Ez már valami betegesen kétségbeesett, nyögve nyelősen pofátlan, gátlástalanul álszent beképzeltség, ahogy a nemzet első Orbán egy G Viktora próbálja megragadni rég elvesztett hitelességét. Most konzultálni akar. Most kikéri az emberek véleményét. Most rúg kapál, hátha figyel még rá valaki, és nem röhögi szembe miután kiadósan köpött egyet elé a földre. Hirtelen eget verően fontos lett számára a menekültek kérdése. Ezért gyorsan ismét elő kell venni a konzultációs kártyát, nem okulva az előzőek semmit nem hozó eredményéből. Vagyis volt eredménye, miután a kormánypárt legfőbb okosai minden eddigi konzultációt a saját szájuk íze szerint, gondosan átformálva adták a tündérország tudtára annak eredményét. Lefordítva a keményen dolgozó kisember nyelvére az ilyen eredményt, az nem volt más, csak egy újabb szemen szedett hazugság.

Nagyon gyorsan elkészült az az újabb nemzetinek nevezett konzultáció. Gyanúsan hamar. Minden van benne ami az emberek nagy részét teljesen hidegen hagyja. Gyaníthatóan ez is azon a helyen fog landolni az előző felesleges kérdezz felelek papírokkal együtt, megy a kukába az emberek többségénél. De hát egymilliárd forint nem is sok az ilyen eredménytelenségért, Mészáros Lőrinc ennyit szokott elfelejteni bevallani a sok megnyert pályázat hasznából. De legalább Orbán egy G Viktor ismét elő tudja adni, számára mennyire fontos az iránta egyre csökkenő szimpátiával viseltető átvert választó véleménye. Nem lenne nagy durranás, ha kiderülne egy idő után, a Habony művek már a válasszal is kész van. Mert ez fog ebből következni. Már maga a kérdés sor is elég átlátszóan szabadságharcos, kicsit unió ellenes, van benne elég sok majd a nemzet ezt jobban tudja álláspont. Persze valószínűsíthetően államtitok lesz a visszaérkezett válaszok pontos száma, és az eredmény is titkosítva lesz vagy ötven évre. Csak az fog majd a nemzet orrára kötve lenni, ami a jelenlegi politikát támasztja alá. Vagyis ami Orbán egy G Viktornak megfelel.

Ez a kormány még egy kérést, véleményt nem hallott meg. Ez a kormány még egy egyeztetést nem csinált végig tisztességesen, még egy kompromisszumot nem kötött, még magával sem. Nagyjából úgy lehetne jellemezni a jelenlegi hatalom működését, ami Orbán egy G Viktornak tetszik, az mehet, amivel nem ért egyet, azt az árokba lökik. Tök felesleges egy ilyen színjátékot végigjátszani, amit a nemzetinek nevezett konzultációval folyik. Orbán nem lényeges kérdéseket tesz fel a keményen dogozó kisembernek, meg a többinek, de majd nagyon fontos cselekvéseket hajt végre, miután a maga értelmezésében előadta a megfelelően átalakított eredményt. Ez egyszerűen szólva csak annyit jelent, folytatni fogja a hazudozást, de közben előadja, neki erre felhatalmazása van a konzultáció eredményéből kifolyólag. És persze nem szakad rá az ég, nincs hasba rúgva, és nem csattan egy kemény melós tenyér azon az önelégült vigyorral terhes arcán.

Van olyan konzultáció, amelynek lenne értelme, de ahhoz gyáva ez a hatalmi berendezkedés. Nem véletlenül lett a sokszor módosított, de sziklaszilárd alaptörvényük első pár pontja abban az értelemben megfogalmazva, semmilyen formában nem lehet népszavazás például arról, mekkora egy geci a jelenlegi miniszterelnök. Szeretné-e az ország népe egy szál gatyában végigzavarni az eddigi pályafutásán a jelenleg hatalmat gyakorló fidesznyikeket, és annyiszor bele rúgni abba a stadionnyi hátsójukba, ahányszor nem mondtak igazat, és dúskáltak a közpénzben. Egy ilyen konzultáció, ami a jelenlegi hatalom ellen szólna, annak meggazdagodását, urizálását, brókerkedését, trafikolását, földmutyiját, az emberek vasárnapi családi ebédjét, adóemelését, útdíját firtatná, na annak lenne értelme. De ehhez nem sok remény fűződik, ezen gyáva kis mocskok törvényileg akadályozzák az embereket az ilyen típusú vélemény kinyilvánításában.

Orbán egy G Viktor pedig már csak az marad, aminek a legjobb barátja jellemezte. Képtelen már önmagával is szembenézni, és nem fogja fel a körülötte zajló világot. Görcsösen ragaszkodik a hatalomhoz, és vele a kiváltságokhoz, na meg onnan jövő töméntelen pénzhez, és ez a vesztét fogja okozni. De nem tud hátrálni, nem tud gondolkodni, nem tudja elfogadni a sorsa irányát. Számára nincs visszaút, csak haladni tud az általa elszabadított folyamatokkal, amelyek már lassan, és világosan mutatják csúfos bukását. Nem lehet örökké sok embert megtéveszteni, nem lehet a sikertelenséget sokáig eredménynek eladni. De ezt már képtelen felismerni. Ahogy képtelen újat kitalálni, csak a régi szánalmas dolgait igyekszik újra megismételni, és bízni a csodában. Még van mellette valamennyi tömeg, még vannak akik kiszolgálják hatalmi érdekeit. Még lehet a büntetlenség illúziójában tetszelegni, még lehet a folytatni a hazudozást. Azonban már egyre több ember előtt világos, ez a kormány, és ez a hatalom bizony nagyon csúnyán átverte, kifosztotta, volt akit még meg is alázott, és az út szélén hagyott. De egyre közelebb van már az az idő, mikor nem lesz kivel konzultálni a levelesládán keresztül, mert ott fog állni az ajtó előtt akinek most a véleményére kíváncsi a hatalom. Ezért lenne jobb a minél előbbi eltakarodás a számukra, mert ha a konzultáltak teszik azt meg, abból nem marad ép fog a szépen hazudó szájakban. BANDITA.

Címkék: szemét hazudik Fidesz konzultál Orbán

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr387398838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása