Nyugi főügyész úr, senki nem vár el tőled mélyreható szakmai munkát ebben az ügyben sem. Amúgy is csak annyit kell tenned a volt belvárosi polgármester lakáseladásai ügyében, amit eddig is tettél ha a párt belső köreihez közel álló emberről volt szó. Lefordítom ha nem értenéd meg a célzást. Ne csinálj semmit. De azt szabályosan, és ne felejts el közben szemrebbenés nélkül hazudni. Azt hiszem ebben ismét nagyon jó leszel, nem kell erre most sem külön figyelmeztetni téged kedves Polt Péter.

Annyi kormányközeli bűncselekmény tisztázásában vettél már részt, nem lesz nehéz újra megismételni a szokott üres kifogásokat. A közvélemény felé tegyél úgy, mint aki majd szét szakad annyira igyekszik kideríteni mi is történt valójában amikor a propaganda miniszter még polgármester is volt, és lopta az önkormányzati házakat tucatszámra. Ebben az időben tágult a saját háza magától, de erről ne beszélj senkinek. Arról se beszélj, Tóni még most is a keresetét meghaladó szinten szórja a pénzt a megélhetése során, életmódja, költségei fedezésére nem elég a törvényesen bevallott jövedelme. Van ezzel más is így a kormány közelében, de ezeket is olyan szépen agyon hallgattad eddig, most sem lesz nehéz hasonlóan cselekedni.

Nem akarom neked felsorolni mennyi szar ügyet sikerült már elsikálnod mióta újra kineveztek abba a pozícióba, ahol védened kell az Orbán Viktor hatalomba kerülése után elkövetett közpénz eltüntetésében részt vevő valódi felelősök seggét. Sok szépen összerakott ügyet sikerült félre magyaráznod, néha nevetséges, néha vérlázító, de minden esetben eredményes befejezéssel a kormány szempontjából. Kit is érdekel, hogy ilyenkor sérülnek a jogok, a szabályokat a kormány hozza, azt bármikor módosíthatja, vagy át is hághatja ha az érdeke úgy kívánja. Te ebben kedves Polt Péter mindig engedelmes partner, és hűséges pártkatona voltál.

A legjobb az egész működésedben az amikor a személyes érintettség miatt is képes vagy akkorát lódítani, hogy beleremegnek a jogállam keretei. Például a jegybank ügyében a feleséged ellen senki sem várhatja el a nem részre hajló nyomozást, szép lenne ha pont az asszonyt bűnösnek találnád. Ő is része annak a rendszernek, ami az ország testén élősködve anyagilag szépen gyarapodik. Nem is értem mit képzel a józan eszét használó mikor ilyesmit várna el tőled. Már a feltételezés is nevetséges ha bárki arra gondol te kedves Polt Péter szakmai alapon állsz neki a vizsgálatoknak, és nem az az elsődleges célod tisztára mosd a kormánypárti szennyest. Mondhatjuk azt is, mi egy nagy család vagyunk, és neked a család védelme a legfontosabb, És ezért csak a tisztességed, a szavahihetőséged, a becsületed kell feladni, és hűségre váltva a hatalom gyakorlója felé kell végezni a dolgod, vagy inkább nem csinálni semmit ha abban a család is érintett.

De nézzük a konkrét esetet ahol a Rogán Tóni érintett. Mindenki előtt világos hogy működtette a rendszert, igaz, igyekezett törvényesnek feltüntetni azt közben. Jó, hibázott mikor egy közismert bűnözőnek is adott el az ingatlanokból, de melyikünk nem az amit művelünk az ország vagyonával. Most bajba került, mert az illető ellene vallott, de még nincs veszve minden. Itt jössz a képbe te kedves Polt Péter, és megoldod a helyzetet. Ígérj szigorú vizsgálatot, bár senki sem fog komolyan venni, de fontos dolog a látszat. Húzd az időt a nyomozás során, gyárts aktákat, tüntess el nyomokat. Ezekben már van gyakorlatod, nem lesz nehéz megcsinálni. Majd tiltakoznak az eljárás ellen, sokallják az eltelt időt, lemondásra szólítanak fel, de te ezekkel ne törődj. Megvédünk téged is, majd azt mondjuk jogállam, meg független ügyészség, és a hatalom nem szól bele az eljárásba, annak törvényesnek kell látszani. Majd utána röhögünk egy jót, de közben komoly pofát kell vágni. Mi is megteszünk mindent a Tóni gyerekért, a letelepedési kötvényekből, és egyéb ügyeiből a pártnak is szépen jutott anyagi haszon, ezért meg is érdemli ne hagyjuk magára. Amilyen hülye még mondana valamit ami ártana nekünk, de majd befogjuk a száját. Már minisztert csináltunk belőle, nem égethetjük meg ezzel szánkat. Tehát te kedves Polt Péter ne nyomozz, csak beszélj róla, semmisítsd meg a terhelő bizonyítékot közben, és ne ebédelj közben se Tónival, se a Pintérrel, mert neki is benne kell lenni az ügy elsimításában.

Majd ha már nem szól ekkorát az ügy, szép csendben ejtünk mindent. Most sok a balhé a kisvasút körül, itt van a Farkas Flóri esete is, ahol megint az adófizetők állják majd azt  a pénzt amit ellopott a Híd a munka világába programból, most nem kell egy újabb balhé. Te is utazz el a szép új villádba a Balaton mellé, majd jövőre megindokolod mennyibe is került valójában, ha már nem volt rá törvényesen bizonyított jövedelmed. Tóni, meg a többiek is számítanak rád, ne okozz nekik csalódást azon a helyen ahova érdemtelenül kerültél. Ne nézz a tükörbe, légy pofátlan, és minden rendben lesz, ezt is meg fogjuk úszni, ha mindent úgy csinálsz ahogy azt Viktor engedi.

BANDITA.

Címkék: ügyészség vizsgálat nyomozás Fidesz Viktor Polt Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr828831424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Desischado 2016.06.23. 00:12:18

Minden sorod igaz, szomorú, hogy tökéletesen ábrázoltad az orbáni világot és a benne uralkodó állapotokat. Újabb remek írás tőled. Köszönöm, drága Bandita. Aranyat érsz!
süti beállítások módosítása