“Először azt hittem rosszul látom és hallom az emelés mértékét. Aztán elővettem a szemüvegem meg a tévét is felhangosítottam és megnéztem az ismétlést. Az nagyon komoly sokk volt a számomra, be is vettem gyorsan egy adag nyugtatót az olcsóbbikból, mert másra most nem telik mióta annyit segítettek nekem. Még egy százalékot sem bírtatok magatokból kiizzadni drága gyermekeim. Most nem gondolok a tisztességben megőszült kedves édesanyátokra aki biztos nagyon büszke rátok attól ahogy ti az idősekről gondoskodtok, és persze apáitok is kidüllesztik a mellüket az ilyen nemes cselekedetektől melyet az utódaik művelnek a velük egyidősekkel.

Lehetnék veletek gonosz, szidhatnám a felmenőket, érvelhetnék a józan ész mellett, de csak végtelenül szomorú vagyok hova jutott egy hatalom akiben mára már biztosan látszik egy csepp jóindulat sincs senkivel szemben akik már gyengék, védtelenek, csak a maga jó létével van elfoglalva. Felneveltünk benneteket, taníttatunk, ha betegek voltatok ápoltunk benneteket, ti meg most éppen ezt háláljátok meg azzal a pofátlan arcul köpéssel ahogy bántok velünk idősekkel.

ddig sem erőltettétek meg magatokat ha bárminek az emeléséről volt szó, kivéve ha magatokról volt szó. Öreg vagyok, de nem hülye, világosan látom a történéseket, és ami még rosszabb naponta meg is élem azt amit velem műveltek. Már akkor nagyon magas a vérnyomásom ha elkezditek elmagyarázni nekem tulajdonképpen mennyire jó amióta ti vagytok hatalmon annyit adtatok nekem a gondoskodásotokból. Számolhatjátok ezt akárhány formában, hozzáírhatjátok az inflációt, a rezsicsökkentést, az adókedvezményt, amit én látok ebből az egész rakás hazugságból az egészen más. Elvettétek a gyógyszertámogatást, megemeltétek az adókat, elüldöztétek az unokámat, meg a lányomat. Ők már külföldön élnek, nem is akarnak hazajönni, de a fiamnak sem jobb a helyzete aki itthon maradt, neki elég szépen lecsökkent a fizetése hála a ti új törvényeiteknek ami így lenézi a melóst. Eddig tudtam őket támogatni, nekem már kevés is elég ha magamról van szó, de már ez is egyre nehezebb. Ezért is basználak benneteket nagyon szívesen pofán egy szívlapáttal, mikor az adó csökkentését az én nyugdíjamhoz számoljátok mint emelkedést. Ez neked szól Varga Misi, szomorodjon el a kedves szülőd ezek után ha sorban áll majd a boltban a húsos csirkelábért. Mert sokan már ezen vagyunk a reformjaitok vagy mi a fene után.

Azt mondjátok magatokról ti az országért és a benne élőkért dolgoztok éjjel nappal. Ha magatokat tekintitek az országnak, és csak ti vagytok benne a fontosak akkor ez valóban így van. Én már beteg sem merek lenni ebben az életben, tudom ha kórházba kerülök akkor azt biztos nem élem túl. Már ha egyáltalán ki tudom várni a vizsgálatok eredményét, a kezelésről már nem is beszélek, azt lehet meg sem élem. Látom ám én mi van ott, meg a szomszéd is belehalt a térdprotézisre várásba.

Viszont azt látom ti mennyire jól éltek. Jó, persze Orbán Viktor nem lett vagyonos ahogy ezt magáról állítja, de mint már mondtam idős vagyok nem hülye. Szedett már az ki annyit magának a közösből, hét generáción keresztül nem tudja majd felélni a család, legyen az bármekkora is a végén. Saját lábon állnak, na igen. Meg az én nyugdíj emelésem ami most ennyire sikerült. Vagy vegyük az jegybankelnököt vagy ki a fenét. Na, annak bírtatok adni milliókat emelésnek, pedig róla messziről látszik nincs ki mind a négy kereke. Ja, hogy ő megmentette az országot a szocik csődje után. Azok legalább valódi emelést adtak egy egész hónapit, és csak a válság miatt vették el tőlünk. Ti meg itt mindenfélét összehazudtok nekünk a nagy jólétünkről, közben meg ebből egy szó sem igaz, csak nektek lesz egyre jobb az élet ezen a földön. Azt hiszitek itt mindenki elhiszi azt a sok galád hazugságot amit előadtok? Lassan már azt kell hinnem csak a magatok megnyugtatására ismételgetitek folyton, épeszű emberre az már nincs hatással.

Látom én a kisvasutat, látom a trafikokat, látom a földeket, látom a sok magát most nagyon okosnak és sikeresnek vélő senkiházit akik mind ti vagytok. Látom az unokámat a sok butaság tanulása közben, alig győzőm neki elmagyarázni, nem Orbán Viktor nyert Mohácsnál. Látom a fiamat amikor fáradtan haza jön a munkából és hónap végén tőlem kér kölcsön ennivalóra, mert megint keveset kapott fizetésként a sok munkáért. Pedig sokat dolgozik, de szerintetek ennyit ér ma a munkája. Látom a menyemet, aki ápolja azt sok beteget, és látom a szemében a fáradtságot a kilátástalan küzdelemtől a szenvedés csillapítására. Nem panaszkodik, csak néha mondja mi nem volt aznap a kórházban. Néha fűtés, néha kötszer, néha fájdalom csillapító. Látom a sok szép stadiont is, egyszer remélem rátok omol az egész.

Szóval köszönöm nektek a rólam való gondoskodást, biztos ezt érdemeltem az élettől. Azonban azt azért szeretném veletek tudatni, még jó az emlékezetem, az még meg tud jegyezni fontos dolgokat. Veletek kapcsolatban biztos nem is fogok elfelejteni semmit. Hiába igyekeztek a törvényesen összelopott milliárdjaitok mögé bújni, hiába fogtok majd sírva nyüszíteni ha kirángatlak onnan benneteket, mert még azért annyi van bennem bárhogy is igyekeztek ebből most elvenni. Azt kapjátok majd vissza amit nekem adtatok, és minden benne lesz, nem maradok adós.”

BANDITA

 

Címkék: nyugdíj adó pofátlan emelés Fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr158648176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.04.21. 11:17:48

@konrada: Csaxólok, hogy a saját pénzét tette bele.

konrada 2016.04.21. 11:18:41

@efe Padilla:
Aham. Szóval azt írod, hogy akkor a befizetések magánszámlára irányított negyedrésze már ne is hiányzott???;)))

CyberPunK 2016.04.21. 11:23:00

@konrada: Attól még én voltam az, aki megdolgozott érte. Nehéz elképzelni, hogy azt a pénzt megkereshetem külföldön is, és akkor nem 3/4-ét kapja meg az állam, hanem semmit se?

Buchhalter 2016.04.21. 11:24:55

@Parajpuding: a családi pótlék direkt célzottan nem emelkedett.Lásd a kisebbség és efy lumpen kusta fehér réteg miatt.Helyette lett családi adókedvezmény.Vagyis dolgozz és akkor kapsz!Csak azért mert valaki ész nélkül szaporodik én se adnék neki.Különben jövőre felemelik 12200 - ról 15000-re.Én szívem szerint megszüntetném.Feleségem szoc munkás.Ő tudna neked mesélni erről a megélhetési segélyleső népségről.A segélyekkel csak újra termelődnek.A nyugdíjakról meg annyit,hogy bevezetném az egyéni nyugdíj számlákat ami pár helyen a világban bevállt .Ergo látod mennyi a befizetés és egy táblázat segítségével mennyi a lehetséges havi apanázs.Szigorúan 65 felett mehetne mindenki nyugdíjba ,még a nők is!Max 3 gyerek után elengednék 3 évet.A rokkant nyugdíjasoknál is újra körbe néznék,sajna nem is egy rokkantsági csalót ismerek.Lefizette az orvost és még jól el is hagyja magát.Viszont radikálisan emelném béreket és ahol lehet csökkenteném pár százalékkal a járulék terheket.

konrada 2016.04.21. 11:25:10

@CyberPunK:
Sokkal egyszerűbb a dolog. Csinálj 3 gyereket, és beszéld rá kortársaidat is.
Így nem fognak hiányozni a korfáról azok, akik egyensúlyban tudnák tartani a mostaninak megfelelő rendszert.

...de persze én értem: a gyerekek nevelése felelősség, drága, sok lemondással jár.
Csak hát meg kéne érteni, ingyen semmi nem megy. Nem azoktól kell elvenni, akik már megtették a köteleségüket, hanem annak kell pénzbe kerülni, akik a gyerekek be nem vállalásával pénzt takarítanak meg...

...persze tudom, régen is volt olyan, akinek nem lehetett gyereke, vagy volt elég önző, de nem ez volt a norma.
...s ha most ez lett, hát ne csodálkozzanak hogy ingyen nincs semmi...

Muzsikok közt 2016.04.21. 11:25:26

@efe Padilla: annak ellenére h ilyen kirâly termék volt minden ország megszüntette a picsába

konrada 2016.04.21. 11:26:19

@efe Padilla:
Akkor jól értettem, nincs több kérdésem, mert látom, mennyire otthon vagy a témában...;)))

konrada 2016.04.21. 11:28:33

@efe Padilla:
...ahogyan minden adóba. De ezután az közpénz lesz. Ettől még nem lesz működőképes, ha kivesszük a láncból...

vajdasagi 2016.04.21. 11:29:57

@MikeBoy: "Vagyis alulról üti az 1%-ot. "

Egy amúgy is rinyálós, értéktelen írásban lehet ugyan ilyet mondani. De egy konkrét szám hasznosabb lenne. Mennyi ez? 0.85%, vagy 0.98%?

Persze nem ezen múlik: ez egy szar cikk.

CyberPunK 2016.04.21. 11:34:53

@konrada: Összekeversz a kormánnyal. Neki a dolga, hogy társadalmi szinten oldja meg a problémát, én maximum arra reagálok így vagy úgy.

konrada 2016.04.21. 11:39:58

@Buchhalter:
Van egyéni nyugdíjszámla. Megkeresheted az ügyfélkapun...

A probléma az indexálással van, mert nem mindegy mihez indexáljuk, azaz mi lesz az egyén költsége 30-40 év múlva, mi az államé, mit nézünk, inflációt, reáljövedelmet, átlag-hozamszintet...
Ezért tartom helyesebbnek, ha az egyéni számlák alapján állapítják meg a nyugdíjakat, és utána életjáradékot.

konrada 2016.04.21. 11:42:19

@CyberPunK:
Akkor ne csodálkozz, hogy próbálják úgy, ahogyan tudják...
...legfeljebb nem egyezik a véleményük veled..;)

2016.04.21. 11:42:25

@konrada:
A saját pénzüket tették be. A komcsik meg lenyúlták.

vNHM 2016.04.21. 11:48:38

Az volt már, te degenerált, hogy a nyugdíjemelés az infláció bizonyos százaléka törvény szerint? Cuppogjál még kicsit a tegnapi témán. Igaz jobb lenne a qurcsány feris 4,2% a 12%-os infláció mellett? Feri szara édesebb!

konrada 2016.04.21. 11:55:19

@nagybalfasz:
Persze, de erre válaszoltam is már: pont úgy saját pénz, mint minden adó, vagy járulék...

whale 2016.04.21. 12:03:36

@konrada: Saját pénz, mert ha nem keresem meg, nincs, nem létezik, teccikérteni? Az nem úgy van, hogy az államnak van pénze, amiből valamennyit nekem ad, hanem nekem van pénzem, amiből valamennyit elvesz az állam. Ne ülj fordítva a döglött dakota lovon, mert nevetséges leszel....

whale 2016.04.21. 12:05:29

@konrada: Van a faszt! Az nem egyéni számla, hogy a járulékfizetést tudod követni, az sima nyilvántartás. Ráadásul asszem az is csak 2012-től. Vicc....

whale 2016.04.21. 12:07:50

És közben megint 310 felett az ajro. Miért? Jött valami rossz hír? Dehát minden jobban teljesít, nem? :))
Tegnap már majdnem 309 volt. Qrva Kuszaszem...

McZozo 2016.04.21. 12:17:52

@nemecsekerno_007: NEzd nem vagyok nyugdijas igy nem haza beszelek. De ez a csokkentsuk a nyugdijat akkor let volna opcio ha mondjuk 1500-2000 eurot kapnanak a nyugdijasok, de mig 40-50-70000 forintos nyugdijak tomkelege van addig nem tudom hova akarod tovabb csokkenteni. ahogy fenti peldaval is leirtak ennyi penbol ehenhalni nem lehet nemhogy elni.

McZozo 2016.04.21. 12:21:07

@kvadrillio: Az a baj hogy ez nem lenne eleg, mert az elmult 6 evben olyan merteku penzt loptak ki a rendszerbol amivel ma ha lelepnek boldogan elnek meg az unokaik is. Es ez a penz nagyon hianyzik az orszagbol, igy sajnos nem eleg hogy elmennek de sajnos a vagyonukat is le kene foglalni elotte.

McZozo 2016.04.21. 12:24:19

@nemecsekerno_007: Azert maradjunk annyiba hogy meg lenne penz sokmindenre, ha mondjuk nem stadionokat kisvasutat, diszno hizlaldat, olimpiat ... epitenenk illetve a jegybank az arfolyamvaltozasbol szerzett par szaz milliardjat mondjuk nem alapitvanyokba festmenyekbe ingatlanokba es tamogatasokra koltene. Akkor azert meg jo ideig fentarthato lenne anyugdij sot meg talan az orvosoknak es a tanaroknak is junta meg

Ballib Cenzúrázók Lidérce 2 2016.04.21. 12:25:23

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az MSZP soha a büdös életben nem emelte a nyugdíjat az infláció mértékével, miközben a Fidesz hozott törvényt, hogy legalább annyival kell emelni, mint az infláció, és ezt rendszerint túl is szárnyalják.

Ja hogy nincs infláció, mint az elkúróknál !

Tényleg ezért nyafogtok agyatlan gyurcsány csicskák ??? :DDD

konrada 2016.04.21. 12:26:39

@whale:
S mit követsz rajta? Azt, hogy befizetésed be ment-e, mennyi ment be belőle, ami alapján kiszámolhatod a nyugdíjad.

...s nem 2012 óta, mert ez alapján számolták ki a nyugdíjat, mióta a TB fennáll...

S neked is írjam le: hogy persze, pont úgy, mint minden járulék, adó saját pénzből lesz...

...egyébként meg tényleg: Kuszaszemű megvalósította gyakorlatilag a mastrichi kritériumok utolsó lépését is, a stabilizált árfolyammal..;))

Ballib Cenzúrázók Lidérce 2 2016.04.21. 12:26:59

@McZozo:

Hülye vagy... Az elkúrók rommá adósították az országot, és mindenkitől csak elvettek.

Most pörög a gazdaság, nincs infláció, és az adósság is csökken:

http://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+gdp
GDP arányos hiány:
----------------------
2002:
Eu-s átlag: 60%, Magyarország: 54%

2010:
Eu-s átlag: 78%, Magyarország: 82%
Tehát az MSZP-SZDSZ kormány alat az EU-s átlaghoz képest is romlott, 28% adósság növekedés.

2014:
Eu-s átlag: 87%, Magyarország: 77%
Tehát a Fidesz kormány alatt az EU-s átlaghoz képest is javult, 5% csökkenés.

http://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+unemployment
Munkanélküliségi ráta:
-------------------------
2002:
Eu-s átlag: 8,9%, Magyarország: 5,5%

2010:
Eu-s átlag: 9,6%, Magyarország: 11,2%
Tehát az MSZP-SZDSZ kormány alatt az EU átlaghoz képest is jelentős romlás, 5,7%-os növekedés.

2014:
Eu-s átlag: 9,8%, Magyarország: 7,5%
Tehát a Fidesz kormány alatt az EU-s átlaghoz képest is javult, 3,7% csökkenés.

McZozo 2016.04.21. 12:32:09

@Muzsikok közt: Annyira nincs hogy par eve ezt toljak pl az angolok is hogy a cegeknek kotelezoen be kell nyomni a dolgozot nyugdijalapokba amihez altalaba juttatas cimen ok is hozzajarulnak par szazalekkal plusszba

konrada 2016.04.21. 12:34:46

@McZozo:
A fene tudja: Ismerek én nem egy olyan embert, aki minden jövedelmét feléli, meg nem egy olyant is, aki befektet...

Tudom, meglepő lesz számodra az, amit a későbbi sorsukban tapasztaltam: tippelj, melyik élt később jobban?

Segítségként: volt már olyan kormány is itt, amely azzal kezdte, hogy emelte a fizetéseket, segélyeket, 13. havi nyugdíjat vezetett be, aztán arra rádöbbenve, hogy ezt fizetni kell továbbra is, neki állt kiárusítani a közvagyont. ...talán még emlékszel az eredményére...
...de ha te nem is, a lenézett választók igen...

McZozo 2016.04.21. 12:39:26

@konrada: Okfejtesed eleje akkor lenne jogos ha a fidesz ezen ervrendszer menten visszavette volna a maganyugdijakat es atette volna a tb kasszaba hogy majd o kezeli eztan a nyugdijat. mert ugye ahogy irod a tb kassza kongott es evrol evre csakadossagot termelt.

Ezzel szemben Fideszunk nem ezt tette cask elzabralta a magan nyugdij let. Szoval most az a helyzet hogy amit leirtal az megmaradt mert most sincs penz a tb ben es evrolevre hitelbol fedezik viszont emelette kirugtak azt a labat is ami lassan azert enyhithetett volna ezen egy kicsit.

Na bravo tenyleg jol jartunk

McZozo 2016.04.21. 12:47:29

@Ballib Cenzúrázók Lidérce 2: Szerintem te valami utopiaba elsz vagy hozzad futnak be az eus penzek kozvetlen mert nekem statisztikailag mondhatod milyen fasza de mig bemegyek egy boltba es a havi bevasarlas dupla annyi mint mondjuk az elozo kormany alatt addig tudod kinek magyarazd a nullas inflaciot es a jobban elunk dumat

Verkaufsförderung 2016.04.21. 12:47:57

ezért felesleges emelésre szóni a pénzt. 5% csökkentésnél is ugyanúgy sírnának....

McZozo 2016.04.21. 12:55:02

@konrada: Nezd a gazdasag meg a politika ket kulon dolog.
Emlekszem mikor meggyesi megigerte az 50% os beremeleseket es aztan sajnos be is tartotta.
Gazdasagilag ez netto ongyilkossag volt mert penzugyileg nem kivitelezheto es fenntarthato a hitelbol torteno koltekezes. Hitelbol sajnos eloszor a gazdasagot kell megerositeni es aztan a gazdasagbol lehet eletszinvonalat emelni.

Viszont arra is emlekszem hogy akkor mar olyan szinten voltak a berek hogy azzal is kelett valamit csinalni.
Ezzel egyutt egyetertek hogy rossz huzasa votl ez akkor az MSZP nek.
CSak sajnos a gazdasagilag racionalis dontesek sosem nepszeruek. LAsd anno Bokros meghozta a csomagjat amit akokr kisebb nepfelkeles kovetett es bele is bukott, megis aztan ennek vlt kovetkezmenye utana jo par job ev, meg Viktor kiraly elso uralkodasat is nagyreszt abbol fedezte. CSak sajnos az ilyen hasznos cselekedeteket cask a tortenelem ismeri el.

micsoda? 2016.04.21. 12:57:28

Ilyen jó humorral, ennyi igazságot ritkán lehet olvasni.
Amúgy a görög nyugdíjasokat irigylem, bármekkora is a gond, azt nem a nyugdíjasokon verik le.

Muzsikok közt 2016.04.21. 13:07:34

@McZozo: orbán abban zseniális h a történelem a legnagyobb magyarok közé fogja sorolni, mint mátyás királyt v tisza kálmánt kb, emellett európában szokatlan módon és páratlanul hosszú távon a saját korában is nagyon népszerü, és a saját pártjában is megkérdőjelezhetetlen tekintély+az egyetlen magyar politikus az elmult25ben, aki jótékony hatással volt az eu politikájára és visegrádi összefogást tudott létrehozni

Amíg a politikai ellenfelek 3 generációja kihalt a commandante ideje alatt, benne van még 20 év a nagypolitikában

nemecsekerno_007 2016.04.21. 13:07:46

@McZozo: Jajj, ezt ne. Ez a "Lenne itt pénz mindenre" szöveg gáz, a többségnek fogalma sincs a nagyságrendekről.

Felvázolnám mi az óriási különbség a két kiadás között.

1. Stadionok, olimpia, disznóhízlalda: ezek befektetések, ill. van rá esély, hogy egyszer bevételt termel.

2. Nyugdíj, oktatás, eü.: Ez mind kiadás és ismerve a rendszert ezzel csak a jövőbeni kiadásokat növelnénk.

Ez nyílván a száraz közgazdasági verzió, a humánum egyáltalán nincs benne. Ettől függetlenül sajnos ez a realiáts. Vagy elkezdjük lebontani a jóléti, szociális kiadásokat és az öngondoskodás felé mozdulunk v. jön a csőd és/vagy az újabb eladósodás.

Csak a nagyságrendek miatt itt egy hasznos link. Az eddigi stadionok költségéből kb. 3 hónapig finanszírozható az egészségügy.

www.amipenzunk.hu/#/~/koltsegvetesi-kiadasok

nemecsekerno_007 2016.04.21. 13:13:02

@McZozo: 1500-2000 Eurót?!!!! És szerinted azt miből? Az kéne, hogy igyekezzen mindenki magáról gondoskodni. Igaz ez a nyugdíjra és az eü-re is. Ez nagyon nehéz, de ha nem indulunk ebbe az irányba, akkor csődbe megyünk v. megint jön az eladósodás.
A végén maradnak a nyugdíjasok, közalkalmazottak meg a hátrányos helyzetűek és egymást eszik. Vagy a galambokat...

A Kádár-rendszer óta görgetünk egy akkora hazugsághalmazt magunk előtt amilyen kevés van a világban. Talán Argentína v. most legutóbb Venezuela. A különbség annyi, hogy mi az EU tagja vagyunk így van némi kontroll, hogy ne legyen államcsőd. De nagyjából ennyi.

