Orbán Viktor bankot rabol.

 2014.07.25. 15:09

A nemzet pocakos focihuszára nem az a maszkos, fegyveres, zsákos fajta a bankrablás terén, aki előtte pálinkát iszik, és megelégszik a bankfiókban található készpénzzel. Nem, ő törvények megalkotásával, sok közpénz segítségével lopja át az egészet a maga, és a haverjai számára, és viszi az egész hálózatot. Közben azért igyekszik egy kis ködösítést elszórni a rablás során, miszerint ez nemzeti érdek, és hú de jó lesz majd utána az ország népének, mikor a megszerzett javakat felhasználja az ő érdekükben. Ilyenkor még arra is képes, úgy állítsa be, mint aki a gazdagoktól vesz el, akik csak szipolyozták a szegény népet, de jön ő, turulmadaras gábriel lepelben, és elveszi a gonosztól az ebül szerzett javakat, hogy utána a nemzet javára fordíthassa a zsákmányt. Tündérország elmeroggyantjai gond nélkül beveszik a mesét, és még tetszik is nekik.

Persze Orbán Viktor közvetlenül nem vesz részt a bankrablásban. Ehhez inkább költségvetési álcát használ, törvényeket alkot, szabadságharcol, szotyit köpköd, szobrot állít. Ennyi látszik. Azért ha valaki egy kicsit összerakja az előzményeket, és figyeli mire is játszik Orbán Viktor politikája, akkor az egyenesen meg tudta volna jósolni a bekövetkező bankvásárlást. Végül is vásárlásnak van beállítva az MKB állami átvétele, pedig csak a hazai bankszektornak ez lehet a leggyengébb láncszeme, ami végül is bedobva a törölközőt megadta magát az államnak, aki Orbán Viktor.

A nemzet nagy stadionépítője pedig már régen arra hajt a politikája során, mindig mással fizettesse ki a számlát, amit ő állított ki és öltöztetett nemzeti mázas rezsicsökkentésbe, vagy nem megszorításba. Az állam pénze az kell a stadionokra, meg a megroggyant adóztatottak felvásárlására. Ezért is kell például az embereknek megtanulni megélni havi negyvenhétezerből, az adózók pénze másra kell a Fidesznek. Ennek a közpénznek a segítségével szerzi meg aztán Orbán Viktor kormánynak álcázott rabló bandája a kiürített közmű szolgáltatókat, a megzsarolt takarékokat, megrogyott szektorok szereplőit. Utána ezeket szépen csendben átjátssza a baráti társaságnak, hozzá lojális pártkatonáknak mintegy jutalomként az eddig elvégzett támogatásért. Most éppen egy bankot sikerült így beszereznie, aminek már valószínűleg régen megvan a gazdája a Fidesz környezetében, csak még nem lehet tudni, kinek az érdekében kellett a közpénzt felhasználni egy ilyen bevásárláshoz. Ahogy azt sem lehet tudni, az államnak honnan van meg az ilyen típusú bevásárlásokhoz a kellő összeg, mikor csak azt lehet hallani, tartani kell a költségvetési hiányt, és nem szabad növelni az adósságot. De ez is valami olyan dolog lehet, amit a kormány nem szívesen köt a választó orrára, neki erre az esetre odadobja a Gyurcsány kártyát, meg a bukott baloldalt. Pedig lehet lenne a lóvénak jobb helye is, lehetne belőle akár munkabért emelni, adót csökkenteni, vagy simán csak jobb ellátást biztosítani belőle az egészségügyben, vagy az oktatásban. De most erre kell a pénz, ami az ilyen dologra mindig van. Meg a stadionokra. A választóra nem is tartozik honnan van rá pénz, neki majd csak vissza kell ezt fizetni, amihez majd adnak neki egy mesét, és lenyomják a torkán némi baloldalizással.

Tényleg nem tűnik fel senkinek honnan volt az államnak például a fővárostól a Főgáz megvásárlására közel 44 milliárdja? Vagy miért is kellett azt most eladni? Honnan lesz meg az az 55 millió eurója az államnak az MKB megvásárlásához, ami jelenleg vételárként szerepel a híradásokban? Az igaz, nem lehet mást hallani a kormány uralta médiában, csak azt, az ország mennyivel jobban teljesít, mennyivel nőtt az export, mennyi uniós pénz nem jött meg, mennyivel nőtt vagyona Mészáros Lőrincnek. Nem lehet azonban azt hallani, a bérből és fizetésből élő észrevette volna, többet tud vásárolni a boltban, marad pénze a hónap végén, és nem éhezik a gyereke. És van munkája, de nem olyan Nokiás, T-komos. Ehhez képest az állam az vásárol, meg vásárol, aztán olcsón elad. Mint a takarék szövetkezeteknél, de az már régen volt. Hiszen most itt van egy igazi bank, amire már régen fájt Orbán Viktor foga. És végre meggyengült, és eladó. Vagy rabolható.

De Orbán Viktor nem is fog az olyan dolgokkal foglalkozni mint a választó mindennapja, a fizetésből élő nyomora. Neki a húsz éves lázálmát kell megvalósítani, miszerint csak jusson még egyszer politikai hatalomhoz, és annak segítségével tudja a gazdaság szinte minden területét a maga, és a hozzá hű emberek kezére játszani az adófizetők pénzéből. Ehhez csak egy szintén hozzá hűséges, és uralkodó média hazudozása kell, aki segítenek neki az emberek megtévesztésében. Eddig kiválóan mennek számára a dolgok, szinte mindent elért amit akart. Profin csinálja a mutatványt az igaz, mindig sikerül neki eltakarni a valóságot a választók szeme elől. Igaz, néha kilóg a lóláb, meg a stadionja is beázik, de nincs olyan dolog amit ne lehetne megfelelő közpénz átirányításával megoldani. Felcsút is fog tetőt kapni a feje fölé, csak idő kérdése, meg némi közpénz ellopása. Kétmillió ember pedig a folytatás mellett szavazott, és ezt megint négy évet adott neki, nyugodtan végre is hajtsa a tervét. Az egészben pedig az a legszebb, minden törvényes, és minden szabályos. Igaz, Orbán Viktor más értékrend szerint éli az életét, és neki a gerinctelen sunyiság, meg a gátlástalan hazudozás simán belefér az egyéniségébe. És mellé még tolvaj, rabló is, de ezt már alig lehet észre venni. BANDITA

Címkék: vásárlás mutyi Orbán Viktor MKB

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr376544517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása