehéz elképzelni egy olyan emberről ekkora üzleti tudást, aki képes a szaros gumicsizmán keresztül felhúzni az elegáns öltönyt, majd ebben a ruhában bevonulni az érdeklődés középpontjába. Mert hát nem egy zseni a Lőrinc, az kihallatszik minden megszólalásán. Inkább látszik valószínűnek az a megoldás, hogy maga Orbán Viktor rak mögé egy csapatot, akik tudják mit akar a nemzet tolvaja megszerezni, Lőrinc meg kis segítséggel aláírja a nevét a szerződésre. Volt már ilyen köztársasági elnöke is Orbán Viktornak.

És akkor még nem beszélt a józan ész a kastélyokról, a szállodákról, ami a saját lábon álló Orbán lány gyengéje. Meg sem lett említve a Népszabadság megvásárlása, amiről Lőrinc nem is tudott, de az Echo-tévénél már odafigyelt a részletekre, és tudta mit vesz meg, legalábbis nem csinált nagyon hülyét magából. Lassan kész birodalma van az ország vagyonából, minden területet érint az érdeklődése. És biztos ügyesen, és jövedelmezően is irányítja azt. Véletlenül minden cége, vásárlása pont akkor kap állami megrendelést, miután Lőrinc meg méltóztatott azt venni. Hát nem óriási a figura? Orbán Viktornak ehhez meg ugye semmi köze. Neki ebben nincs szerepe, ez mind a Lőrincé, neki, meg a családjának az adóóságát rendezi a Lőrinc. Az ország meg hülye, vagy csak annak van nézve, de nagyon. Most meg már részvényt is vesz a Lőrinc, mert ő ehhez is ért. Igaz nehezen értette meg a piac szó ebben az értelemben vett jelentését, ő azt hitte eddig a piacon tojást, meg krumplit lehet csak venni.

Mindent összevetve, és normálisan gondolkodva kilóg a lóláb Lőrinc üzletinek mondott sikerénél. Orbán Viktor a kezében tartja Lőrinc tökét, Lőrinc meg örül ha azt inkább simogatják, nem szeretné ha helyette szorongatnák. Szorgalmasan adja a nevét minden újabb vagyonhoz, utána rápattanva luxus motorjára meg sem áll a tengerparti villájáig, ahol kipiheni a fáradalmakat, és megpróbálja összerakni hol és mit vett jártában keltében. Úgysem érti meg, de legalább próbálkozik. Orbán Viktor meg már készül arra az időre, mire Lőrinc megjön, mit is vegyen meg a közpénzen szerzett vagyonból, vagy egy újabb állami hitelből. Neki.

BANDITA. 

 

Címkék: föld szálloda vagyon lop Orbán Viktor Mészáros Lőrinc

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr2712302523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

illiberalisberlo · http://illiberalisberlo.blog.hu/ 2017.03.04. 16:31:19

Szerintem csak irigy vagy a Lőrincre.:)
Mentél volna te is gázszerelőnek!
Szánalmas ami az országban folyik. Egyszer csak elfogy az emberek türelme.
süti beállítások módosítása