CyberPunK 2016.04.21. 13:21:42

@nemecsekerno_007: És hogyan indulsz el abba az irányba? Próbáld meg az aktívak torkán letolni, hogy fizesd a világmagas (összesített)adókat, de azért öngondoskodjál is. Nem sokan fognak maradni itt, azt garantálom.

ZOH 2016.04.21. 13:27:54

hogy hisztiznek a nyuggerek, LOL

kéne egy jó kis 10% egbizt járulék + 10% SZJA a nyugdíjakra, miheztartás végett, aztán utána újra lehetne beszélgetni

nemecsekerno_007 2016.04.21. 13:29:29

@CyberPunK: Azért mondom, hogy eléggé 22-es csapdája a történet. Nyílván úgy lehetne, hogy csinálni kéne egy kerettörvényt, aztán mindenkinek egyénileg kéne beállítani a preferenciákat.

1. Akinek nyugdíjas szülei vannak, az mondjuk eldöntheti, hogy mennyit utaljanak át az ő járulékából, az ő szüleinek. Ha ezen felül nem fizet az államiba, akkor nem fog állami nyugdíjat kapni. Viszont magánba annyit fizet amennyit akar. Ja és nyílván a szüleinek annyi lesz a havi nyugdíja amennyit a gyerekei fizetnek.

Ehhez nyílván az kell, hogy mindenkinek egyéni számlája legyen. Meg még sok egyéb. De amint írtam ha ezt nem lépjük meg akkor úgy kb. 30-40 évre felülünk a szopó-rollerre.

CyberPunK 2016.04.21. 13:32:53

@nemecsekerno_007: Ez csak ott sántít, hogy a szüleim nem 40 éves korukig lesznek nyugdíjasok, sőt, jelenleg egyik szülőm se nyugdíjas, ellenben több mint 10 éve perkálom a járulékot rendesen.

Én biztosra veszem, hogy felülönk a szopórollerre. Csak az "nyugtat", hogy mire odajutok olyan magas lesz a korhatár, hogy addigra rég belepusztulok. Ez a nyugdíjmizéria úgyis jellemzően női dolog itthon.

Buchhalter 2016.04.21. 13:39:28

@nemecsekerno_007: azért már gondolkodj!Az oktatás megtérül,ha meg te lesérülsz és belehalsz az szintén senkinek sem jó,főleg ha középkorú termelő bioszerszám vagy.Tehát az eü sem kidobott pénz!

Ballib Cenzúrázók Lidérce 2 2016.04.21. 13:40:58

@McZozo:

Hazudsz, mint minden Gyurcséány csicska..

Kedvenc elkúróid alatt 5-12% infláció volt, és családok ezreit juttatták devizahitelekkel koldusbotra.

Most nincsennek devizahitelek, és nincs infláció se.

Marad az agyatlan hazaáruló ballibek szájtépése.

Ballib Cenzúrázók Lidérce 2 2016.04.21. 13:44:01

@Buchhalter:

"Az oktatás megtérül"

Ez így van.. És miért kéne visszahozni egy olyan elkúró ballib csürhét, akik az országban a legtöbb iskolát bezáratták, és a legtöbb önkormányzatot koldusbotra juttaták, mert nem finanszírozták az iskolákat ?

Akik alatt elkezdődtek a tanárverések, akik bevezették a 4-6-8-12 osztályos iskola katyvaszt, akik elprivatizálták a Nmezeti Tankönyvkiadót Gyurcsány haverjainak ?

nemecsekerno_007 2016.04.21. 13:46:42

@Buchhalter: "azért már gondolkodj!..."

oké, gondolkodom:

1. Oktatás: Az én adómból fizetik. Ha az érettségi v. egyetem után lelép külföldre az akit ebből a pénzből kiképeztünk, akkor az l***t se termel.

2. Eü.: A rendszert leginkább a nyugdíjasok veszik igénybe. A további no comment kategória. Dupla költség.

Pont az nem derül ki mindkét rendszerből, hogy mennyi az imput és milyen hasznunk van a végén. Mert összemossa a bioszerszámot, (pénz)költővel.
Ja és nem kéne jönni a szokásos "Dehát 40 évig fizette a járulákot" szöveggel. Azt már akkor eltapsoltuk. Ez az egyike az óriási hazugsághalmaznak amit immár 40+25 éve görgetünk. És még beszélni is udvariatlanság róla, közben meg megy a rinya, hogy jajj csak Skype-on tudok beszélni az unokámmal... Hát ez azé' van, mert mások nyugdíját termeli külföldön.

nemecsekerno_007 2016.04.21. 13:47:33

@Ballib Cenzúrázók Lidérce 2:

ez neked is szól:

1. Oktatás: Az én adómból fizetik. Ha az érettségi v. egyetem után lelép külföldre az akit ebből a pénzből kiképeztünk, akkor az l***t se termel.

2. Eü.: A rendszert leginkább a nyugdíjasok veszik igénybe. A további no comment kategória. Dupla költség.

McZozo 2016.04.21. 13:51:42

@Muzsikok közt: Olyan jotekony hatassal van hogy lassan az egesz eut szetveri. Ha ez jotekony akkor hajra

McZozo 2016.04.21. 13:56:06

@nemecsekerno_007: Szerintem te nem vagy tiisztaba azzal hogy mekkora penzeket loptak el. cask az MNB arfolyamnyeresegbol keletkezett bevetele tobb mint 200 milliard forint volt a stadionok magukban 200-300 milliard cask ez a ket tetel mar 500 milliard amibol a tb t be lehetett volna foltozni, es ne mondjuk mar hogy a stadionok majd penzt fognak termelni 500 fos nezoszamokkal. nezd meg a staler stadionnal mi lett.

Plusz meg egy dolog ha az oktatas neked cask viszi a penzt akkor nem erdemes vitatkozni pont az az egyik olyan terulet amibe ha penzt tesznek akokr az tud penzt ermelni kesobb.

Muzsikok közt 2016.04.21. 13:57:35

@McZozo: annyira nem nagy ember, es nem is celja.

De az euba sürgős reform kell mert balfaszul kezelte a pü. Válságot, görög válságot, migráncsokat elég sokat bakiztak, nem kell oda 50000 hivatalnok csak egy tökös király meg az udvartartás, vagy akkor semmi.

nemecsekerno_007 2016.04.21. 14:04:22

@McZozo: Jajj. :(

1. MNB: az egyszeri bevétel, nem igazán lehet rá számítani. (vagyis be lehet rakni az eü-be, de a jövőre nem lesz akkor szopás)

2. Stadion: 200-300 Mrd. Valóban így van, csak ez 3 év alatt. Így csak 100 Mrd.

Valóban be lehetett volna foltozni kb. 3 hónapra. És utána?

"Plusz meg egy dolog ha az oktatas neked cask viszi a penzt..."

Ez pont ugyanaz a dogma mint az, hogy az "állam rossz tulajdonos" Az igazság az, hogy lehet jó is meg rossz is, ugyanúgy ahogy a magántulajdon. Ez így nem releváns.
Pont az a gond az oktatással (is), hogy az nem derül ki, hogy mennyi pénzt termel ill. mennyire térül meg. Az ilyen ködös dumával nem igazán lehet mit kezdeni, már gazdasági értelemben.

nemecsekerno_007 2016.04.21. 14:05:45

@McZozo: De amúgy itt egy link csak, hogy érthetőek legyenek a nagyságrendek:

www.amipenzunk.hu/#/~/koltsegvetesi-kiadasok

Csak a szociális kiadások 5000 Mrd-ot (!)tesznek ki. Évente és nem 3 évenként.

konrada 2016.04.21. 14:07:29

@McZozo:
Nézz utána, a nyugdíjkassza most perpillanat jól van, fedezi a bevétel a kiadásokat.
...viszont a költségvetés nincs, mert évente a GDP cca.3%-át kell kamatokra kifizetni.
Azért csak ennyit, mert az eladósodottságot nem növelték tovább azzal, hogy a GDP 1-1,5%-át magáncégekhez utalt helyett nem kell hitelt felvenni, illetve azzal is, hogy a manyup-ot olyasmire költötték, ami hitelt generált volna (többek közt adósságra, mert az mindig kamatra van..., de másra is...)

...persze lehet hogy több értelme lett volna, ha befektetik, mint anno az OTI, de ez már nagypolitika..

konrada 2016.04.21. 14:09:04

@McZozo:
...megette a fene, ha egy politikus a történelemnek akar megfelelni, nem a realitásoknak...

VT Man 2016.04.21. 14:12:42

@McZozo:
"cask az MNB arfolyamnyeresegbol keletkezett bevetele tobb mint 200 milliard forint volt a stadionok magukban 200-300 milliard"

Oke, de a stadionpenzbol epiteni is kellett.

Az nem ugy van, hogy 300 milliard forint zsebbe, hanem 300 minusz epitesi koltsegek.

nemecsekerno_007 2016.04.21. 14:13:01

@konrada: " a nyugdíjkassza most perpillanat jól van "

:)

Ha azt nem nézzük, hogy a mostani járulékok feléből a mostani nyugdíjakat fizetik. :) Ezen a felosztó-kiróvó rendszeren kéne változtatni, csak az nem nagyon meg anélkül, hogy egy generációt megszopatunk. Például a Ratkó-korosztályt.

McZozo 2016.04.21. 14:13:25

@Ballib Cenzúrázók Lidérce 2: Figyelj menj mar vissza bofogni a fideszberenc forumaidra es ne rontsd itt bunkosagoddal a levegot. MEgint kezdodik ez a gyrcsanyozas egy szoval nem mondtam hogy oket szeretnem. CSak azt hogy te hazudsz mikor, bebofogod ezeket a marhasagokat hogy nincs inflacio, meg jobban elunk. MEg a mostani fideszberenc ksh is kiadta mar hogy most elnek a legtobben a letminimum alatt soha meg a szocializmusban se volt ennyi nyomorgo ember. A devizahitel eseteben meg azt se tudod mirol beszelsz es ki hogy talalta ki es teresztette el

VT Man 2016.04.21. 14:17:29

@Ballib Cenzúrázók Lidérce 2:
"Ja hogy nincs infláció, mint az elkúróknál !
Tényleg ezért nyafogtok agyatlan gyurcsány csicskák ??? :DDD"

Latod, mondom, hogy az emberek nem ertik ezt.

Az a jo, ha 10% inflacio van es 10% nyugdijemeles.

Akkor mindenki "boldog", hogy kapott 10% emelest. Ez kell a nepnek!

McZozo 2016.04.21. 14:18:59

@Muzsikok közt: Figyu azt nem fogod hogy viktor ball keze mast csinal mint a jobb, mert azt kiabalja hogy az eu toketlen es nem cselekszik mikozbe valsag van es tokosen oda kene csapni kozbe pont o az egyik aki ezt nem teszi lehetove mert az eu nem egy olyan intezmeny meg sajnos int aaz amerikai egyesult allamok kormanya. itt pont annyira van megkotve az eu keze amennyire az ilyen faszari nemzetallamok kiskiralyai engedik. O van a legjobban oda hogy az eut nemzetallami alapon kell fenntartani es nem egyesult alapon mert hogy mar nehogy beleszoljanak mindenbe. mikozbe pont akokr tudna az eu tokos lenni es gyorsan reagalni ha nem ugathatnanak bele nemzetallami vezetok a dolgaba es nem kene 40 orszag egyhangu dontese minden egyes fuszal meghajlitasahoz

VT Man 2016.04.21. 14:19:53

@aranyár:
"Miből te szerencsétlen? hát abból amit ezektől az emberektől egy életen át befizettettek - például."

Uristen!!! Hihetetlen, hogy olyanok is vitatkoznak itt, akik azt se tudjak, hogy mit jelent azt, hogy FELOSZTO-KIROVO nyugdijrendszer!

Te tenyleg azt hiszed, hogy "amit anno befizettek" a dolgozok most abbol fizeti az allam a nyugdijakat???

konrada 2016.04.21. 14:22:59

@nemecsekerno_007:
Ratkó krosztály válasza meg az, hogy: vagy például a tiedet...
...és ők vannak többen, így több erre a szavazatuk is!;))

nemecsekerno_007 2016.04.21. 14:23:09

@VT Man: Én se értem, hogy ezt ennyire nehéz felfogni?!

Na inkább ezt kéne oktatni az iskolába és nem filozófiát. Mi az a "Felosztó-Kirovo" nyugdíjrendszer. Ja az ami nem fenntartható :)

McZozo 2016.04.21. 14:23:53

@VT Man: De ember a stadionok nem megletetol nem halt meg senki, mig az egeszsegugy csodjetol igen. igy ebbol a szempontbol mindegy hogy a 300 milliard cask egyharmadat loptak el a tobbibol epitkeztek mert a tobbibol se kelett volna epitkezni, hanem egy az egybe eu re kolteni. Senki nem fogja nekem megmagyarazni hogy 5-10-20 ezres stadionokra volt szukseg 5-700 as nezoszamokhoz az nb 23 ban

Muzsikok közt 2016.04.21. 14:27:32

@McZozo: hagyjuk a hülyesíget mester, amíg vki meghal addig ne épüljön semmi? Vagy hogy

McZozo 2016.04.21. 14:28:27

@VT Man: Gondolom nem azt hiszi, cask valamilyen moralis alapon ugy erzik az emberek nemileg jogosan hogyha ok 40 evig fizettek valamit megha az feloszto kirovo is volt akkor nekik most jarna ezert vissza valami. De pont ezen valtoztatott volna amagannyugdij hogy ne cask feloszto kirovo legyen cask pont mielott beinduhatott volna elzabraltak

McZozo 2016.04.21. 14:31:42

@Muzsikok közt: NEzd nem tudomte hogy nottel fel de pl nalunk a csaladban az elso az volt hogy lakhassunk valahol aztan hogy ehessunk is es aztan hogy egeszsegesek legyunk. aztan haminden megvolt lehetett MASODIKKENT elkezdeni mondjuk szorakozasra kolteni. Igy igen azt gondolom hogy mig az oktatas es az egeszsegugy ugy nez ki ahogy addig egy allam ne flancoljon es epitsen stadiont meg akarjon olimpiat. MAjd ha az alapok rendben vannak akkor semi kigfogasom nem less ha mar az less a kerdes hogy mondjuk szinhaz epuljon vagy stadion a megmaradt penzekbol akokr egy szot nem fogok szolni hogy jaj mar megint stadion lett mikozbe en sose megyek mert az mar az o preferenciajuk hogy az izomagyat preferaljak az agy helyett

nemecsekerno_007 2016.04.21. 14:32:04

@konrada: Igen, ez a demokrácia paradoxona. A többség érdeke az, ami miatt tovább megyünk a szakadék felé.

konrada 2016.04.21. 14:38:06

@McZozo:
Pedig a szlovák példa mutatja, hogy mennyire is jó lett volna, ha manyup lenne...;))

konrada 2016.04.21. 14:41:15

@nemecsekerno_007:
A demokrácia működő rendszer. Van ahol már többszáz éve megvan.
...aztán persze ha túlgondolja magát, néha belefut a totalizmusba, de a végén mindig kiderül, hogy a demokrácia a működőképesebb...

