Csak tündérországban fordulhat elő olyan eset, mikor törvényhozói hatalomhoz jut egy közel nulla támogatottságú pártocska. Frakciója van, országos elnöksége van, pártvezetése van, fiatal szervezete is van, komcsi múltja van, állami támogatása van, csak a tagsága alig látszik. Mégis nagyon jól megéldegél az a háromtucatnyi magát keresztényinek nevező véglényszerű képződmény a nagyobbik testvér által odalökött könyöradományból.

Sokat nem is kell tenniük, a nemzet pocakos focihuszára egy kis csicska szerepét osztotta rájuk, de azt teljes megelégedéssel, és széles mellel képviselik mellette. Ha kell lovon parádéznak a külhoni magyarok előtt, ilyenkor a ló nemi szerve található a nyergen, ha kell megvédik a családot, amiben szerintük az élettárs már nem fér bele, még ha közös gyerek is van a kapcsolatból. Bármikor tettre készek a múlt századból itt maradt idejét múlt hagyományok felélesztésében, számukra megállt az idő az úttörőnyakkendőnél. Akármibe belefog ez az mini kormányzati tényező, mindenhol csak káoszt felháborodást, nemzeties kereszténységet hagy maga után. Végül is ennyi a szerepük, meg a pöffeszkedés a parlamentben.

Orbán Viktor nagyon is tisztában kell legyen a vele koalícióban levő törpécske párt erkölcsi gátlástalanságával. Ha a számára oly kedves Fideszt támadás éri, vagy vállalhatatlan következményekkel járó javaslatot akar előadni a szeretett nemzetében található családoknak, esetleg el kell terelni a közvélemény figyelmét a számára annyira kínos bukásokról, csak csettint a kutyusainak, és azok boldogan csaholva megtesznek neki mindent, még a kezét is megnyalják közben.

A KDNP mindig akkor lép színre egy újra felmelegített javaslattal, mikor nagyobbik kormánypártnál nagyon ég a ház. És a Fidesznél most pont erre van szükség. Minden lehetőséget megragadnak a kitiltási botrányban való esetleges érintettséggel járó magyarázatoktól. Az internet adóját is nagyon megszívták, az ott keletkezett felháborodás sokkal nagyobb lett, mint ahogy arra számítottak, A közvélemény azóta túltette magát az adó eltolásán, és a kijafaszomdajcstomis konzultáción. Már éppen kérdezgetni kezdte a jó nép a stadionépítések kormányát arról, akkor végül is hol van most a NAV elnök, és ki nem mehet még az USA területére a kormánypárti rablóbandából. Erre egyből bedobta a tagsággal alig rendelkező kisebbik kormánypártfekély az üzletek vasárnapi zárva tartását. Persze ez az ő olvasatukban ez nem vonatkozik a hűséges talpnyaló CBA, és egyéb magyar trafikokra, kizárólag a gaz multik elleni szabadságharc hevületében támadnak az itthoni áruházláncokra. Azok pedig éppen el vannak foglalva a nem megszorítás kormánya által közzétett , pont nekik szóló jövő évi újabb nem adóemelés, csak élelmiszer biztonsági fokozott hozzájárulás miatti létszámleépítés meghatározásával. És még ehhez jött hozzá nekik a keresztényies családvédelem nevében hozott vasárnapi nem nyitva tartás.

Jellemzően a KDNP itt sem a gazdasági oldalán közelítette meg a helyzetet, arról nekik fogalmuk sincs. Azt kapták feladatul a Fidesz agytrösztjeitől, nekik éppen most kell a vasárnapi zárva tartás mellett ordibálni, és a családok nevében. Egy olyan kérdésre nincsenek is felkészülve, mi lesz azokkal a családokkal ahol emiatt csökken a kereset, vagy esetleg mit tesz majd az a családos, akit majd emiatt elbocsájtanak. Ezek az ilyenkor felvetődő problémák már nem izgatják őket.

A Fidesz meg csendben lapít, és igyekszik túlélni a napokat. Csak kitolni, és kisebbíteni tudja a hatását annak a kárnak, amit majd magának okoz, amikor számot kell adnia az eddigi ténykedéséről, ami a kitiltáshoz vezetett. De neki már ez is nyereség, van ideje kitalálni valamilyen magyarázatot a korrupciós ténykedésre. Nem mellesleg a nyomokat is össze tudja kuszálni, háttéralkut is tud kötni. Időt nyer. Az emberek elvannak foglalva a bedobott gumicsonttal.

Pedig számos kérdés megválaszolatlan marad a kis terelőpárt hangos ugatása közben. Végül is pont az általuk keltett nagy zaj miatt nem igazán jut idő más fontosabb, és időszerűbb kérdésekkel foglalkozni a közvéleménynek. Mit intézett Orbán Viktor Svájcban? Mennyi pénzt mentett már ki? Mi lesz a jövő évi adóemelésekkel, amely még csak tervezet ugyan, de már kezd alakot ölteni? Mennyi stadion épül fel, és mennyi oktatási intézmény épül le? Mennyibe kerül egy focipálya fűtése, és mennyit spórolnak a kórházak nem felmelegítése során? Vásárolt-e a kis táska hordó külügyminiszter egy újabb villát magának apuci pénzéből, vagy még mindig a régi úszómedencésben lakik? Lázár János még mindig annyit ér, amennyit szerzett magának? Németh Szilárd csökkenti még a rezsit, vagy már csak imádkozni fog érte? Kövér László kitiltja az Eu zászlót parlamentből, vagy csak hagyja elégni, aztán lép ki? És van még számos kérdés.

A KDNP végül is ezért lett megtartva, és nem bedarálva. A Fidesz így nyugodtan tudja mondani, ő bizony koalícióban kormányoz, van társpártja, elő tudja adni annak értékeit, szóban legalábbis bármikor, és el tudja vele végeztetni a számára kínos munkát. Arra is kiváló ez a tagság nélküli pártocska, megvédesse általa vele magát. A hűséges kiskutya párt meg minden csontot lelkesen felkap, szaladgál vele, aztán lerakja a gazda lába elé, és várja a jutalom falatot. És a közpénzből meg is kapja azt. BANDITA.

Címkék: vasárnap adó Fidesz KDNP Orbán Viktor

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr66864407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása