Itt a hideg, és hozzá még nem is akármilyen. Biztos jó lesz a fűtött szobából kitekinteni a fagyos szél borzolta fákra, és közben arra gondolni, milyen fasza dolog a rezsicsökkentés. Most teker a gázóra rendesen, pörög a villanymérő, de a gondoskodó állam megvéd attól, bárki is méltatlan módon lehúzza a választót ha ki kell fizetni a számlát. Biztosan így van ez?

Na persze a rezsicsökkentés szent tehene tündérország fontos vívmánya. Orbán Viktor mindent meg is tesz a fenntartásáért és a védelméért, harcol érte annyira aggódik az állampolgárokért, nem szeretné ha bárki is átvágná őket. Na és az így szerzett hasznot mindenféle fejlesztésekre, üzemeltetésre, tartalékra költené bárki is. Majd ő ezt is megoldja, hiszen ehhez is ért, na meg ezzel szépen be is tudja húzni a csőbe a sok mindenre nem figyelő fogyasztót, akinek az átvágásával megfelelő szavazót is lehet teremteni a kormány részére.

Mikor megindult a világpiacon az energiahordozók csökkentése, és az akkori előre jelzések szerint annak tartós olcsósága sok ideig fent fog maradni, a hazai kormány soha vissza nem térő lehetőséget látott ebben a folyamatban. Pont jókor csapott le erre az esélyre a hon kormánya, ráadásul tudatában volt a felhasználók tájékozatlanságával ezen a területen. Na meg volt neki annyi gátlástalansága ezt saját vívmánynak adja el, és ehhez minden média eszköz a rendelkezésére állt, hogy ezt az emberek tudomására hozza. Akkoriban ha valaki gyanútlanul kinyitotta a vízcsapot, még ott is a rezsicsökkentés bújt elő elsőnek, és az akkori szolgáltatók haszonéhsége miatti felháborodás oltotta a pofátlanság szomját. Az Orbán Viktor vezette kormány nagyon beleállt a rezsi csökkentésébe, törvényekkel gyűrte maga alá a piacot, hősiesen védte a világpiacon egyre csökkenő árakat, és adta azt tovább a hazai fogyasztóknak. Az eszét nem használó rezsit fizető persze szépen be is kajált mindent, ahogy azt a hatalom elképzelte. A sok hazugságot az ügyes és üres mindent legyűrő magyarázat szépen csőbe húzta az ország egy részét, akiket ezért nem lehet hibáztatni, csak mert a saját zsebüket nézték a valóság helyett.

Azért a Fidesz nem hazudtolta meg önmagát már ekkor sem ha lopni kellett. A rezsit fizető előtt az állami kereskedő cég még eladta a világpiacon olcsón megvett energia hordozót egy baráti társaságnak, aki némi haszon bezsebelése után bocsájtotta azt az állam rendelkezésére. MET, így hívják a céget, amelynek működésére a kormány mind a mai napig nem ad magyarázatot. Hiába, ezek a fiúk képtelenek ellenállni a könnyű pénz lehetőségének, főleg ha azt munka nélkül az adófizetők terhére tehetik meg.

Meg is hozta a rezsicsökkentés a várt eredményt tündérországban, Orbán Viktor miután ezzel szépen beetette a jó nép eszét ebben az esetben kevésbé használó részét, meg is nyerte a választást. Jól van na, persze kellett hozzá sok egyéb is, az ellenzék sem volt a helyzet magaslatán, de a fő fegyver a választás során a kormányzás országot építő végzése helyett a rezsicsökkentés hazugsága volt.

Még a választás előtt megkérdezték Orbán Viktor mi a kormány programja a következő ciklusban, ha megnyerik azt. Folytatjuk, és ma már világos mire gondolt a nemzet stadion építője ezzel a kijelentéssel. Továbbra sem kormányzott, viszont a maga és a baráti kör urizáló életét egyre magasabb szinten művelte az adófizetők pénzéből. Ha szépen akarja mondani az elkövetkező idő eseményeit az eszét használó választó röviden ennyit mondana. Loptak ezek mindent baszd meg, még ami le volt betonozva azt is.

A rezsicsökkentés egyből le is lett felejtve, annyi mindent kellett a saját lábon álló, helikopterező, földet, stadiont, úszópalotát, olimpiát rendező szarházi senkiknek ellopni. Vittek is mindent amit bírtak, földet, CSOK-ot, állami beszerzést, uniós támogatást, tévécsatornát, újságot, szállodát, borászatot, és amihez csak hozzáért a kezük. Közben szépen tovább rohadt az oktatás, egyre rosszabb helyzetbe került a betegellátás, viszont épült egy fasza kerítés, ami mellett azért egy körözött terroristát pénzelő kastély vásárló szépen letelepedett a miniszterelnök szomszédjába. Milliárdok mentek el nagy szar kék plakátokra majdnem egy évig, és addig is az ország csak arról beszélt, nem pedig a megélhetésről, a munkáról, az abból való megélhetés egyre nehezebb körülményeiről. A világpiacon meg közben szépen még lentebb mentek az árak, a gáz, a villany, az üzemanyag egyre olcsóbb lett.

A rezsicsökkentés újra téma lett. Na persze nem olyan módon ahogy azt az ember elvárná, inkább olyan geci szemét formában, ahogy az a jelenlegi hatalomtól elvárható. Az üzemanyagnál például annyira olcsónak találták már az árakat, oda raktak rá egy marék jövedéki adót, hagy érezze a derék autós a törődést. Mivel már a szolgáltatók is állami kézben voltak, a rezsi is jól megvolt a maga csendességében. Jóval olcsóbb is lehetne a hazai fogyasztóknak, ha a hatalomnak ez állna érdekében, és nem szórná két kézzel a maga hasznára az adófizetők pénzét. Év végén ötven milliárdot szórt ki az ablakon sportra, külföldi csapatok támogatására, a Várba költözésre, és egyéb , a maga számára hasznot hozó értelmetlenségre. A nyugdíjasoknak meg nagy kegyesen adott Bözsi utalványt, és 1.6%-os emelést. Nesztek, ez van, egyetek áfacsökkentést, adókedvezményt, jövőre meg szavazzatok rám, ha még lesz választás. Szólt az üzenet.

Vajon hol tart ma a rezsicsökkentés? Miért nem beszél most róla a tábornoka, és maga az ország fő tolvaja? Megvédi? Mit? Kitől? Mennyi most akkor a gáz, a villany, a víz, a szemét szállítás? És mennyi lehetne ha nem lopnak el belőle egy jelentős részt maguknak? Vajon a választásra tartogatják az emberektől ilyen formában ellopott pénzt, és akkor adják majd elő a nagy hókuszpók közepette ami ma is olcsó? Hol a lóvé Fideszes tolvajok? Mennyit tud ebből Orbán Viktor, a veje, Mészáros Lőrinc, Garancsi István, Vajna András és a többi ellopni? Mi ér többet, melyiket jobb megtartani? A rezsi hasznát, vagy a letelepedési kötvényt? Mit loptok még el ezen kívül, mert már ez is sok, és nem is marad nálatok, bárhogy is szeretnétek. Lehet az országot hülyének nézni, csak nem érdemes, mert nagyot üt, és mélybe taszít a felismerés. Már pedig titeket egyre jobban ismer az ország.

BANDITA.

Címkék: hatalom lop hazudik Orbán Viktor FIDESZ rezsicsökkentés

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr1212097165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása