Na, majd pont egy olyan ország fogja kitiltani korrupció miatt tündérország nemzeti turulmadarainak néhány példányát, ahol még a focit is kézzel játsszák, és akik már több mint kétszáz éve nem nyúltak hozzá az alkotmányukhoz. Egyáltalán melyek is azok a szempontok, ami miatt úgy gondolják ezen nem általuk nem kívánatos emberek bármilyen törvénytelenséget is követtek el, ami a vagyonuk gyarapodásához vezetett? Vegye tudomásul a világ értelmes fele, Magyarországon minden általuk korrupciónak nevezett gazdasági gyarapodás törvényekben szabályozott, kétharmados többséggel megszavazott, parlament által elfogadott jogszabályokon alapszik.

Valami nagyon mélyen beletérdelhettek az USA szervei a Fidesz belső köreihez közel álló emberek tökeibe, meg a vízumába, és nyomatták rá az általuk indokolt tiltó pecsétet. Mondjuk még magát Orbán Viktort sem igazán akarták valahogy eddig szívesen ott fogadni, legalábbis mindig lemaradt az éves elnöki vendéglistáról. Mind az ötről. Persze nincs is magyar börtönben olyan tengeren túli baltás gyilkos, akit állampapír vásárlásért adhattak volna oda cserébe. És nem is lehet azt mondani annyira akarna a nemzet pocakos focihuszára arra felé nyitni, mert az végül is nem keletre van.

A probléma, mely szerint korrupt magyar állampolgárokat nem engednek be az USA területére végül is részben valóban nem értelmezhető a kormánypárt agytekervényeiben. Szerintük ők nem olyan fajta emberek, akiket meg lehet vesztegetni, vagy bárkit is meg kellene vesztegetniük. Annak semmi értelme, ha szükségük van a gazdaság egy bizonyos területére valamelyik ismerősüknek, vagy éppen strómanon keresztül nekik maguknak, akkor azt törvényesen adják a oda annak, vagy maguknak, azért nem fizetnek csúszópénzt, vagy kérnek szívességet, esetleg fenyegetnek meg bárkit is.

Ott van mindjárt a Közgép nevű cég, ami kizárólag szakmai alapon kapott állami megrendeléseket napi egy milliárd értékben. Ehhez semmi köze a tulajdonosi háttérnek, vagy a jó ismeretségnek a nemzet pocakos focihuszárához. Simicska Lajos egy igazi szakember, az általa vezetett cég meg nem számláz túl, és minden munkát el tud végezni.

A trafikok létrehozása is régi magyar szokás, már Horthy idejében is megvolt. Volt egy piaci rész, ami a ártott az egészségnek, meg a gyerekeknek, azt kellett állami irányítás alá vonni. Ezt kapták meg aztán a megbízhatónak ítélt pártkatonák, utólagosa megemelt garantált haszonnal. Akitől elvették az nem halt nagyon bele, aki pedig megkapta biztos jövedelemhez jutott.

Az állami földek sem lehetnek olyan kézben, ami nem köthető a párthoz, és valaki úgy is felveszi rá a támogatást. Azt is oda lehet adni a megbízható műkörmösöknek, akik majd legeltetnek ott jószágot. És persze Orbán Viktornak is jár belőle egy rész, persze Mészáros Lőrinc nevén, akinek ezért meg kell elégednie némi állami közmű építési megrendeléssel mint egykori gázszerelő, meg alig hétmilliárdos vagyonnal.

A szerencsejátékot is felügyelni kell. Ehhez előbb a nem állami cégeket kell kirugdosni a nyertesek közül, hiszen ezek a szegény emberke pénzét veszik el. Aztán ezt kell odaadni például olyan szivarozó vén trottyosoknak, akik most alapítottak itthon is családot, mert a tengeren túl ez nem sikerült rambónak, és kell nekik az induláshoz némi állami segítség. Az ilyenkor elengedett koncessziós díj végül is a családi adókedvezmény fideszes formája.

Stadionoknak is épülni kell. Egy magát valamire is tartó nemzet nem lehet meg a foci lábbal játszott változatának imádata nélkül. Hogy ehhez most nincs itthon színvonal, és néző, az részletkérdés. És nincs még egy olyan ország a föld ésszel gondolkozó felén, ahol a miniszterelnök pont a háza mellett tűr meg egy ilyen építményt. Ami eltakarja előle a kilátást a nevén nem levő földjei sokezer hektárjára.

Tankönyvkiadás, egészségügy, rezsiharc, Paks, takarékbank, média. Ez csak néhány terület ahol az állam befolyást igyekszik szerezni, és ha lehet a belőle megszerzett piaci hasznot a maga zsebébe tömni. Ez a zseb feltöltés nagyon megy a kormánynak, és a hozzá közelállóknak. De nincs ebben semmi korrupt. Minden le van öntve nemzeti mázzal, minden meg van magyarázva a bukott baloldallal. Ehhez van másfél millió szavazó, aki ezt még támogatja is minden körülmények között, egy magát nem találó ellenzék, aki folyamatosan csak védekezik, egy elcsalt választási törvény, ami a Fidesz javára lejt, pár millió politikától megundorodott , magát nagyon okosnak tartó állampolgár, és máris megy minden a szabad rablás útján.

Az meg már csak a hab a tortán, mikor a friss villatulajdonos kis takony külügyminiszter emeli fel a szavát a korrupció ellen, és üzen hadat az USA hivatalainak. Végül is ő ebben teljesen hiteles, neki is a család vette a kérót, annak az árát ő a közügyek intézése miatt nem is tudta volna megkeresni. Vagy másik példa a párt alelnöke, Debrecen forintbedöntő volt polgármestere, aki ha Pesten van, kénytelen a felesége nevén levő alig százmillás házban héderelni, neki ilyenre nem telik. A frakció vezetőről nem is kell már beszélni, neki a lakópark a gyengéje, és a jövedelmét meghaladó életszínvonal fenntartása. Neki legalább papírja van róla, nem csalt adót, csak a lóvét nem igazolta amiből megél. Aki hülye, az ezeket még el is hiszi, de azok itthon vannak, és szavaznak. A tengerentúlon ezt a problémát jobban látják, és fel is lépnek ellene a saját védelmükben. BANDITA.

Címkék: korrupció külügy mutyi Fidesz USA

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr556806111

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Pánikban Amerika 2014.10.19. 08:54:41

Mi áll pár, valószínűleg korrupt magyar kormányközeli ember Washington általi beutazási tilalma mögött? A magyarázat világméretű. A kissé napbarnított ateista-liberális amerikai vezér (a legrosszabb elnök az USA egész történelmében) össze-vissza ka...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása