Inkább más módszert választ magának az állami földek megszerzésére a nemzet első számú élősködője, de azt mindenképpen igyekszik elkerülni, hogy az ország akárhányad része is kifejezze véleményét a népszavazás intézményén keresztül akár csak az állami földek eladásáról is. Lázár János a szokásos kormányinfónak nevezett csütörtöki mese délutánja során bejelentette a kormány azon határozatát, ami szerint leállítják az eddig még árverezésre meghirdetett, még az ország tulajdonában maradt értékes földterületek a maguk részére való kiosztásának harmadik körét, miután a qrva szocik egy vagon aláírást adtak le a folyamat megállítása az ez ellen szóló népszavazási kezdeményezésükhöz.

Ezt már eljátszották a vasárnapi zárva tartás megszüntetése során szintén a szocik által megindított népszavazás során, mikor látták a kopasz verőemberek felvonultatása ellenére is kénytelenek betartani a saját maguk által hozott törvényeket. Rájöttek időközben bármennyire is akadályozzák az emberek véleményt mondjanak a népszavazás segítségével egy nyilvánvaló fideszes gaztettről, ami ebben az esetben a föld ellopása lenne azok elől akik még azt meg is művelték volna, akkor inkább gyorsan kinyitották az addig törvénnyel kikényszerített vasárnapra bezárt boltokat. Tudatában voltak mennyire utálják ezt a helyzetet emberek nagy része, de pont nem érdekelte őket akkor a véleményük ebben az esetben sem, csak a maguk feje, és érdeke után mentek mikor keresztül erőltették azt. Mivel genetikailag képtelen beismerni akár egy rossz döntésüket is a számtalan közül, és ezt még sokan meg is erősítették volna a véleményükkel egy népszavazás során, hát inkább gyorsan visszacsináltak mindent, ne kelljen szembesülniük a következményekkel, ami szembesítette volna a kormányt és magát Orbán Viktort azzal, ez egy rossz húzás volt a részéről, és sok ember érdeke ellen szólt. Inkább a maguk által megszokott fejetlen módon cselekedtek, csak ne beszéljen már róla többet senki miért is voltak zárva a boltok, ki fizette az ellen szóló népszavazás megakadályozására a Választási Irodához odarendelt, magukat írástudónak feltüntető verőembereket, miért nem nyomoz azóta sem ebben az esetben sem a Polt Péter vezette ügyészség. Csend legyen róla, és felejtse elé mindenki azt is, a Választási Iroda miért hozott akkor politikai döntést a népszavazási kezdeményezés elutasítása során, a törvények betartása helyett.

Most a földek esetében készülnek hasonlóra. Orbán Viktor és Fidesz baráti köre aki eddig elvitte az állami földek jelentős részét a maga hasznára, és a köz kárára a megbuherált eladási árakkal, inkább lemond a harmadik körben esetleg még megszerezhető, vagyis inkább a maga számára ellopható állami vagyonról, csak ne legyen ebben az ügyben sem népszavazás. Meg semmilyen ügyben ne legyen népszavazás ami nem tetszik nekik. Főleg ne legyen népszavazás a szocik kezdeményezésre, ne kelljen szembesülni jelen esetben a földek megszerzése során elkövetett manipulációkról, ne legyen már lehetősége túl sokat beszélni erről senkinek sem. Nem adnak el több földet maguknak, tehát akkor már nem is kell népszavazás, mindenki hülyének van nézve közben, de ez legalább megszokott a kormány embereket érintő, és az közpénzek ellopása közbeni cselekedetei során.

Végül is maga Orbán Viktor már így is elég földet szerzett az eddigi két körben a Mészáros Lőrinc neve alatt folyó vásárlások során szűkebb hazájában a stadionját körbeölelő kisvasút körül. Persze ezt tagadja mindkét fél, de nemzet gázszerelőjéről mindenki tudja mekkora zseni ha  a kapát kell forgatni a föld megművelése során. Az is köztudott róla neki a jó isten mondja meg mikor mit vásároljon a túlárazott közbeszerzések hasznából Orbán Viktor utasítása szerint.

De ne felejtkezzünk el a kisebb kaliberű tolvajokról sem, akik között jelenleg akár a kormány tagjai is ott vannak, képviselők a kormány majdnem kétharmados többségében, esetleg rokonok,  vagy jó barátok,  megbízható sofőrök, na és a családtagok. Ők igaz csak néhány száz hektárokat vittek haza az elérhető támogatásért, de legalább ezáltal is munka nélkül jutnak jövedelemhez az ország kárára. Végül is nagyon fontos az ő megélhetésük, a jó életük, a gondtalan jövőjük, na meg a saját lábon állásuk. Hogy ehhez nem kelljen semmit csinálniuk, az teljesen megszokott a jelenlegi hatalom birtoklása során. Az is hozzátartozik ehhez a létformához erről még törvényt is hoznak, és közben még meg is magyarázzák a gaztettet. Megtehetik, mert az ország egy része még tapsol is hozzá, mert képtelen a józan eszét használni, meg még tetszik is neki az ő választottja milyen ügyesen lopja ki a szemét. Mert ezeket a hitvány férgeket jelenleg választás útján tartja hatalomban a törvény, és csak egy kicsit csaltak és csalnak ennek megtartása során, de még ezt is elfogadja a rá szavazó.

Orbán Viktor és a Fidesz most nagyon fél egy népszavazás következményétől, hiszen az most ellentétes lenne a saját érdekével, és kiderülne közben mi is az a valóság amit nagy erővel elhallgatni igyekszik. Régen érdeke volt a népszavazás még ellenzéki korában, és jól is jött neki annak korábbi korrekt törvényi feltétele. Hatalomba kerülése után azonban első dolga volt a népszavazás gúzsba kötése, a feltételeinek a megnehezítése, és az intézményi rendszere kézi irányítása. Ha azonban valaki, vagy valakik vállalják ilyen körülmények ellenére is a népszavazás megvalósítását, végig mennek a Fidesz akadálypályáján, akkor annak következményeitől való félelmében a kormány gyáva módon igyekszik kihátrálni. Közben magyarázkodik, vagyis hazudozik, de ez teljesen megszokott tőle, másra nem is lenne képes a tőle megszokott módon. Mindent bevetve megmagyarázza miért is nem érdekli az emberek véleménye, végül is csak arról van szó egy népszavazás során. De Orbán Viktor jobban tudja mi legyen a választó véleménye, de az egyezzen az övével. A többire nem kíváncsi mert azok csak hazaárulók, külföldi bérencek, sorosozók, ellenségek. Tévedni meg nem szokott Orbán Viktor ha a saját akaratáról és érdekéről van szó, kerüljön ez bármennyibe is az adófizetőknek. Na meg persze gyáva is szembe nézni a rossz döntés következményeivel, inkább elfut előle, mintsem vállalja a következményeket. Jellemes egy ember az nem kétséges, és már hat éve így vezeti az országot. BANDITA.

Címkék: föld vasárnap népszavazás lopás Fidesz Orbán egy geci

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr48857930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Desischado 2016.07.02. 00:31:15

Minden sorod igaz! Pontosan erről van szó! Bandita, nem tudom, hogyan köszönjem meg neked ezt a sok remek cikket, ami tökéletes ablakot tár az emberek elé, hogy micsoda valójában a fidesz! Ilyen emberek kellenének, mint mi vagyunk, akik látják az igazságot. Hálás köszönetem, és küldöm neked baráti ölelésem!
süti beállítások módosítása