Mikor ilyen mondat hagyja el Orbán egy G Viktor száját egy évértékelő során, nagyon jól tudja, nincs a közelében egy sem azok közül akiket ilyen jelzővel emleget. Biztos a dolgában, és ezért meri ezt mondani, mert nincs az a TEK aki meg tudná fogni a bérből és fizetésből élő kérges tenyerében rejtőző minden keserűség dühét, mellyel olyan polgáriasan szájba törölné a nemzet legnagyobb hazudozóját mikor az ilyen mondatokra vetemedik. Utána még valószínűleg le is köpné a tántorgó kis szarházit. Miről is beszél Orbán egy G Viktor? Felzárkóztatás? Ez nála csak azt jelentheti, nagy kegyesen oda engedi a nemzeti keresztény polgári urizáló mutyizós asztalról lehulló morzsákhoz a szolganépet. Mert ő most ilyen kegyes, és értékeli a nehéz sorsot. Hogy ilyenkor nem szakad rád az a tetves nagy boltozat a jobban teljesítős egy a tábor egy a zászló alatt, te mocskos nagy szemétláda?

Aki bérből és fizetésből él, az tudja mit jelentett Orbán egy G Viktor segítsége a kétharmados parlament uralma alatt. Elveszik a magánynyugdíját, emelik az adóját, csökkentik a fizetését, a gyerekét elbutítják, az beteg hozzátartozónak emelik a gyógyszer árát. Még azt is megkapja kormányzati szintről mindenki annyit ér, amennyije van, és jobb ha befogja a pofáját, mert mehet közmunkásnak. Ha nagyon vergődik akkor mindjárt ott van neki az új munka törvénykönyve, amelyben elveszik a pótlékait, könnyebben kirúghatják, nem rendelkezik a szabadsága többségi idejével, alig sztrájkolhat, a túlóráját szabadnapra válthatja. Ez csak néhány segítség volt számára az elmúlt időszakból ami törvényi szinten megvalósult. De szavakkal is belerúgnak, és belerúgtak eddig is ott ahol csak lehetett. Megtudhatta, hogy vége segélyen való henyélésnek, ha nem dolgozik, éhen is dögölhet. Vagy csak lassan halljon éhen, a közmunka havi negyvenhétezréből. Azt persze már nem hallotta meg Orbán egy G Viktor milyen nehéz a munkahely megtartása, és szinte reménytelen az új munkahely keresése, a munkavállalónak minden terhet viselnie kell, ha élni akar. Ilyenkor nagyon szelektív tud lenni a kis geci figyelme. A bérből élő viszont érezte a törődését Orbán egy G Viktornak, nyakába szakadt az összes nem megszorítás rá áthárított adója, de azt mondták neki, ezt nem ő fizeti, csak úgy érzi. Nála jobban csapódott le a legmagasabb áfa is, ami neki jobban fájt mint az egykulcsos adóval jól járó, többet kereső rétegnek. De azt mondták neki, ez így igazságos. Csak nyelt egyet, és ment melózni. Pedig azt is mondták neki többször államtitkári hölgy szinten, aki nem dolgozik ebben az országban, az szégyellje magát. Meg úgy is jellemezte a Terror Háza főnökasszonya, ő bizony a mi melósunk, és csak lusta, meg nem szeret dolgozni. Nő nem ide, jól neveltség nem oda, egy vak komondor azért ráugorhatna az ilyen szépen beszélő naccságákra.

De ennek most vége. Nem volt hiába a sok áldozat a kemény munkából élőknek. A magát nem politikai terméknek nevező kormányzati polgár oda engedi az asztalához. Vehet majd a közpénzből, dolgoznia sem kell majd érte, ahogy a polgári körökben ez szokás. Majd kap állami megbízásokat, folyton növekvő lakásokat, ha jól viselkedik még a gyerek nevére is vehet egyet. Meg lesz stadionja is a kert végében. Nem lesz gondja az utódokkal sem, azok megállnak a saját lábukon, és kikötőt is tudnak venni a külföldi tanulás mellé. Hazajöhet végre a diplomáját külföldön mosogatással hasznosító unoka is, véget ért az interneten találkozás időszaka. Eljött végre tündérország a munkából élőnek.

Ha jól viseli magát a bérből és fizetésből élő meg fog kapni minden segítséget a jövőben, így szól az ígéret. Kinyalhatja a nagyok tányérjának a maradékát, és a csont végét is lerághatja ha már nem kell a kutyának sem. Cipelte a terheket, fizette az adókat, fázott télen, éhesen ment a gyereke reggel az iskolában, de ennek az életformának lassan vége. Most beköszönt rá stadionország keresztény kegyelme.

Orbán Viktor valóban egy geci, de ígérni azt nagyon tud. Betartani már nem nagyon akarja amit mond, de az eddigi tapasztalatok szerint az esze ágában sincs. Ez is csak egy üres frázis részéről, de arra mindenképpen alkalmas, elgondolkoztassa a melóst, mit kapott eddig, és milyen jövőt szán neki a pocakos nagyúr. Lenézték, kiröhögték, belerúgtak, alázták, és most segítenek rajta. Felzárkóztatják! Felzárkóztatni azt szokták, aki le van maradva, de a melós még ebben az állapotában is magasan felette van a hatalmon levőknek. Neki mindig ott van a két keze, az esze, a tehetsége, a szorgalma, a kitartása, ezeket nem tudta tőle a elvenni a nemzeti hazudozás kétharmada. Tudja mit ér, tudja mit vesztett, és tudja ki ezért a felelős. Nem felzárkóztatni kell, hanem futni előle, és elbújni a legkisebb lyukba, amiről úgy gondolja Orbán egy G Viktor bandája ott nem találják meg. Mert lehet egy darabig akármilyen törvény mögé bújva szívatni a melóst, annak meg van a rossz tulajdonsága inkább saját magának hisz egy idő után, mint annak, amit mondanak neki. És már egyre többen hisznek maguknak. BANDITA.

Címkék: munka évértékelő fizetés geci bér

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr927228523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása