Ez persze biztos nem tűnik fel a kormánypárt vezető politikusainak, hiszen maguk is alacsony szellemi színvonalat képviselnek hozzáértés, logikus magyarázat, tények és érvek használata terén. Lajos azonban egymaga képes megcáfolni az értelem használatának a fontosságát ha rá kerül a sor egy aktuális, kormány által fontosnak tartott szakmainak álcázott magyarázat során. Bőséges a kínálat a párt soraiban akkor ha ha valakinek mellé kell beszélni, vannak külön sorosozók, vannak külön a baloldalt vádolók, van aki annyira okosnak gondolja magát, hogy muszáj neki megmutatni mekkora seggfej is végül, mert egy értelmes mondat nem képes belőle feltörni. És van a Lajos.

Mint vezető politikusát a pártnak Lajost sem nagyon zavarja ha a mondandója éles ellentétben áll a valósággal. Valószínűleg nála is egy külön tanfolyamon keretében verték ki a mondandóból az értelmet, de neki azért sikerült a legjobbak közé emelkedni a saját elme által hozzáadott értelmetlen zagyvasággal. Neki sem jelent problémát maga a kérdés tartalma, vagy a téma szakmaisága amelyről a józan eszét használó szeretné hallani a véleményét, Lajos nem szokott ilyen apróságokra odafigyelni, neki mindenre kapásból van válasza. Mert számára csak az a fontos mindent el tudjon szépen magyarázni, még ha nem is arról kérdezték amire reagálni próbál. A Fideszben bevett szokás sosem válaszolnak egyenesen a kérdésre, csak a saját mondandójukat hajlandók az unalomig ismételgetni. Lajos ehhez tesz még hozzá egy marék lepke gondolkodása által is nagyobb értelmet produkáló baromságot, közben teljes komolysággal néz a kérdező szemébe, a sajátjában nem felfedezhető értelemmel.

Ember legyen a talpán aki röhögés nélkül kibír egy Kósa Lajos féle magyarázatot. Ha a józan ész próbálná megérteni Lajos mondandójának a lényégét, nagyon fel kellene kötnie magát az első fára ha nem akar tátott szájjal belezuhanni abba a szellemi sötétségbe ahol Lajos tartózkodik. Lajos különleges a magyarázatok során. Nem zavarja az értelem a mondandóban, de sokszor még az sem, a magyarázat során félúton elvesztve a tartalmi fonalat, a végén már egész másról beszélve igyekszik magát nem hülyének tettetve kijönni a saját mélységből. Ez azért nem mindig sikerül neki, de ekkor mindig megnevezi a baloldalt a felelősnek, amely miatt őt most az országnak el kell viselni. Ebben azért van némi igazság. Meg abban is, ha valaki vezető engedi ezt a bohócot szerepelni az ország közéletében, és még frakció vezetőt is csinál belőle, az maga is kezelésre szorul orvosi szempontból a saját szellemi színvonalát illetően. De végül Lajos ott van ahol a legtöbb kárt okozhatja az értelemnek, és hagyják is hogy csinálja a maga játékát a gondolkodás legkisebb jele nélkül. Ez végül is elvárás a párt soraiban, nekik nem kell arra agysejtet pazarolni megértsék a mindennapok lényegét, felismerjék a valóságot, az a kívánatos elvárás tőlük, ha mindig minden körülmények között seggig hajolva bólogatnak mindenre, és csak azt ismétlik mikor csak módjuk van rá.

Van sok bolond a parlamentben, még több van a kormány padsoraiban. Na és ott van még külön Semjén Zsolt, és senkiházi álságos keresztényei. Biztos nem volt nehéz őket összegyűjteni, ha a gátlástalanságot, a nagyfokú hazudozási képességet, a pofátlan mocskolódást tekinti a közember elvárásnak egy vezető közéleti személy tekintetében. Ezen tulajdonsággal rendelkező emberek egy vezető köré gyülekezve nagyon igyekeznek éppen tönkre téve az országot, a maguk igaznak vélt valóságát a választókkal elhitetni. Ez eddig sikerült is nekik, de ez a választók egy részének is megkérdőjelezi az értelmi képességét. Rendes körülmények között az ilyen politikusok már lámpavason lógnának az értelmét használó országban, a kevésbé fejlettebb demokráciában saját maguk mondanának le alkalmatlanság miatt. Tündérországban azonban elfogadott ha egy politikus naponta csinál hülyét magából a kamerák előtt, hetente lopja el a nemzeti össztermék oktatásra eső részét a maga javára. Ebben az országban az is elfogadott ha a jegybank elnöke elmebeteg, ha a miniszterelnök a leggazdagabb ember kizárólag a más nevén levő vagyon árnyékában, ahol az igazságszolgáltatás segíti a közpénz ellopását, ahol a legfőbb ügyész bűnrészes az ország vagyonának az elherdálásában,ahol stadionok épülnek kórházak helyett, ahol az oktatás színvonala visszafejlődik a múlt század elejének a szintjére. Ott egy Kósa Lajos naponta csinálhat hülyét magából, és még büszke is lehet rá. BANDITA.

Címkék: hülye lop hazudik Kósa Lajos FIDESZ

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr6311702581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása