Orbán Viktor a vasutas.

 2015.08.09. 19:50

Na végre, ezt is megérte tündérország. Az összelopott stadion mellett, az ellopott állami földeken át zakatolhat egy álom. Ki nem akart gyermekkorában vasutas lenni? Ki nem akart gyermekkorában focista lenni? Hál istennek tündérország mesebeli kiskirálya minden álmát valóra tudja váltani a varázslatos közpénz segítségével. Csak kilép a háza kapuján, felszáll a saját magáról elnevezett állomáson az ott álló szerelvény első és egyetlen kocsijába, kiint hogy mehet, és máris robog végig a birodalmán.

A stadion megállónál nem száll fel senki. De nem is várakozik ott egyetlen utas sem, kihalt az épület, mint a meccsek idején, amikor a csapat játszik. De jól néz ki legalább. Te úr isten. Mennyi törvényt kellett módosítani azért, hogy ez a csillogó építmény megvalósulhasson. Sok céget kellett arra rábírni, “önként” adjanak az adójukból az építkezéshez milliárdokat. A költségvetésből végül is nem hiányzott ez az összeg. Ott úgyis csak elment volna olyan értelmetlen dolgokra, mint oktatás, egészségügy, szociális kiadások, fejlesztés. Itt azért ezek az adóforintok szebben mutatnak.

Szépen megművelt földeken kanyarog a fényes csillogó sínpár. Orbán Viktor a saját területén jár. Még azt is tudja, melyik föld darab éppen most kinek a nevén van, aki az ő nevében birtokolja a földet a kíváncsi népek kérdezősködése elől. Mert a látszat fontos, a feleség mégsem lehet mindennek a birtokosa. Hatalmas ez a terület, az érte járó állami támogatás is szépen gyarapítja az Orbán család bankszámláját.

Egyszer csak feltűnik egy sertéstelep a legmodernebbek közül. Jó helyre jött az uniós támogatás, ez meg is látszik rajta. Végül is az unió elleni szabadságharcnak ára van, abban lehet mindent mondani mint éppen aktuális ellenségről, de az onnan érkező pénznek nincs szaga. Mészáros Lőrinc se bűzlik tőle.

Egy erdő mellett halad el halk zakatolással a szerelvény. Nem az erdő vadjait ilyenkor félti Orbán Viktor, a családi falopásról igyekszik mélyen hallgatni. Végül is csak néhány száz köbméterről van szó, ez valóban kevés a nagyüzemi módszerekkel folytatott kormányzati lopásokhoz képest. És a traktor sincs már meg, ami olyan szépen mutatott a gyerekek esküvői képén.

Jön a kalauz, és kéri a jegyeket. Végül is tízezer utasnak kell évente használnia a vonatot, így 143 év alatt megtérül a beruházás. Fontos dolog a kihasználtság, és a bevétel. De ma ingyen lehet utazni. Orbán Viktor nem az a fajta, aki bármiért is fizetne, vagy megfizetne, főleg ha magáról van szó. Neki nem kell tartania a következményektől, gyáván elbújhat a maga alkotta törvények mögé. Azzal sem kell törődnie, mit mond, azt utólag úgyis letagadja. Most sem szól semmit, csak a bukott baloldalra mutogat.

Lassan véget ér az utazás. Még nem túl hosszú a pálya szakasz, de már látszanak az eredmények. Itt van máris a hotel, ami egyben a végállomás is. Ennek sem szabad Orbán Viktor nevét viselnie, de látszik rajta kinek is köszönheti létezését. Azért elég nagy már a birodalom, pedig nem igazán látszik a valósága. Gondosan el van fedve közvetítőkkel, megbízható lekötelezettekkel, akik csak annyit mondanak néha látható ész nélkül, bocsi elfelejtettem egy milliárdot bevallani. De azt nem felejtik el kiemeljék szorgalmukat tehetségüket a vagyongyarapodásban.

Orbán Viktor elégedetten száll le a vonatról. Akkor ez is megvan, már csak a repülőtér hiányzik. Hiába, egy szorgalmas ember a sajátos tehetségével sok mindent el tud érni. Még a munka nélküli meggazdagodást is. De miért is kellett volna neki dolgozni? Ott a politika neki, és abban nagyon ügyesen megél. Elég volt párszor árulónak lennie, elég volt nem kiállni az elvei mellet, hanem forogni mint a szélkakas. Kellett hozzá sok gátlástalanság, gyáva félelem a valóságtól, meg néha egy kis árulás. Sok hazugság, kevés bátorság. De jól jött Orbán Viktornak a hozzá hasonlók segítsége, akiket gondos válogatás után bőkezűen meg lehetett jutalmazni a közpénzből. Na de persze ezek hasonló rongy szemét emberek. És persze tündérország lakóinak az önzése is fontos. Az érdek, a tévedhetetlenség, a csak nekem van igazam okoskodása. A saját érdek érvényesítése a másik kárára, az inkább a szomszéd tehene dögöljön meg öröme. Kellett hozzá még sok olyan ember, aki szerint ráérünk még, aki nem tudja akkor most kivel is van, na de azzal biztos nem. Sok olyan is kell aki folyton azt kérdezi, akkor most kivel legyek, az sem jobb, engem nem érdekel, meg szerintem hülyeség az egész, mindegyik csak lop.

A kis vonat meg köszöni jól van, ő aztán nem tehet semmiről. BANDITA.

Címkék: vasút közpénz Felcsút ORBÁN VIKTOR

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr667694408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása