Mit nem lehet azon érteni, ha támadják a kisvasutat még tovább építjük? Melyik része nem volt világos a netadó eltörlése után bekövetkezett útdíjnak, és a vasárnapi bolt bezárásnak? Ki előtt nem világos a kormánytagok családtagjainak gyorsan jött meggazdagodása? Minek kell még megtörténnie ahhoz világos legyen, Orbán Viktorral nem lehet szórakozni ha ő valamit el akar érni a saját akarata szerint? És még rá is tesz egy lapáttal, csak hogy érezd ki is az úr a közpénz felett. Ha ellent mersz neki mondani, vagy csak annyit jelzel felé, ez nem helyes, esetleg pofátlan, gátlástalan, mocskos, aljas, tróger húzás a családban történt gyors meggazdagodás a közbeszerzéseken, biztos lehetsz benne hoz rá gyorsan egy törvényt maga mellett, és utána még bele is röhög az arcodba.

Most sem történt ez másként a Fidesz nagy családjában melyet Orbán Viktor irányít. Már nagyon kilógott a lóláb a sok gyanúsan megnyert, és persze magasan túlárazott pályázatok elbírálása során kihirdetett nyertesek kormányközeli rokoni kapcsolatai körül. Feleségek, unokatestvérek, szomszédok, barátok, gyerekek álltak saját lábra és vittek mindent jó drágán a közbeszerzési pályázatokon. Ez persze jogosan nem tetszett senkinek akinek még megvan a józan esze, és szóvá is tette az illetékesek előtt. Orbán Viktor a parlamentben először visszautasított mindent, még fel is háborodott a felvetésen is, de most mégis kiderült ismét csak nem volt akkor őszinte, de ez tőle már megszokott. És nem is felejtette el az okot melyet most megszüntetett egy módosítással a közbeszerzési törvényben:

“A módosítás azt jelenti, hogy például ajánlattevőként már akkor is részt vehetnek egyes szervezetek a közbeszerzési eljárásokban, ha az ajánlatkérő a tulajdonos vagy vezető közeli rokonát is bevonta az eljárásba – feltéve, hogy ez a rokon nem él közös háztartásban a tulajjal vagy a cégvezetővel.

De ezentúl indulhatnak és nyerhetnek is közbeszerzésen például Orbán Viktor hozzátartozóinak cégei is, feltéve, hogy ezek a hozzátartozók nem élnek egy háztartásban a kormányfővel. Hasonló elbírálás alá esnek ezentúl például az államfő, a miniszterelnök-helyettes, a miniszterek, az Országgyűlés és a Kúria elnöke, a legfőbb ügyész vagy a NAV-elnök rokonainak cégei is.”

Na szóval, hogy világos legyen mindenki előtt ez mit is jelent. Eddig a Fidesz nagy családjában a politikai irányítóknak trükköznie kellett a pályázatokon a családtagok nevében. Most már nem kell. Eddig a saját lábon álló családnak be kellett bizonyítani, ő bizony a legjobb nyertes a pályázaton mert szorgalmas, tehetséges, és bizony ő is kemény munkával dolgozik a sikerért. Most már nem kell neki ennyit sem bizonyítgatni. Vihet mindent törvényesen, és jó drágán, telik rá az adófizetők pénzéből. Eddig lehetett Orbán Viktort, Lázár Jánost, Rogán Antalt, Fazekas Jánost, és a többi faszkalapot támadni a rokoni, családi, baráti, szomszédi sikerekért, mától már nem lehet hiszen törvényes minden. És ami még végképp undorító az egészben, az a visszamenőlegesség. Már egy hónapja szabályosan lopják el az adófizetők pénzét, és viszik az állami földeket haza a műkörmös rokonok. Most lehet elmenni hányni.

Ez a törvény világosan mutatja az Orbán Viktor vezette rablóbanda valóságát. Már a látszatra sem nagyon ügyelnek mikor két marokkal rakják a maguk zsebébe az adófizetők pénzét. Gondtalan arccal röhögnek bele a felháborodás átkaiba, törvényesen lopnak, bekaphatja mindenki. Ez csak a saját meggazdagodásról szól, az ellen meg úgyis kevesen fognak tenni bármit is, ettől még nyugodtan maradnak a hatalomban, ezzel nagyon is tisztában vannak. Néhányan majd hőbörögnek egy kicsit, néhányan tüntetgetni fognak ellene, de aztán minden mehet zavartalanul és most már törvényesen a maga útján. Minden marad a régiben, mert a választó is így akarja. Nem zavarja el Orbán Viktor kormányát azért mert romosak a kórházak, és hosszú a várólista, meg kevés az orvos a nővér, és keveset is keresnek a munkájukhoz képest. A választók nagy része nem beteg, így csak otthon lázad egy kicsit a másikért. Nem hajtja el a választó Orbán Viktort azért sem, mert kevés a fizetése a melósnak, a közalkalmazottnak, a közmunkásnak, ő nem tartozik most éppen egyikhez sem, otthon lázad egy kicsit, és másnap megy minden tovább szépen a maga útján. Nem lázad fel Orbán Viktor ellen a választó az épülő stadionok miatt, nem jár meccsre. Nem kergeti el a magas adók miatt sem Orbán Viktort a választó, szépen kifizeti és megy tovább azért melózni be tudja fizetni az adót, legfeljebb otthon sipákol egy kicsit mennyit lopnak el belőle az éhező gyerekek elől.

Mert ugye a választó annyira tudja kire miért nem szavaz, csak mert az is lopott, csak nem ennyit, meg az is csak magát nézte, de nem ennyire, és az sem lesz jobb ettől. Na igen. A legrosszabb baloldali kormány alatt sem ment ilyen nagyüzemben a közpénz lenyúlása az adózóktól. A sokat szidott szoci kormányok alatt magasabbak voltak a fizetések, kevesebb volt az adó, kisebb volt a törlesztője akinek volt hitele. Iskolák épültek, autópályák, kórházak, gyárak jöttek ide külföldről, vállalkozások létesültek hazai tehetségből. Jó volt a kormányzásuk? Nem, mert le lettek váltva, és abban maguk is hibásak voltak, nem sikerült nekik megújítani magukat. Jó ami most megy már lassan hat éve? Igen, mert újra lettek választva, és azóta csak még többet lopnak az emberektől, manapság meg már családi összefogással fogják folytatni a törvények segítségével. Na akkor még lehet bizonytalannak lenni. BANDITA.

Címkék: család törvény közbeszerzés lop Fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr838133772

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fideszes bérrettegők esete a népszavazással 2015.12.03. 11:05:52

A Fidesz sokadszor bizonyította be: fél a választóktól. Képviselőik mindent megtesznek azért, nehogy részvételi alapon dönthessünk bármiről. Se a budapesti olimpiáról, se a Városliget beépítéséről, se a Duna-part elcsúfításáról, se semmiről. Szerintük ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2015.12.03. 08:15:19

Az a baj, hogy a virtigli Fideszhívők ebből nem fognak fel semmit sem. Ők csak azt hajtogatják, hogy de a szocik is loptak, és ezzel a Fidesz összes mocskos lopása és minden dobása el van intézve.
Az meg sem fordul a fejükbe, hogy ennek nem kellene így lennie, és nekik kellene elhajtaniuk a Fideszt a vérbe, ahogyan azt a szocikkal tették a szavazóik.

high up! 2015.12.03. 11:40:29

25 év alatt az összes kormányzatnak nevezett bünbanda (mondjuk a madöf kivételével) orrba-szájba szopatta ezt az Átlaghülyemagyar népséget. Nekik mindent, a népnek meg semmit - ez volt a jelszó.

Pofázni lehet, meg blogok ezreit írni, a tény azonban tény marad: Ez a nép marad továbbra is a szopatásban, mert a vezérek jól tudják: ezekkel ők BÁRMIT MEGTEHETNEK.

A párt maffiák a Kerekasztal egyezményt továbbra is betartják: akárkinek akármi is a büne, csak pofázni fognak egymás ellen, de ülni egyikük se fog. Max. csak a hasznos hülye Zuschlagok meg a Hagyók, meg majd később a Csepregik meg a többi 2. vonalas hasznos hülye

FOLYTASSUK!

2015.12.03. 12:05:57

a szocik is loptak

2015.12.03. 12:07:01

gyurcsányt se csukták be

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2015.12.03. 12:24:20

@SeagalSteven: Szia egymondatos! Elővettél egy tartalék nicket? A majomházban menj be azokhoz akik után takarítasz és egy banánért segítenek neked összehozni egy bővített mondatot! :-))

ornagy50 2015.12.03. 20:33:21

@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]: Haggyad mááán!:)
A Majmok be se engedik!!!:)))

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2015.12.04. 05:19:14

@ornagy50: Majd most visszatér a Proud Mary nickjéhez. :-))
Mondjuk a majmok helyében és is sztrájkolnék, hogy cseréljék le a takarító személyzetet.
süti beállítások módosítása