Muzsikok közt 2016.04.21. 14:46:15

@McZozo: mo virágzó ország

Most kell múzeumnegyedet, óriáskórházat, várbazárt, metrót, minden faluba stadiont építeni....nem olyankor amikor nincs píz

A fedélről annyit h a qrmány 10-20 misit vág hozzá az építtetőkhöz/lakásvásárlókhoz, ha gyerek is leszen. Nem hitelt, érted! Sose vót ilyen jó!

nemecsekerno_007 2016.04.21. 14:58:10

@konrada: Ahol több száz éve van, ott se úgy kezdődött, hogy akkor mindenki alanyi jogon kap nyugdíjat, meg kiépítjük a szociális eláttórendszert. A több száz évből kb. a max. 100 év volt az amikor elkezdődött.

:)

2016.04.21. 15:00:32

@Muzsikok közt: Ez van, ha a szemérmetlen lopás van kormányon.

konrada 2016.04.21. 15:02:28

@nemecsekerno_007:
...hát el kell keserítselek, itt sem kapsz alanyi jogon nyugdíjat, és ha rászorulsz a szociális ellátórendszerre, akkor szinte éhen halsz...

2016.04.21. 15:04:30

@konrada: Csaxólok (nehogy ilyen hülyén halj meg), hogy az adó meg a járulék között jelentős differencia van. Ha ezt megérted, akkor talán felfogod azt is, amit a munkaadói járulékok átnevezése adóvá jelentett.

konrada 2016.04.21. 15:06:22

@efe Padilla:
...most nem tudom, melyiket kérdezed.
Ha azt, amiben tetszett az a megjegyzésed, hogy a nyugdíjpénztár 1/4 nem hiányzott, akkor én is, de más is...

konrada 2016.04.21. 15:08:57

@efe Padilla:
Azt tudom: az adó általános, a járulék meg elvileg személyre szabott visszaszolgáltatást jelent...
...de fizetés szempontjából indiferens, mert mindenképpen be kell fizetni, aztán az állam gazdálkodik belőle...

Macropus Rufus 2016.04.21. 15:34:30

@Sir Galahad:
azért az árak mentek némileg feljebb

"Az élelmiszerek ára átlagosan 1,2 százalékkal emelkedett 2014 májusához viszonyítva. Ezen belül nőtt többek között az idényáras élelmiszerek ára, a burgonyáé, a friss zöldségé és a gyümölcsé 14,6 százalékkal, a tojásé 6,8 százalékkal és az étolajé 4,2 százalékkal. Csökkent viszont cukor ára 16,6 százalékkal, a sajté 6,2 százalékkal, a tejé 5,3 százalékkal, a liszté pedig 4,8 százalékkal az előző év azonos időszakához képest....
A szolgáltatásokért átlagosan 2,3 százalékkal kellett többet fizetni, mint egy évvel ezelőtt, ezen belül a közlekedési szolgáltatások ára 2,4 százalékkal nőtt, 5,6 százalékkal drágult a szemétszállítás, 3,7 százalékkal a postaszolgálat."

www.index.hu

BéLóg 2016.04.21. 15:56:21

@McZozo: Nem tudom miért jó olyan adatokkal hazudozni, amelyeket marha könnyen ellenőrizni lehet.
Még az Index (tán nem kormánypárti) is közreadta, hogy ÖSSZESEN (b+ hülye) 165 milliárd (és nem 200-300) ment el stadionokra, amiből a kurvára muszály NÉPSTADION egymaga 100 milliárd.
Ehhez képest 40x annyi (!) pénz, 6500 azaz hatezerötszáz milliárd ft ment el a FIDESZTŐL az egészségügybe.
Úgyhogy be lehet kapni.

Mindazoknak meg, akiknek van pofájuk azt állítani, hogy a szerencsétlen magyar fiatalok Orbán elől menekülnek külföldre és nem azért, mert ott mint diplomás pizzafutár és bőőőcsész takarítóipari menedzserként TÖBBET keresnek mint idehaza, a nyilvánvalóan még ennél is sokszorta többet kereső igazán fontos szakmabekliek (nyelvet beszélő ápolónők, orvosok, mérnökök, satöbbik), nos azokat meg az autofellációra lehet felkérni, mert az biztos hogy csak magukat szopatják a baromságukkal.

A témához pedig én is csak annyit teszek hozzá:
Lófasz emelés is elég lenne (azaz a SEMMI) miután az infláció nulla.
És a barmoknak is szólok, hogy az infláció nem azért nulla mert a CD meg a laptop ára csökkent, hanem mert az üzemanyagé, az energiahordozóké, meg más lényeges és MINDENRE kiható dologé.

Egyben minden liberálisnak ezúton jelzem, hogy a Minidúcse tegnap árulta el a legbelsőbbnél is belső körének, mi lesz a következő dobása. Készüljetek fel mert be fogják jelenteni, hogy VOLT Holokauszt!

Macropus Rufus 2016.04.21. 16:01:39

@VT Man: ami hirtelen eszembe jut:
- Fradi stadion felújítás kb. 14milliárd
- Groupama stadion kb. 14milliárd
- Debrecen/Nagyeredei stadion 12.5milliárd
- felcsúti stadion 3.8milliárd
- Puskás 90-100milliárd (tervezett ár)

Ez kb. 134-144milliárd.
Aztán ott van az a csodás felújítás ami a Bp-Belgrád vonalat illeti, potom 472milliárd és kb. 2400 év alatt térül meg.
Biztos marhára megéri...
És úgye ott van a manyup 3000milliárdja amiből lófaszt láttak az emberek. Azt szépen zsebre raktár.
Szóval van itt tőke és simán lehetett volna akár 10kHUF/hó is a nyugdíj emelése.

McZozo 2016.04.21. 16:07:05

@BéLóg: Anyam borogass ehez nem tudok szolni cask annyit hogy amen erezd jol magad otthon.
Amugy cask annyit mar ha szamokkal dobalodzol, hogy ertelmezni tudni kell, mutasd meg hogy hol irtam olyat hogy 2-300 Milliard a TB kassa.
En azt irtam ilyen lukak vannak benne. Illetve ezt mondogattak hogy 200 milliard kene mondjuk egy azonnali 30% os beremeleshez. Erre irtam hogy egy stadionra elszort 300 milliard pont eleg lett volna mondjuk erre a beremelesrea masik 200 milliardos mnb lopas meg fedezhette volna az oktatasban bizonyos gondok megoldasat.
Sehol nem mondtam hogy ettol a vilag vegeig megoldottak volna mindent. CSak azt hogy akinek kilog a segge a gatyabol es mondjuk nyer a lotton tiz forintot az elobb a gatyajat varrassa meg es ne menjen ki a lovira belole

2016.04.21. 17:55:30

@Sir Galahad:

Tudod két eset van.

1. A nyugdíj emelés megyegyezik az inflációval, mert így kalkuláljuk.

2. A nyugdíjemelés nem egyezik meg az inflációval, mert más tényezők is befolyásolják.

Az 1-es esetben jogos az redeti kérdésed. A 2-es esetben nem.
Szerinted melyik eset áll fenn (a 2-es)? :)

2016.04.21. 17:57:02

@vajdasagi:

Lehet, hogy szar, de nem azért, mert nem írta le az emelés pontos mértékét.
Viszont te csak állítod, hogy szar, de nem támasztottad alá semmivel.

pukancs 2016.04.21. 18:22:27

@MikeBoy:

ezt úgy jól megmondtad...alátámasztva érvekkel.

pukancs 2016.04.21. 18:34:12

@Fazakas László:

ezt most elfogadom trollkodásnak...

600e ember azért megy el, mert a fidesz egy szar és tönkreteszi az országot.
De érvelésed szerint az a baj, hogy a fideszt szapuljuk...a 600e ember helyett...mert milyen gaztett az, hogy 47e Ft-ból vagy éppen a 150e nettóból nem tudott megélni legfeljebb csak nyomorogni, nulla jövővel és azzal a ténnyel, hogy esélye sincs megérni a nyugdíjkorhatárt se itthon, mert a munkakörülmény az idegszétbaszó munka és az egésszégügy nem létezése miatt 50 évesen elpatkolnak az emberek.. De ha véletlen folytán meg is megérné.. akkor a röhejes minimálbér 80%-ából jó ha nem döglik éhen 65 évesen.

Szóval ezt még gondold át, hogy valóban az a 600e ember a ludas azért, hogy összeomlik a nyugdíjrendszer..
:)

BéLóg 2016.04.21. 20:52:31

@McZozo: íte szopni jársz ide vadász?
Hát EZT nem te írtad?
"... a stadionok magukban 200-300 milliard cask..."

ERRE írtam, hogy olyan adatokkal hazudozol amit bárki leellenőrizhet. Stadionok, nem TB. Megvan?
NINCS 200-300 milliárd stadionokra még ha ezt is szeretnéd hazudni. beszopod a libbancs bránert, visszaböfögöd a sok hazugságot aztán selypítesz?

Ja és kapcsold ki az angol helyesírás ellenőrződet, az írja át a csak szót állandóan cask-ra.

Naszóval akkor vagy nem te írtad azt amire válaszoltam vagy csak írni tudsz, olvasni nem?

vajdasagi 2016.04.21. 21:16:29

@BéLóg: A cikk gyengécske - ebben egyetértünk. De a stadionokra költött pénz pazarlás, akkor is ha nem kerülnek évente 200-300 milliárdba. Azért az összes hülye stadion együtt már elérheti ezt a számot. De bevallom: ezt csak érzésre mondom. Mindegy is: a stadionok építése baromság. 16 éve a koronát hajóztatták ugyanígy. Az legalább olcsóbb volt.

Amúgy szerintem az oktatásba kell az a pénz, nem a nyugdíjak emelésére, és pláne nem a stadionokra.

BéLóg 2016.04.21. 21:42:06

@vajdasagi: Nézd, szerintem meg (mondjuk) a színházakra, a vasútra, a biciklikre és még mittudoménmire költött pénz a pazarlás.
Azért abban is egyet fogunk tán érteni, ahogy a színházat sem a színészeknek csinálják, talán a stadionok sem a futballistáknak épülnek.
Te mondjuk hol sportolsz szívesebben? Az erdőben, a mező közepén, valami susnyásban vagy esetleg egy szép, új, modern stadionban? Gyerekek, felnőttek hétvégi programjai? Iskolai tornaóra?

Igen, az oktatásra kellene pénz. Arra már van valami gondolatom, miért nem kap az EÜ pénzt MEGFELELŐEN (összeesküvés elmélet :-) de az oktatásra még nem találtam nekem tetszőt... Egyelőre ötletem sincs, pláne magyarázatom...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.04.21. 22:33:04

@fehérfarkas: Azért a nyugdíjasok se egyformák, valójában elég kevesen vannak az 50-60 ezerből tengődő kisnyugdíjasok.
Az inflációs adathoz hozzátartozik, hogy jövőre a nyugdíjasok kosarában is szereplő csirke, tej és tojás áfáját is csökkenteni akarják.

@BéLóg: A stadionokat kik használják a focistákon kívül, hogy megéri többet költeni rájuk, mint a következő 100 év jegyeladása? Főleg a kisvárosokban épült új stadionokat?
Egyébként a színházak támogatása is szép történet, még valamikor 2005-2010 között láttam egy összesítést, hogy egy eladott színházjegyre több ezer forintnyi állami támogatás jut...

vajdasagi 2016.04.21. 23:19:02

@BéLóg: Köszönöm a kultúrált hangnemet.
A gondolatmeneted ott sántít, hogy Te meg én sosem fogunk sportolni azokban a stadionokban. Ha legalább tornaterem lenne, vagy uszoda, amit Te meg én is használhatunk, akkor még csak-csak érteném én ezt. De a focistadion az nem arra való, hogy a nép sportoljon. Oda elmennek és "drukkolnak". Valójában a római cirkusz modernkori megfelelője ez. Szóval nem emeli fel a nemzetet egy fikarcnyival sem.

Az oktatásra szerintem azért nem jut pénz, mert a műveletlen, tanulatlan ember felett könnyebb a politikusoknak uralkodniuk. És ez azért főbenjáró bűn a szememben (a szó szoros értelmében hazaárulás), mert a saját önös érdekeiket részesítik itt előnyben a haza távlati érdekeivel szemben.

Én a színházat nem érzem pazarlásnak. És azt hinném, hogy Magyarország összes színháza (a Nemzetivel együtt, amelyet bőségesen támogatnak) még mindig jóval kevesebbet kap, mint a hülye stadionok.

Ha autópályát építenek (persze korrupciósan), akkor legalább megmarad az autópálya - méghe jó drágán is. De ezek a stadionok olyan Mussolini-féle építkezések.

vajdasagi 2016.04.21. 23:26:25

@Online Távmunkás: Igen, én is úgy tudom, hogy kevés ország áldoz annyit a színházakra, mint Magyarország. De a szememben ez a legkisebb pazarlás a sok közül. Legalább művel, gondolkodni tanít.
Azt hinném, hogy hozzájárul valamicskét ahhoz, hogy mi jobban tudjunk versenyezni a nemzetközi piacgazdaságban. Szóval én ehhez nyúlnék utoljára. Majd amikor már tényleg nincs miből lefaragni. (Mert el fog jönni az a nap, amikor a mai korra úgy gondolunk vissza, mint a bőség zavarára. Mert az út lefelé vezet, bármit is sulykol a hülye állami propaganda. De megjegyzem, ez a lefelé vezető út pártfüggetlen. Csak a sebességét befolyásolhatjuk, az irányát nem nagyon. És az oktatás az, ami leginkább enyhítheti majd a bajt.)

Fazakas László 2016.04.22. 05:03:16

@pukancs:
1. Nem azért megy el innen 600 ezer ember, mert annyira szar lenne a Fidesz, hanem AZÉRT, mert végre van rá lehetősége! 1956-ban szintén nagyon sok ember elment, mert akkor csak "olyan" lehetőségek voltak (disszidálás, szökés, illegális távozás, stb.)
Most azonban szabadon el lehet menni! És hivatalosan munkát lehet vállalni ... majd ismét haza lehet jönni!
Érdekes módon az előző kormányoknál - Medgyessy, Horn, gyurcsányi, Bajnai ugyanez volt az általános egészégügy és a bármiféle munka bérezésének helyzete, ugyanilyenek, vagy még kisebbek a fizetések - tehát - ami jelenleg a népi keserűség tárgya - az NEM a jelenlegi kormányzat okán és miatt van!
Csupán most jön ki a nagyja keserv, mert a bukott baloldal persze erre cukkolja fel az arra hivatott egyéneket! A lelkes hazugság-hívőket.
Szegénység azonban mindig volt - és mindig lesz! Aki nem ügyes, nem okos, nem produktív - az mind így jár!
Azok a "szegény", Kanadába kivándorló cigányok is mind azt hitték, ott majd Kánaán lesz! Aztán amikor megtudták, hogy bizony OTT IS dolgozni kell az egyéni jólétért, hát egyből hazajöttek! Érdekesség, de én a munkám alapján kapott nettó béremből MINDIG ki tudtam jönni. Persze nem kell minden szarra elkölteni a fizetést, szépen be lehet osztani, de aki nem dolgozik - az ne is egyék! Ezt nem én találtam ki - ez egy közmondás. Maga a köz mondja az igazaságot!

2016.04.22. 07:33:32

@Fazakas László:
Én például jól keresek, kevés hely van a világon, ahol magasabb életszínvonalon tudnánk élni a feleségemmel.

Viszont a jövőbeli gyerekvállalás miatt mégis fontolgatjuk egy másik országba költözést. Az egyik ok, hogy Magyarországon egy álszent mázzal van körülvéve a gyerekvállalás. A másik ok az oktatás. Alapvetően egyikről sem a Fidesz tehet, de mindkettő problémát erősíti.

Egyébként korábban, már az első Orbán kormány idején, a majd az általam szintén nem kedvelt baloldali kormányok idején is, hogy az életem szempontjából nem lényeges, ki van hatalmon. Mert magamnak kell boldogulnom az életben. De a mostani újkommunista kormány olyan szinten bele akar mászni az emberek életébe, hogy az nekem is sok.

És persze lehet mindent hazugságnak nevezni, és továbbra is homokba dugni a fejedet a problémák elől, lehet még azokat is lejáratni, fikázni, akik tiltakoznak a rendszer ellen, csak kíváncsi leszek, mikor borul a bili, akkor is tükörbe tudsz-e majd nézni. Én attól tartok, igen, mert ti prolik semmiből sem tanultok...

Fazakas László 2016.04.22. 16:14:58

@nagybalfasz:
- én például nem sértődöm meg a prolizásodon, mivel ÉN SEM VAGYOK AZ!
Prolik többnyire a baloldalon vannak - a panelprolik és a kádárnépe.
Én azonban kivételesen egyikhez sem tartozom - de tükörbe tudok nézni, mert borotválkozni azért néha kell.
Csupán a proli toprongyos, mi polgáriak kissé adunk magunkra.
Kívül is - meg belül is!
A mostani "újkommunista kormány" meg - hiába oltják neked be az észt - onnan a baloldalról, nálam nem igazán jön be, pedig szoktam reálísan gondolkozni. Nekem sohasem kell megmondani, mit kell csinálni, mert tudom én azt magamtól ...
A panelproli meg s zomszádjától (a másik panelprolitól) hallja a "jó híreket", hogy mit mondott a "Zorbán a patás-ördög", vagy mit éppen az ATV. Mert nekik az az isten, nem a valóság! Szoktam én néha emlegetni őket - IQ - nuku - minősítéssel!
És mennyire igaz.
A komcsik néha mondogatták - "a hazai értelmiség" ... Na osztán -
HAHAHA! Csupa nyócelemis, vagy épp Foxi Maxi végzettségű niemnad.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.04.22. 21:14:29

@vajdasagi: A színházak támogatása addig van rendben, amíg az értéket támogatják, nem a politikai irányvonalat. Sajnos nem ez a jellemző...
Abban egyetértünk, hogy az oktatás fontos. Hiányzik belőle néhány stadionnyi pénz és feleslegesen korlátozzák a pedagógusokat és a diákokat is.

2016.04.23. 19:47:25

@Fazakas László:
"Prolik többnyire a baloldalon vannak - a panelprolik és a kádárnépe. "

Ez így van. Csakhogy az egykor liberális, majd jobboldali Fidesz, márá szélsőbalos, kádárista párt lett, a ti pártotok. Aki jobboldali volt, már rég otthagyta őket, csak a talpnyalók maradtak.

2016.04.23. 19:48:58

@Fazakas László:
Mert nyilván az Orbánt a Facebook oldalán dicsőítő emberek meg a magas intelligenciájukról híresek.

Ti kommunisták a becsületes, értelmes és a jóindulatú közül max. kettő lehettek.

Fazakas László 2016.04.24. 05:15:15

@nagybalfasz:

Hát kispajtás!
Ebben nagyot tévedtél. Én SOHA nem voltam kommunista, és azt hiszem,
már nem is leszek!

BéLóg 2016.04.26. 19:57:20

@Online Távmunkás: Talán a HELYI és a KÖRNYÉKI lakosság?
Öregem, én egyszer eljutottam egy húszonötezer (!) lakosú német kisvárosba. A közelben (<30 km !!!) európai hírű iparváros. Ebben a városban van egy ötvenméteres versenyuszoda mellette pedig egy élményfürdő, nagyjából a Dagály fele méretben. 25ezer emberre! Akkor miért is nem lehet akár Felcsút-és-környékének stadionja?
Nem tudom, atlétika, tömegsport akármi az belefér-e a sport kategóriába a futballon kívül, már amit stadionban űzni lehet...
Kilóg a lóláb, ennyi.
Még egyszer mondom 65 millió ment el Orbánstadionokra (!) 100 millió a Népstadion. Egészségügyre meg elment 6500 azaz hatezerötszázmilliárd, még az Index szerint is.

@vajdasagi: Válaszom részben neked is szól. Egyébként nem kell köszönni, csak azt kaptad amit te is mutattál irányomban. Attól hogy ebben vagy abban nem értünk egyet, nem számít.

vajdasagi 2016.04.28. 14:59:10

@BéLóg: Az érvelésed ott téved, hogy Te azt föltételezed, hogy abban a stadionban bármiféle tömegsport fog majd történni. Hát nem: a focistadionban csakis kizárólag "profi" focisták szerencsétlenkednek. Az uszodával nem is lenne bajom.

Más oldalról azt írod: "Még egyszer mondom 65 millió ment el Orbánstadionokra (!) 100 millió a Népstadion."

Ez tévedés, vagy szándékos hazugság. Szerintem nem értesz a számokhoz. Mutass ere egy linket. Szerintem legalább százszor, de lehet hogy ezerszer akkora számokról beszélünk.

vajdasagi 2016.04.28. 15:07:44

@Online Távmunkás: Tudom én sajnos, hogy a színházak támogatása nem egyenesen arányos a minőséggel, az "értékkel", de ennek ellenére azt hiszem, hogy megéri. Inkább olcsó színházat választok, mintsem hogy hülye MNB-s alapítványok hülye könyveket szponzoráljanak amelyek matolcsy nagy tetteiről regélnek.

Jobban tetszett nekem a Vidnyánszki előtti éra Nemzetije, de végül is: ez a mostani is hasznos. Nem sajnálom a Vidnyánszki színházától sem a nagy lóvét.
Csakis kizárólag az oktatást helyezném efölé. Még talán az egészségügyet sem. Pedig nem vagyunk színházi ember, kórházba meg sajnos megyek néha.

Mindamellett szerintem közöttünk olyan nagyfokú az egyetértés, hogy ezen semmiképpen ne vesszünk össze. Még akkor sem, ha én nem nagyon kedvelem a távmunkát :-)
süti beállítások módosítása