“Még hogy terasz, meg kilátás, meg költözés! Más nem kell? Mire gondoltál mikor megfordult a fejedben az a képtelenség, neked csak a Várban van meg az a megfelelő hely, ahonnan aztán szépen tovább folytathatod az ország kirablását? Nem elég nagy már ehhez az irodád az Országházban? Nem tetszik onnan a kilátás? A Duna másik partjáról jobban látod a felcsúti birodalmad? Ki a fenének képzeled magad?

Orbán Viktor vagy az ország ideiglenes miniszterelnöke, aki mára már végképp elvesztette a kapcsolatát a mindennapokkal. Egy akarnok, egy zsarnok, egy hatalom bűvöletében élő mániákus hazudozó lett belőled, akinek már rég elment a józan esze. De ugyanakkor egy közönséges tolvaj is vagy a legrosszabb fajtából. Mert azoktól veszel el akik maguk is rászorulnak a támogatásra, akik bérből és fizetésből élnek, akiknek tanulni kellene, akik már ledolgoztak egy életet. Elveszel tőlük ellátást, csökkented a munkabért, emeled az adókat, butítod az oktatást, kivérezteted az egészségügyet. Adsz helyette stadionokat az üres lelátóknak, földet a haveroknak, trafikot a híveknek, hazugságot tündérországról rezsicsökkentéséről. Mert megteheted.

Hiába is próbálna az ember a józan eszedre hatni hogy állj meg, el fogsz esni, te nem az a fajta vagy akinek pont elég az ami van neki, vagy amit becsületesnek mondott munkával megkeresett magának. Neked végül is egyik fogalom sem az erényed. Te mondtad nem vagy vagyonos ember, de nagyon hülyének kell lenni ahhoz ne tudja azt a józan eszét használó, minden Mészáros Lőrinc, Garancsi István, Andy Vajna, Rogán Antal, L Simon László mögött ott vagy. És a többi mögött is ott vagy akiket most nem említ a felsorolás, meg az olyan képviselő is te vagy aki még a mosógépet is állami segítséggel veszi a mamának, vagy aki szerint mindenki annyit ér, amennyije van. Neked köszönhető hogy egy elmebeteg irányítja a magyar jegybankot, és onnan tonna számra talicskázza ki a közpénzt a családi és baráti cégeknek. Közpénzt! Felfogod? Nem a te pénzed, ez mindenki verítékkel megkeresett adója amiből te, és a hozzád hasonlók most olyan jól élnek. Azt azért ne gondold ez így is marad.

Mert szerinted most minden rendben van, az ország szépen elősegíti a családod saját lábon állását. Ha valakinek ez nem tetszik akkor még több földet szerzel magadnak, ehhez csak pár törvényt módosítasz, és akkor már minden rendben van hiszen az akaratod érvényesült. Ha valakinek nem teszik a kisvasutad,akkor azt meghosszabbítod ameddig a szem ellát. Ha valakinek nem teszik ahogy az országot irányítod akkor azt le haza árulózod, és ellenséget csinálva belőle ezzel igyekszel elterelni a figyelmet az újabb magadnak megnyert közbeszerzésről. Ha valakinek nem tetszik az állam túlzott beavatkozása az oktatásba, ami a jövő, az egészségügy szétverése, ami az élet, akkor azt megfenyegeted a hallgatásra, kirúgod az állásából és minden rendben megy tovább. Hát nem.

Nálad lehet az igazságszolgáltatás vezetőjének a póráza, és azt úgy rángathatod ahogy szerinted ma neked meg lehet úszni az általad elkövetett gaztetteket. Nálad lehet a közszolgálatban dolgozók vezetésének a hatalma az általad kinevezett emberek feltétel nélküli hűségének a segítségével, így szerinted azt tehetsz az országgal amit csak szeretnél. Nálad lehet a törvénykezés kizárólagossága melynek segítségével úgy csinálhatsz mintha a jog melletted állna mikor lerabolod az ország gazdaságát a magad és haverjaid hasznára. Neked dolgozhat Habony Árpád és csapata, akik annyiszor mondhatják el az ország jobban teljesítését, amennyi fehér por felszívódik az orrukon. Azoknak még beszélhetsz mellé ha arról kérdeznek ami valójában történik az országban, akik jelenleg még hisznek a meséidben. A többi már tudja ki vagy, és hol fogod végezni.

Elvettél ettől az országtól annyi lehetőséget, és a benne élők jelentős részétől magadnak annyi anyagi javat, hogy ne úszd meg ép bőrrel a következményeket. Szétverted a közösségbe vetett hitet az ellenségeskedés szításával, elvetted a választás tisztaságának lehetőségét, lenyúltad a magánnyugdíjat, egymás ellen fordítottad a másként gondolkozókat, megaláztad a gyengét. Elloptad a földet, a trafikot, minden támogatást a saját udvari bolondjaidnak adtál. Elüldöztél nagyon sok szülőt, gyereket, unokát a megélhetésért, és akiket már ki is zártál az országból lakosságából mint szavazókat. Visszavitted az országot a rendszerváltás előtti központosításba, bele akarsz szólni a magánéletbe, szabályozni akarod a szabad gondolkodást, cselekvést.

Nem vezetője vagy az országnak, hanem kirablója. Köztörvényes bűnözőket megszégyenítő alapossággal loptad el annak megtakarítását, vetted el lehetőségét a saját munkával való boldogulás elől, osztottad szét a magad haverjainak a gazdasági javakat. Megszálltad az országot egy téves eszme által, ami abból áll te mindent jobban tudsz, és csak az a jó, amit te csinálsz, vagy engedsz hogy csináljanak. Tagadhatod a vagyonod, tagadhatod a kastélyod, védheted a védhetetlent, egyszer minden mese véget ér. Bújhatsz rendőr sorfal mögé, építhetsz nagy falat a földed köré, lehet rezsi csökkentett áram is a kerítésbe, a jog amit te alkottál magadnak nem fog megvédeni az elszámoltatáskor. Mert az a jog amit te alkottál magadnak törvényes ugyan, de ugyanakkor nem igazságos, és nem elfogadott a mindennapi életben. Azok a te törvényeid, magadnak alkottad. Az ezen való változtatás törvénye azonban majd tisztességes is lesz ahol a bűn az bűn, a tolvaj az tolvaj, és te az alapján fogod leülni a maradék életed a rács mögött.”
BANDITA.

Címkék: költözés börtön Fidesz Orbán Viktor Vár

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr208662018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása