Ha parlamenti kétharmadod van, az ma azt jelenti bármit megtehetsz. Orbán Viktor ezt nagyon jól tudja, és nagyon jól ki is használja. Nem kell már neki a választók többségének a felhatalmazása, nem kell már neki az erkölcsi gát látszata sem amivel eddig sem rendelkezett. Azt az ígéretét mindenképpen betartja, folytatja. És ezt be is bizonyította mikor a parlamenti kétharmaddal elfogadtatta a jövő évi költségvetést. Ez végül is a többinek a folytatása, ami a Fidesz szerint nem tartalmaz megszorítást, bővíti a foglalkoztatást, és mindenki jobban teljesít majd tőle.

Orbán Viktor nem hátrál, és nem tanul semmiből, viszont nagyon bosszúálló tud lenni. Még nem szerzett meg magának és a haveroknak mindent az ország javaiból az abban lakók nagy részének terhére. Még nem elég nagy a stadionja, és nincs is neki még elég belőle, még nincs minden megadóztatva, vagy nem eléggé, még nincs elég közmunkás az országban aki elvégzi neki a sikersztori látszatát, és közben éhen fagy benne a szerencsétlen a havi negyvenhétezerből, amire ítélte a rendszer. Mert a rendszer azért kitűnően működik. Netadó eltörlése ide, kitiltási botrány oda, népszerűségvesztés az egekben, azért a Fidesz vezére összeszedte a hatalmát biztosító kétharmados gombnyomogatók minden hűségét, és keresztül verte a törvényhozáson az akaratát. Marad majdnem minden a régiben az új költségvetés szerint, csak fokozódni fog. Aki nem dolgozott ezután majd lehet közmunkás, aki meg dolgozik, annak lesz vagy tizenöt új adó a nyakában, az eddig kitalált harminc után.

A Fidesz persze ennek mindnek örül, és elégedett magával, és nem is gyengén. Legalábbis a parlamenti képviselőik szerint ez így nagyon jól van, ami folytatódik az országban. Jó, néha egy kicsit ellentmondanak egymásnak, kicsit látszatilag tiltakoznak egyes kormányzati intézkedések ellen, de összességében mindig végrehajtják amiért hűséget fogadtak Orbán Viktornak. Megszavaznak minden törvényt amit eléjük tesznek, még akkor is ha halvány fogalmuk sincs annak tartalmáról, vagy hatásairól a mindennapi életben. Utána szépen hazamennek egyre bővülő házaikba, járnak egyre nagyobbodó földjeiken, és nem értik, miért elégedetlenek az emberek a tündérország nyújtotta szép élet varázsával.

Orbán Viktor is elégedetten dőlhet hátra a stadionja gyepén. Még ha vissza is kellett lépnie az akaratának bizonyos adókban, ha világbotrány is van a nyakában, akkor is elégedett lehet a teljesítményével. Nem mellesleg azt is megmutatta az ellene most nagyon határozottan fellépőknek, még mindig ő az úr, még mindig megtehet bármit büntetlenül, és még mindig kedvére szórakozhat azzal amit a legjobban a szeret. Az ország idegrendszerével, és az emberek türelmével. És azt is megmutatta, ha valami nem sikerül neki, és nem tudja akkor éppen keresztül vinni az akaratát, mert nagyon hülye dolgot akar, és nagyon hülyén is csinálja, akkor is bosszút tud állni mindenkin. És még nyer is rajta, Legalábbis ezt igyekszik látszatni annak, akit még egyáltalán meg tud vele téveszteni. Nem akarta az ország a netadót? Jó, akkor itt van tíz újabb. Még az RTL mindig ellene van, és elmondja az igazat? Jó, akkor itt van neki még tíz százalék adó, ha nem tudja befogni a pofáját. A CBA kevés nyereséget termel pedig olyan szép nemzeti érzelmű? Jó, akkor itt van a vasárnapi bezárás a multik felé, meg a különadó élelmiszer biztonsági hozzájárulásnak álcázva. Így lesz az egykori stratégiai partnerekből az új ellenség, meg az új pénzforrás. És persze ennek az árát mind az fogja megfizetni, akinek pont azt mondják, ez nem a te adód, csak áthárítják rád, bocsika. Sok a szegény ember, és még éhezik is a gyereke? Akkor csökkenteni kell az ellátásukat, egyen a gyerek a óvodában iskolában, a szülőknek meg ott a közmunka. Mert segélyen nem élhetnek, munkát meg nem tud másként teremteni neki az állam.

Azért van olyan terület, ami továbbra is szépen fejlődik majd. Habony Árpád például továbbra sem kap megbízást, mégis egyre drágább táskában viszi haza a járandóságát a parlamentből. Mészáros Lőrinc az idén csak egymilliárdot felejtett el magának bevallani, az Orbán Viktor nála levő pénzének a növekedését meg már követni sem fogja tudni a következő évben. Rogán Anti is tovább fogja bővíteni a házát abban az arányban, ahogy az eddig általa vezetett kerület ingatlan állománya csökkent a vezetése alatt. Lázár János megveszi Tokaj hegyét a gyereknek, Szíjjártó egész csapata a külügyben fog dolgozni, és apuci vesz neki egy repülőteret is az úszómedence mellé. Kósa Lajos sem lesz okosabb, a fémkupak költségvetési jövedékéről írt könyvének jogdíjából vásárol majd egy újabb lakást a titkárnőjének a nevére. Ha már az asszony nem megy vele koncertre a világ túlsó felére. És a várba is be fog költözni Orbán Viktor, mert már kicsi neki a parlament, és uralkodni meg várakból szoktak. És nem is fog sokba kerülni neki, és minden magyar nagyon örülni fog ezért. Köszönjük Fidesz, ezeket sem felejtik el neked. BANDITA.

Címkék: adó költségvetés mutyi közmunka lop Fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr986985861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

saci02 2014.12.16. 09:59:50

Es a vegen Orban Viktor feldol.

KUHULIN 2014.12.16. 10:01:57

Andriska! Mondj egy jobb ötletet a leszakadt rétegek munkába való visszavezetésére!

nnnnnnnn 2014.12.16. 10:16:37

"Ha parlamenti kétharmadod van, az ma azt jelenti bármit megtehetsz. Orbán Viktor ezt nagyon jól tudja, és nagyon jól ki is használja."

így van, a tények magukért beszélnek. rendben a költségvetés, nincs csőd, adósságspirál, gumilövedékkel kétméterről szemkilövetés, viperázás, csökken a rezsi, lendületben az ipar, stbstb.

Hajrá Magyarország, hajrá Fidesz!

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2014.12.16. 10:22:47

@KUHULIN: Oktatás? Ja, abból most vettünk ki pénzt. Autóutak, autópályák mindenhová, hogy odaköltözzön egy üzem? Ja, inkább stadion. Meg fizetős M0-ás. A közmunka alapvetően nem ördögtől való. Ám itt csak a foglalkoztatási adatok kozmetikázására használják. Az nem munkához való visszatérés, hogy 1 söpör, 5 meg nézi mert nincs mit csinálni. Van olyan hely az országban, ahol megcsinálták, mezőgazdasági munkát végeznek, maguknak. És keresnek vele és értelme van. Ezt kellene támogatni. És nem a fideszes polgármester birtokát művelik éhbérért a polgármester gazdagodására. Itt szó nincs ezeknek a rétegeknek a felemeléséről. Orbán hazudik, ezt te is tudod. És eljön a nap, amikor a szegényeknek már nem lesz mit veszteniük. Akkor majd nem lennék Orbán helyében....

vénkujon 2014.12.16. 10:23:59

@$$$=$$$: a "gumilövedékkel kétméterről" új feature ugye? fasza

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2014.12.16. 10:28:48

@$$$=$$$: Menj a picsába a szemkilövetéssel!

Beszéljünk inkább a Fidesz székházat védő, gyilkosságért elítélt fradista elvtársadról! Az nem zavar, faszkalap?

Kérdezd meg a nyelved végén található ánusz tulajdonosát (Viktor), hogy miért szervezte annak idején az Astoria-hoz a hívőket ANNAK ELLENÉRE, hogy többször szóltak neki, hogy NE TEGYE, mert nem biztonságos.

A te szarkeverő agyadnak egy kis adalék:
Gyújtottak fel a mostani tüntetők székházat?
Támadtak-e rendőrre?

Köcsög, szarkeverő faszkalap.

high up! 2014.12.16. 10:30:21

Lasan már a lehülyébb fideszes tenyészbirka csöppnyi agymaradványában is kezd beütni a felismerés, hogy baromira beszopta Orbaneszkut is. Csakúgy mint az előtte Kádárt meg gyúrtcsányt. Az akkori báványait.

Ami ámokfutást a felcsúti polihisztor csinált (aki többek közt az árvíz és dongó tudományok kandidátusa), abból csak végleteket termelődhettek ki:

- a felső 10% elit mint az állat, úgy gazdagodik
- az alatta levő 90%-os proli rétegről meg lenyúzzák a bőrt ennek az elit gazdagodásnak a finanszírzásához

A felső 10% vagonokban kapja az 1000 milliárdos ajádékokat:
- egykulcsos szja
- családi adókedvezmény Kánaán (havonta plusz egy minimálbérnyi pénz ingyen)
- végtörlesztés
- föld lenyúlás
- trafik lenyúlás
- kaszinó lenyúlás
- közbeszerzések személyre szóló osztogatása
- állami tanácsadói szerződések a nagy semmire
- Rogán Tóni millardos lakás osztogatásai bóvli áron a bizalmi embereknek
- NAV-os segédkezések a kiemelt adócsaló köröknek

A 90%-os NER proli réteg meg kapja mindennek a sok 1000 milliárdos cehért a sarcolásokat:
- eltüntetett 3000 milliárdos manyup vagyon
- az egykulcsos szja által leamortizált fizetések
- 3 hónap után beszüntetett munkanélküli segély
- 50 új adó, ami meg nem új az meg rekord magasságba emelve
- egekbe szökő bankköltségek
- Eü támogatások leépítése
- fizetőssé tett oktatás, 100-szoros tandíj sarcok
- garmadával eltörölt segélyek és szociális támogatások az egzisztencia határán élőknél
stb, stb, stb

Az Orbenszkui NER lényege: Az elitnek mindent, a népnek meg a számlát!

FOLYTASSUK!

high up! 2014.12.16. 10:32:29

@$$$=$$$:

Hajrá Magyarország, vesszen a szovjet ügynök Orbán-fidesz meg Vona-Fosabbik!

Hajrá Európa!

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2014.12.16. 10:36:23

- ÁFA emelés
- Nyugdíjjárulék helyett adó forma, ezért semmi nem JÁR majd a befizetésekért
- Bankköltségek emelése
- Paksi, tanulmányok nélküli megépítése, hitelfelvétel
- Fizetős M0
- Fizetős autópályák
- Elbocsátások a nagy üzletláncoknál (nem a kormány dolga számolni, ugye)

Tolvaj férgek mind a Fideszben, csak az ilyen hívők maradtak, mint ez a pöcs.

Alick 2014.12.16. 10:37:38

@high up!: "baromira beszopta Orbaneszkut is. Csakúgy mint az előtte Kádárt meg gyúrtcsányt. Az akkori báványait."

De most komolyan, milyen illúziói vannak annak, aki elmegy szavazni??

KUHULIN 2014.12.16. 10:53:32

@Miazmás: Van ahol értelmes a közmunka és van ahol nem. Ez elsősorban a helyi vezetőktől függ. Szüntessük meg?

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2014.12.16. 10:55:03

@KUHULIN: Hát olvasni tudsz-e? És szöveget értelmezni? Vagy csak böfögsz valami sarkosat?

KUHULIN 2014.12.16. 10:58:19

@Miazmás: Andriska fajtájának nem tetszik a közmunka. Szerinte a segély a jó. Amúgy persze építsünk autópályát mindenhova, majd odamegy az autógyár, aki az iskolázatlan 3 ízig munkanélküli réteget fogja majd foglalkoztatni. Egy 30 éves hátrányos helyzetű már nem fog elmenni tanulni, simán meg kell tanítani dolgozni!

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2014.12.16. 11:03:29

@KUHULIN: Ja. Kár, hogy ilyen egybites vagy, tájékozódni meg nem szoktál, Viktor tomporától nem tudsz körülnézni. Pedig hasznos lenne, mert látnál MŰKÖDŐ megoldásokat. Esetleg olvashatnál dolgokat olyanoktól, akik értenek hozzá. Persze a szakértelem az valami kommunista ármány nálatok. Azért nincs a kormányodnál SEMMIRŐL hatástanulmány a megvalósítás ELŐTT. Utána meg még annyira sem. Fárasztó a sok fideszes baromság, a mindent beszopó birkanyáj. Nem akarlak meggyőzni, mert a hitet érvekkel nem lehet.

lófüle elemér 2014.12.16. 11:04:30

@KUHULIN:

Agyatlan fideszdroid. Akkor kellett volna ugatnod, amikor a polgármestereid tonnaszámra vették fel a hiteleket főtér és szökőkút építésére. Ha akkor ők is és te is gondolkodtok és azt a nem kevés száz milliárdot munkahelyteremtésre fordítják akkor most lassan a hozamból lehetne szökőkutat építeni. De mint tudjuk az agymosott fideszdroidnak fontosabb a kövezett főtér, főleg ha a tartozást állami pénzből ki is fizeti a fidesz kormány, és tovább lehet hülyíteni az agymosott barom fideszeseket.

Netuddki. 2014.12.16. 11:10:09

@KUHULIN: "Mondj egy jobb ötletet a leszakadt rétegek munkába való visszavezetésére!"

Fidesztroll! Mivel az orbánék azt sem tudják mi a munka, életükben 1 napot nem dolgoztak, ezért nem is ők fogják a "munkába visszavezetni" a leszakadt rétegeket. Kapis?

Netuddki. 2014.12.16. 11:12:32

@$$$=$$$: "gumilövedékkel kétméterről szemkilövetés"

10 méterről már lehet?

"Hajrá Magyarország, hajrá Fidesz!"

Magyarországot meg csak ne vedd a szádra, tetves, tolvaj fideszes!

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.12.16. 11:15:14

Gyönyörű ballib lózunggyűjtemény. Az a baj, hogy némelyben van igazság.

A közmunkával mi a baj? Nyilván az lenne a legjobb, ha tömegével lennének 'rendes' munkahelyek, de szerintem addig nem rossz megoldás. Generációk nőttek fel úgy, hogy hírből sem ismerik a munkát és megszokták, hogy minden segély az ölükbe hullik, anélkül, hogy megmozdulnának.

Khonsu 2014.12.16. 11:18:34

@KUHULIN: A közmunka nem rossz ötlet, de ahogy megcsinálták...
Tekintve, hogy a közmunkában 8 órás a műszak, és egyéb elvárásokban sem különbözik egy "rendes" munkahelytől, ezért első körben a különválasztását kéne eltörölni. Sorolják szépen a munka törvénykönyve alá, ne trükközzenek. Papolnak a munka becsületéről, akkor becsüljék meg, mondjuk rendes minimálbérrel és szabadsággal.

Ezen túl jelen formában a rendszer senkit nem vezet vissza sehova. Aki egyszer belekerül az benne is ragad. A célját akkor érhetné el, ha (értelmes) oktatással párosítanák. Ha rám lenne bízva, akkor a tartós munkanélkülieket először megtanítanám valamilyen hiány- vagy a lakóhelyén hasznosítható szakmára, aztán abban a szakmában dolgoztatnám közmunkában, hogy gyakorlatot szerezzen.
A közmunka 3-4 nap lenne a héten ,a fennmaradó 1-2 munkakeresés, a munkaügyi központ aktív segítségével.

Így lenne értelme és vissza is vezetne a munkába, ellenben ahogy megcsinálták, az hülyeség.

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.12.16. 11:33:51

@Khonsu: Az Mt. alá rendezést támogatom.
Képzések a hiányszakmákra léteznek most is. Gondolj bele, milyen munkamorállal rendelkezik az, aki soha nem dolgozott, még közmunkásként sem?

KUHULIN 2014.12.16. 11:39:54

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Vagy már az apja sem dolgozott, hiszen a gyerekcsinálás->szocpol kombóból szépen el lehetett lenni...
Ezeket meg lehet próbálni pl. CNC esztergályosnak átképezni csak nem lesz egyszerű.

Netuddki. 2014.12.16. 11:43:12

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: "Gondolj bele, milyen munkamorállal rendelkezik az, aki soha nem dolgozott, még közmunkásként sem?"

Mint például az orbán?

Bírom amikor a sok fidesztetű azon aggódik, hogy jajj mi lesz itt, itten vannak zemberek akik nem tudnak dolgoznííííí! Mert még soha nem dolgoztaaaaak.
Szerintem nyilvánvalóan magukból indulnak ki. Muhaha!

tralalala 2014.12.16. 11:52:02

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:
Tehát a vita menete:
- Állítás: A közmunka rossz.
- Ellenérv: A közmunka visszavezet a munka világába.
- Kovi: Fasz fideszesek.

Kérem karikázza be azt, ami nem viszi előre a vitát, nem segíti a felek egymás álláspontjának megértését.

Khonsu 2014.12.16. 11:54:19

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Jelenleg a közmunka a képzésekkel versenyez. Akit "berántott" a rendszer, az onnantól ki van zárva a képzésből.
Nem tudom, milyen arányban vannak a közmunkások között azok, akik még életükben nem dolgoztak, de bőven akad "rendes" munkanélküli is, aki dolgozna, ha tudna hol. A program nem tesz különbséget. Ha a 2 csoportot vegyítik, mondjuk egy rendes munkakeresőt beosztanak egy csapat alkesz közé, gondolj bele az milyen pozitív hatásokkal fog járni emberünk munkamoráljára.
Átgondolatlan az egész rendszer. Jelen formában nem csökkenti, hanem pont hogy igen hatékonyan növeli azt a réteget amit felszámolni hivatott, mert egyrészt a rossz példa mindig ragadósabb, másrészt a rendszerbe kerülő jóérzésű embereket szép lassan felmorzsolják a körülmények.

Steve31 2014.12.16. 11:56:48

Amikor a feldühödött emberek
kötéllel a kezükben keresik és
rángatják ki a fideSSznyikeket -
akkor fogyott el a türelem ebből
a birka népből!

Khonsu 2014.12.16. 12:00:24

@Steve31: Azért kötél nem kell nekik, elvégre ők se öltek meg senkit se, de egy alapos elszámoltatást megérdemelnének.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2014.12.16. 12:00:56

A poszt egy kocsmai hőbörgés...Elég lett volna a gunyoros cím, minek kellett ehhez a tartalomhoz és stílushoz még a billentyűzetet koptatni?

Steve31 2014.12.16. 12:10:30

@Khonsu:

A felcsúti juhász...
Mond a családjának, hogy nem ölték meg...
Vannak még mások is....

Kötéllel korbácsolni is lehet..:-)
Te mire gondoltál?

Csak nem arra?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2014.12.16. 12:16:08

Szerintem jobb a közmunka, mint az ingyen segély.

És ezzel a legtöbb ember egyetért.

A családi adókedvezmény is hasznos.
Minden ami a gyermeket nevelő és dolgozó embert támogatja az hasznos, hisz társadalmi cél, hogy egyre több ilyen ember legyen.

Úgy érzem, hogy elvakultságból olyan dolgokat is támadnak a bloggerek helyenként amiknek erős társadalmi támogatottsága van.

A megvalósítást lehet kritizálni ezek esetében is, mitöbb kell is. De a létjogosultásgukat megkérdőjelezni ostobaság.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2014.12.16. 12:17:14

@Steve31:

Arra gondolsz, hogy a Fidesz lefizette a 60 éves osztrák házaspárt, akik alibiből még segítség nyíújtásért is megálltak a gázolás után ?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2014.12.16. 12:19:53

@Khonsu:

"mondjuk egy rendes munkakeresőt beosztanak egy csapat alkesz közé, gondolj bele az milyen pozitív hatásokkal fog járni emberünk munkamoráljára. "

Iskolában ezt a szemléletet szegregációnak hívják.

Akkor most szegregáljunk vagy sem ?

Avagy csak a gyermekeket ne szegregáljuk, a felnőtteket pedig igen ?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2014.12.16. 12:21:43

@Steve31:

Tényleg ?
2 millió embert akasztanál ?

Nem vagy te egy kicsit náci ?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2014.12.16. 12:23:30

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:

Értem hogy jópáran az inygen segélyezést preferáljátok a közmunka helyett, de meg kéne értenetek, hogy mégtöbben meg nem.

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.12.16. 12:24:11

@Khonsu: Erre írtam, hogy az lenne az ideális, hogyha dögivel lennének munkahelyek. Egy ideiglenesen munkanélkülinek nyilván visszalépés a közmunka, de a munkát soha nem vállalók számára szerintem nem. Képzés pedig van közmunka mellett is, hozzáteszem, hogy azért van mit finomítani rajta ez alapján. hvg.hu/karrier/20131121_OKJkepzest_es_jogositvanyt_is_szereznek/

nnnnnnnn 2014.12.16. 12:24:55

@Steve31: "Amikor a feldühödött emberek
kötéllel a kezükben keresik és
rángatják ki a fideSSznyikeket -
akkor fogyott el a türelem ebből
a birka népből! "

remélem te leszel az aki hozzám jön, jól járnál :)

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.12.16. 12:26:41

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Kapaszkodj meg, előfordulhat, hogy valaki másnak is hasonló véleménye van.

Khonsu 2014.12.16. 12:27:25

@Steve31: Jó, hát az az ügy megérne egy nyomozást ismeretlen tettes után, bár szerintem a gyilkosság még nekik sem fér bele. Gondolj bele mi lenne, ha kiderülne? Abból tényleg lincselés lenne. Nem éri meg nekik ilyesmit csinálni így valószínűtlennek tartom.

Megértem, hogy dühös vagy, vagyunk ezzel még így páran, de ekkora hatalmi centrumot nem lehet csak úgy simán legyőzni. Fejjel rohanni a falnak nem megoldás. Történelmi példák sora mutatja, hogy a sikeres, békés, stabil hatalomváltások úgy szoktak végbemenni, tetszik vagy sem, hogy az új erő a húzd meg - ereszd meg taktikával felkínálja az egérutat elődjének. Ekkor az értelmesebbje él a lehetőséggel. Őket beolvasztja/futni hagyja. A legyengült maradékot pedig, akik vannak annyira hülyék, hogy mégis nekirontanak, egyszerűen hagyja, hogy bedarálja a rendszer. Így lesz ez most is.

nnnnnnnn 2014.12.16. 12:27:40

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: kovikám, nekem csak ez az egy nickem van. kérdezz bátran, itt válaszolok.

Khonsu 2014.12.16. 12:30:04

@Trompf: Erővel ne szegregáljunk, de tegyük lehetővé az önkéntes elkülönülést. Döntsön a szülő, hova járatja a gyerekét. Én ezt vallom.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2014.12.16. 12:30:31

@Khonsu:

Nem lehet ugyanannyi a közmunka, mint a minimálbér.
Hisz ha annyi lenne, akkor mindenki ott hagyná a versenyszférát, a minimálbéréért, és menne kapanyelet támasztani.

A közmunka haszna, elsősorban nem a munkavégzés.

- Hanem mint ahogyan az elöttem szólók is írták visszanevelés a munka világába.

- És a gyermekeinek mutatott rossz példa (otthon ül, és segélyt kap) felszámolása. Bizonyára te is hallottad már a "Minek dolgozzak, eltart engem a faszom" oktatási célzatú családi elmélkedést, a segélyre és gyerektámogatási rendszerekre utalva.

- Nem tud közben feketén sem dolgozni, mint a segély mellett, azaz van gazdaság fehérítő hatása is.

nnnnnnnn 2014.12.16. 12:31:05

"Egy 8 éves fiú miatt nem mernek iskolába járni Sándorfalván

Verekedik, a szülők állítása szerint lop, társait vegzálja a sándorfalvi általános iskola egyik diákja - írja a Délmagyarország. A Pallavicini Sándor Általános Iskola 3. b-be járó tanulók szülei ezért úgy döntöttek, addig nem engedik iskolába gyermekeiket, amíg az intézmény nem oldja meg a másfél éve húzódó problémát."

na ballibsik, szélbernadett, szegregáció ellen tüntetők, itt a lehetőség, tessék szépen példamutatásképpen, hogy milyen is egy jó liberális, gyorsan átiratni a gyereküket ebbe az osztályba. köszönöm.

Khonsu 2014.12.16. 12:32:18

@Trompf: Ja, hogy úgy volt. Részleteket nem ismertem, akkor tárgytalan a válaszom.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2014.12.16. 12:34:43

@Khonsu:

Milyen nyomzás ? A Juhész gázolója meglett. Hisz megálltak segítséget nyújtani. 60 éves osztrák házaspárról van szó.

De tudok olyan gázolást ahol nem lett meg a gázoló.
Pl Tom Kennedy a Pénzrengés írójának halála esetén. Aki a Kulcsár és MSZP-s kapcsolatrendszerről rántotta le a leplet.
A nyomozást az MSZP kormány alatt megszüntették.

Khonsu 2014.12.16. 12:43:49

@Trompf: "Nem lehet ugyanannyi a közmunka, mint a minimálbér.
Hisz ha annyi lenne, akkor mindenki ott hagyná a versenyszférát, a minimálbéréért, és menne kapanyelet támasztani."

Ha úgy alakítanák át a rendszert mint írtam, akkor nem.

De jó, játszunk el a gondolattal, hogy mégis jó úgy ahogy van. Ebben az esetben minden olyan közmunkásnak, aki nem látszat-foglalkoztatott kapanyéltámasztó, hanem valóban szükséges érdemi munkát végez. Pl. hivatalokban közmunkában foglalkoztatott irodisták, takarítók, köztisztaságiak, kertészek stb., tehát akiknek valóban szükség van a munkájára, azokat fel kéne venni állandóra és nem közmunkával sumákolni. És akkor bizony közülük soknak nem hogy a minimálbér, hanem közalkalmazotti fizetés járna.

Khonsu 2014.12.16. 12:48:07

@Trompf: Írtam, hogy tárgytalan, nem ismertem a részleteket, de mint kifejtettem amúgy sem hittem, hogy közük lenne hozzá.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2014.12.16. 12:55:44

@Khonsu:

A közmunka és a képzés nem zárják ki egymást.
A jelenlegi konstrukciót javítani nyilvánvalóan lehet, és kell is.
Viszont eltörölni, megszüntetni, és visszaállítani az ingyen segélyezés korszakát óriási hiba lenne.

Khonsu 2014.12.16. 13:02:13

@Trompf:

"A közmunka és a képzés nem zárják ki egymást."

Értelmes képzés a legritkább esetben kapcsolódik össze közmunkaprogrammal. A programhoz általában nem kapcsolt, de értelmes képzésekre pedig nem jelentkezhet aki épp alkalmazásban áll, itt a csapda.

"A jelenlegi konstrukciót javítani nyilvánvalóan lehet, és kell is."

Ezt írtam én is.

"Viszont eltörölni, megszüntetni, és visszaállítani az ingyen segélyezés korszakát óriási hiba lenne."

Nem is írtam, hogy töröljék el. Vissza is keresheted.

zsoltix 2014.12.16. 13:08:10

@Trompf: Nem lehet ugyanannyi a közmunka, mint a minimálbér. Hisz ha annyi lenne, akkor mindenki ott hagyná a versenyszférát, a minimálbéréért, és menne kapanyelet támasztani."
3 évvel ezelőttig annyi volt, mint a minimálbér. Hány ember hagyta addig ott a munkahelyét, hogy közmunkás lehessen pár hónapra?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2014.12.16. 13:09:41

@Khonsu:

Akkor ötleteljünk azon hogy lehet jobb a rendszer.

Pl ha 6 órában végzik a közmunkát és 2 órát tanulnak.

A képzéseket is meg lehet szervezni az állam szempontjából viszonlag olcsón a diplomás munkanélküliek bevonásával.

Az oktatáshoz viszont szükség lenne az aktuális tudásszint felmérésre, hisz iszonyú nagy a szórás.

Aztán el kéne dönteni mit tekintünk értelmes képzésnek. Pl szakirányút - szakmunkást, avagy általános alapozást, továbbtanulásit a diplomásoknak, ...

Szóval sok féleképpen javítható a jelenlegi rendszer kétségtelen. Viszont van, ami máris több, mint elötte volt.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2014.12.16. 13:15:51

@zsoltix:
Nemtom. De három éve 70 ezer körül volt, a minimálbér, most több, mint 100 ezer.

Persze nyilván az a cél, hogy többet keressen a tanár, a közmunkás, a közalkalmazott, az orvos, ...

Szóval ha valahol emelni akarsz el kell döntened honnan lesz rá pénz, hogy ne menjünk közben csődbe.

Reálisan és hosszútávon csak a gazdaság kifehérítéséből, korrupció csökkentéséből, és államigazgatás leépítéséből jöhetnek források, anélkül, hogy az adófizetők fizessék ezt.

Khonsu 2014.12.16. 13:15:52

@Trompf: Sokféleképpen lehetne rajta javítani, pl úgy ahogy írod, de ahelyett hogy javítanák, azt látom, hogy megmerevedett ebben az állapotában és csak a létszámot növelik. Ami ilyen formában értelmetlen, de legalább borzasztóan drága.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2014.12.16. 13:22:00

@Khonsu:
Nem sokkal drágább, mint a segélyezés, viszont társadalmilag sokkal hasznosabb.

Ám abban egyetértünk feltétlen, hogy sok szempontból ráfér még a javítgatás.

oszt jónapot 2014.12.16. 13:38:43

@Trompf: Lehetne pl. azzal kezdeni, hogy különválasztjuk azokat, akik soha nem dolgoztak, azoktól, akik 100 év után utcára kerülnek. Mert az kicsit vicces, hogy 10+ év munka + járulékfizetés után ugyanúgy mehetek árkot tisztítani, mint az a cigány, akinek már az apja sem dolgozott. Az a baj ezzel a büdös köcsög fidesszel, hogy mindent kapával akarnak megoldani, mert fasz parasztok.

Khonsu 2014.12.16. 13:50:47

@Trompf: Az első körben hasznos, de ha sürgősen nem javítanak rajta, akkor ellenkező hatást érhet el és kifejezetten károssá is válhat, ha a közmunkások "belefagynak" a rendszerbe.

Most ugyan még elég korlátozott a munkaerő kereslet, de ha ez egyszer megváltozik, olyan helyzet áll elő, hogy itt leszünk egy halom közmunkással, akik semmivel sem képzettebbek mint amikor évekkel ezelőtt bekerültek a programba. Ráadásul évek alatt úgy megszokják a rendszert, hogy eszük ágában se lesz kikerülni belőle és más munkát keresni. Ugyanúgy állnak majd sorban a hivatalokban a megszokott közmunkájukért mint korábban sokan a segélyért. Annyi lesz a különbség, hogy 2x 3x annyian lesznek, mert időközben a rendes munkakeresőket is betöri a rendszer és a környezet.

Újratermelődik a Kádári "gyárkapun belüli munkanélküliség" és ennek összes negatív hatása jelentkezik majd, mint rendszerváltás után.

hosaka 2014.12.16. 14:27:15

@$$$=$$$: "Hajrá Magyarország, hajrá Fidesz!"

Hangosabban. Buszon is, metróban is. Élvezni fogod.

hosaka 2014.12.16. 14:51:25

@KUHULIN: "közmunka ... Szüntessük meg?"

Az Orbán-verzióról van szó. Azt ne nevezd közmunkának.

Értelmes munkát csak értelmes emberektől várj.

hosaka 2014.12.16. 14:54:02

@Khonsu: "ekkora hatalmi centrumot nem lehet csak úgy simán legyőzni"

Nem is megy simán. Gyors reflexek kellenek, mert Orbánék egyvalamit tudnak, szart dobálni.

hosaka 2014.12.16. 15:01:05

@Trompf: "Szóval ha valahol emelni akarsz el kell döntened honnan lesz rá pénz, hogy ne menjünk közben csődbe."

Ez a stadion építgetésre is vonatkozik és minden egyéb pocsékolásra, dilettáns kreténségre.

És nem csak eldönteni kell, azt én is tudok. Felelősséget vállalni, fellelősségre vonható emberekre bízni a döntést. Itt kezdődik a fasza csávó, pontosan ott, ahol Orbán véget ér.

hosaka 2014.12.16. 15:12:21

@Trompf: "három éve 70 ezer körül volt, a minimálbér, most több, mint 100 ezer."

Akkor most többet is keresünk és több a nettőnk, mert egy fiktív számot mutogatsz? Nem minimálbérekből építünk országot, ember. Bérekből. Be akarod dumálni, hogy több mindenre futja, mert Orbán olyan kurva nagy arc? Hazudozzál magadnak, ahogy eddig. Kettéröhöglek.

hosaka 2014.12.16. 15:21:20

@Khonsu: "Újratermelődik a Kádári "gyárkapun belüli munkanélküliség" és ennek összes negatív hatása jelentkezik majd, mint rendszerváltás után."

Ez már bele volt kódolva a "rendszerváltásba" és az Orbáni sötétségtől végképp hiába várjuk a kitörést.

Vagy a második felvilágosodás jön Magyarországon, hogy Európa része legyen vagy lehet tovább üvöltözni, hogy "hajrá". Csak aki az utóbbira vágyik, bekaphatja az összes faszom, mert pár határral nyugatabbról azt már le se szarom.

Tanulni kell, aki hülye, az pedig kussoljon inkább és ne üvöltözzön teli pofával. Zavarja azokat, akik tanulnának, dolgoznának és termelnének.

sanyix 2014.12.16. 15:51:29

@$$$=$$$: dehogy nincs adósságspirál, eddig 5 ezer milliárddal sikerült az államadósságot növelni, nem számolva az ellopott nyugdíjvagyont, és a paksi hitelt.
Bizony a tények magukért beszélnek, szarabbul csinálják mint gyurcsány.

Eközben pedig az adóterhek erősen növekednek, az állami pazarlással együtt.
A pozitív eredmények a nullához közelítenek.

Hajrá Magyarország! Mocskos fidesz, mocskos fideszesek!

Trompf · http://trompf.blog.hu 2014.12.16. 15:52:56

@hosaka:

Elnézést a tények közléséért, látom zavarnak ezek a dolgok.

Legközelebb jobban figyelek, és csak személyeskedek, hogy idomuljak hozzád.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2014.12.16. 15:56:57

@sanyix:

Mondjál már egy darab mutatót amiben többet romlottunk, mint Gyurcsány alatt.

Munkanálküliségi rátában, munkanélküliség mérőszámaiban, inflációt tekintve, GDP arányos növekedést, GDP arányos hiányban, exportot, vásárlóerőt, reálbérek emelkedését, ... tekintve az MSZP volt a legszarabb.

És ez nem a Fidesz dícsérete, hanem az MSZP kritikája.

Szóval hamár.. Akkor mocskos Fidesz, mocskos MSZP, mocskos Fideszesek, mocskos MSZP-DK_EGyütt-PM-esek.

sanyix 2014.12.16. 16:41:10

@Trompf: mondtam: növekvő államadósság, növekvő adóprés, növekvő korrupció (pedig a kakaóbiztos számítógép, és a síkhíd meg a síkalagút sem volt semmi), még jobban pazarló állam.

Igen mocskos maszop mocskos fidesz, de utóbbinak sikerült alulmúlnia azt amit soha nem hittem hogy alul lehet múlni.

Túrós (törölt) 2014.12.16. 16:47:44

lassan beszarnak az oroszok, aztán lehet a fidesz is

sanyix 2014.12.16. 17:00:00

@Túrós: én attól félek hogy a ruszkikkal együtt nem csak a fidesz, hanem az átlagos nem fideszes magyar ember is meg fogja szívni. Sőt biztos mert a kormány mindig más faszával veri a csalánt...
Ki tudja mennyi mutyimegállapodást hozott össze a fütyisz putyin "elvtárssal".

$pi$ 2014.12.16. 18:07:44

@high up!: "Az Orbenszkui NER lényege: Az elitnek mindent, a népnek meg a számlát!"

Jah, jól kiókumuláltad: a legjobban kereső réteg nyert az egykulcsos adóval, de nekik volt a legkevesebb manyup megtakarításuk. Az a legkisebb keresettel rendelkezők nem kaptak semmit az egykulcsos adóval, de nyilván csak nekik volt manyup megtakarításuk, mert azt meg tőlük vették el.

Ennyit is ér az érvelésed.

$pi$ 2014.12.16. 18:12:34

@sanyix: "Bizony a tények magukért beszélnek, szarabbul csinálják mint gyurcsány."

Az éves hiány mszp alatt soha nem volt 3% és a fidesz alatt sem. Az mszp mindig felette volt, a fidesz mindig alatta. Az egyik 9,5%, a másik 2,4%.

De azért csak mesélj róla, hogy mennyi adósságot csinál a fidesz. :)

Túrós (törölt) 2014.12.16. 18:42:33

@$pi$: ezeket a gyémántkemény szilárdságú adatokat honnan veszitek?

$pi$ 2014.12.16. 18:53:42

@Túrós: Az, hogy az egyes államoknak az egyes években mennyi az államháztartási hiánya nyilvános adat. Az egész világ tudja, keresd meg a neten.

Steve31 2014.12.17. 08:55:59

@Khonsu:
Biztos igazad van.
Én nekem azonban már nincs hova hátrálni.
Kinyílik a bicska a zsebben amikor látom
a dölyfös patkányt ahogy
a sok birka körbebégeti.
Idő kérdése, hogy el fog szakadni valakinél a cérna.

Ha megtudnám, hogy pl. 1 hónapom van hátra.... egy pecig sem hezitálnék.

Steve31 2014.12.17. 09:04:38

Remélem az amcsik megpuccsolják
ezt a parazita bandát.
Ettől még a főpatkány is tart.
Elég lenne ha pár bankszámlát
nyilvánoságra hozni.
Cseheknél működött.

Steve31 2014.12.17. 09:15:47

@Trompf:

"2 millió embert akasztanál ?
Nem vagy te egy kicsit náci ?"

Nem vagyok náci.
Én nem emberről beszéltem - fideSSznyikről.
Az nállam nem ember.

Ki mondta, hogy akasztanák?
Pl. a SARIA híve vagyok. A bűnösöket meg kell korbácsolni.
Azt lehet kötéllel is...

sanyix 2014.12.17. 12:39:26

@$pi$: már meséltem, eddig 5000 milliárdot csinált, és úton van még 5000 milliárd paksi hitel.
Másrészt leszarom a maszopot, főleg az államháztartási hiányt. Mit ér a kis államháztartási hiány ha az adósság még is durván emelkedik?
süti beállítások módosítása