Ez már csak így megy tündérországban. A kolbászból font kerítést a nemzet pocakos focihuszára kicsit arrébb rakja a háza mellett, és máris itt fogadhatja a vendégeit a világ legnagyobb képernyőjű sportcsatornáján való focimeccsek nézése közbeni szotyizáshoz. Ezért nem is akarja megérteni Orbán Viktor miért támadja mindenki Felcsút ékkövét, hiszen a hivatalos magyarázat szerint ide nem folyt közpénz, csak némi felajánlott támogatás magáncégektől. Igaz, célzott rá a kormány, jó ezt a létesítményt szponzorálni, különben az illetőnek nem lesz sokáig magáncége. És a nézők kényelméről is gondoskodott előrelátó elméje a tervezésnek, mindenki külön sorban szurkolhat a csapatának, mert fő a biztonság. Így nem fog senki az ellenfél szurkolójának a lábára lépni mikor távozik a vasútállomás felé. Még az autópálya várat magára, de Paks orosz pénzéből az is fog ide vezetni.

Fideszcsúton nem elégedhet meg az Orbán Viktor egy egyszerű házbővítéssel. Hova is tűnne akkor a jobban teljesít szlogen értelme, ha egy egyszerű szalonna sütőt építene a miniszterelnök a háza mellé. Hiszen mindenki annyit ér, amennyije van, és ami látszik ebből. Hiába csak egy hétvégi házról van szó, azért ez mégis Orbán Viktor szülőfaluja, ide akar majd visszavonulni ha elegendő közpénzt nyelt be feneketlen gyomra, és csődbe vitte politikája az országot. Ezt a beruházást azonban csak viszonylagosan lehet nagynak mondani, nem egészen négy napi közpénzutalást jelent a Közgép állami pénzt elnyert közbeszerzési átlagában. Még Mészáros Lőrinc is, aki a nemzet gázszerelője dupla annyi pénzt szedett össze magának az építkezés ideje alatt, mint amibe Orbán Viktor stadionnyi lakásbővítése került.

Azon kellene inkább értetlenkedni, miért vannak kiakadva a nem szavazók, mikor a kormány folytatja amit elkezdett. Rogán Antal külön lakást vesz a gyerekeinek egy lakóparkban, igaz másik szinten, de addig is tudja majd hova tenni a sokat érő táskáit. Kósa Lajos sem tudja elkölteni a forintbedöntésből származó jövedelmét, neki is kevés a háromszáz négyzetméter lakóterületnek. De legalább benne volt annyi értelemhiány, a Debrecenben épült stadiont nem a kertje végébe húzatta fel, mert neki a jégkorong a gyengéje. Matolcsy György is vásárolgat, igaz neki a Nemzeti Bank pénzét kell elkölteni, mert tűrhetetlen, hogy nincs az országnak hegedűje, meg ezüst étkészlete. Ingatlant is vesz a pöttykutató, de azt legalább bankon belül a tetőtérben, és étteremnek álcázza a külön konyhára fájó fogát. Végül is minden Fidesz közeli pártember és vállalkozó fejlődik lakótérben, autóban, trafikban, földben, takarékban, már csak a törvényesen megszerzett jövedelmüket kell hozzáigazítani a valósághoz, és máris tiszta a lelkiismeretük. Ezen meg a parlamentben megszerezett alkotmányozó többségük majd némi visszamenőleges törvénykezéssel szívesen segít. Még vak komondort is adnak hozzá, ha elfogyna a baltás gyilkos.

A stadionok meg épülnek szerte az országban. Igaz, egyik sem kap olyan megnyitó ünnepséget, ahol egy álamfő beszél a becsületről meg a helytállásról, miközben lopott disszertációval éli nyugdíjas éveit az állam pénzén. Az államadósság szépen növekszik közben, a szabadságharc meg folytatódik. Mindez azért arra jó, amíg az emberek ezen felháborodnak, és megpróbálnak megélni a bérükből, legalább az adók nem csökkennek, és a bérek nem emelkednek számottevően. Munkahelyek azok keletkeznek így az igaz, már csak azt kellene elérni, ezeket ne az állam pénzelje, hanem a magánerő legyen képes hasonló beruházásra. Itt most nem arra kell gondolni, amit a Fidesz hűbéresei lenyúlnak a közpénzből, aztán annak hasznából forgatnak vissza a gazdaságba. Lassan a magát nemzetinek mondott kormányhoz közelállók haveri kör is képes lehetne munkahelyeket teremteni, annyi gazdasági területet vont erővel az uralma alá. De nekik semmi sem elég, hiszen megígérték, még folytatják. Olcsó munkaerő, magas adó, utólag törvénnyel megemelt haszon. És épülő stadionok.

Orbán Viktor legalább elérte gyermekkori álmát. Szavazóinak biztosan könny szökik a szemébe, mikor látják boldogan sugárzó arcát, amint tekintetével követi kifutó gyermekét a stadionja pázsitjára. Hova tűnt vajon a Nokiás dobozok felháborodása, mikor itt száz négyzetméterek luxusa zöldellik közpénzen? Biztos a keresztényi léleknek is jót tesz a feltámadás ünnepére időzített ceremóniák időpontja, hiszen ezen a napon írta alá a évekkel ezelőtt a doktortalanított a Fidesz alaptörvényét. Most, az idén is feltámadt a közpénz átalakulása magáncélra, és ezt is a nem doktor köszönte meg kellő képmutatással. Ezért is biztosan fognak némi hálaimát elrebegni az orruknál tovább nem látók, akik szerint megérdemelten folytatják a kormányzást politikai celebjeik.

Lehet még a stadion építésének a körülményeit ekézni, lehet még szörnyülködni azon a pofátlanságon, ahogy ez végigment az évek során. Lehet rágódni azon a gátlástalanságon, ahogy a közpénzt erre célra elköltötte egy megválasztott kormány. Mert minden törvényes, és minden szabályos, abban biztos lehet mindenki. Az ellenőrzésre hivatott szervekre is hiába vár az ember, ott sem a tisztesség, vagy a becsület a mérték adó, inkább a párthoz, és annak vezetőjéhez való hűség. Orbán Viktor győzelmi ünnepet tartott ezzel az átadó förmedvénnyel, világossá tette, neki ezt is lehet. Nála a hatalom, és vissza is fog vele élni, a maga meggazdagodására. Hiszen csak folytatja. BANDITA.

Címkék: stadion mutyi avatás Fidesz Orbán Viktor

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr576068018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.04.22. 18:42:24

Stima noastra si mandria,
Ceausescu Romania!

Ura, ura, ura!

ursus artos 2014.04.22. 18:52:43

"Nem Felcsút kapott stadiont. Orbán Viktor bővítette a házát!"
Akkor meg mi a gond???

2014.04.22. 19:02:28

Te komenyista, csak erre futja, hogy orbánozol?

komissarlajos 2014.04.22. 19:38:06

Ki akarhatná lelőni orbánviktort?
Alinek van egy Moison Nagantja!!!!

2014.04.22. 19:39:42

@Albert György: " orbánozol?"

Tudnál idézni?

komissarlajos 2014.04.22. 19:44:20

A Mecsek mellé nem kell még egy hegy. Felcsút mellé nem kellet még egy szörnyszülött képződmény. ( Mellesleg szép)
Majd a börtönbeli keresetéből tartja fennt a stadiont? mert, hogy börtönbe fogja végezni az biztos. (Vagy mint Gömbös Gyula! A mája!!!!!!)

komissarlajos 2014.04.22. 19:51:43

@Albert György: Kik voltak az avatón? Az alja nép? smicipali, orbanyviki, csanyigeci, és stb... stb...

komissarlajos 2014.04.22. 19:58:18

Nagyar testvéreim!
Ennyire be vagytok szarva egy falusi tahótól???

komissarlajos 2014.04.22. 20:05:42

Akkor megemlítem, hogy Gömbös Gyula (1936) májrákba halt meg, mert alkoholista volt. Azt mondják bizakodhatunk, hogy az utód is vágányra hajt,,,

komissarlajos 2014.04.22. 20:20:39

Ennyire rákosok vagytok????

zobod 2014.04.22. 20:30:57

Inkább focira költsék, mint

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2014.04.22. 20:45:15

Ma megint nagy segítség az LMP-nek a fidesztől, összejöttek az aláírások...
Öt emberük került be a Parlamentbe, de hogyan, milyen áron, mert tagságuk, támogatójuk, szakemberük nincsen.
Kb. 700-800 millió közpénzt tapsoltak el haveroknak, rokonoknak, a kampány alatt. A taglétszámuk a múltkori választás óta 600-700 főre csökkent. Van olyan megye ahol 5-6 párttag él jól meg az állami pénzekből. Minimális a támogató, segítő, aktivista csapat, ezért 1000 forintos órabérért gyüjtötték nekik az aláírásokat.
Komoly fideszes segítséggel jutottak be múltkor is és most is kellett a help. Lásd még frakcióalakítás lehetősége, óriásplakáthelyek átadása, stb...Gondolom, most is összejön némi segédlettel az EP aláírás. A jelöltjeik 20 %-a "kényszerjelölt" volt, Schiffer külön kérésére -hogy meglegyen a létszám- indultak el. Ha ő nem lenne, már rég nem lenne LMP. A szakadással szakemberek, kameraképes személyek távoztak ( Karácsony, Jávor, Szabó T. Szabó R, Scheiring...)mögöttük nagy az űr. Hány hiteles, szakmailag elismert szakembert tudtak felvonultatni a Róna bácsin kívül? A 2010-es maradék csapatból is sorra lepattantak ( Vágó, Osztolykán, Ertsey, Várnai..) Van azért pár lelkes, képzett, aktív emberük, de azokkal elég mostohán bánnak.
A legnagyobb gond talán a párt vezetése, igazgatása, szervezeti kérdései. Vida titkár, Gál irodavezető, Horvai pénzügyi vezető, Angyal Károly pártigazgató szakmailag nagyon gyengén muzsikál. Ezt a pártigazgatót "a harkányi büfést"nem is tudni honnan kukázták. Indulni akart az EP listán is -talán érettségije sincs- mikor szóltak neki, hogy nem kéne. A választmány végre személyi változtatásokra készül, még az ÁSZ vizsgálat előtt. Az átláthatóságról, pénzügyi szabályosságról ne is beszéljünk Kifelé "üvegzseb", belül trükközés, zsebbe pénzek, facebook hírdetések, felesleges kiadások. A pártigazgatót Baranyából hurcolják szinte két naponta ide Pestre. Mi pénz ez is? Van LMP, de milyen áron és meddig. Ki lesz az új Parlamentben aki megunja, oszt jó napot, kilép? Schiffer LMP András , Szél "duracell" Bernadett, Sallai Róbert "bioparaszt" Benedek, Schmuck "rutinos" Erzsébet, Ikotity "atya" István ? Mit tettek a zöldpolitika terén? Nem zöldek ezek , hanem csak zöldfülűek

DR. Smit Pal 2014.04.22. 20:58:49

Orban Viktor megerdemelte a stadiont, meg nagyobb is lehetett volna.
Eljen Orban Viktor !!

dukeekud 2014.04.22. 21:02:50

Imadom az ilyen irasokat, imadom olvasni, hallgatni a nemzet ellenes sopredek szanalmas nyusziteset.
Mikozben a fidesz ismet megnyerte a valasztast, es az orszag most legalabb 4 evig biztonsagban van.

Le Orme 2 2014.04.22. 21:28:08

A poszt szerzője neonáci.

Vitéz.László 2014.04.22. 23:28:20

már kijárt egy stadion a kirájnak !

Jock Ewing 2014.04.22. 23:58:02

Ezzel a stílussal hoztátok össze az újabb 2/3-ot.
Semmiből nem tanultok, mi? A buta embereknél kevés visszataszítóbb dolog létezik a világon.

cso zsi 2014.04.22. 23:58:27

@dukeekud: Milyen matek alapján lehet úgy megint 2/3-os többség, hogy nincs 50%-nyi szavazatuk?

dukeekud. 2014.04.23. 00:39:57

@cso zsi: Ez marhasag az egyeni valasztasi korzetek 90 %-t megnyerte a fidesz.

gizmo26 2014.04.23. 02:00:34

Ha marad a választási rendszer meg bukik a Fidesz, akkor a liberálkommunistáknak lesz 2/3-aduk. De akkor már nem fognak pofázni arról, hogy ez mekkora igazságtalanság.

RÖVIDLÁTÓ 2014.04.23. 04:06:58

Istenem!
Végre megint lesznek felvonulások! Gyülekező a Téren a csillogó szemű munkatársakkal, Ács kolléga kiosztja a feliratos táblákat, a Vezér arcmásával díszített zászlócskákat. Izgatott várakozás után végre elindul a tömeg és - a tribűnhöz érve - a meghatottságtól könnyes tekintetünket Vezérünkre vetjük. A teret elhagyva - miután igazoltan és boldogan abszolváltuk önkéntes kötelezettségünket - Rigó kolléga kiosztja a " Rezsi csökkentési kvóta felvonulóknak " szelvényt.
Milyen magható, minden ugyan az mint az átkosban.
Csak ott a szelvényre az volt írva: " 1 pár virsli, pohár sör, 2-es sátor ".
Erre most nem telik. Megérjük.
Értjük?!

belekotty 2014.04.23. 07:35:40

Hmmm... látnék fényt az alagút végén, hacsak egy, egyetlenegy meggyőződéses fideszest zavarna, hogy Viktor emlékművet építtetett magának a szülőhelyén.

belekotty 2014.04.23. 07:36:55

@Jock Ewing: De van visszataszítóbb, az te vagy.

belekotty 2014.04.23. 07:38:33

@cso zsi: "Milyen matek alapján lehet úgy megint 2/3-os többség, hogy nincs 50%-nyi szavazatuk? "
- A jogászok matematikája szerint. Akik szerint nem nő az államadósság, holott 5000 milliárddal, 25 százalékkal több, míg a GDP csupán 2 százalékot nőtt.

Netuddki. 2014.04.23. 08:07:22

Milyen matek alapján?
Köztudottan a fideszesek fel voltak mentve matekból. Szóval a kérdés úgy költői ahogy van...

Netuddki. 2014.04.23. 08:08:54

Hehe! A sok tolvaj meg hogy fel van háborodva, komcsizik, libsizik. Amikor csak a nevén van nevezve...

Tökönrúgott Feleségek 2014.04.23. 08:11:37

@dukeekud: a nemzetellenes söpredéket a te imádottjaid között is keressed!!!

01234567 2014.04.23. 09:26:12

Minek a kínlódás, az emberek 80%-nak fogalma sincs milyen társadalmi változások mennek most itt végbe az "Éjjel nappal Budapest" meg a "Való Világ" nézegetése közben. És örömük mellett a politikusok vannak a legjobban meglepődve hogy ezt a sz@rt minden ellenállás nélkül tudják letolni 25 éve a társadalom torkán. Sőt, a mostani sz@rletologatóknak pl. 2milliós támogató tábora van, akik közül fogadom 1-1,5 egyre jobban szenvedi meg ezt, de akkor is. Birka nemzet, rabszolgaságra ítélt primitív könnyen manipulálható tapló itt az ország 80%-a.

nnnnnnnn 2014.04.23. 10:04:01

"Lehet még a stadion építésének a körülményeit ekézni, lehet még szörnyülködni azon a pofátlanságon, ahogy ez végigment az évek során."

jól megfogalmaztad. ezen kívül a világon semmi lehetőségetek nincs beleszólni az ország dolgaiba. fidesz kétharmad újabb 4 évig :) írogassad a blogocskád :)

cso zsi 2014.04.23. 18:33:04

@dukeekud.: Tehát milyen matek alapján?

valasztas.hu/dyn/pv14/szavossz/hu/orszlist.html

FIDESZ-KDNP 2 142 142 45,04 %
MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP 1 289 311 25,67 %
JOBBIK 1 017 550 20,30 %
LMP 268 840 5,36 %

Az MSZP-stb... és a Jobbik összesen több szavazatot kapott, és még nem adtuk hozzá az LMP-t.
Valami olyan suskus áll a háttérben, hogy ha adott párt meglép X%.ot, akkor visz mindent.

cso zsi 2014.04.23. 18:36:07

@01234567: A hétvégén jártam egy családnál, akik úgy tűnik, kaptak mindenféle narancssárga felfelényilas hűtőmágneseket.
Nekik a gyermekük, és annak felesége épp hazalátogattak, mielőtt a szezon megindul a kinti munkahelyükön.

dukeekud 2014.04.23. 22:14:14

@cso zsi: "Az MSZP-stb... és a Jobbik összesen több szavazatot
"

Es mit akarsz ezzel mondani ?
Ki akadalyozta meg oket, hogy egyesuljenek, es egyuttesen tobb szavazatot kapjanak mint a fidesz ?
Csinalhattak volna mondjuk MSZJP-t es akkor maris meg van ketharmaduk.
Nem is ertem, miert nem egyutt indultak ?
:)))))))))
:))))))))))))
:)))))))))))))))))
:)))))))))))))))))))))))
süti beállítások módosítása