Orbán Viktor nagyon elégedett lehet. Annyi hazugság, annyi törvénymódosítás, annyi trükközés után végre a magyar adófizetők pénze a számára legméltóbb helyen landolt a kertje végében álló stadion üres lelátóin. Beválogatták az építményt legszebbek közé. Ez valóban nagy siker a nemzeti kormány hatéves tündöklése során, és nem is foghatják rá az egészet előtte levő nyolc évre. Ezt egyedül hajtották végre.

Alig került pár milliárd forintba az építkezés, de legalább volt honnan elvenni a miniszterelnöki hóbort kedvéért. Miatta cégek, vállalkozások halasztottak el fejlesztéseket, nem teremtettek munkahelyeket, hanem “önkéntes” felajánlásként szinte rá kényszerítették a foci utánpótlás fellegvárát a költségvetésbe befolyó adó helyetti “támogatás” elfogadására. A költségvetésnek sem hiányzott az így kieső összeg, egy kicsit lefaragtak az egészségügyből, egy kicsit az oktatásból, megszüntettek pár segélyt a közmunka programra való kényszerítés érdekében, elvettek egy kicsit a gyermekéheztetésből, és már nem is hiányzott onnan annyira a lóvé. Végül is már az ország annyira jól teljesít, pár stadion ide vagy oda igazán nem számít. Most a minőségre sem lehet panasz, a Felcsút lett az egyik legszebb. És még a világ legszebb kazánházainak a versenye nem is került megrendezésre. És a kisvasúté sem, ami még bővülhet a hosszában, mint Rogán háza a Pasa-parkban.

Azért egy kicsit büszke is lehetne az ország az ilyen eredmény világszínvonalú elismerésére. Most ne nézze azt senki ezt a pénzt az emberektől lopták el, most nem szabad azon fanyalogni lett volna ennek az adóforintoknak máshol is helye. Egy pillanatra dagadjon a nemzeti kebel egy ekkora siker hallatán. Ne legyen már senki irigy ezen magasztos órákban a trafikok nyereségére, a földek haverok kezére játszására a támogatások miatt. Ne maradjon senkiben tüske a sok adó, a magas járulék, a minimálbér csökkent vásárló értéke és bruttóban való számolása miatt. New nézze most senki az átvert devizahiteleseket, a rezsicsökkentés drága számláját, a gáz világpiaci árát. A forint árfolyamára se pillantson senki. Nem kell észrevenni az új minisztériumot, a Matolcsy bank esztelen költekezését, az Orbán Viktor uralta család saját lábon állását. Most párásnak kell lenni a szemeknek mikor az Felcsút stadionjára néz.

Az a keresztényinek mondott álságosan képmutató, vasárnap zárva tartó, gyermekéhezést kampányfogásnak beállító, folyamatosan hazudozó, az embereket gyűlöletre és megosztottságra serkentő, alaptörvényt állandóan módosító turulmadaras tündérország minden bánatos álszentsége rogyassza rá a keményen dolgozó kis ember taposott föld minden rögét a verejtékkel megtermelt adóforintok ilyen pazarlására. Pont.

Ha ez az építmény egy ember, egy cég tehetségének, szorgalmának, az elvégzett munka utáni hasznának a következménye lenne, és azt került volna egy falu szélére senki sem szólhatna egy szót sem. De ez az egész egy mára már sokak által nem elfogadott politika következménye, ami a hatalom saját zsebre történő hasznosításáról szól már a kezdetektől. Nem kell bemutatni Orbán Viktor jellemét, azt szánalmasan hirdeti amit a háza mellé rakatott magának. Azzal kapcsolatos minden megnyilvánulás, minden hazudozás, minden egyes nyilatkozat maga a megtestesült képmutatás, aljas hazugság, brutális gátlástalanság. Nem is szól az egész másról, mint hogy a hatalom birtokában egy ember bármit megtehet még az ország érdekének az ellenében is. És a legjobb az egészben az a nagyon nagy pofátlanság, mikor ehhez az ország lakosságának a nagyobb részét kitevő bérből és fizetésből élő ember adóját szórja el erre.

Szegény Felcsút nem is biztos tehet róla így beszéljen róla az ország. De végül is senki sem tehet róla, pont ide pottyantotta le a nemzeti gólya az ország legnagyobb tolvaját. Mára már az övé itt szinte minden, még a vasút is Orbán Viktornak szól. Mészáros Lőrinc addig is gondosan gyűjtögeti neki a vállalkozásokat, a földeket, rakja félre a megnyert közbeszerzések hasznát. A család is itt áll a saját lábán, további földekkel az asszony nevén, világítással a lány férje segítségével. Mert este is van a stadionban az előre látó ember erre is gondol. Meg arra is, egyszer reményei szerint elég sokára véget ér a hatalma, az emberek nem lesznek mindig hülyék, és nem is lehet majd őket sokáig annak sem nézni, és akkor vissza kell vonulni a saját birtok nyújtotta biztonság törvényes jólétébe.

Lehet ez a stadion nagyon szép. Lehet ez a stadion nagyon üres. Az viszont nagyon biztos, ez a stadion inkább az ország szégyene, a korrupció túlméretezett szobra a kis falu szélén. Ott terpeszkedik a bűnben született cselekedet minden egyes ellopott forintjával egy olyan ember háza mellett, akinek erről szól az egész élete. Orbán Viktor és a bandája ezt az egész épület együttest csak azért csinálhatta meg, mert megteheti. És nem csak itt, az ország számos pontján emelhettek még ilyen szobrokat maguknak, csak azok még nem kapták meg a megfelelő díjazást érte. De meg fogják azt kapni, amit érdemelnek. BANDITA.

Címkék: stadion lopás adó Felcsút

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr288081764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása