"Első körben sajnálattal közlöm veled azon szomorú hírt, még élek. Na nem megélek ebből az általad olyan nehezen kiizzadt ellátásból, és ezt nem is neked köszönöm meg számomra egyáltalán nem kedves Orbán Viktor, de azért még létezem. Biztos nehéz volt számodra elfogadni magát kizárólag azt a  tényt, ebben az évben is kénytelen vagy a hozzám hasonló nem munkából megélők számára némi koncot lökni a számodra olyan fontos területek terhére. Belegondoltam magába a helyzetedbe ebben az esetben, ami neked biztos sok álmatlan éjszakát okozott, és nagyon elszégyelltem magam helyetted. Örömmel közlöm azonban veled az a számomra már világos álláspontot, számomra ezen összeg, és annak emelése már nem oszt, és szoroz semmit. Az normális élethez kevés, tőled elvenni meg nem akarom, így van szerencsém közölni veled, tartsd meg magadnak nyugodtan akár az egészet, de az emelést az biztos visszakapod valamilyen formában. Költsd azt el nyugodtan a számodra annyira fontos saját magadra.

Nem venném a lelkemre ha miattam bármilyen kárt is szenvedne a nemzeti kereszténység tündérországa.  Nem a saját hibámból lettem rokkant annyi ledolgozott év után, de ez nem jelenti számomra ezen állapot általad való megértésnek a szükségességét. Te csak folytasd a megkezdett utad a magad érdekében, velem nem kell törődnöd. Építsd a stadionokat, azok olyan szépen emelkednek a maguk ürességével szerte az ország városaiban. Ne zavarjon közben téged olyan apróság ami számomra nyilvánvalóan megoldás lenne, egy ilyen építmény árából több ezer sorstársam éves ellátását meg lehetne oldani. Ez akár azt is jelentheti meggyógyulhatnak közülük sokan, és élhetnének emberhez méltóan, akár munkából is. Azt is tudom ez nem lehet szempont számodra, mikor annyi más dolog köti le a figyelmed a nagy társadalmi közvagyon szétosztogatása közben. Mert azért figyelem a megjelenő híreket, és sajnálattal közlöm veled Orbán Viktor, nem csak a közmédiából tájékozódom, ami szerintem számomra inkább félretájékozódás lenne. Nem jut itt manapság az éhező gyerekekre sem ahol a felnőtt nem dolgozik emberhez méltó körülmények között, hiszen te csak az általad annyira hangoztatott munkából megélők adókedvezményét emlegeted mindig példaként. És aki nem dolgozik, de szeretne? Ja, annak ott van az a sok százezer közmunka, ahol az én ellátásomból kevesebbért tengetik a mindennapokat a bele kényszerítettek. Ahogy én látom ők inkább munkanélküliek, de neked így jobban megéri éhen fagyasztani őket, mint rendes munkát biztosítani a számukra. Azt mondjuk nem nagyon tudsz teremteni azzal ahogy az országot kormányzod, de neked ez nem is szempont. Meg így nem segélyt kell nekik adnod, és lehet velük a foglalkoztatási számokat is nagyon szépen meghamisítani.

De ez csak az egyik olyan terület, ahol nem szeretném az élősködésemmel hátráltatni a fejlődést. Ott van mindjárt a stadionépítésen kívül a Várba költözésed. Az biztos nagyon fontos, és majd szépen is fog mutatni ha kinézel az új irodád ablakából. Az a pár milliárd forint amit erre szánsz nagyon jó helyre fog kerülni a te szempontodból. Onnan letekinthetsz majd a népedre, és felette állónak érezheted magad. Mert neked bejött az élet.

De ezek csak olyan dolgok, amelyek nagy összefüggésben nézik a rám költött ellátás értelmetlenségét. Végül is ez nem nyugdíj, csak rehabilitációs járadék, a gyógyulás esélye nélkül. Bármikor elvehető,  csak egy jogszabályt kell hozzá átírni. És abban nagyon jó vagy.  Az én személyem ebben az esetben tényleg nem számít semmit számodra, tedd meg nyugodtan, ne legyen miattam lelkifurdalásod. Van körülötted elég ember, aki sokkal fontosabb számodra, inkább azokat helyezed előtérbe helyettem. Tudod kik ők, de inkább megemlítek közülük néhányt. Ott van mindjárt a hatalmadat biztosító kétharmad megfelelő ellátása, meg a belőle kiesettek kárpótlása. Az a harminc százalék emelés a minisztériumokban biztos jobb helyre kerül, mint az én rántott levesem másnapi megmelegítése közben keletkező rezsicsökkentés rám nézve hatalmas megtakarítása. De az olyan emberek számára alapított állami cégekben megszerezhető magas jövedelem is biztos fontos azoknak, akik már nem részei a hatalmadnak, de olyan szépen elmondták a havi negyvenhétezerből meg lehet élni dumát, ennyit igazán megérdemelnek. És akkor a személyes  vagyonod kezelésében részt vevőkről már ne is beszéljünk. Számukra is fontos a napi közbeszerzés felülszámlázása, meg a repülőtér építése a stadionod mellé az egyre szebb faludban. De akkor még nem említettem a belváros eladásából keletkező pelenkatartó táska összegét, az annyit és mindenki amennyije van minisztered gyermekeinek az ingatlanvásárlását. Vagy a jövedelem nélküli tanácsadód körülményeit már el sem kezdem emlegetni. Ezek a fontos emberi értékek számodra, nem az én normális élethez való jogom. Még sok mindent szeretnék neked írni, amit elmondanák nagyon szívesen élő szóval is, ha lennél annyira férfi, egyáltalán meg mernéd hallani. De neked ez nem fontos, ehhez gyáva vagy, ahogy én sem számítok neked semmit sem, ebben viszont nagyon bátor, ezt már nekem bebizonyítottad. Azt hiszem ezzel be is zárom soraim értelmetlenségét, amelyben a józan eszedre igyekszem hatni. Neked olyan nincs, nálad csak a hatalom, és az ebből megszerezhető anyagi javak számítanak. Szép lassan fulladj bele, ahogy azt nekem szánod." BANDITA.

 

 

Címkék: beteg rokkant nyugdíj Orbán Viktor

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr287088043

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A zsidó lakosság felfegyverzését követeli az EU-ban egy ismert rabbi 2015.01.20. 18:49:19

Gyorsított eljárásban kapjanak fegyvertartási engedélyt az EU területén élő zsidók, mert akit csak lehet, önvédelmi fegyverhez kell juttatni - követeli az uniós tagállamok vezetőitől Menachem Margolin rabbi. Azt is követeli, hogy a zsidók kapjanak megf...

Trackback: Öt kereszténygyalázó címlap a Charlie Hebdo-tól, amivel nem dicsekszik a média 2015.01.20. 18:47:44

Mielőtt elkezdenénk összekeverni a szólás szabadságát a nettó, alpári, öncélú mocskolódással, érdemes megnézni a lentebbi gúnyrajzokat. Csak hogy értse az ember, mi bajuk a radikális iszlamistáknak a prófétájukon gúnyolódó firkászokkal. (Szenthároms...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lavór 2015.01.20. 18:44:13

Megválasztották a nyugdíjasok? Meg.

nyuggernyúzó 2015.01.20. 19:27:28

Tetszettek volna többet dolgozni, több gyereket nevelni, jobb politikusokat választani, akkor jobb nyugdíj lenne.
2-3 évtized és a nyugdíj szó értelmét veszti, Rikárdóék nem fognak nyuggereket eltartani.

Ladaboy 2015.01.20. 19:53:16

A nyugdíjasok hozták a fejünkre drága Vityát. Akkor most emésszék is meg. Én is kénytelen vagyok robotolni naphosszat,hogy a fizetésemből lehúzzák a nyugdíjjárulékot.Ebből most kifizetik a jelenlegi öregeket,én meg már mire odajutok,semmit nem látok viszont a pénzemből. Rikárdóék tuti nem keresnek nekem semmit.Majd ha,eljutok odáig, még ennyi nyugdíjat sem kapok mint most,de még abból is vonnak majd le Rikárdósegítő adót.

Szelid sunmalac 2015.01.20. 20:05:10

@Ladaboy: Ha nem lennel ennyire mocsadek rasszista szardarab, egesz ertekelheto lenne a hozzaszolasod.

kvadrillio 2015.01.20. 20:18:44

.én is ezt mondom UNTALAN..., AKASSZUK FÖL A KIRÁLYOKAT !!!!!
:)

orbán...csak egy mélynövésű BIKACSÖK ! TÚLFIZETETT TANÁCSADÓI...TANÁCSADÓI ?????
SEGÍTETTEK NEKI, HOGY AZ ORSZÁG TÖBB MINT FELE SZEGÉNYSÉGI KÜSZÖB ALÁ KERÜLJÖN !
EZEKÉRT A TANÁCSOKÉRT SOK SZÁZMILIÓT VÁGTAK ZSEBRE EZEK A TORZAGYÚ TANÁCSNOKOK !
ORBÁNKA SZEMÉLYISÉGE EZEKBEN A TANÁCSOKBAN SÉRÜLT MÁR ANNYIRA, HOGY NEM SOKÁIG HÚZZA MÁR.....

jog-ász 2015.01.20. 20:19:07

remélem valamennyi kedves hozzászóló lerokkan de csak éppen annyira hogy járni ne tudjon és az állam megállapítsa róla hogy azért munkaképes tehát még 66ezres rokkantnyugdíjat sem kap.

kvadrillio 2015.01.20. 20:20:45

@lavór: NEM VÁLASZTOTTÁK MEG. EGÉSZEN MÁSOK UMBULDÁZTÁK MEG, HOGY BEÜLJÖN A KIRÁLYI SÉKBEHHH !

kvadrillio 2015.01.20. 20:21:50

@nyuggernyúzó: HONNAN A FRANCBÚL GYÖTT IDE 120 ÁLTITKÁR ÉS HELYETTES ????????
HORRIBILIS FIZETÉSEKKEL, JUTTATÁSOKKAL ?????

kvadrillio 2015.01.20. 20:24:18

@Ladaboy: KIK MŰKÖDNEK ??? A 100 EZER KAMUALAPÍTVÁNYBAN??? KIK A VEZETŐI ??? KIK A TAGJAI ??? MENNYI LÓVÉT NYÚLTAK LE 26 ÉV ALATT ?????

A MÚÚÚÚTTTKOR HORN GÁBOR IS BEJELENTETTE A TÉVÉBEN , HOGY Ő IS EGY ALAPÍTVÁNY ELNÖÜKEHHHH !!!!! :))))))))) ASSZTA ! DE JÓL HELYEZKEDNEK EZEK !!! :o)))))))))

Pan Modry 2015.01.20. 20:25:51

@Ladaboy:
Csak megjegyzem hogy orbanek nagysagrendekkel tobbet ellopnak maguknak mint amennyi segelyt kifizetnek.
De ha majd mondjuk rakos leszel es senki nem fizeti a kezelesed majd akkor gondolj arra hogy nehogyma hozzad hasonlo szarhaziak kezelesere koltsuk a penzt, hagyjuk inkabb teged a picsaba megdogleni, fajdalomcsillapitokat se kapjal hiszen ha ugyis megdoglesz tokmindegy masoknak hogy az neked mennyire lesz fajdaas.

aleb19 2015.01.20. 21:05:32

meg mindig 10x annyi "a rokkant" nyugger otthon mint mashol?

tralalala 2015.01.20. 21:17:32

Most döntsük már el, hogy az a baj, hogy túl kevés a nyugdíj, és szegény kisember éhenhal az árokparton, vagy túl sok, mert a rohadt nyuggerek miatt rettenetes mennyiségű az adó. Legalább ne egyszerre hibáztassuk Orbánt mindkettő miatt.

micsoda? 2015.01.20. 21:45:24

"rohadt nyuggerek "
A pénz mellett ez a kifejezés napi használattá vált kis hazánkban, mint a magyar nép, a magyar haza, meg a nemzet. Főleg az utóbbiból van sok, minden szinten, szinte minden:).

micsoda? 2015.01.20. 21:53:57

Aki ma nyuggerezik az a kormány szekerét jobban tolja, mint a rászavazó nyugdíjasok.
Kevés az ilyen poszt, és kevés az az idős ember is, aki visszaküldte az l.8 %-os emelést. Nincs tüntetés, csak egy mihaszna Idősügyi Tanács.

aranyár 2015.01.20. 21:56:10

@tralalala: "mert a rohadt nyuggerek miatt rettenetes mennyiségű az adó."
Nem sértés gyanánt, de te olyan sötét vagy, hogy akár kormányzati tényező is lehetnél!

azértezszánalmas 2015.01.20. 21:56:43

@tralalala: Dehogynem!
Ráadásul kár volt forintosítani és ezt is évekkel korábban kellett volna!
Másrészt a rezsicsökkentés tönkreteszi az energiaszektort ezért még 20%-ot csökkentsünk!

Szóval az a baj, hogy rasszista a cigány miniszterelnök, meg Zsideszes is.....

Csoda, hogy az emberek nem értik az ellenzéket? :)

sokasebi · http://pacifictime.blog.hu/ 2015.01.20. 22:03:38

Biztos tobb jarna a rokkantaknak, de amig emberek dolgoznak havi 80-90 ezer forintokert, addig nem hiszem hogy lehetseges.

xlaci 2015.01.20. 22:43:19

Van aki az állásában sem kap már évek óta fizetésemelést, a nyugdíjasoknak meg mindíg jár ezt se értem. Függetlenül a GDP esésétől / emelkedésétől az ország állapotától a nyugdíjat mindíg emelik. Mondjuk a GDP változásához kötném a politikusok fizetés emelését is nem hogy maguknak minden évben megszavazzák a sz.rháziak.
Persze ez az összeg kevés, de figyelembe kell venni az országban dolgozók teherviselőképességét is, mert ezt tőlük vonják el.
Most azért is ilyen kicsi a nyugdíjemelés mert az az inflációtól függ és az átlagbérek növekedésétől. Mivel talán nem is volt infláció így a nyugdíjnövekedés is kicsi.

laci_52 2015.01.21. 00:42:15

@xlaci: "a nyugdíjat mindíg emelik"

Ezen csodálkozol? Egyre több a nyugdíjas, szükség van a szavazataikra.

A cikk írója arról nem beszél, hogyan lett rokkant és hány évig dolgozott előtte bejelentett munkahelyen.

Én is megkaptam az 1,8 % emelést, de nem küldtem vissza, örülök, hogy legalább ennyit adtak...

sokasebi · http://pacifictime.blog.hu/ 2015.01.21. 01:44:44

A stadionepitest is kar volt idekeverni, mert ha nem azt epitenenek, akkor epitenenek mast. Ha meg azt a penzt is szetosztanak, akkor mindenkinek jutna 2 ezer forint.

ebella 2015.01.21. 05:13:05

@sokasebi: Nyolcvan-kilencvenért? Hetven-nyolcvanért kétszázezren csak az állami normál munkahelyeken. (Nekik lesz majd 50-60 ezer a nyugdíjuk negyvenöt év napi nyolc-tíz órás meló után. Három év óta ilyen a rendszer. A ki négy éve ment el a felsorolt helyekről, az még nyolcvan kilencvenet kapott.) Iskolákban, kórházban, színházban karbantartóként, iskolatitkárként, adminisztrátorként, berendezőként, asztalosként, stb.

Amíg ez így van, addig nem beszélhetünk nemzeti kormányról. Amíg aki dolgozik normál munkaidőben és ennyit van neki képük adni, addig ez a kormány nemzetellenes. 2009 óta a reálbére csak az első decilisnek emelkedett, A 90%-nak csökkent. Az utolsó három decilisnek több mint tíz százalékkal. Még hogy nemzeti kormány!?

Persze nem csak ők a hibásak, a bolsik is elszúrták rendesen, de most már ötödik éve uralkodnak és semmi se változik. A nemzet jelentős része a létminimum alatt él és reménye se sok van. Csoda, hogy a fiatalok húznak elfele?

ebella 2015.01.21. 05:39:29

@sokasebi: Nem kell szétosztani csak ésszerúbban elkölteni! Három-négyezres átlagnézőszámra húszezres, meg huszonnégyezres stadionokat építeni csak az állam képes közpénzekből. Magánember, vállalkozó ennél okosabb, a felét építi. (Persze, ha az állam engedi neki. Az Újpest tulajdonosának nem engedte, hogy fullosan felújítson.) Ezeket fenn is kell tartani. A Debrecennek mióta felépült a stadionja a nyitó és még egy meccs hozott annyi bevételt amennyibe egy meccs kerül benne. Az összes többi meccs ráfizetéses volt. Már a stadion fenntartása miatt is. És akkor még a játékosok fizetésével milyen veszteséget termeltek?

Igaz, majd a tulajt beveszi a MOL egy ötven milliárd tiszta hasznot hozó gázüzletbe, és rendben lesz mind. Így jártak el Garacsi (Videoton Fc), kőműves vállalkozóval is. Miért nem a MOL (negyedében az állam) tette el a lóvét miért kell sok milliárdot egy kívülállónak adni, azt csak találgatni lehet, bár nem nehéz.

maxwall a Putyin csicska birca 2015.01.21. 06:32:22

@tralalala: Gyurcsány a hibás mindkettőért. Meg az elmúlt nyócév. Ha nem vennéd észre Magyarország száguld.

midnight coder 2015.01.21. 06:51:46

@maxwall a Putyin csicska birca: Nem. Nyilván a Patás a hibás. Mert a rokik a Patás színrelépése előtt dőzsöltek. Csak aztán jött ez a rohadék, elvette a Porsche Hycomatot, a budai villát, meg a havi egymilliós jövedelmet, és stadionokat épített belőle.

midnight coder 2015.01.21. 06:56:24

Ezzel együtt persze én nem hogy stadiont nem építenék, de a sportba általában sem tennék egy fillért sem. Ahogy színházba sem - az Operaház fenntartása is van vagy 10 milliárd forint évente. Nem beszélve a nézhetetlen magyar filmek gyártásáról. Ezek szépen éljenek meg piaci alapon ha tudnak, ahogy mindenki más is.

midnight coder 2015.01.21. 06:57:50

Amúgy pedig ha a post írójának az agya nem rokkant, próbáljon meg azzal pénzt keresni. Ha meg az, akkor örüljön hogy állam bácsi nem hagyja őt éhen halni.

kandúrkoma 2015.01.21. 07:02:06

13 éve dolgozom egy minisztériumban, Orbán-Meggyessy-Gyurcsány-Bajnai-Orbán kormányzása alatt, és nagyon örülnék, ha az a 30% fizetésemelés igaz lenne. Az illetményalap utolsó emelése 2005-ben volt, a cafeteriánk viszont Bajnai alatt a negyedére csökkent.
Minden kormányzat a "bürokrácia csökkentésével" és "olcsóbb állammal" kampányol, ezek után nem értem, honnan szed a blogger ilyen észbontóan demagóg és hazug hülyeségeket.
Persze az igaz, hogy a kormánybiztosok, államtitkár-hordák, habonyárpádok és a dunakeszi futsal csapat tagjai meg hasonlók hat-nyolcszázezreket visznek haza havonta, de a hozzám hasonló egyszerű tisztviselők jövedelme egy fillérrel nem nőtt az elmúlt 10 évben.

DFK 2015.01.21. 07:19:49

Igen, nehéz megélnbi 66000 Ft-ból. Nemcsak a nyugdíjasnak, hanem annak is, aki ennyi fizetést kap. Ja, az aktívak nem kapnak ám minden évben fizetésemelést. A nyugdíjasok minden évben kapnak, mégis folyton a hőbörgés hallatszik. Kérdezzék meg gyerekeiket, unokáikat, az elmúlt 10 évben összesen hány % fizetésemelést kaptak, majd hasonlítsák össze a saját nyugdíjemelésükkel. Aztán szépen szégyeljék el magukat.
Ráadásul a nyugdíj mértéke havonta fix. Sokan dolgoznak darabbérben. Ha abban a hónapban kevés volt a meló, akkor kevés a fizu (néha annyi se mint az itt siránkozó nyugdíja). Betegség? A dolgozó csak a fizetése 60%-t kapja betegállományban; anyugdíjas pénze nem lesz kevesebb, ha megbetegszik.
Soroljam még, miért nem kellene hőbörögni a nyugdíjasoknak?

KolompárRómeó 2015.01.21. 07:32:53

"kénytelen vagy a hozzám hasonló nem munkából megélők számára némi koncot lökni a számodra olyan fontos területek terhére"

Neeem! Stadionra, haverokra van pénz, ezek a fontos területek. Oktatásra, egészségügyre nem lesz pénz, azzal csak a baj van.

szsuzsanna 2015.01.21. 08:20:47

Azt hiszem, sajnos, kénytelen, leszek "leszokni" az Indexről...
-Egyre undorítóbb, hogy hetente dobják be újra-és újra, -a jól bevált, "tuti" "gumicsontokat"...
-Mint, a fenti, "szokásost": -nyugdíjasok, kontra "szarér-hugyér' robotoló, végletekig kihasznált nyomorgók.

Bocs., -de, én úgy látom:
-csak az a lényeg, hogy minél több "hozzászólás" legyen...
-emiatt, "nagyívben" lesz@rják, hogy pl., -a fentiekkel is, -az Önök által bírált??? hatalmat segítik:
-Oszd meg, és uralkodj!-

ursus artos 2015.01.21. 08:32:31

Mi a rokkantnyugdíj folyósításának oka?
Munkahelyi baleset? Önhibából? Más hibájából?
Idegi alapon történő leszázalékolás?
Önhibából? MÁs hibájából?
Közlekedési baleset?
Önhibából? Más hibájából?
stb...

ursus artos 2015.01.21. 08:33:54

Hatásvadász, szarposzt.

ursus artos 2015.01.21. 08:35:38

@midnight coder: én meg az oktatásodba nem tettem volna egyetlen fillért sem...

Hannibal ante portas 2015.01.21. 09:05:37

Ha egy szellemi toprongy blogírásra, ráadásul ennyire tartalmatlan és nívótlan blog írására vetemedik azonnal dőlnek a hasonló szintű válaszok. Hölgyeim, uraim, mire föl ez a nagy hajcihő: ennyi fröcskölődéstől és mocskolódástól, alpári trágárkodástól több lesz-e a nyugdíj? Vagy ennyi elég a szánalmas lelketeknek és minden rendben?

Hannibal ante portas 2015.01.21. 09:06:58

Ja, majd elfelejtettem, Bandita kedves, ne a nyugdíjad miatt szégyelld magad. Hanem csak úgy, egyébként. Az is elég.

gombakomba 2015.01.21. 09:12:58

@ursus artos: lehet, hogy inkabb tobbet kellett volna raforditani...

gmihaly 2015.01.21. 09:15:21

@Ladaboy: Meg az első szavazok, neg a fiatalok, meg a középnemzedék, meg a nem budapestiek, meg azok, akik látván, mekkora bajt okoztak, emigráltak, meg...

Ali Lali 2015.01.21. 09:23:21

Ki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli!

Szelid sunmalac 2015.01.21. 09:34:37

@szsuzsanna: Kedves Zsuzsanna! Viszont latasra!

tralalala 2015.01.21. 09:41:57

@aranyár: "Nem sértés gyanánt, de te olyan sötét vagy,"

De te hogyan tudsz nem sértés gyanánt leírni egy sértést?

Tényleg addig jutottál az olvasásban, hogy "rohadt nyuggerek", és nem tudtad értelmezni, mire írom, milyen szándékkal és kontextusban?

Persze el is magyarázhatnám úgy, hogy egy ilyen buta ember is megértse, csak minek. Megenni úgyse tudod.

tralalala 2015.01.21. 09:45:23

@szsuzsanna: Persze. Ha 20%-kal növekedne a nyugdíj, most azon rinyálna az összes blogger, hogy mi lesz a szegény fiatalokkal, és ilyen adóterhek mellett lehetetlen élni.

Ha csak kevéssel növelik, akkor a gonosz vérivó kormány eldobja a kiszolgált kisnyugdíjasokat.

Ugyanez megy minimálbérrel (ha magas: a vérorbán megfojtja a vállalkozásokat, ha alacsony, a vérorbán megeszi a szegényeke).

Ugyanez megy a ruszki kapcsolatokkal (ha nincs, akkor a hülye orbán nemzeti kurucos dacból veszni hagyja a keleti piacokat, ha van, akkor a rohadt putyinpincsi hátat fordít Európának).

Napestig sorolhatnám, tényleg.

hujegyerek 2015.01.21. 10:22:53

Majd lesz nemzeti konzultáció elvtársak, nyugalom! Miért vagytok idegesek? Elmúttnyócév! A rogán kartács 4 milliárdot lopott és még ő osztja az észt. Okosan fröcsögjetek...

Luighi 2015.01.21. 10:53:33

Posztolónak: írj a folyósítónak, hogy "nemhiábaszületett", vagy "Isten ajándéka", vagy "rejtett erőforrás" vagy, és másnapra (sőt tegnapelőttre!) más lesz a hozzáállásuk!

Mivé tették a szép hazánkat 25 (70) év alatt! :-((((

Luighi 2015.01.21. 10:55:59

@tralalala: Hypóval mossad ki a szád! Többször! Sőt gargarizálj is sokat!
Bár a nyelved akkor is barna marad, de nem ennyire!

BiG74 Bodri 2015.01.21. 11:05:41

@tralalala:

Kedves uram, ki beszél az adóterhek növekedéséről ( ami amúgy tényleg szépen nő)?
Pont arról van szó, hogy néhányan rohadtul demagóg módon megkérdezik, miért kell stadionokat építeni, államtitkárok, tanácsadók, futsalhaverok ezreit fizetni, miközben szar az egészségügy, szar az oktatás, és szar a rászorultak segítése.

Felhívnám még kedves figyelmét, hogy bár próbálja kerülni, de önnek is sikerül némi demagógiát csempészni csöppnyi megnyilvánulásaiba:

A ruszki kapcsolatokkal pont orbánnak volt van-nincs problémája ellenzékből. Jelenleg a többségnek nem a kapcsolat létezése gond, hanem a milyensége, tartalommal való telítettsége.

ex-dr. vuk 2015.01.21. 11:12:47

"elmondanák" - jaj ..

Ezek az ezerszer szajkozott dolgok. Nem kellett volna megszavazni UJRA (mar eloszor se kellett volna). Most mar ez lesz meg 3 evig. Ellenzek nincs, max utcara lehet menni, de az sem er tul sokat. Bar ez attol fugg hanyan mennek ki...

ex-dr. vuk 2015.01.21. 11:14:43

@BiG74: "demagóg módon megkérdezik, miért kell stadionokat építeni"

Es tenyleg, miert kell? ENNYIT?? (az hogy mennyiert mar reszletkerdes, de az is buzlik)

Varba koltoztetes? MINEK?? ENNYIERT??

Mindezeket a "demagog" dolgokat ugy szemleld, hogy az utdij az kellett, mert KELL A PENZ! Erre kell, mi?...

BiG74 Bodri 2015.01.21. 11:25:26

@ex-dr. vuk:

Nem értem, kérem, vagy ön nem érti :)

ex-dr. vuk 2015.01.21. 11:39:46

@BiG74: forumon nem divat a magazodas.

Valoban nem ertem, hogy viktorka 200 milliardert a varba koltozik, mikozben internetadobol meg utak dijasitasabol akarnak plusz beveteleket. Jo lenne lassan a kiadasi oldalt is faragni kicsit. Ha viktorka marad a seggen, az 10 evnyi utdijbevetel (20mrd plusz bevetelt remelnek evente).

Lehet, hogy demagog vagyok, de miert is kell viktorkanak a segget a varba koltoztetni?
Ugyanilyen kerdes, hogy miert is kell nekunk felcsutra (!!!) egy sokezres stadion??

Ertem en, hogy kell. Majd kell, igen. Amikor mar nem log ki az orszag segge. Akkor kell, igen.

DFK 2015.01.21. 12:06:54

Az a baj, a mai nyugdíjasok távolról sem ismerik azt a munkahelyi kiszolgáltatottságot, amivel a mai aktívaknak szembe kell nézni.
Csak a kell és a jár mantrázása megy.

nnnnnnnn 2015.01.21. 12:15:18

facebook adatlapodat megnézve a tesco-ban dolgoztál, gondolom minimálbérér. rokkantnyugdíjad mellett ahogy látom tüntetni horgászni és egyebeket még kiválóan tudsz. szerintem nem is rossz ezekhez képest a nyugdíjad.

turista a saját országában 2015.01.21. 12:17:44

@tralalala: Na mesélj, milyen szándékkal és kontextusban lehet még rohadtnyuggerezni, mint amire első olvasatban gondolna az ember?

turista a saját országában 2015.01.21. 12:24:46

@DFK: @tralalala: "Ugyanez megy a ruszki kapcsolatokkal (ha nincs, akkor a hülye orbán nemzeti kurucos dacból veszni hagyja a keleti piacokat, ha van, akkor a rohadt putyinpincsi hátat fordít Európának)."

Keleti kapcsolatokra szükség van, de nem úgy, ahogy Orbán azt csinálja. Medgyessyiék, Gyurcsányék jól csinálták (miután az első Orbán-kormány gyakorlatilag jégre tette az orosz kapcsolatokat), Orbán meg hazaáruló módon kiszolgáltatja az országot Putyinnak, és olyan rendszert vezetett be idehaza, ami a kelet-európai, közép-ázsiai országokra jellemző.

Nem érzed a különbséget, ráadásul lefogadom, 2010 előtt véres szájjal moszkovitáztad az akkori kormányokat.

julius7 2015.01.21. 12:30:33

@micsoda?: Aki visszaküldi az 1,8 %-os emelését, küldje inkább nekem. Én már a 3. olyan kötelező fizetésemelést kapom mint közalkalmazott a fővárostól, hogy amennyivel nö az alapbérem, annyival csökken a pótlékom. az egyenleg tehát nulla. Ezek után attól a nyugdíjastól, aki kevesli amit kap, szívesen átveszem.

tralalala 2015.01.21. 12:38:56

@turista a saját országában: persze persze. Ha már beláttuk, hogy az se jó, hogy nincs, meg az se jó, hogy van, akkor jöhet a "de ne így, hanem máshogy". Ha meg máshogy lenne, akkor "de ne úgy, hanem amúgy".

Ezt a végtelenségig lehet játszani, mert a politika elég bonyolult ahhoz, hogy mindig lehessen néhány jó érvet találni az aktuális álláspont védelmében illetve ellenében.

"milyen szándékkal és kontextusban lehet még rohadtnyuggerezni"

Mert pl. nem "rohadtnyuggerezek". Attól, hogy szembeállítok két álláspontot, az "adjon a kormány több pénzt" illetve "nem kell annyi pénz a rohadt nyuggereknek", attól nem azonosulok egyik állásponttal sem. Természetesen nem gondolom, hogy a nyugdíjasok valamiféle módon alávalóbbak lennének, mint a többi ember.

tralalala 2015.01.21. 12:40:05

@Luighi: Ez most érv? Mert idehányni én is tudok, csak nekem jobban áll :)

turista a saját országában 2015.01.21. 12:55:34

@tralalala:

Igen, nem így, hanem máshogy. A mikénten van a hangsúly. Te ezt soha a büdös életben nem fogod megérteni. Pedig nem bonyolult.

Ajtony 2015.01.21. 13:11:51

Jó lenne hallani, hogy a delikvens milyen munka után fizetett járulékot - csak miheztartás végett

Ajtony 2015.01.21. 13:16:54

@tralalala: köztük is és a fiatalok között is bőven van, aki sose akart, illetve sose dolgozott - csak bejárt/bejár valahova idétlenkedni. Ezzel nincs semmi gond, csak a végén nem kell visongani

micsoda? 2015.01.21. 13:19:34

@julius7: A mai nyugdíjasok többsége nem közalkalmazottként dolgozott, hanem értéket teremtett, amiből most az értéket nem teremtők élnek.

Most az tud örülni az l.8 % -os emelésnek akinek ez zsebpénz. Drága diplomás döntéshozóink, még nem jutottak el odáig, hogy a mai magas nyugdíjasok kiveszik a pénzt azok zsebéből akik 70 éven is túl vannak. Akik megélték 30 %-os inflációt, és Bajnain kívül ezt még senki nem kompenzálta. A jelenlegi kormány még a o.5 % egyszeri kifizetést is sajnálta a nyugdíj alapba beépíteni. 2010-ben. Bezzeg morgót amikor az MSZP kormánya ennyit adott, de legalább az alapba beépítette.

Az is őrül az l.8 %-os emelésnek aki csak ott volt a munkahelyén. A médiában is hangoztatott, hogy a Kárár korszakban sok volta bujtatott munkaerő. Ma ők a közmunkások.

micsoda? 2015.01.21. 13:21:32

@micsoda?: Bocsi, Kádár korszakban...

micsoda? 2015.01.21. 13:35:38

@DFK: Erre azt lehet válaszolni, hogy amit főzött, a mai aktív, hozam nélküli diplomás, azt eszi. A mai öregek építették meg a sok lakást, mert ha nem tették volna akkor a nyugdíjakat kifogások, még budiba járnának:)

Virányi András (BANDITA) 2015.01.21. 14:00:43

@Hannibal ante portas: Szégyellem is magam, de nagyon! Ha neked ez a kielégülés, akkor legyen. Ettől remélem jobban érzed magad. BANDITA.

Virányi András (BANDITA) 2015.01.21. 14:06:35

@$$$=$$$: Nagyon örülök, hogy szerény személyem ennyire felkeltette az érdeklődésed. Ha nem láttad volna az idézőjelet a cikkben, még fel is lehetnék háborodva. De ez biztos csak elkerülte becses figyelmed. Szellemi sivárságom meg nem engedi meg, arra egyáltalán reagáljak, mit is kezdek a pénzemmel. Takarodj ki a zsebemből, ha szépen megkérhetlek, kotorásznak abban épp elegem. Lassan írom, az sokat segít a megértésben. Írom a cikket, de van aki megéli. BANDITA.

ostvan2 2015.01.21. 14:07:42

A nagyapámtól, aki 1897-ben született, azt tanultam, hogy "aki nem dolgozik, ne is egyék". Akkor még nem frusztrálta a társadalmat, ha az idős, magatehetetlen ember éhenhalt, vagy megfagyott. Símán beírták a halotti jelentésbe (ma is lehet olvasni). Ma nem így van, de tudomásul kell venni, hogy a nyugdíj és a hozzá hasonló ellátások NEM JÁRNAK, HANEM JUTNAK. Mondom én, akinek csak pár hónapja van a nyugdíjkorhatár eléréséig. Nem túl vígasztaló. Ez van.
A befizetett járulékokat és adókat én is el tudnám jobban osztani (nem biztos, hogy mindenki örülne annak a rendszernek), de a mostani elosztásban nem látom a jövőbe-tekintést.

Virányi András (BANDITA) 2015.01.21. 14:47:38

@Ajtony: Maradj csendben, akkor hallani fogod. BANDITA.

Ma Baker 2015.01.21. 14:55:05

Már megint index címlap ez a semmitmondó fröcsögő?
Az elmúlt 40 évi munkabér, amiből a nyugdíjat számolták, gondolom azis Orbán bűne.

Ma Baker 2015.01.21. 14:58:40

@tralalala: "Persze. Ha 20%-kal növekedne a nyugdíj, most azon rinyálna az összes blogger, hogy mi lesz a szegény fiatalokkal, és ilyen adóterhek mellett lehetetlen élni." stb...

Maximálisan egyetértek a felvázolt kettős mércével!!!

Firpo hadnagy · http://krumplishal.blog.hu 2015.01.21. 15:10:15

Hány napja vagy index cimlapon barátom?

Comprende 2015.01.21. 15:20:00

Kedveseim.
Ha már van a szardobálás, akkor talán el kéne gondolkodni azon, hogy ha nem lopják el a 240 milliárd dollárt, ki hogyan élhetne.
Csak egy kis segitség a nagy számok megértéséhez a 444.hu-ból schmittelve :
444.hu/2015/01/08/gratulalunk-orban-es-matolcsy-a-ket-tavalyi-bankvasarlason-akar-240-milliardot-is-bukhattunk/#comment-1778044962
A Lámpa Vas kommentelő társunk szemlélteti, hogy mekkora a pénz. Röviden ha egy millió forint 1 cm , akkor az ellopott pénz 700 Km !!!!! hosszú vagy magas !!!!
És akkor most itt egymást basztatjátok 2-3 mm-nyi pénzen? Amikor a minidúcse is csak métereknél tart ?

Ej-Ej
Inkább azt kéne megkeresni aki a 700 kilóméternyi pénzt kiemelte a közösből !És visszaszerezni tőlük.

Az egymásnak ugrasztott embercsoportok ügye viszont tényleg zorbánia legaljasabb dolga. Hogy röhögött minden nem rendő mikor a rendőrök dolgait basztatták, meg utána mindenki az orvosokon, tanárokon ,. . .és igen az egy millió rokkantan is. És amikor valaki megnézte, hát kiderült hogy a valaha volt rokkantak összes száma volt az 1 millió . Az akkori valódi, élő rokkant nem volt 100.000 ember !
Na ezen is kell röhögni, és ha holnap majd a kedves röhögőt picsázzák, remélem jót fog röhögni.
Mert ebben az országban csak az megy, a másik kárán röhögés.
Ezer éve az oszd meg és uralkodj !

N csá elvtársak !

DFK 2015.01.21. 15:23:24

@micsoda?: A szalag mellett állók azok, akik kb annyit keresnek, mint az itt siránkozó. napi 8-10 órával.
Azt meg jobb nem említeni mit hagyott ránk a mostanra 70+ generáció.

s 2015.01.21. 15:30:41

orbán nemzeti konzultációja az útdíjról. (Vágatlan, rendezői változat.)

Sokak szerint az útdíj egy kibaszott nagy faszság. Kedves honfitársam, érdekel minden ember véleménye, ezért érdeklődve kérdezem a tiedet is:

Az útdíj valóban egy kibaszott nagy faszság -e?

- a, Igen, ez egy rettenetes faszság.

- b, Igen, ez egy kurva nagy faszság.

- c, Igen, ez egy kibaszott nagy faszság.

- d, Igen, ez egy (egyéb, éspedig . . .) nagy faszság.

A következő kérdés pedig, sokak szerint kurva nagy fasz vagyok. Ön mit gondol erről?

- a, Igen, te kurva nagy fasz vagy.

- b, Igen, te egy kibaszottul kurva nagy fasz vagy.

- c, Elmész te a buzi kurva anyád retkes picsájába, bazdmeg!

- d, Egyéb . . . éspedig.

Pop40 2015.01.21. 15:41:49

@Hannibal ante portas: Miért tenne ilyet? Nem ő a tolvajoknak csápoló, hazaáruló fideszbolsi, hanem te.

Vagy már odáig jutottatok, hogy aki nem lopja szét az országot, mint te, meg a fajtád, annak még szégyellnie is kéne magát?

@ex-dr. vuk: ”Ertem en, hogy kell. Majd kell, igen. Amikor mar nem log ki az orszag segge. Akkor kell, igen"

Nem, még akkor sem kell. Ez csak az elmebeteg Orbán bomlott elméjében "kell". Az országnak semmi szüksége rá.

Ha a felcsúti maffiózó stadiont akar a kertjébe, fizesse a saját pénzéből. Még akkor is, ha nincs olyanja, mert soha életében nem dolgozott sehol.

inuitdog 2015.01.21. 16:45:45

Csak a múzeumi negyed felesleges beruházásából 30.000 Ft jutna 5 millió magyarnak támogatásként. Vagy ha másképp nézem minden magyar állampolgárnak 15.000 Forintjába fog kerülni. Azt gondolom, hogy erre költeni egy teljesen elhibázott döntés. Ahogy az építészeti terveket és nagy hírveréssel eddig megvalósult részeit (padok, szemetesek, napozó stég és padok, stb.) elnézem egy pénztemető lesz gagyi minőségben kivitelezve.

$pi$ 2015.01.21. 16:56:32

@inuitdog: Úgy van, a négyes metróból meg ennek a háromszorosa. És ebből?

"Az ország költségvetését 3000 milliárd forint összegben terhelik a teljes futamidő végéig a PPP-konstrukcióban épült sportlétesítmények, utak, kollégiumok és börtönök után fizetendő kötelezettségek."

micsoda? 2015.01.21. 16:59:03

@DFK: "Azt meg jobb nem említeni mit hagyott ránk a mostanra 70+ generáció"

Szabad konkrétumot is mondani, mert a komcsizáson kivül mást nem igen olvasni, azt is szinpadiasan tálalva:)

lobaszopiatej 2015.01.21. 17:04:50

Be kell iratkozni a Matolcsy iskolába. Most kaptak 250 milliárdot.

kosztarovics bácsi 2015.01.21. 18:28:32

És te mit csináltál elmúlt munkáséveid alatt te kis tapló?Homokot lapátoltál az építőiparban ugye? Megvan a nyolc általános? Vagy csak hat? Látod Józsika, tanulni kellett volna, nem redvás bolsi barátaidban bízni, hinni. Itt van az eredménye vízfejűségednek.Nyugodj békében.

WildBear 2015.01.21. 18:32:43

Van aki ugyanennyiért még dolgozik is, szalag mellett !
Kiszámoltad, hogy mennyi nyugdíjjárulékot fizettél be ?
Mert úgy látszik, nem sokat. Akkor honnan adjunk neked több nyugdíjat ? És: miért?
Én inkább az oktatásba, kutatásba tenném a pénzt.

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2015.01.21. 18:44:28

@lavór: menjetek már anyátokba ezzel a faszsággal, hogy a "nyugdíjasok"! Általam ismert nyugdíjasok 90%-a a pokolba kívánja a fideszt is, a jobbikot is, maszopot, szdsz-t stb.-t is.

@WildBear: te meg inkább döglenél meg ezzel a hozzáállással! Anyád vajon miért etet mind a mai napig? Miért nem dobott a wc-be, amikor megszült? Mert egy barom volt. (gyk: nem, nem vagyok nyugdíjas)

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2015.01.21. 18:45:54

@DFK: apád, anyád? Ők mivel töltötték azt az időt, amíg dolgozni kellett volna? Párttitkárok voltak?

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2015.01.21. 18:46:52

@DFK: nem mellesleg, ha ennyit keresel a szalag mellett, arról te tehetsz, kis tetű, mert nem vagy bejelentve. A minimálbér ennél úgy tudom, jóval magasabb.

lavór 2015.01.21. 18:48:19

@szigetipotyautas:

Persze... én se találkoztam még olyan emberrel, aki a Fideszre szavazott volna, de mégis kétharmaduk van.

Nyugodtság van, még rosszul leszel az idegességtől és drága a gyógyszer.
A választások előtt ingyen osztogatott csomagok megtették hatásukat a nyugdíjas-táborban.
Ez van. Pár kiló liszt és alma volt az ára...

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2015.01.21. 18:49:53

@laci_52: tképp a magadfajta retkes tetvek megérdemlik, hogy nem lesz nyugdíjuk és 80 évesen is kénytelenek lesznek koldulni.

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2015.01.21. 18:52:26

@lavór: ja, a fidesz szavazók kb. 90-95%-a biztosan ott volt a szavazáson, miközben a részvételi arányok a béka segge alatt. Számold ki, valójában hol lenne a fidesz, ha mindenki elment volna szavazni!

lavór 2015.01.21. 18:55:02

@szigetipotyautas:

Igen, HA elmentek volna, HA nem a Fideszre szavaztak volna, ha a nagymamámnak lánctalpa lett volna...

Túl sok a ha... Nem sírni, panaszkodni kell, szavazni, mikor itt az ideje. Nem bonyolult, egy X-et kell tenni.

lavór 2015.01.21. 19:01:32

@szigetipotyautas:

Vegyél vissza az arcoskodából! A főnököddel társalogj ilyen hangnemben!

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2015.01.21. 19:02:10

@lavór: te meg a viktoroddal!
Eszed annyi, amennyi a nicked névadójának. :D

$pi$ 2015.01.21. 19:03:39

@szigetipotyautas: Jah, az mszp szavazói bölcsen átgondolták az ország jövőjét és helyesen döntöttek, amikor az mszp-re adták a szavazatukat. A fidesz szavazói viszont egy kiló lisztért eladták a szavazatukat. Mind!

Az is feltűnő, hogy a fidesz szavazói mind ott voltak a szavazáson, az mszp szavazói viszont hiába vannak kétszer, sőt háromszor annyian, nem mentek el szavazni.

A világért sem arról van szó, hogy az embereknek elegük lett az mszp elk*rásaiból meg böszmeségeiből és inkább valami másra szavaztak. Ez elképzelhetetlen lenne... nyilván.

lavór 2015.01.21. 19:23:32

@szigetipotyautas:

Ó, drága komám. Nem szoktam perlekedni eme elektronikus úton, de már szórakoztat a faék szintű egyszerűséged.

Amondó vagyok, komám, hogy vagy ne igyál többet, vagy igyál, ha még nem tetted meg, hátha javitni fog az állapotod. De akár a billentyűzeted lehet a hibás, jó komám a Máji Pista, az szokott ilyen dühös lenni, mint a haragos szél... Pedig pödri a bajszát rendesen. Hirtelen, indulatos ember, na.

Szóval vigyázz, komám, mert még tényleg megüt a guta itten nekünk, aztán költhessük rád az adófizetők pízit napszám.

Pop40 2015.01.21. 20:37:19

@$pi$: "A világért sem arról van szó, hogy az embereknek elegük lett az mszp elk*rásaiból meg böszmeségeiből és inkább valami másra szavaztak. "

Dehogynem, pont erről van szó.A zembereknek elegük lett az mszp elk*rásaiból meg böszmeségeiből, és inkább leszavaztak a fidesz elk*rásaira és böszmeségeire, csak hatványozott mértékben.

Igaz, csak egyszer, de onnantól kezdve, hogy a fideszmaffia kétharmaddal odakerült a húsosfazékhoz, a törvények farigcsálásával és a mindenhova benyomott sameszokkal már elrendezte magának a többit.

sokasebi · http://pacifictime.blog.hu/ 2015.01.23. 00:00:39

@Comprende: A cikkből kiderül, hogy ez 240 milliard forint, nem dollár. Vagyis 240 000 millió forint, ha 1 millio = 1 cm, akkor ez 240 000 cm vagyis 2400 m = 2,4 km. Bocsi!

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2015.01.25. 11:23:46

@$pi$: ki beszél itt a maszop szavazóiról te kretén gyökér?
Arról van szó, hogy lófasza sincs a fidesznek, nemhogy kétharmada, ha az összes, szavazásra jogosult véleményét nézzük. Ti fidesz csicskák loholtok szavazni, mert féltek, hogy picsán rúgnak az elvtársak, ha kihagyjátok a szavazást. A többségnek meg sajnos annyira elege lett a sok politikus gazemberből, hogy inkább el sem megy szavazni, mert úgyse lesz jobb. Arra nem gondolnak az ostobák, hogy a fideszes csürhével mindig, minden csak rosszabb lesz. Sokkal rosszabb.

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2015.01.25. 11:24:25

@lavór: na, még mindig itt esz a rohadás, kis naracs droid? :D
Jól fizetnek az elvtársak azért, amit a blogon és a fórumokon művelsz? :D

lavór 2015.01.25. 11:26:55

@szigetipotyautas:

Így jártál. :D
Tényleg kevesebbet igyál, ha annyi jött le neked, hogy "narancs droid" vagyok.

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2015.02.03. 16:37:46

@lavór: felőlem náci is lehetsz, eszed pont annyi mint bármelyik fidesz droidnak.

lavór 2015.02.03. 16:38:32

@szigetipotyautas:

Na megint kortyintottál? :D
süti beállítások módosítása