Azért van abban valami nagyon bájos, mikor a most éppen aktuális politikai hatalom visszafelé mutogat a tyúktolvajra, szájában egy baromfi udvar teljes létező készletével, a tojástól a tápon át,a ganéig. De ugye vannak a törvények, van a bizonyíték, meg van némi vaj is néhány fejen minden rendszerben, legyen az jobb, vagy korábbi bukott balnak nevezett, így mostanában a keményen dolgozó kisembernek magának kell megállapítani mit is lát maga előtt nyilvánvalóan ha korrupciós adóforint lopásról van szó a közmunkások ebédszünetében.

Annyit azért nagyon érez a bérből és fizetésből élő felzárkóztatásra váró szerencsétlen adózó, sokan a most meg nem nevezett ellenzéki politikusok közül nem nagyon akarják kimondani az orra előtt zajló dolgokról annak bűnös voltát. Nem, mert ők nem olyanok akik ok nélkül vádaskodnak, meg a bizonyítékok nem egyértelműek, erről ebben a formában így nem lehet beszélni, meg ez úgyis csak lepereg róluk. Pedig manapság már mindenki előtt tisztán ragyog az eddig csak Orbán egy G Viktort fejében létező haveri rokoni rendszer, manapság már nagyüzemi módszerekkel működő, közpénz lenyúlásra alapozott jóléti társadalma. És az is nyilvánvaló lett, ezen hatalmi berendezkedésnek semmi sem drága az adófizetői forintok elherdálásában, azok saját részre és jó létre történő felhasználásában.

Jól kiépített rendszer tartja életben a mostani hatalom meggazdagodásának lehetőségét. Náluk van az ügyészségi vezetés, ami már családi szálakon is kötődik a botrányokhoz, ezért nem is mondható elfogulatlannak, de vizsgálatot elindítónak sem nagyon. Halogatónak, félremagyarázónak, elutasítónak annál inkább. Mert ugye a főnöki rendszer, ami működteti az állam hatalmat is, nem engedi a függetlenséget, az önállóságot, a pártatlanságot. Annál inkább kikényszeríti a megalkuvást, a beletörődést, a rendszer részévé válást. Így erről az oldalról nem igazán várható megoldás, és a kisember már tudja a korábbi tapasztalatokból, a nagyok mindig megússzák, ezért kár is aggódnia.

Persze azért bosszantja az adózót az orra előtt történő pofátlan lenyúlási hullám, a tőle elszedett megtakarításból való fényűző jólét. De nem igazán tud ellene tenni semmit az érzete szerint, mert magányosan küzd a megélhetésért, és a szüntelenül fülébe duruzsoló megmondóemberek szerint nem is történik itt semmi, csak a képzelete játszik vele. Ebben az országban teljesen normális háromezer milliárdnyi magánnyugdíj vagyon nyom nélkül való eltüntetése. Rendben van a Közgép, a Századvég, a közmédia meg a többi kormányközeli cég éveken keresztül való közpénzzel való tömése. Nincs semmi gond a trafikok államosításával, aztán nagyobb részt a híveknek való átjátszásával. Azzal sincs semmi gond, ezt a trafikmutyit egy Lázár Jánoshoz közeli ember vezényli le úgy, hogy a végén János többet ér, mint amennyije addig volt. Nem gond a földek átjátszása sem a gazdák helyett a műkörmös köze nincs hozzá emberkéknek. De az is ok, a kis mitugrász táskacipelő futsalos is százmilliókért vesz magának villát, mert ugye a család, akire annyira büszke, segít neki. Nem zavarja az embereket az azóta miniszterré kinevezett közröhej kis csicska ezen ház fenntartását nem is engedhetné meg magának a legális jövedelméből. Vagy a belváros korábbi ura is messze túl jól él a látható jövedelménél. De ez is rendben van, törvényesen nyúlt le ingatlanokat, mindenkinek visszaosztotta a neki járó részt, így nyugodtan alhat folyton bővülő lakóparkjában. De ezek csak a látványos kormányzati főgecik, akik pofátlanul nem urizálnak. És családi összefogással élnek jól.

De itt van maga a miniszterelnök is. Az ő stadionja is csak úgy lett a kert végében. Az teljesen rendben van, abban nincs semmi lopás, vagy közpénz. Dehogynem! Meg sok ember hülyének nézése is. Ráadásul ott van neki a helytartója is, aki hol egymilliárdról felejtkezik el, hol egy orosz cégről. De nem felejt el egyetlen pályázaton sem elindulni, egy támogatást megpályázni, és abban nyerni. Ahogy nem felejti el azt sem, diszkréten hallgatnia kell Orbán egy G Viktor nála tárolt vagyonáról is.

De a családról sem szabad elfelejtkezni. Főleg a gyerekekről. Hiszen ők már a saját lábukon állnak a közpénzből, a saját kikötőjükben világítják ki az ország egyre több stadionját, és közterét. Mert ők ebben nagyon jók, és más ezt nem is tudná megcsinálni. Meg nem is érdemes neki. De a család több helyen is megállja a helyét. Foglalkoztatja őket a párthoz kötődő önkormányzat, állami cég, akár több helyen is. Mert a család az nagyon fontos, főleg ha az keresztény, demokrata, és nemzeti.

A legjobb az, mikor teljesen hülyének nézik a szavazót. El akarják hitetni vele, a brókerek rossz emberek, a befektető is hülye, és Matolcsy a szent, aki nem ellenőrzi őket. Bele akarják verni azt a hazugságot, az autó pályát úgy kell építeni, hogy a közpénz arany kalapácsából gyémánt forgácsok hulljanak le, és azokat még ki is kell fizetni az adózóknak. Higgye el a kedves szavazó nincs itt semmi korrupció, a hatalom jóléte csak látszat, ők az emberekért dolgoznak, és megvédik őket a túlzott éleslátástól. Elég az nekik ha elhiszik amit mondanak nekik, a többiről az az akadékoskodó tisztesség tehet, amire nem is kell figyelni. Ne is nyissa ki senki a szemét, vagy ha azt meg is teszi, ne lásson vele, mert a feltáruló valóság miatt még akár rosszul is érezné magát- nyomja az arcába a hatalom a szavazónak. Mert ugye eddig is ez ment, csak most gátlástalanabbul. Már csak az a kérdés, vajon meddig? BANDITA.

Címkék: korrupt mutyi banda lop Fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr207381770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása