Az emberi elme képtelen felfogni, hogy tudnak, és meddig fognak még ezek a férgek országot vezetni. Naponta derül ki a kormányhoz közel álló figurákról hogy a törvény felett állva, két lábbal taposva a jó ízlést, pofátlan gátlástalansággal röhögik szembe az adófizetőket, akiknek a pénzéből élik meg a túlzott jólétüket. Az egyik helikopteren röpdös az ország felett, mert neki időben oda kell érni egy esküvőre, ezt előbb  letagadja, utána meg nem hajlandó beszélni róla, szerinte lezártnak tekinthető az ügy. Kormányon vannak és kész, azt csinálnak amit akarnak.

Itt van a jegybank, ami a forint őrzője kellene hogy legyen. Matolcsy Gyuri azonban inkább az elmebetegség jeleit mutató kórképpel szaladgál szabadlábon, és szórja szerte a köz vagyonát. Még épkézláb indokot sem képes felhozni a mentségére a királyokat  megszégyenítő költekezés közben, egyenesen az emberek arcába tolja magyarázatként, a bekaphatod, nekem ezt is lehet, mi a fenét tudsz csinálni című műsort. És valóban, nem lehet ellene tenni semmit. Választott elnök, akit Orbán Viktor rakott sajnos az őt egyáltalán meg nem illető helyre, és ott azt csinál amit akar. Ha úgy van kedve vesz egy irodaházat, vagy zongorát, kiad magáról pár könyvet, amelyben leírja mekkora zseni is lakozik bomlott elméjében. Mivel nagyon félős is a gyáva lelke, közemberrel nem is nagyon akar érintkezni, mert végül is a zárt osztályon ez megszokott dolog, teremt magának egy magánhadsereget, persze a köz pénzéből oldja meg ezt is.

Jó mi? Közpénzből védi magát a közakarattól, ami legszívesebben már rég seggbe rúgta volna.  De Matolcsy él, és virul, gátlástalanul alakítja át a közpénzt a családjának,  haveroknak, az alapítványoknak, és még túl is éli, mert némi felháborodáson kívül nem esik bántódása. És mivel ezzel tisztában van, bátran folytatja is kisded játékait, melyhez a jegybank valutája adja a játszóteret. Már nem is törődik vele mi is lenne a feladata, ha bedől egy brókerház ő mossa kezeit, vesz pár festményt, egy csomó állampapírt, és részéről le van zárva az ügy. Pár tízezer ember le van ejtve, oldják meg az életüket ahogy akarják, neki ettől fontosabb dolga van.

Új családra van szüksége, a régi már nem elég neki. Azt már a saját lábára állította, most neki is kell némi változatosság. Persze olyan aki kéznél van ha szüksége van rá, bármikor felrakhatja az íróasztalra ha úgy hozza a kedve, régóta ismeri és megbízik benne, és nem utolsó sorban feltétlenül imádja őt. Na persze ennek az új családnak is a saját lábán kell állni ami legalább térden felül is kell hogy legyen, ezért a megélhetéséről is gondoskodni kell, ha már ennyire szereti őt. Legyen neki is önálló keresete a közösből, és ne is egy helyről.

A jegybank köszöni jól elvan, az egykor tekintélyes intézmény mára már árnyéka önmagának, és jól beilleszkedik a Fidesz uralta közéletbe. Bármit megtehet, bármennyi kárt okozhat a felelőtlen vezetés, a kormányzat mindig minden körülmények között megvédi. Nem kell neki gátlásosnak lenni, nem kell neki a szabályokat betartani, az nem szokás az Orbán Viktor vezette hatalomban. Nem érheti bántódás, mert egyrészről a közöny védi, másrészről egyszerű magyarázatokkal nézik hülyének a kérdezőt ha az szóvá tesz a működéssel kapcsolatban valamit.

Matolcsy elméje képtelen felfogni az általa okozott kár nagyságát, nem is képes szembe nézni a következményekkel. Ahhoz normális tudat állapotban kellene lennie, de ez az elmúlt évtizedekben nem sikerült neki. Nála ez teljesen felesleges, a szabályokat saját maga írja, és alkalmazza azt a maga felfogása szerint. Nem is fogja fel azt kinek a lakásában lakik, miért éppen ott, mennyiért. Neki az jár, le van pacsizva, és pont.

Orbán Viktor pedig meg fogja védeni. Ahogy az összes szarházi Fidesz politikus minden gaztettét törvényesítve röhög a választó szemébe, Matolcsy esetében is a jegybank függetlensége mögé fog elbújni. Gyuri meg hálás neki, így nyugodtan szórhatja tovább a köz vagyonát a maga kénye kedve szerint. A józan ész ilyenkor meg csak áll, néz bambán, és nem érti, miért nem lehet kiadósan seggbe rúgni az ilyen mocskos módon őt hülyének nézőt. Miért nem lehet talpig vasban végig verni a főutcán egy szál gatyában. Matolcsy, de főleg Orbán annyira azért nem hülye ne tudná a közöny nagy segítségére van, azt a pár napos felháborodást meg kibírják, utána megy minden tovább a maga megszokott útján. Ez egy ilyen ország. Addig feszítik a húrt, ameddig a választók engedik azok meg most jól elvannak a maguk bajával, meg az arra adott magyarázattal. Ameddig rá nem jönnek, át vannak verve, és a bajok okozói azok, akiket most engednek a hatalomban maradni. BANDITA.

Címkék: elmebeteg jegybank Orbán Viktor Matolcsy

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr111776195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása