Már annyi változat elhangzott a kormány nagyon okos embereitől amiért nem lehet éhes ma tündérországban egy gyermek sem, hogy a keményen dolgozó kisember ha nem az eszét használja még el is hihetné az aljas magyarázatokat. Orbán Viktor még számokkal is készült, amelyeken keresztül bemutatta mennyire jól élnek a Fidesz uralta adatok területén a gyerekek, a napi három, vagy inkább négyszeri étkezéssel. És majdnem mindegyik. Olyan tíz százalék nem kap semmit, de erről Gyurcsány tehet, és újabban Soros, meg az unió.

A számokkal amúgy is hadilábon áll általában a kormányzat, csak akkor fog vastagon a tolla ha saját magának kell osztogatni. Minden más területtől nagyon szeret inkább elvonni pénzt a maga érdekében a saját lábon állás során, de ezt beismerni az istennek sem hajlandó, inkább hazudik helyette valami orbitálisat. Csak meg kell nézni a közoktatást, az egészségügyet, a szociális területet, az állami intézmények bértábláját, mindenhonnan pénzt von ki a kormány, mert szerinte ezek most annyira feleslegesek a Makovecz stílusú kazánházak árnyékában, hogy nem is érdemes rájuk egy forintit sem pazarolni. Már az államadósságot is csak úgy csökkenti, hogy az közben egyre jobban növekszik.

Az csak az egyik oldala a gyerekétkeztetés problémájának, mivel eteti meg őket a kormány az állami ellátás során. Az meg a másik oldala, hogy miért nem kap minden gyerek ellátást egész évben, ha már olyan jól teljesít az ország. Érdemes lenne utána járni a kormány ezzel kapcsolatos állításainak, de első körben azt biztosan meg lehet tudni, nem a valóságot fogja ott megtalálni aki arra kíváncsi. Ez is egy olyan terület a kormány számára ami nem vet rá jó fényt mert kénytelen lenne beismerni, ebben az országban bizony sokat növekedett a szegénység mióta Orbán Viktor került hatalomra.

De van egy harmadik oldala is a gyerekek jó létének. Itt most nem arra az életformára kell gondolni, amit a vén szaros KDNP- farok ki mert jelenteni róla. Ebben az esetben az az igazi megoldása a jól lakott gyereknek amikor az otthon lakik jól, és az iskolában csak ráadást kap. Annak kellene elterjedt életformának lenni az egész országban, hogy nagymama minden hétvégén a kedvenc sütijével várja az unokát aki meglátogatja. A szülő minden reggel, délben, este, hétvégén, ünnepnap képes az asztalra tenni az egész család számára elegendő ételt, amit a munkájával megszerzett jövedelméből teremt elő. Itt van vége a mesének.

Mert a valóság más. Nagyon más. Mindig voltak szegények, mindig voltak bérből és fizetésből élők, mindig voltak éhesek, és még lesznek is. Viszont mióta hatalomra került a nemzeti megmentés kormánya azóta világossá vált, annak csak a maga jó léte a fontos. Kezdve az egykulcsos adóval ami a kisebb keresetűeknek ráfizetést jelentett. Folytatva az új munka törvénykönyvével, ami számos addigi juttatást csökkentett, és ez is a kevesebb jövedelmüknek volt jobban fájó. Az országban pedig mindig azok voltak, és lesznek is többségben, akik bár dolgoznak, de a szerényebb jövedelműek táborába tartoznak. Őket elég szarul érintette a hatalomba került Orbán Viktor nem megszorításokat tartalmazó politikája, ami számos adóemelést tartalmazott mindenki számára. Csakhogy aki ezt a kisebb jövedelemből élte meg, annak már ekkor kicsit rángatózott a szája ettől az átveréstől. A munkahelyek sem úgy alakultak ahogy arról a kormány beszélt üres ígéreteiben. Külföldre menekült a megélhetésért aki csak tehette, aki meg itthon maradt, azok nagy része kénytelen volt elviselni a fizetése csökkenését. És akkor még nem beszélt senki a vidék megnyomorodásáról. Kis falvakból tűnt el a meló, az idény munka, ami addig a megélhetést biztosította. A városok még csak csak megéltek az egyre jobban elvont támogatások ellenére, de új munkahelyek a barbár kormányzás rombolása miatt nem igen keletkeztek. Minél messzebb megy el a választó a hatalom székhelyétől, annak kilátástalanabbnak tűnik a sors ami ott van megírva számára. Minél messzebb lakik a vidék központjától, annál nagyobb a nyomora a fűtetlen házában, az üres asztal körül. Számukra ott minden nap a túlélésről szól. Ide már nem látszik tündérország kerítése sem, és tündérország még csak nem is vesz tudomást róla. Így egyszerűbb neki. Minden másra ott a közmunka.

És még lehetne beszélni a tetves kormány nagyipari szintű pazarlásáról, a közpénz saját zsebre való ellopásáról, a haveri trafikok boldogulásáról, Felcsút kisvasútjáról, a földek árveréséről, a stadionok üres lelátóiról, a Közgépről, Mészáros Lőrincről, a saját lábon álló nagylány férjének a pályázatairól, az államapparátus folyamatos bővüléséről, a külföldi hotelszámlákról, a brókerekre bízott állami pénzekről, a gáz napi árfolyamáról, a köztévéről, a vasárnapi bevásárlásról és sok minden másról ahol eltűnik a keményen dolgozó kisember gyerekének jövője. Lehet beszélni az oktatás ingyenességéről annak aki meg tudja fizetni, a betegek ellátásának a körülményeiről aki túléli azt. Van válasz is persze mindenre a kormány részéről. Egyél családi adókedvezményt, és hozzá rezsicsökkentést, meg Svájcban is van éhes gyerek. És nektek anyátok? BANDITA.

Címkék: gyerek lop éhes Fidesz Orbán Viktor

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr908068356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása