Itt most konkrétan nem egy szépen hangzó eszmei érték rendszerre kell gondolnia a keményen dolgozó kisembernek. Elég neki a sok gátlástalan lopásra, mutyira, jogfosztásra, stadionra, közbeszerzésre, közmédiára, haverra, casinóra, trafikra takarékra, sógorra, fő-fő ügyészre, saját lábon álló családra, meg Mészáros Lőrincre gondolnia. Persze itt is van érték, úgy hívják közpénz, uniós támogatás, állami adóelosztás, közbeszerzés, jogállami kontroll, keresztényi polgári demokrata világlátás. Ha ezt veszi a választó értéknek, akkor megérti a kormánypárt szűk baráti köre, és az őket kiszolgáló kétharmad mit is rak a saját zsebébe a hitvallásában. Mert most végül is ez folyik a nagy nemzeti összetartozás nevében.

Vagy valaki esetleg arra a papírdarabra gondol, amit a Fidesz alaptörvénynek nevez? Amit egy azóta meglehetősen pofátlan jómódban élő, de hitelét, erkölcsi tartását vesztett egykori álamfő írt alá, mint nem doktor? Ugye nem? A Fidesz nemzeti hitvallása a lopás. A politikai hatalom készpénzre váltása a saját, vagy haveri bankszámlán. Az adózók által véres verejtékkel összerakott közpénz lenyúlása. Vagy van egy jobb magyarázat? Esetleg ezen adóforintokból több jutott az oktatásnak? Nem! Lett pénz kivonva az oktatásból, annak minden szintjéről? Igen. És az hol van? Az is el lett hitvallva, igaz? Vagy az egészségügy. Jobb lett az ellátás, rövidebb a várólista, hatékonyabb a gyógyítás? Nem! Hol van az oda szánt pénz? Az is szépen ment hitvallás zsebébe. Volt ugyan bérfejlesztés mind a két területen, pont ezért járnak ma az egészségügyben a dolgozók feketében. A tanárok is jobban keresnek, a közmunkásnál mindenképpen. Hol a magánnyugdíj? Csökkent tőle az államadósság? Ugyan már! Lett nyugdíjszámla? Hol a lé elvtársak? Ja, meg van védve, de nagyon. Vagy a volt rendvédelmisektől elvett pénzből mi lett? Mert ugye azok olyan qrva sokat kaptak az állammal kötött szerződésük, és az esküjük szerint. Meg lett adóztatva, és az is ment a hitvallás zsebébe. Vagy abból kaptak az aktív rendvédelmisek emelést? Ahogy azt megígérték? Ugye nem? De ezek csak kiragadott példák a közelmúlt eseményeiből, és ez csak a sor eleje. Sajnos. Ezt a hitvallást sokan megszenvedték, sok az áldozata, és azon kevés a nyertese, akik most az országot vezetik. Meg az ő családjuk, és barátaik.

Persze nehéz felismerni ezt a hitvallást, mikor olyan szépen beszél a kedvesnek nem mondható tolvaj banda a szabadságharcáról. Na meg ott van a rezsicsökkentés, a nem megszorítás, a jegybank ingatlanjai, a nem lesz adóemelés, de csak az van. Ott van a sok közmunkás, és a számukra kitalált kecskével való együttélés. Ott van a rokkant, akinek elveszik a botját, és azzal zavarják el a nem létező munkahelyekre melózni. Vagy éhen is dögölhet, csak halkan tegye, ne zavarja a centrális erőtér stadionépítését. Ott van a nyakon ragadott mindenért hibás bukott baloldal, aki meg ráadásul nem is találja magát, ha tökösen vissza kellene vágni a saját hitvallása nokiás dobozával a kamionszámra ellopott közgépes közpénzért. De a nemzeti hitvallás része a megtévesztés is, ahogy semmiért nem vállal felelősséget, és csak a másikat hibáztatja. Na meg a jogalkotással való törvényesítés a közpénz eltulajdonítása során, és a Békemenet álszentsége. Végül amíg van befogadókészség egyes elmét nem használó csoportosulás részéről, akik még ezt meg is szavazzák ezt a förmedvényes létet, addig ez így is fog maradni. Meg amíg az eszét használó fel nem ismeri, az ilyen politika által a másiknak okozott baj a sajátja is, addig még sok lóvét visznek haza ezek a mocskok a közösből.

Belegondolt már bárki is, mennyi pénzt rakott el magának Orbán egy G Viktor Mészáros Lőrincnél? Mennyi pénzt nyert csak ebben a hónapban a közbeszerzésen a saját lábon álló család? Mennyibe került Simicska, és mennyibe kerül az új barátok zsebének a kitömése? Emlékszik bárki is, egy közbeszerzés, földpályázat, uniós támogatás elnyerése tisztességes lett volna? Ja, hogy az nem nagyon érinti a keményen dolgozó kisembert? Dehogynem! Pont az ő jövőjét veszi el a kormány pofátlan hitvallása. Persze tagadja, a melós meg el akarja hinni. Pedig nem kellene.

Ez az egész nagy maszlag csak arra megy ki, a hatalom segítségével a jelenlegi kormány minél több generációra biztosítsa az anyagi jólétét. A végtelenül kiszolgáltatott embereknek még ezen felül azt is meg akarja mondani, mit tanuljon,hogy éljen, mikor vásároljon, és mennyire is magyar turul földön. Persze ehhez kell az emberek politikai impotenciája, az ellenzék gyengesége, megosztottsága. De mindenek előtt e nemtörődömség, a saját érdek előbbre helyezése, a másik nem sajnálása. Ez a nemzeti hitvallás vezeti el jelenleg az országot egy olyan rossz úton, melyről visszatérni csak akkor lehet majd, ha kövenként bontja le a bérből és fizetésből élő, a közmunkás, a rokkant, a munkanélküli, a vállalkozó, a diák, a beteg, az egészséges a politikus az eddig lerakottat. És ez nem lesz egyszerű, vagy könnyű. de el kell kezdeni minél hamarabb. Ezen azért érdemes elgondolkozni, mert a lopás nem áll megcopy-cropped-cropped-orbán-kép.jpg. BANDITA.

Címkék: hitvallás nemzeti alaptörvény FIDESZ

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr317404768

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2015.04.28. 10:39:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bela 2015.04.30. 10:27:05

"A Fidesz nemzeti hitvallása a lopás."

Sajnos, ez nagyon igaz.
süti beállítások módosítása