Hihetetlen. Megmagyarázhatatlan. Felháborító. Nem és nem lehet elfogadni Bajnai Gordon vagyonnyilatkozatát. Sehol egy családi összefogás. Sehol egy utólagos javítás, mert az a qrva pasapark folyton növekszik. Nincs sehol benne túlszámlázott közgépesített közbeszerzés. Nincs ott egy Mészáros Lőrinc. Nincs a vagyonnyilatkozatban egy világ körüli út sem a szórvány magyarságért, némi Stones koncerttel. Nincs a gyerek nevére megvásárolt budai házrész. Semmi olyan nincs benne ami érthető a kormánypártban, és nincs köze a közpénzhez.

Kivett osztalék a saját cégéből? Az meg mi a franc? Ez a kormánypártnak csak úgy világos ha példával magyarázzák el, és ha a közpénzből, de nem munkával szerzett tevékenységből keletkezik. Szóval, és csak röviden a könnyebb megértés kedvéért. Ez nem olyan osztalék, mint amikor a magyar állam a letelepedési kötvényeket eladja ( átadja) egy kétes hátterű cégnek, az meg kereskedik vele, így törvényesnek tüntetve fel a tevékenységet. Az nem munka, csak a közpénz átalakítása. Utána az ilyen cég meg jó áron eladja egy magát szintén megnevezni nem akaró lóvés külföldinek ezeket a kötvényeket, aztán nyom nélkül visszacsorgatja az így keletkezett hasznot a maga neve szerény elhallgatását kérő kormányközeli döntéshozónak, mint talált pénz, vagy neki járó rész. A cég is jól jár persze, csak az adófizetőnek lesz belőle kára, de az nem érdekes. Így már azért jobban meg lehet érteni, ugye? Meg ez nem is olyan osztalék, mint amikor az előbb ellenzéki, majd kormánypárti irányítás alatt levő kerület olcsón eladja az ingatlant, aztán a vevő ebből szintén visszacsorgat egy részt, persze azt is nyom nélkül. Ez egy törvényes tevékenység is lehet, mert azzá lehet tenni rendeletekkel, de attól még lopás marad. Semmi köze nincs elvégzett munkához, ez egyszerűen a rá bízott javak átjátszása anyagi haszon miatt. Ez csak két példa, de így talán sikerül felfogni az osztalék, vagy visszaosztás meghatározását.

Bajnai Gordon sajnos éppen visszavonul a politikától, de mély nyomot hagyott tisztessége a Fidesz kétes erkölcsén. Ő nem vett fel a politikai munkája után egy fillér jövedelmet sem. Na ez felháborító, a Fideszben ez úgy szokás, hogy inkább két, vagy több helyről jöjjön a pénz az állami költségvetés terhére, mint ezen kívülről a nagy büdös semmi. De ha ez nem lenne lehetséges, akkor inkább legyen több száz államtitkár, meg helyettes kamu állással, állami cég kibővítése az adományok elosztására, de lóvénak lenni kell, csak melózni ne kelljen érte. Még úgy is meg lehet még csinálni a dolgot, a belvárosi önkormányzatnak adjon tanácsot egy olyan ember, aki aztán a parlamentben dönt arról, lehet-e vagyonosodási vizsgálat az ellen, akitől a potya pénzt kapja. Meg a lánya az állását. Ez a normális megélhetés a kormány párt szerint. Ez olyan keresztény nemzeties polgári érték teremtése.

Most az a legfontosabb, sarat dobjon a Fidesz egy politikai ellenfélre, és közben pofátlanul hallgassa el a kormány a többi ember megélhetésének a nehézségét. Azokkal mi van, akik vidéken havi negyvenhétezerből élnek egy fél évig, közben meg ennek a feléből? Azokkal mi van, akik a minimálbér közeli jövedelemből fizetik ki a számlákat, az ötven új adót, a folyton éhes, és növő gyerek ruháját? Azokkal mi van, akik a munkája során megrokkanva nem képes most meggyógyulni, mert csalónak van kikiáltva, és elveszik az ellátását? Azokkal mi van, akik nem tudják már kiváltani a gyógyszerüket, mert a kormány elvette a támogatást tőlük? Azokkal mi van, akik elvesztik a munkájukat, mert a kormány erőszakosan újra osztja a piacot, a trafikot, a földet, a szerencsejátékot, a vasárnapot a hívei között? Ez csak egy hosszú lista eleje, és még nincs vége, hiszen a kormánypárt megmondta, folytatja. Az ő megélhetésükön miért nem háborodik fel a kormánypárt?

Nincs ebben a kormányban egy szem tisztesség, egy szem becsület sem, ezek bizony gátlástalanul lopnak. Nyílt titok Orbán Viktor vagyona, amit Mészáros Lőrinc szemrebbenés nélkül folyamatosan növel isten kegyelméből. Nyílt titok az állami, és az Eu pénzek kormányközeli zsebekben való eltűnése, és erre Lázár János felügyel, aki annyit ér, amennyit el bír lopni a családi összefogás keretében. Nyílt titok a Belváros áron alul való eladása, és ebből bővül Rogán Antal háza, és életszínvonala. Nyílt titok Habony Árpád tevékenysége, és érte járó jövedelem, amelyhez félmillás táska kell, hogy haza lehessen vinni. Szijjártó villája, focicsapata a külügyben szintén megér egy vizsgálatot. Fontosabb a stadion, a presztízs, a Vár, a közmédia, a rongyrázás, mint az egészségügy, az oktatás, az életszínvonal, a külföldre távozott százezrek elvesztése, a családok nyomora a megélhetés bizonytalansága miatt. Csak azok a fontos dolgok, amelyek a kormánypárt vagyonosodását teszik lehetővé. Ebben benne van a törvényes vizsgálat hiánya, mert a NAV elnöke maga is korrupt. Benne van a vád hiánya, mert az ügyészség vezetője pártkatona, a belügyminiszter meg maga is adócsaló. Majd pont ezek fogják megérteni Bajnai Gordon vagyonnyilatkozatának valóságát, mikor a sajátjukban nem képesek a valóst feltárni. BANDITA.

Címkék: mutyi vagyon Fidesz BAJNAI GORDON

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr827133575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

♔batyu♔ 2015.02.03. 09:01:03

Mi viszont pontosan értjük miből él meg Bajnai.

Nem véletlenül repült 2010-ben.

1ghost 2015.02.03. 10:09:25

Kedves Bandita!

Baromi jó a cikk, nagyon ütős, remek szerkezetű. Szívből gratula.

Billgates 2015.02.03. 10:51:33

Jól látom, hogy itt a libatolvajt fényezik? Attól még nem lesz tisztességes, hogy most nála is nagyobb tolvajok vannak hatalmon.

room_101 2015.02.03. 10:56:27

@Simlicske:
Batyu biztosan arra gondolt, hogy azért repült, mert becsületes embernek semmi keresnivalója a politikában. Pláne az ilyen sokkal veszélyesebb, ha a másik oldalon áll.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.02.03. 11:08:04

@room_101: Jólvan na, csak meghallgattam volna némi narancs-agitpropot. De úgy tűnik batyunak végül továbbképzésre kellett mennie, mert egyre szarabbul nyomja, nyilván öregszik és buta az agya. :-)

Ugye, @♔batyu♔: ??? :-)

samot 2015.02.03. 11:15:53

Nem értik?Pedig egy hajoban ülnek vele!Azt meg én nem értem,hogy pl.-ul a Kokànak miért adtak diplomata utlevelet felelöségre vonàs helyett!

paráznabillegető 2015.02.03. 11:28:16

tisztesség?
mijafasz.
betűzzed má le, bazmeg!
segítek.
L-I-B-A-T-O-L-V-A-J

kurvaélet.

WilburSmith 2015.02.03. 11:44:48

Bajnai tisztességes? Nem ő volt az aki köztisztviselőként inkább Ciprust választotta adózásra, mint a saját országát, aminek a gazdaságát managelte? Saját magát és munkáját köpte ezzel szembe. Nincs annál szánalmasabb mikor a tolvaj politikusainkat próbáljuk meg tisztára mosni. Minek? Miért nem lehet kimondani, hogy egy köcsög megélhetési politikus aki a politikát és az adófizetők pénzét használta fel haszonszerzésre? Ugyan az a fajta, mint Orbán, Mészáros, Gyurcsány, Simicska, Hagyó, Kulcsár, Whisky-s rabló Ambrus Attila és sorolhatnánk napestig. Ezek az emberek kullancsok, ragadozók, nem pedig ártatlan őzikék.

Billgates 2015.02.03. 12:17:47

@WilburSmith: Ambrus Attila kicsit kilóg a sorból, de a többivel teljesen egyetértek.

Béláim! Rátoltuk! 2015.02.03. 12:27:20

Láttam este egy filmet a tévében. Abban volt egy beszólás (nem szó szerint, s valami nyomozó volt, aki tán éppen zsarolt): Én vagyok a tökös csávó, mert az én hátam mögött áll a legkeményebb maffia: a törvény.

Na ugye! Ezt Orbán már 20 évvel ezelőtt kitalálta. Hollywood csak ipari tanuló lehet a Fidesz mellett, hapsikáim!

Ez a Nevem 2015.02.03. 14:26:13

@Billgates: Ostoba vagy. Már elnézést is kellett kérni tőle, a rágalmazás miatt. Mielőtt böfögsz előbb tájékozódj.

micsoda? 2015.02.03. 14:26:26

Ritka jó poszt. Tartalmas minden sora.
"Fontosabb a stadion, a presztízs, a Vár, a közmédia, a rongyrázás, mint az egészségügy, az oktatás, az életszínvonal,..... " Szerintem is.

Ez a Nevem 2015.02.03. 14:28:34

@WilburSmith: Honnan tudtok ennyi ostobaságot összeszedni?Tényleg megáll az ész.

♔batyu♔ 2015.02.03. 14:34:46

Örült, hogy elmenekülhetett a politikából.

Azzal együtt én örülnék, ha Soros 2017-ben is ráköltene egymilliárdot, ugyanis kidobott pénz.

csak egy néző 2015.02.03. 15:17:34

@paráznabillegető: @Billgates:
"Bocsánatot kérek Bajnai Gordontól, amiért valótlanul állítottam, hogy a Hajdú-Bét Wallis általi megvásárlásakor a Wallis vezetője volt, a cég felszámolását ő vezényelte le, a Hajdú-Bét vagyonát kiszervezte, ezzel félezer embert tönkretett és a Hajdú-Bét károsultjainak pénze Bajnai Gordon kampányát fogja szolgálni.

Zsigó Róbert,

a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség képviselője"

Jolka40 2015.02.03. 15:27:36

@csak egy néző: Az ilyen álságos bocsánatkérés rosszabb, mint a rágalmazás. Jól szájába rágja a híveiknek újra a hamis vádat.

KUHULIN 2015.02.03. 15:37:28

Most tényleg megint a Bajnaiban reménykedtek? Komolyan, menthetetlenek vagytok...

csak egy néző 2015.02.03. 15:51:51

@Jolka40:
Tudom, hogy ezek az idiótákat az sem érdekli, hogy eddig az összes rágalmazó perüket elvesztették.

csak egy néző 2015.02.03. 15:54:37

A fidesz nem érti?? Mondjuk én sem értem, hogy egyes képviselők miből élnek.

Ugye ez a Dunai Maunika ugyan így felteszi majd a kérdést a gázszerelő zseninek is, hogy hogy lehet az, hogy csak úgy "elfelejtett" beírni, több, mint egy milliárdos osztalékot?
Megkérdezhetné valaki a parlamentben, hogy ugyan már Maunika vajon miből él, amikor a legújabb nevetséges vagyonbevallásán csak tartozása van és 0 jövedelmet írt be, még a képviselőségért járó jövedelmét sem képes feltüntetni.
www.parlament.hu/kepvis...

=Daniken= 2015.02.03. 15:57:50

@♔batyu♔: Orbánt sosem kérnék fel független szakértőnek, vagy tanácsadónak, mert még életében nem épített fel semmit, értéket nem teremtett, csak közpénzből tudott megélni. Ellentétbe másokkal, akik nem költötték el az IMF hitelt Mol-ra, hogy szerebbenés nélkül ki lehessen lopni belőle a pénzt....

csak egy néző 2015.02.03. 16:08:02

@=Daniken=:
" Orbánt sosem kérnék fel független szakértőnek, vagy tanácsadónak"

Rosszul gondolod, szívesen felkérnék egy NB IV focimeccsen, hogy szakértse meg, hogy les volt vagy csak kukucska.

♔batyu♔ 2015.02.03. 16:12:23

@=Daniken=: Persze, remélem 2018-ban szavazhatsz erre a nagyon tehetséges Bajnaira.

Hidd el, én nagyon szeretném:)))

Lajos Csánó 2015.02.03. 16:42:50

@csak egy néző: Na ilyenekért kell neki bocsánatot kérni!Már azt hiszem el is kezgte!

2015.02.03. 22:41:48

lopja a libákat ez az enber
süti beállítások módosítása